Etusivu » Daiwa Tatula 70 SV TW – Onnistunut täydennys 
Kelat ja vavat

Daiwa Tatula 70 SV TW – Onnistunut täydennys 

Daiwan Tatula-hyrräkelamallisto on ollut myyntimenestys. Nyt mallisto on täydentynyt 70-koon tarkkuustyökalulla herkkään kalastukseen. 

Kelan pienen ulkomuodon ei kannata antaa hämätä. Tämä malliston pienin on tiukka työkone, joka ei pelkää kovaa käyttöä. Tatula 70 on mainio valinta jigaukseen ja muiden kevyiden vieheiden heittelyyn. 

Herkkyys mahdollistaa pienten ja kevyiden vieheiden heittopituudet

Tatula 70 on hyvin käyttäjäystävällinen ja vähemmänkin hyrräkeloja käyttänyt oppii tällä kelalla nopeasti heittämään ilman sotkuja myös kevyitä vieheitä. Herkkyyden salaisuus kapea, vain 30 milliä leveä SV-puola, jossa on mekaanisesti toimiva liikkuva roottori, joka kiinnittyy puolan akseliin. 

Keskipakoisvoiman ansiosta roottori liikkuu lähemmäs ja kauemmas magneettijarrusta. SV-puolalla varustettu kela hoitaa yhdessä mukautuvan roottorin kanssa loppujarrutuksen kalastajan puolesta. Ratkaisu kuulostaa uskomattomalta, mutta toimii hyvin käytännössä.

Älä kuitenkaan puolaa siima enempää SV-puolalle kuin mitä puolan sisäpinnan ura rajoittaa. Mitä vähemmän puolalla on siimaa, sitä kevyempi se on ja sitä paremmin SV-tekniikka toimii. 

Muut ominaisuudet täydentävät paketin

Tatulan nimessä on SV:n lisäksi TW. TW on Daiwan erinomainen laajentuva siimanohjain, joka levenee painettaessa liipasin alas. Kun siima purkautuu vapaasti hankaamatta siimanohjaimeen, on heitto pidempi ja tarkempi.

Pienten kelojen ongelma on usein tietty heppoisuus. Tatulassa tämä on ratkaistu alumiinirungolla, joka tukee kela ja messinkikoneistoa samalla tavalla riippumatta siitä missä asennossa kela kulloinkin on. Kelan yleistuntuma onkin tämän ansiosta napakka. 

Tosikäyttöön

Daiwa Tatula SV TW 70 on aktiiviharrastajan valinta ja täydentää hyvin muuta Tatula-sarjaa. Laadukas kela on parhaimmillaan herkän vavan kaverina ohuilla siimoilla 6–10 gramman haminoilla olevien vieheiden tai jigien heittelyssä.

Välitys 7,1:1, paino 185 g, jarruvoima 5 kg, 7 kuulalaakeria. Hinta 269,50 euroa.

Lisätietoa daiwa.com/scandinavia