Etusivu » Thermoksen ruokatermarista on moneksi
Termoskokkaus
Kalastajan elämä Kalastusvälineet

Thermoksen ruokatermarista on moneksi

Thermoksen erilaiset termospullot toimivat mainiosti myös muussa käytössä kuin kuuman tai kylmän nesteen säilytyksessä.

Moni ottaa kalareissulle termospulloon mukaan usein kahvia tai teetä. Termospullo ja etenkin suurella kaatoaukolla varustettu ruokatermos mahdollistaa jopa erilaisten aterioiden kypsyttämisen kalastuksen aikana.

Termoskokkaus on helppoa. Nakit vain kuumaan veteen ja valmista tulee alle puolessa tunnissa.

Helppoa ruoanvalmistusta

Ruokatermarissa sopivat valmistettavaksi erilaiset retkimuonat, joihin tarvitaan vain kuumaa vettä. Voit jo kotona laittaa retkimuonapussin sisällön ja ohjeen mukaisen määrän kuumaa vettä hautumaan pulloon. Kun nälkä rupeaa hiipimään ja kalastustarkkuus heikkenee, on kiva avata lämmintä ruokaa höyryävä ruokatermari.

Ruoka voidaan luonnollisesti myös tehdä kotona valmiiksi ja laittaa ruokatermariin pysymään lämpimänä.

Nakit ja makkarat kypsyvät kätevästi

Eräs kestosuosikkeja on laittaa kuorellisia nakkeja tulikuumaan veteen joko valmiiksi kotona tai paikan päällä. Nakkien avulla saa loihdittua vaikkapa hodarit miehistölle kun ottaa muut tykötarpeet mukaan.

Hyvät tykötarpeet kuten kuivattu sipulirouhe sekä coleslaw-salaatti viimeistelevät hodarin, jonka voi syödä suoraan veneessä.

Termoskokkauksessa kannattaa käyttää luovuutta

Kokeilemalla erilaisia vaihtoehtoja löytyy mieluisin. Itse olen kokeillut viime aikoina 25 minuutin kypsytyksen vaativaa Paulunsin superriisiä, jossa riisin mukana tulee siemeniä ja papuja. Kun mukaan lisää vielä esimerkiksi kuivattuja sieniä, on tuloksena erittäin juureva risotto.

Lisätietoa termoskokkauksesta: Youtube, hae ”Thermos cooking”

Oma ruokatermari löytyy osoitteesta www.mastermarkbrands.fi

Teksti ja kuvat ANTTI ZETTERBERG