Etusivu » Absoluuttisella huipulla – Shimano Stella FK – Made in Japan
Kelat ja vavat

Absoluuttisella huipulla – Shimano Stella FK – Made in Japan

0 Shares

Shimano Stella kuuluu kalastusmaailman ikonisimpiin tuotteisiin. Malli on aina edustanut Shimanon parasta osaamista ja jokainen uusi Stella on tapaus. Pääsin haastattelemaan Shimanon Euroopan pääkonttorin Jan van den Burgia, joka on työskennellyt Shimanolla vuodesta 2014 ja toimii kelapuolen tuotepäällikkönä. 

Kun puhutaan Stellasta, puhutaan aina superlatiiveilla. Tässä kelassa kaikki rakentuu laadun ympärille ja niin materiaalivalinnat, osien sovitus, kuin työn laatukin ovat markkinoiden ehdotonta eliittiä. Shimano onkin luonut Stellalle oman kehityskonseptin, Infinity Evolutionin, jonka ytimessä on ajatus tehdä erinomaisesta vieläkin erinomaisempi.

Van den Burg kertoo, että uusi Stella FK on edeltäjästään edelleen parannettu erityisesti koneiston ja puolausjärjestelmän suhteen. Myös rungon muotoilua on kehitetty edelleen ja runkomateriaalina toimii kevyt ja kestävä magnesium. 

Uutta Stellaa kehitettiin Japanissa niin laboratorio- kuin käytännön olosuhteissakin ja kelan kehitykseen on osallistunut kymmeniä henkilöitä. Hyvää kun helppo tehdä, mutta markkinoiden ehdottomassa eliitissä pysyäkseen täytyy tehdä monikertaisesti töitä.

Hiottuja ominaisuuksia

INFINITYXROSS on Shimanon kuuluisasta Hagane-koneistosta vahvistettu ja toiminnaltaan tästä edelleen optimoitu. Van den Burg korostaa, että koneiston toimintaa on hiottu lukuisissa testipenkeissä ja koekalastamalla kaikkein vaativimmissa olosuhteissa. 

”Lopputuloksena on kela, jonka koneisto takaa aina huippuluokan suorituskyvyn. Magnesiumrunko on niin jäykkä, että jokainen ratas pyörii aina oikeassa asennossa olosuhteista riippumatta”, hän toteaa. 

INFINITYLOOP puolaa siiman niin tarkasti ja tasaisesti, että seuraava heitto lähtee lähes kitkattomasti. 

”Tämä perustuu siihen, että puolan edestakainen pumppausliike on huomattavasti hitaampi kuin muissa keloissa. Näin roottori ehtii puolata siiman äärimmäisen huolellisesti”, Van den Burg selostaa ja näyttää Teams-kokouksessamme, kuinka puolaus käytännössä tapahtuu. Ja totta, puolan liike on todellakin hitaampaa, kuin mitä olen aiemmin nähnyt.

Vahva koneisto äärimmäisen jäykässä rungossa.

Siima täysin hallinnassa

Ongelmatonta siiman hallintaa varten on kehitetty täysin uusi toiminto nimeltä ANTI-TWIST FIN, kyseessä on pieni polymeerista valmistettu ”evä”, joka ohjaa siiman painetta siimanohjaimella. Ei enää siimasyheröitä vaan tarkkaa ja nautittavaa kalastusta.

Shimanon tunnettujen ominaisuuksien kuten G-FREE BODY, X PROTECT (suolavesisuojaus), LONG STROKE SPOOL (pitkäheittoinen puola), SILENT DRIVE ja RIGID SUPPORT DRAG myötä parannetaan entisestään suorituskykyä.

Ja jos kaikki tämä ei riitä, uusi DURACROSS-niminen jarrujärjestelmä tarjoaa markkinoiden tasaisimman ja vahvimman jarruvoiman, jonka avulla hallitset kalan jokaisen liikkeen.

Uusi Stella FK saapuu markkinoille kaikkiaan 12 eri koossa, pienimmät sopivat jiginamutteluun ja suurimmilla kammetaan lämpimien merivesien urheilukaloja. Made in Japan. Jan van den Burg kertoo, että kiinnostus on ollut kelaa kohtaan niin suurta, että tehtaalla huhkitaan pitkää päivää, jotta kysyntä saadaan tyydytettyä.

Stella FK:n hinta on alkaen 739,95 euroa.

Lisätietoa fish.shimano-eu.com 

Teksti ANTTI ZETTERBERG   Kuvat SHIMANO

Anti-Twist Fin on pieni evä siimanohjaimen alla.
- Mainos -