Etusivu » Garmin Echomap UHD2 on keskihintaluokan tehopakkaus
Venetekniikka

Garmin Echomap UHD2 on keskihintaluokan tehopakkaus

Garminin suosittu UHD-sarja sai alkuvuodesta päivityksen UHD2-sarjan muodossa. 5, 6, 7 tai 9-tuuman näytöllä varustetut laitteet noudattavat käytettävyydeltään edeltäjäänsä, mutta kaikkia ominaisuuksia on hiottu vieläkin sulavammaksi.

ECHOMAP UHD2 -karttaplotterit ovat saatavissa pakettiratkaisuna Ultra High-Definition GT54 tai GT56-anturin kanssa, joka tuottaa tarkkaa ClearVü- ja SideVü-dataa sekä erittäin tarkkaa perinteistä CHIRP-dataa. UHD2-mallisto on myös yhteensopiva Garmin LiveScope-liveluotaimen kanssa.

Sujuvaa käyttöä

Parannettujen ominaisuuksien ja prosessorin myötä UHD2:n käyttö on sujuvaa. Monipuolisten Garmin Navionics+ ja Garmin Navionics Vision+ -karttojen ja luotaindatan yhdistetty käyttö ei tuo viiveitä ja esimerkiksi omien syvyyskarttojen tuottaminen ja samanaikainen navigointi sekä luotausdatan seuraaminen uudesta vesistöstä käy jouhevasti.

Garmin Navionics+ -karttojen ansiosta UHD2:lla voi käyttää myös ActiveCaptain-sovellusta. Reittilaskenta tapahtuu nopeammin ja reitti on yksityiskohtaisempi älylaitteessa Auto Guidance+ -tekniikan ansiosta. Vielä edistyksellisempiä ominaisuuksia saa käyttöönsä valitsemalla premium-laatuiset Garmin Navionics Vision+ -kartat, jotka sisältävät kattavaa tietoa vesialueista. 

Helposti osaksi muiden Garmin-laitteiden langatonta verkkoa

Jos veneessä on jo UHD tai Ultra -laite, sulautuu UHD2 saumattomasti osaksi kokonaisuutta. Laitteesta löytyy luonnollisesti laaja verkotettavuus NMEA2000-protokollan ja wifin avulla. NMEA2000:n kautta saadaan myös perämoottorin tiedot näytölle.

GT56-anturi on parannettu edeltävästä GT54sta.

Päivitetty muotoilu ja käyttöliittymä

UHD2-malliston muotoilua on päivitetty niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Laitteesta löytyy edelleen kosketusnäytön tueksi näppäimet tärkeimmille toiminnoille. Niissä on myös uusin Garmin-käyttöliittymä ja grafiikka, joka tarjoaa modernimman ilmeen yhdistettynä intuitiiviseen käyttöön. 

Käyttömukavuutta lisää uudelleen muotoiltu pikakiinnitysteline, johon laite on helppo kiinnittää ja josta se on nopea irrottaa. 9-tuumaisen näytön tarkkuus on nyt 1024×600 pikseliä kun edeltäjässä se oli 800×400. 

Hinta alkaen 469 euroa (5 tuuman Echomap UHD2 ilman anturia).  

Lisätietoa garmin.fi

Teksti ANTTI ZETTERBERG   Kuvat VALMISTAJA

Telakan muotoilua on päivitetty.