Venetekniikka

Turvaa vesille: Mercury Marine 1st Mate

0 Shares

Kaikille veneilijöille tuttu kierteinen hätäkatkaisimen punainen naru on roikkunut kaukosäätölaitteiden vakiovarusteena tai erillisesti uppoasennettuna jo vuosikymmenet markkinoiden ainoana vaihtoehtona valitettavan vähäisellä käytöllä. Langattomasti toimiva Mercury Marine 1st Mate tarjoaa turvaa kipparille, matkustajille sekä veneelle.

Harva käyttää perinteisiä hätäkatkaisijoita ranteessa ajaessaan niiden sitovuuden kannalta. Naru kun pitää aina kiinnittää kuljettajaan liikkeelle lähdettäessä ja irrottaa liikuttaessa pois kuljettajan paikalta. Kalastuksessa tämä on käytännössä mahdotonta.

Kovassa käännöksessä tai merenkäynnissä voi kuitenkin tipahtaa veteen ja jos vene jatkaa kovalla vauhdilla, se ennen pitkää kääntyy ja voi pahimmassa tapauksessa ajaa veteen joutuneen yli. Vene voi myös ajaa itsensä karille ilman kuljettajaa. 

1st Mate tarjoaa helppokäyttöistä turvaa kaikkiin tilanteisiin ja soveltuu loistavasti myös veneilyä aloittelevien pikkukippareiden turvavarusteeksi. Järjestelmä antaa vapauden liikkua 5-10 metrin päässä veneyksiköstä kytkemällä langattoman yhteyden painamalla lähetinyksikköä ennen ajon alkua.

1st Maten lähetin/vastaanotinyksiköt ovat saatavilla myös ranteeseen kiinnitettävinä. Musta väri on myös valikoimassa.
Motonet banner

Toimintaperiaate

Mercuryn moottoreihin integroitu 1st Mate -järjestelmä koostuu kiinteästi veneeseen asennettavasta keskusyksiköstä, henkilökohtaisista lähetin/vastaanottimista kipparille sekä matkustajille että mobiilisovelluksesta. 

Pienet, noin lusikkauistimen kokoiset lähetin/vastaanottimet voi kiinnittää joko roikkumaan lenkistä esimerkiksi pelastusliiviin, housunlenkkiin tai taskuun. Ne on mahdollista laittaa myös rannekkeella ranteeseen.

1st Mate katkaisee perämoottorista virran välittömästi, mikäli kipparin lähetinyksikkö joutuu veden alle. Mikäli taas matkustajan lähetinyksikkö joutuu veden alle, veneen keskusyksikkö ja mobiilisovellus antavat äänimerkit ja ohjeet, kuinka palata putoamispaikalle. Sade- tai roiskevesi ei haittaa. 1st Mate voi olla samanaikaisesti käytössä jopa kahdeksalla matkustajalla, tällöin kaikille tarvitaan oma lähetin/vastaanotinyksikkönsä.

Keskusyksikkö.

MOB eli man over board -toiminto on 1st Maten keskeisin ominaisuus

Kun järjestelmä havaitsee kuljettajan pudonneen pois kyydistä, se lähettää siitä hälytyksen matkapuhelinsovellukseen ja matkustajien laitteisiin sekä sammuttaa moottorin tai moottorit.

Järjestelmä lähettää samanaikaisesti opastavat ohjeet matkustajille matkapuhelinsovelluksen kautta. Ohjeet neuvovat vaiheittain, miten moottorit käynnistetään ja palataan takaisin kohtaan, jossa kippari putosi veneestä. Jos taas matkustaja putoaa veneestä, järjestelmä lähettää hälytykset kipparille ja muille matkustajille. Vastaavasti kippari opastetaan takaisin kohtaan, jossa matkustaja putosi veneestä.

Yksinään ajettaessa järjestelmä toimii siten, että se sammuttaa moottorin ja lähettää hätäviestin kuljettajan sovelluksen käyttöönoton yhteydessä syöttämien hätäyhteystietojen vastaanottajille. Hätäviestissä ilmoitetaan GPS-sijainti sekä aika ja päiväys, jolloin veneestä putoaminen tapahtui. 

Vaatteisiin tai liiveihin kiinnitettävät lähetin/vastaanotinyksiköt ovat saatavilla myös punaisena.
Matkustaja yli laidan.
Kalastus -lehti
Tallink & Silja Line

Varkaudenesto

Järjestelmän varkaudenesto-ominaisuudet toimivat Mercuryn SmartCraft-teknologialla varustetuissa moottoreissa. Mikäli lukitus halutaan purkaa, järjestelmä vaatii erityisen lukituksen avauskomennon sovelluksen tai lähetin/vastaanottimen kautta. 

Lisätietoa

www.1stmate.com

Sovellus kertoo, että moottoreiden lukitus on avattu ja mukana on 2 matkustajaa, joilla on 1st Mate käytössä.