Etusivu » Röyhkeän kokoisia Gnuu-lippoja
Gnuu-haukilippa
Hauki ja hauen kalastus Kalalajit Kalastusvälineet Uistimet

Röyhkeän kokoisia Gnuu-lippoja

Kyröskoskelainen Mika Toivola on tuonut markkinoille positiivisella tavalla röyhkeintä haukikamaa kalamiesmuistiin. Gnuu on 50-grammainen, isolla hopeanvärisellä lehdellä ja pientä jerkkiä muistuttavalla kalarungolla varustettu haukilippa. Isosta lehdestä huolimatta uintivastus on kevyt, vaikka epäkesko runkokin heilahtelee rajusti puolelta toiselle.

Gnuut ovat kauniisti maalattuja ja siististi viimeisteltyjä, ja lisäksi viehetyyppi kiilaa sellaiselle sektorille, jossa kilpailu on toistaiseksi olematonta. Mallistosta löytyy myös 20-grammainen versio, joka on yhtä lailla kauniisti tehty, vaikkakaan ei niin poikkeuksellinen kuin isompi versio.

Aapee Alatalo ja sameavetisen matalan lahden seiskaplussa.

Gnuu-lipat tulivat tutuksi Haukiseuran kevätreissulla Särkisaloon

Huomattavan matalalla ollut, piileväkukintojen ruskeaksi värjäämä vesi ja lähes helteinen keli kevyesti idästä puhaltavine vireineen tarjoili vaikeinta hauenkalastusta pitkään aikaan. Lauantain aikana veneeseen nousi vain kolme kalaa Aapee Alatalon ahvenvärisellä Gnuu-lipalla. Suurin niistä piirsi pituusviivan tasan metriin.

Aapee on saanut tänä keväänä jo neljä metrin ylittävää haukea Gnuu-lipalla ja kun Aapee kertoi saaneensa 20 gramman versiolla meritaimeniakin, oli selvää, että tämä lippa on syytä esitellä lukijoille.

Hintaa on maltilliset 10-15 euroa väristä ja mallista riippuen. Se on perin edullista tämän tason käsityöstä. Lisätietoa: www.gnuuvieheet.fi

Teksti ja kuvat NIKO SATTO