Pielinen

Alueen säännöt
Kaikki onginnasta sekä talvi- ja kesäpilkinnästä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Pilkkivaatteet, pilkkikengät
ohto
Viestit: 7
Liittynyt: 20:53:15 12.02.2013

Pielinen

Viesti Kirjoittaja ohto » 12:29:36 16.01.2018

Moro!

Sattuisiko täällä olemaan Pielisen pilkkimiehiä? Haulla kun ei löytynyt mitään kummempia. Itsellä tulossa viiko reissu maaliskuun puoliväliin ja kiinnostaisi saada hiukan perusnuotteja kuntoon, ettei ihan sokkona tarvitse lähteä haahuilemaan. Varsinkin, kun mukaan on lähdössä tuota junioriosastoa, niin olisi mukava saada heille ainakin jotain onnistumisen kokemuksia. Itse nyt on tähän ikään niin tottunut tyhjän pyytämiseen, että ei ole uusi kokemus. Taitaa olla jokaiselle tasuripyytäjälle tuttu juttu.

Kämppä on Niinilahdessa, Siikaselän laidalla. Mitä karttaa katsein, niin todella rikkonaista pohjaa, ja pakkaa pakan vierestä, väilissä kymmenien metrien monttuja. Mutta missä mahtaa olla isompi ahven? Mitään tarkempia hotspotteja ei tietekään tarvitse sanoa, mutta jos jotain suuntaa.. voi tietenkin laittaa vaikka privana jos ei halua tänne julkisesti. Railoilta välivedestä monttujen päältä vai pohjasta pakoilta? Entä syvyyksiä?

Entä onko tuolta joku pyytänyt pilkillä kuhaa? Itselle järvikuhan pyyntikokemus aika vaatimaton, makeasta vedestä tasan yksi! Mereltä sentään vähän enempi. Mutta tosiaan, mistä ja miten tuolta voisi tavoittaa kuhan? Kuhaa puheittenmukaan pitäisiolla järvessä riesaksi saakka, mutta mahtaako sen tavoittaa pilkillä? Entä pilkeistä, isoa kevennettyä rauhallisesti uittaen, isoa sepeä kalanpalalla syötitettynä ja väliin vertsujigiä vai onko jollain viisaampia ajatuksia?

Entä siika, tosin taitaa maaliskuun puoliväli olla vielä liian aikaista?

Kiitoksia jo etukäteen!

Avatar
Kuulapää
Melkein sai naista...
Viestit: 1772
Liittynyt: 21:05:08 27.10.2007
Paikkakunta: Susirajan Paasikoski

Re: Pielinen

Viesti Kirjoittaja Kuulapää » 18:52:47 16.01.2018

Ihan näin yleisesti ottaen, niin Pielinen ei ole siitä helpoimmasta päästä pilkkipaikkana, vaikka järvessä runsaasti isoa ahventa onkin. En tiedä juontaako tuo juurensa veden tummuuteen vai mihin hittoon, mutta en ole eläissäni tuolta juuri ahventa saanut - ainakaan mitään mainittavaa. Ne mitä on tullut, ovat tulleet aina varsin matalasta. Nyt ei ole tullut muutamaan vuoteen juuri käytyä enää joten ihan viime aikojen tilanne ei ole tiedossa, mutta käsitys Pielisen vaikeudesta on aika yleisesti jaettu. Syksyllä tuttu oli jigaamassa tuolla siun mökin suunnilla, ja silloin vähän ennen jäiden tuloa ahventa oli löytynyt 16m syvyydestä. Se oli niin loppukautta, että varmasti se on ollut ainakin ensijäiden aikaan niissä syvyyksissä, mutta paha on sanoa kuinka kala liikkuu sillä nurkalla talven mittaan.
- Ranger Smith -

ohto
Viestit: 7
Liittynyt: 20:53:15 12.02.2013

Re: Pielinen

Viesti Kirjoittaja ohto » 21:44:27 16.01.2018

Nu juu, ei sen helppoa pidä ollakkaan. Säkylän Pyhäjärvellä, missä olen tuota järvipilkintää opetellut meni seitsämän vuotta ja reissuja riittävästi ennen kun alkoi isompaa löytymään kohtuullisella prosentilla.

Aika erityylinen järvi vaan kyseessä, kirkas vesi ja pohja suurinpiirtein yhtä ilmeikäs, kuin pesusoikko. Pielisellä taas ei paljon näyttäisi tasaista pohjaa löytyvän, vaan pelkkää monttua ja pakkaa koko lutakko. Hommaa hankaloittaa vielä se, että näillä näkymin ollaan jalkapatikassa liikkeellä.

Vastaa Viestiin