Etusivu » Maritim venevarustevinkit 2/2020 – ABNET Proflash -puhdistusaine
ABNET Proflash
Muut kalastustuotteet

Maritim venevarustevinkit 2/2020 – ABNET Proflash -puhdistusaine

Veneissä on jatkuvasti jotain puhdistettavaa eikä vähiten ainakaan aktiivikäytössä olevissa kalastusveneissä. Kaikki pinnat eivät myöskään kestä painepesurikäsittelyä tai vahvoja kemikaaleja. ABNET Proflash on valmiiksi sekoitettu tehokas ja biohajoava puhdistusaine kaikille veneen pinnoille sekä myös koti- tai mökkikäyttöön.

ABNET Proflash on siitä mukava puhdistusaine, että se on biohajoava.

Helppokäyttöinen

ABNET Proflash sisältää pienen määrän (alle 0,1 %) natriumhydroksidia eli käytännössä lipeää. Siksi suosittelemme kokeilemaan sitä ensin pienellä alueella alumiinipinnoilla, sillä natriumhydroksidi syövyttää alumiinia. Pitoisuus tuotteessa on niin pieni, että mitään tuskin tapahtuu, mutta kokeilu kannattaa aina mikäli puhdistetaan laajoja pintoja.

Ainetta suihkutetaan suoraan tahroille tai likaisille pinnoille ja pyyhitään pois. Mikäli lika on oikein pinttynyttä sen kannattaa antaa vaikuttaa muutaman minuutin ennen pyyhintää.

Miten toimii?

Ruotsalainen Båtliv-venelehti testasi venepuhdistusaineita vuonna 2018 ja Proflash voitti testin. Tämä mielessä lähdimme haastamaan mihin tuote pystyy. Kokeilimme sitä 3 eri kohteessa: veneen haalistuneessa ja hyvin likaa imevässä gelcoat-pinnassa, lasikuituveneen säilytyslaatikon sisäpuolella sekä veneen istuintyynyssä.

Gelcoat-pinta

Vanha ja kulunut gelcoat-pinta oli tummunut ajan saatossa ja siihen oli jäänyt lukuisista kumisaappaista mustia jälkiä. Ainetta ruiskutettiin suoraan likaisiin kohtiin ja pyyhittiin välittömästi pois. Käytännössä kaikki lika lähti kerralla ilman sen suurempaa vaivaa.

Kulunut gelcoat-pinta imee likaa kuin sieni.
Aiemmassa kuvassa olevat jäljet lähtivät yhdellä pyyhkäisyllä.

Lasikuituveneen säilytyslaatikon sisäpinta

Nämä paikat ovat ikuisia murheenkryynejä. Ne keräävät homepilkkuja ja kellastuvat pikkuhiljaa. Kaikki alkaa tuoksumaan enemmän tai vähemmän kostealle. Ensimmäinen suora pyyhintä ei vielä saanut kaikkia likaisia alueita poistumaan ja toistimme käsittelyn antaen aineen vaikuttaa muutaman minuutin. Nyt 90 % kaikista epäpuhtauksista lähti, ainoastaan todella pieniä mustia jo pidemmän aikaa olleita homepilkkuja emme saaneet pois.

Homeläikkiä ja muuta likaa lasikuituisen laatikon sisäpinnalla.
Lähes kaikki lähti irti, pieniä täpliä jäi vielä jäljelle.

Istuintyyny

Istuintyynyt, joita ei pääse peittämään pressulla, keräävät hurjasti likaa ja etenkin lintujen ulosteita, joista jää ikäviä jälkiä pelkän vesipuhdistuksen jälkeen. Tässäkin heti pois pyyhittynä jäi vielä jonkin verran jälkiä, mutta toisella kerralla annoimme aineen vaikuttaa ja käytännössä kaikki pinnassa olleet liat lähtivät pois kun rätillä hieman painoi ja voimisti puhdistustehoa.

Istuintyyny ennen käsittelyä.
Istuintyyny käsittelyn jälkeen.

Onko ostamisen arvoinen?

Mikäli arvostat helppokäyttöisyyttä ja sitä, että voit käyttää samaa ainetta myös kotona tai vaikkapa asuntovaunukäytössä on ABNET Proflash hyvä valinta. Sen komponentit hajoavat biologisesti vedessä ja se muodostaa käytön jälkeen suojaavan kalvon joksikin aikaa puhdistettuun pintaan. Kalvo ei suojaa mekaaniselta kulutukselta vaan estää esimerkiksi ilmassa leijuvien epäpuhtauksien tai kalan veren tarttumista pintaan.

750 ml pullo maksaa 13,90 euroa. Osta omasi täältä: https://maritimshops.fi/fi/tuote/108902874/9519214008/abnet-proflash-750ml/110586014/1