Etusivu » Humminbird Mega+ -laitteen ostajia kurssitetaan Kalle Paavolan johdolla
Kalastusvälineet

Humminbird Mega+ -laitteen ostajia kurssitetaan Kalle Paavolan johdolla

Kalastusopas ja tunnettu kilpakalastaja Kalle Paavola kurssitti Humminbird-asiakkaita Lohjanjärvellä. Seurasin ammattilaisen opetusta ja opin samalla itsekin viistokaikuluotauksen saloista.

Kokeneen kilpakalastajan sanomalla on painoa.

Elektroniikkavalmistaja Humminbirdin kampanjassa uuden Solix tai Helix Mega+ -laitteen ostaneen on mahdollista osallistua laitteen käyttökurssille eri puolella Suomea järjestettävillä kursseilla, joita Kalle vetää vielä heinä- ja elokuussakin.

Teoriasta käytäntöön

Kaikki kurssilaiset eivät olleet edes aiemmin omistaneet Humminbirdiä, mutta kurssilla oli iso merkitys ostopäätökseen, sillä nykyaikaisesta huipputehokkaasta yhdistelmälaitteesta saa heti kaiken irti kun on kurssilla tutustunut oikeisiin käytäntöihin.

Kurssilaiset sovelsivat omia kokemuksiaan Kallen kokemuksiin ja keskustelua oli hienoa kuunnella.

Kalle aloitti kertomalla viistoluotaustekniikasta sekä perinteisestä luotauksesta. Hän selvitti miltä erilaiset pohjanlaadut näyttävät ja havainnollisti kertomaansa näyttämällä laitteen erilaisten ominaisuuksien, kuten taajuuksien muuttamisen, merkityksen kalojen ja pohjan havainnointiin.

Vedessä oli paljon männyn siitepölyä, joka sekin piirtyi luotaimeen noin metrin usvamaisena kerroksena. Kurssilaiset pääsivät myös itse toteamaan erilaisia löydöksiä kalojen, pohjan laadun ja –muodon ja kasvillisuuden suhteen erilaisilla asetuksilla ja näytöillä.

Kalle Paavolan veneen varustus

Onko kurssista hyötyä?

Kaikki kurssilaiset vaikuttivat tyytyväiseltä saamaansa tietoon, jota Kalle ryyditti vielä hyvillä tarinoilla tositilanteista. Jos on ostanut Humminbird Mega+ -laitteen, on todennäköisesti aktiivikalastaja ja kurssi kannattaa hyödyntää. Koulutuksen tuoma käytön varmuus ja omien havaintojen vahvistuminen olivat mielestäni parasta antia.

Lisätietoa kursseista löytyy osoitteesta prokalastus.fi.

Teksti ja kuvat ANTTI ZETTERBERG