Etusivu » Kuivana kohtuurahalla – Patriot DryGuard
Muut kalastustuotteet

Kuivana kohtuurahalla – Patriot DryGuard

Kotimainen Patriot teki sen taas: kalastukseen, veneilyyn ja ulkoiluun sopivan asukokonaisuuden, joka kalleimmillaankin maksaa 248 euroa. Sillä saa takin ja haalarimalliset housut. Mikäli tyytyy tavallisiin housuihin, putoaa hinta 228 euroon. Ja mikä parasta, laadusta on pidetty kiinni. Kokeilin DryGuardia loppukesän kosteissa keleissä.

Takki, haalarit (venehousut) sekä housut on valmistettu tuulen- ja vedenpitävistä (vesipilari 10 000 mm) materiaaleista. Patriotin mukaan kangas on pinnoitettu ympäristöystävällisellä, vettä ja likaa hylkivällä Bionic Finish Eco -pinnoitteella. 

Pinnoitteen valmistajan mukaan se on fluori- formaldehydi- ja parafiinivapaa ja kestää yli 20 pesukertaa (40°C), aktivoidaan silittämällä tai rumpukuivaamalla.

L-kokoinen 185 cm ja 90 kg painavan päällä on juuri passeli, jos haluaa laittaa alle enemmän tai käyttää pääosin kylmissä keleissä niin suositan XL-kokoa. Myös XXL löytyy.

Yleistunnelma

Sekä takki että haalarit ovat miellyttävät päällä. Roiskevesisuojattuja taskuja löytyy joka lähtöön ja hupun saa hyvin muotoiltua pään mukaisesti. Luonnollisesti takista löytyvät kiristettävät hihansuut, mansetit sekä korkea ja lämmin fleecekaulus. 

Kummastakin löytyy verkkovuori, joka tuo mukavuutta, mutta myös lämpöä, sillä verkon ja kankaan väliin jäävä ilma lämmittää. Saumat ovat luonnollisesti teipattu kauttaaltaan.

Mitoitus on sopiva suomalaiseen vartaloon, minulla oli kokeessa L-koko, joka oli sopiva, kun alla oli kevyt vaatetus. Kylmempiin keleihin olisi hyvä olla XL, jotta alle mahtuisi kevytuntuvatakki. Olen 185 cm ja 90 kiloa. Kokoja löytyy S-XXL.

Haalareissa on säädettävät henkselit ja joustava tarranauhalla säädettävä vyötärön kiristys. Näin haalarit saadaan istumaan käyttäjän vartalon mukaisesti. Housumalleissa on vyötärön kiristys.

Pinnoite on erittäin hyvin likaa ja vettä hylkivää

Veneen pohjalla möyriessä lika ei tarttunut ollenkaan ja sadekuuron sattuessa vesi helmeili nätisti pois. Toki uutena kaikissa asuissa näin tapahtuukin, mutta uskon, että laadukas pinnoite pitää DryGuardin hyvin iskussa pitkään.

Haalarit eli venehousut ovat todennäköisesti suositummat kuin perusmallin housut.

Kriittiset paikat suojattu

Asussa on hyödynnetty erittäin vahvaa ja repeytymistä estävää Ripstop-rakennetta eli kankassa on ristikkorakenne, joka estää repeytymisen pitkältä matkalta. Kulutukselle alttiimmissa paikoissa, kuten takamuksessa, polvissa ja kyynärpäissä on käytetty hieman paksumpaa materiaalia.

Mielipiteeni

Patriot on onnistunut tuottamaan kohtuuhintaisen asukokonaisuuden, joka toimii mainiosti vaihtelevissa olosuhteissa. Väritys on sopivan hillitty ilman erikoiskuoseja ja käyttömukavuus ja ominaisuudet ovat kohdillaan. DryGuardista saa mainion kalastusasun moneksi vuodeksi. Patriotin laatu kestää vertailun moniin kalliimpiin kuorivaatteisiin.

Hinnat: Patriot DryGuard kalastustakki 129 euroa, Bib & Brace -venehousut 119 euroa & kalastushousut 99 euroa. Lisätietoa opm.fi 

Teksti ANTTI ZETTERBERG   Kuvat SAMI PITKÄNEN

Patriot DryGuard antaa paljon, mutta pyytää vähän. Tämän asun yhteishinta on 248 euroa.
DryGuard-sarjasta löytyy myös tavalliset housut haalarien lisäksi.