Etusivu » Kalastajan uudet suosikkikengät: Grundéns Deck Boss Ankle Boot
Muut kalastustuotteet

Kalastajan uudet suosikkikengät: Grundéns Deck Boss Ankle Boot

Nyt on heti pakko todeta, että tässä on täydellinen tuote jokaiselle kalastuksen harrastajalle. Kätevän korkuiset, mukavat, helposti jalkaan laitettavat sekä 100 % vedenpitävät kengät lunastavat varmasti paikkansa varsinkin venekalastajien keskuudessa.

Nimensä mukaisesti nämä kengät ovat nilkkakorkuiset. Joku voisi sanoa niitä saappaiksi, mutta mielestäni ne ovat kengät, sillä ulkonäkö ja istuvuus ovat enemmän kenkätyyppisiä. 

Deck Boss Ankle Bootit sujautetaan jalkaan ja varren yläreunan neopreeninen reunus joustaa sopivasti antaen jalan liukua sisään. Etu- ja takareunoissa on lenkki, jotka auttavat niin jalkaan laittaessa kuin kenkiä poistettaessakin. Lisäksi kantapäässä on kätevä reunus, jota toisella jalalla painaen saa tukea kenkää pois ottaessa.  

Parhaimmillaan venekäytössä

Aktiiviset heittokalastajat seisovat veneessä pitkiä aikoja ja liikkuvat välillä liukkaillakin pinnoilla. Joskus saatetaan rantautua tauolle eikä kalastusta keskeytetä sateenkaan sattuessa. Aalto voi myös ajoittain murtua veneeseen sisään. Tämä vaatii kengiltä paljon.

Kaikki edellä mainitut tilanteet sujuvat Deck Boss Ankle Booteilla muitta mutkitta. Täysin vedenpitävien kenkien tavallista paksumpi pohjallinen tuo tukea ja erinomaisen iskunkestävyyden. 

Pohjan kuviointi auttaa vettä siirtymään pois kengän ja takaa hyvän pidon märillä pinnoilla ja hämmästyttävän hyvin myös niljakkailla rantakivillä. Pohja on luonnonkumia eikä jätä jälkiä esimerkiksi lujitemuoviveneeseen. 

Kantapäässä olevasta pokkauksesta saa pitoa kengän pois ottamisessa.

Muita ominaisuuksia

Valmistajan mukaan Deck Boss Ankle Booteissa on hajuja torjuva viilentävä vuori, joka pitää jalat raikkaina. Kylmissä kevätkeleissä tätä ei vielä huomannut, mutta ei ole syytä epäilläkään väitettä. 

Hyvä ostos

Deck Boss Ankle Booteista muodostui minulle käyttökokeessa nopeasti uudet suosikkikengät kalastukseen ennen kaikkea niiden huolettomuuden ja mukavuuden johdosta. Ei oikeastaan ole väliä missä keleissä lähdet vesille, jalat säilyvät kuivina kunhan et upota jalkaa liian syvälle veteen. 

Grundéns Deck Boss Ankle Boot

  • 100 % vedenpitävä
  • Nilkkurimittainen 6” varsi
  • Paksu, vaimentava pohjallinen iskunkestävyyden ja mukavuuden takaamiseksi pitkinäkin päivinä
  • HeiQ Pure – hajunestopinnoite pitää saappaat ja jalat raikkaina
  • HeiQ SmartTemp – lämpösäätelevä viimeistely pitää jalat viileinä
  • Pohjan kuviointi parantaa pitoa märällä pinnalla
  • Jälkiä jättämätön pohja
  • 8 eri väriä
  • Hinta 110 euroa. 

Teksti ANTTI ZETTERBERG Kuvat JANNE KOIVISTO

Lisätietoa eu.grundens.com

Pohjat on tehty vartavasten veneessä ja laitureilla liikkumiseen. Pohjista ei myöskään jää jälkiä lujitemuoviin.