Huippumalleista tutut ominaisuudet siirtyvät tietyllä aikavälillä myös alemman hintaluokan laitteisiin ja tälle kaudelle esitelty joko 7-, 9- tai 12-tuumaisella näytöllä varustettu Lowrance Elite Ti 2 –sarja on tästä kehityksestä oivallinen esimerkki.

Harva aktiivinen heittokalastaja tarvitsee tutkaa ja autopilottia. Tärkeintä on, että kaikuluotausominaisuudet ovat korkealla tasolla, ja että navigointi kalapaikoille on sujuvaa. Apulaitteiden, kuten keulasähkömoottorin tai matalavesiankkurin, liittäminen osaksi järjestelmää olisi suotavaa.

Juuri näihin ydinominaisuuksiin Lowrance Elite Ti2 –sarjan laitteissa on keskitytty. Alkaen 1249 euron hintaiseen (7”) laitteeseen on paketoitu kalastajalle tärkeitä ominaisuuksia houkuttelevaan hintaluokkaan.

Monipuolista kaikuluotausta

Elite Ti2:n kaikuluotausmahdollisuudet ovat kattavat. Laitteiden Active Imaging 3-in-1 -kaikuluotain (2D, SideScan & DownScan) tarjoavat niin kalapaikkojen etsintään, huviveneilyyn kuin kalojenkin tunnistamiseen tarvittavat ominaisuudet.

Kokeessamme onnistuimme tunnistamaan kivikot jopa 40 metrin päässä veneen sivuilta ja löytämään pikkukalaparvia sekä uponneita veneitä käyttämällä kaikuluotaimen SideScan & DownScan-ominaisuuksia. Takavuosina näitä ominaisuuksia ihasteltiin usean tuhannen euron laitteilla.

Kaikutuloksia on helppo tarkastella laitteen SolarMax-kosketusnäytöltä, joka näkyy hyvin myös kirkkaassa auringonvalossa, sormenjäljet kannattaa tosin välillä pyyhkiä, sillä varsinkin viistosta katsottuna ne häiritsevät näkymiä. Näytön kirkkaus on 1200 nits ja resoluutio 800 x 480 px. Kosketusnäytön lisäksi laitteessa on olennaisimpien toimintojen näppäimet.

Verkotettavuus korkealla tasolla

Nykylaitteiden tapaan Elite Ti2:n voi kytkeä NMEA2000-tietoverkkoon sekä liittää sen langattomasti esimerkiksi toiseen Elite Ti2 –laitteeseen, jolloin esimerkiksi kaikukuvan jakaminen veneen sisällä taka –ja keulakalastajan välillä on helppoa. MotorGuiden keulasähkömoottorit sekä PowerPolen matalavesiankkurit on mahdollistaa liittää Elite Ti2:n hallintaan.

Langattomasta verkotettavuudesta on apua myös turvallisuuden kannalta, sillä MotorGuiden Xi3 –keulasähkömoottorin kiinteän kaikuanturin tieto voidaan jakaa keulanäytöstä myös takanäytölle. Näin kahden laitteen tietoja voidaan katsoa yhdeltä näytöltä rinnakkain ja edessä oleva matalikko paljastuu hieman aikaisemmin, tämä on myös hyödyllinen toiminto esimerkiksi vertikaalijigaajalle. Lisäksi laitteen ominaisuuksiin kuuluvat älypuhelimen ilmoitustoiminto sekä Lowrancen SonicHub-äänentoistojärjestelmän ohjaus suoraan näytöltä.

Navigointi –ja karttaominaisuudet

Elite Ti2 tukee C-MAP Easy Routing, Navionics Autorouting –navigointiominaisuuksia sekä kalastajalle erittäin hyödyllistä reaaliaikaista Genesis Live –kartoitusta, jonka avulla voidaan kartoittaa “uutta vettä” reaaliajassa ja tarkkuudella, jossa kartan käyrät piirtyvät 15 cm tarkkuudella. Tuttukin kalapaikka saa aivan uutta ilmettä.

Toimiva kokonaisuus

Lowrance Elite Ti2 soveltuu erityisesti nykyaikaisen aktiivisen heittokalastajan luottotyökaluksi. Monipuoliset ominaisuudet ja ripeästi toimiva prosessori tarjoavat käytön helppoutta, jotka vapauttavat nauttimaan kalastuksesta.

Lowrance Elite Ti2

  • Saatavilla 7-, 9- tai 12-tuumaisella näytöllä
  • Hinnat alkaen 1249 euroa
  • Pakkaus sisältää Active Imaging 3IN1 -anturin
  • Lisätietoa www.lowrance.eu/fi

Teksti ja kuvat ANTTI ZETTERBERG

Edellinen
Seuraava