Buster Mini on pienvesien monitoimivene
Veneet ja perämoottorit

Buster Mini on pienvesien monitoimivene

0 Shares

Buster-perheen pienimmäinen, Mini, on vajaat neljä metriä pitkä ja noin sata kiloa painava täysalumiinivene, joka on yhtälailla kotonaan jigiveneenä salaisella metsäjärvellä kuin mökillä kakkosveneenäkin.

Buster Minin selkeä pohjaratkaisu mahdollistaa veneen erittäin monipuolisen muunneltavuuden ja käytettävyyden. Kevyt 104-kiloinen vene kulkee trailerin lisäksi tarvittaessa vaikka peräkärryyn sidottuna tai auton katolla (autosta riippuen), josta kaksi miestä nostaa sen helposti alas.

Buster Mini kulkee niin trailerilla, peräkärryllä kuin tietyin varauksin auton katollakin.

Motonet banner

Helppo varustella

Minin suunnittelussa on ajateltu kaikkia käyttäjiä. Kalastaja saa keulasähkömoottorin asennettua suoraan keulapiikkiin, kaikuluotaimen laidalle ja sähkö –tai polttomoottorin perälautaan.

Akku tai akut sujahtavat mukavasti takapenkin alle. Airoja varten voi tilata lisävarusteena soutusarjan, jossa mukana hankaimet ja airot. Airot saa hyvin sijoitettua jompaakumpaa laitaa vasten.

Vapaa-ajan käyttäjä arvostaa veneen helppoutta vaikkapa mökillä. Kotiin lähdettäessä perämoottori irti ja lukkojen taa, jonka jälkeen yksi henkilö vetää veneen helposti maihin ja kääntää sen ylösalaisin odottamaan seuraavaa kertaa. Komposiittiturkki on kestävä ja huoleton.

Kalastuskäytössä

Pääsin kokeilemaan venettä pienessä joenuomassa, jossa vettä oli maksimissaan pari metriä. Kalastimme kaksistaan kalastusopas Jani Ollikaisen kanssa haukea ja Jani oli varustellut venettä viistokaikuluotaimella, keulasähkömoottorilla sekä sähköperämoottorilla. Virtaa toimitti Mastervoltin kevyt litium-akku.

Kalastuksen tai väsytyksen aikana seisominen takatilassa sujuu mainiosti.

Köykäinen vene liikkuu pienelläkin sähkömoottorilla aivan riittävästi kahden hengen kuormalla eikä soutaenkaan meno ole yhtään takkuista. Vakaus on veneen kokoon nähden hyvä, joskin on hyvä muistaa, että painopisteen siirto tuntuu pienveneessä aina selkeämmin.

Hauenkalastuksessa tarvittavat varusteet mahtuivat kahdelta hengeltä mainiosti kyytiin ja mukaan tulivat myös ankkuri, eväslaukku sekä kamerareppu. Tilaa riitti silti hyvin heitellä. Kolmaskin mahtuisi, mutta silloin tavaramäärää pitäisi rajoittaa. Veneen kantavuus on mitoitettu kolmen hengen mukaan 285 kiloon.

Etenkin takapenkin alue on heittokalastajalle mainio, sillä leveä tila mahdollistaa varusteiden pitämisen ulottuvilla ja tilaa jää hyvin seistä sekä liikkua. Kalan haavimis –tai vapautustilanne ei aiheuta veneen liikakallistumista kunhan liikkeet tapahtuvat rauhallisesti.

Kalan irrottaminen haavista ei saa venettä keikkaamaan liikaa kahden hengen kuormalla, mutta reunoilla liikkumisessa on hyvä pitää varansa.
Tallink & Silja Line
Tallink & Silja Line

Hyvä vaihtoehto moneen käyttöön

Buster Mini on oivallinen ja lujatekoinen kalastus- sekä vapaa-ajan vene pienvesiin. Siihen voi tarvittaessa asentaa myös 8 hv perämoottorin, jolla vene lähtee iloisesti liukuun. Veneestä löytyy kätevä Easy Bail –tyhjennysventtiili, jonka avaamalla vene saadaan tyhjennettyä niin ajon aikana kuin maallakin. Ohjauspulpettia kaipaavalle on saatavilla Buster Mini Sport.

Buster Mini 2019

  • Pituus 3,88 m
  • Leveys 1,49 m
  • Kantavuus 285 kg
  • Paino tyhjänä 104 kg
  • Suurin moottoriteho 8 hv
  • Hinta 2790 euroa
  • Lisätietoa www.buster.fi

Lisätietoa www.buster.fi