Etusivu » Maritim venevarusteet 2019 | osa 8 Crewsaver Atacama Pro –kuivapuku JR
CREWSAVER ATACAMA PRO –KUIVAPUKU JR
Veneet ja perämoottorit Venetekniikka

Maritim venevarusteet 2019 | osa 8 Crewsaver Atacama Pro –kuivapuku JR

Kuivapuku tuo huomattavasti lisää mahdollisuuksia selvitä kylmässä vedessä verrattuna pelastusliivien varassa olemiseen. Nuorempia kalastajia silmälläpitäen Crewsaverin Atacama Pro –kuivapuvuista löytyy junioreille sopivat koot, jolloin myös seuraava sukupolvi pääsee nauttimaan turvallisesti kalastuksesta vaativissakin olosuhteissa.

Lapsia näkee kalastavan syksyn karuissa keleissä veneestä yllään vain pelkät pelastusliivit. Vaikka liivit kelluttavatkin, ei alle 10-asteisessa vedessä kauaa selviä ilman kuivapuvun suojaa. Siksi vähänkään enempää vesillä kylmän veden aikaan käyvän juniorille olisi hyvä hankkia hänen turvallisuutensa kannalta kuivapuku.

Ei eroja aikuisten pukuun

Crewsaver Atacama Pro –kuivapuvun juniorimalli on täysin samanlainen kuin aikuistenkin mallit, mutta vain mitoitus on eri. Puvun kolmikerroslaminaattikangas on samalla vedenpitävää ja hengittävää.

Kolmikerroskangas on tukevaa ja hengittävää.

Puvun kankaan niin kutsuttu vesipilariarvo on 20 000, joka tarkoittaa sitä, että se kestää huomattavan suuren vedenpaineen niin sateessa kuin vedessä ollessakin.

Atacama Pro:n kankaan hengittävyys on 15 000 g/m2/24h. Hengittävyyttä mitataan nopeudella, jolla vartalosta tuleva kosteus läpäisee materiaalin eli kuinka monta grammaa materiaalin läpi pääsee kosteutta ulos yhtä kangasneliömetriä kohden 24 tunnin aikana.

Puvun takamus on vahvistettu.

Kuivana pysymisen varmistamiseksi puvun kaikki saumat on teipattu, siinä on vahvikkeet polvissa sekä takamuksessa ja kaula –sekä rannemansetit ovat istuvaa Glideskin-neopreenia. Sukat ovat lateksia. Jokaisessa puvussa on tehtaalla suoritetusta tiiviystestistä merkintä.

Rannemansetit ovat todella istuvat.

Käytössä

Pukua koekäytti 12-vuotias 160-senttinen ja 45-kiloinen juniorikalastaja, jolla ei ollut aiempaa kokemusta kuivapuvuista tai niiden pukemisesta ja käytöstä.

Puku vesillä käytössä. Liivien käyttö on lisänä suositeltavaa, kuvausta varten ne on otettu pois.

Atacama Pro:n etuosassa olevan, viistosti suljettavan ja kaarevan YKK Aquaseal -vetoketjun ansiosta puku on helppo pukea päälle. Kaula –ja rannemansetit aiheuttivat ensin pientä ahdistusta, mutta kun niihin tottui, niin homma toimi mallikkaasti.

Puvun tiiviyden takaa tukeva YKK Aquaseal -vetoketju.

Junioreilla ranteiden ja nilkkojen paksuus on melko pieni ja ranteissa sekä lahkeissa on velcrotarrakiristeiset resorit, joiden avulla ylimääräiset lepatukset saadaan aisoihin. Etenkin haspelilla kelatessa on häiritsevää, jos kangas osuu koko ajan siimaan tai roottoriin.

Puvun istuvuutta lisäävät henkselit, joiden avulla lantio-osa pysyy oikeassa asennossa liikuttaessa. Puvussa on myös sisätasku, johon junnu voi laittaa esimerkiksi puhelimen, mutta käytännössä puhelin on parempi pitää omassa vedenpitävässä pussissaan.

Sisätasku.

Reisitaskuissa on tilaa säilyttää esimerkiksi hanskoja tai pipoa. On kuitenkin hyvä huomioida, että kovia tai teräviä esineitä taskuihin ei kannata laittaa sekä se, etteivät taskut pysy kuivina veteen jouduttaessa. Vessakäyntiä varten puku tulee avata ja laskea haaruksiin.

Junnupuku on täysin aikuisten mallia vastaava kaikilta ominaisuuksiltaan.

Kaiken kaikkiaan Crewsaver Atacama Pro Junior toi ennen kaikkea mielenrauhaa aikuiselle, mutta myös mukavuutta juniorille. Tietynlainen ”pro-meininki” tuo tekemiseen ihan uutta potkua ja vesillä voidaan olla tavallista kauemmin.

Haalarin resoreissa on nilkkaremmit, jotka pitävät resorit paikoillaan.

Lämpöhaalari kaupan päälle

Puvun mukana tuleva fleecehaalari istuu hyvin puvun kanssa kunhan alle ei laita liikaa vaatetta.

Crewsaver Atacama Pro Juniorin mukana tulee paksu fleecestä valmistettu alushaalari. Se on mainio lisä kohtuulliset 499 euroa maksavassa puvussa. Fleecehaalarin alle puetaan tekninen aluskerrasto ja yläosaan voi vielä todella viileissä keleissä lisätä kevytuntuvatakin, jolloin kylmyys ei pääse millään hiipimään pikkukalastajan kehoon.

Crewsaver Atacama Pro JR tarjoaa mielenrauhaa juniorin vanhemmille kaikkiin vesiaktiviteetteihin.

Hanki Crewsaver Atacama Pro Junior suoraan Maritimin verkkokaupasta.