Etusivu » Maritim venevarusteet 2019 | osa 7 Scanstrut ROKK Active –langaton laturi
Venetekniikka

Maritim venevarusteet 2019 | osa 7 Scanstrut ROKK Active –langaton laturi

Scanstrut on arvostettu brittiläinen veneisiin tarkoitettujen varusteiden valmistaja. Moderniin ROKK-tuoteperheeseen kuuluu erilaisia varustetelineitä ja uutta langatonta laturiakin löytyy erilaisina variaatioina.  Sarjan Active-malli on tarkoitettu nimensä mukaisesti aktiivikäyttöön.

Yksinkertainen on kaunista

ROKK Active on tyylikkään näköinen noin 15 sentin pituinen ja 7 sentin levyinen laturi, joka kiinnitetään veneen konsoliin neljällä ruuvilla kiinteästi. Laitetta voidaan käyttää joko 12 tai 24 voltin järjestelmässä ja se tarjoaa 5 watin sekä 1 ampeerin lataustehon.

Jousitetut leuat venyvät sopiviksi puhelimen koon mukaan.

Asennus

Veneen konsolista tulee löytyä noin 20 x 10 cm vapaa tila, johon ROKK Active voidaan asentaa. Virtajohtoa varten porataan 10 mm reikä ja tarvittaessa johtoja jatketaan sopivan mittaisiksi.

Johto tulee syöttää konsolin läpi virtalähteeseen. Muuta ”kikkailua” ei asennus vaadi.

Laturi kytketään joko suoraan virtalähteeseen tai sulakerasian kautta. Lopuksi laitteen mukana tulevat ruuvit kiristetään konsoliin, niitä varten voi tehdä esimerkiksi 3 mm terällä reiän. Tämän helpompaa asennusta on vaikea kuvitella.

Toimii kaikissa keleissä

Kun ROKK Active on asennettu, sen käyttö on todella yksinkertaista. Langattomaan lataukseen yhteensopiva puhelin laitetaan lataukseen avaamalla haponkestävillä jousilla varustettuja leukoja siten, että puhelin puristuu leukojen väliin.

IPx6-suojattua laturia voi hyvin käyttää myös kostealla kelillä, kunhan vain puhelin sen kestää.

Leuoissa on karhennetut kumireunat, jotka pitävät puhelimen todella tiukasti paikallaan kovassakin aallokossa.

Leukojen kumireunat ovat todella pitävät ja puristusvoimaa riittää.

ROKK Active on IPx6-suojattu, joka tarkoittaa suojaa voimakkaalta vesisuihkulta tai aaltojen roiskeilta. Tällaiset laitteet puhdistetaan usein paineletkulla tai ne asennetaan veneisiin, joissa ne altistuvat suoraan aalloille. Kun lataus on päällä, laturin sivussa oleva led-valo kertoo latauksen tilasta ja vihreän valon palaessa akku on täynnä.

ROKK Active on varusteltu vieraiden esineiden havaitsemisominaisuudella sekä lämpökatkaisulla, minkä ansiosta lataaminen on turvallista ja luotettavaa.

Latausta myös suojakuoren läpi

Moni kalliin älypuhelimen omistaja hankkii puhelimeensa suojakuoren. Kuori ei estä latausta ROKK Activessa mikäli siinä ei ole metallia. Se toimii kaikkien puhelinmerkkien kanssa, kunhan puhelimessa on ominaisuus langattomaan lataukseen.

Tukeva kuminen suojakuori ei estä latausta.

Oiva varuste myös kalastajalle

Moderni kalastaja omistaa todennäköisesti laadukkaan älypuhelimen. Älypuhelimissa on usein myös toimintoja, joita voidaan käyttää yhdessä nykyaikaisen veneilyelektroniikan kanssa.

Latausjohtojen kanssa kikkailu voidaan Scanstrut ROKK Activen myötä unohtaa.

Puhelinta on kalastuskäytössä ikävä ladata johdon kautta varsinkin kylmissä ja märissä olosuhteissa, jolloin liittimeen voi joutua kosteutta. ROKK Activen avulla puhelin voi olla koko ajan suojapussissa latauksessa ja korvanappi korvalla. Näppärää.

169 euron hintaisen laturin voi hankkia suoraan Maritimin verkkokaupasta.