Kohtuuhintaisista Jakki-vieheistään ja Black Mate -vapatuotemerkistään tuttu Santico Trading esittelee kaksi uutuustuotetta onkivapamallistoonsa. Aiempi Black Mate Composite Pro -sekoitevapasarja saa täydennyksenä kaksimetrisen, oranssilla huomiokärjellä varustetun, kuuden euron hintaisen lastenmallin. Aktiivionkijoille puolestaan tarjotaan kokonainen Blue Mate Carbon Pro -täyshiilikuituvapasarja.

Keveys on etu, jos vaikkapa fongatessa (lajikalastus) joutuu pitkään odottelemaan oikeaa lajipinnaa.

Carbon Pro -sarja koostuu 4-, 5-, 6- ja 7-metrisistä malleista. Hintaa on pyöreästi kympin metri, alkaen nelimetrisen 39,90 eurosta. Ihan mökkivavaksi ei Carbon Pro -sarjaa välttämättä kannata hankkia, mutta aktiivisempi onkija saa tästä keveän kaveri kohtuuhinnalla.

Blue Matet nimittäin painavat 31-46 grammaa metriltä (pidemmät enemmän) kun nykyisten lasikuitu- ja sekoitevapojeni painot ovat 60 grammasta ylöspäin. Kahdeksanmetrinen markettivapa painaa huimat 850 grammaa. Reilut 100 g/m siis.

Blue Mate on kevyt, laadukkaan tuntuinen ja yksityiskohdiltaan viimeistelty, kuten merkin uistinvavatkin. Ainoa miinus tulee tulpasta, joka on tyylikäs, mutta liian kovakuminen, ja ainakin tässä yksilössä siitä syystä liian väljä.

Vavoissa on huomiokärjet ja kunnolliset kärkirenkaat.

Jakki-onkilaitteiden etuna halpislaarien onkilaitteisiin puolestaan on vähän parempi siima ja ennen muuta superterävä Owner-koukku.

Teksti NIKO SATTO
Kuvat NIKO SATTO & HELMI SATTO

Lisätietoa: www.santico.fi

Seuraava