Mistä kuhan löytää pilkillä?

Alueen säännöt
Kaikki onginnasta sekä talvi- ja kesäpilkinnästä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Pilkkivaatteet, pilkkikengät

Mistä aloittaisit kuhan pilkkimisen

Karikon rinteestä
0
Ei ääniä
Karikon kupeesta, siitä mistä kari alkaa nousta
1
13%
Karikon päältä
0
Ei ääniä
Syvänteestä
2
25%
Tasapohjalta
5
63%
 
Ääniä yhteensä: 8

jigiMarko
Viestit: 22
Liittynyt: 07:50:18 07.01.2017

Mistä kuhan löytää pilkillä?

Viesti Kirjoittaja jigiMarko » 07:12:58 08.12.2019

Nyt sain ladattua muistikortille C-map Genesiksestä luodatun pohjakartan järveltä jossa käyn kuhapilkillä. Järvi on aika matala ja pilkin yleensä 4-6m vedessä. Alueella on paljon pieniä karikoita ja niiden välissä syvänteitä. Ajatuksena on pilkkiä karikon reunoja ja pikku syvänteitä ja päätellä tulosten perusteella mistä sen kuhan ja etenkin mitallisen löytää. Oli hieman näpräämistä että sain kartan imuroitua muistikortille ja kaikuluotaimen vielä sen muistikortilta avaamaankin. Kaikille joilla on Lowrance yhdistelmä laite micro muistikorttipaikalla pitäisi olla mahdollista ladata ja käyttää noita luotauskarttoja ilmaiseksi ja tyhjän n 10€ muistikortin kanssa.( kallista karttakorttia ei siis tarvita)
Viimetalvena oli vain peruskartta käytössä ja käytännössä kairasin reijät umpimähkää tietämättä osuiko reikä karikon kupeeseen vai tasaselle pohjalle. Nyt ihan mielenkiinnosta utelen millaisia taktiikoita ja kokemuksia olisi muilla kuhan pilkintään. Vaihtoehtoja on 2 kpl käyttettävänä

Avatar
valtte
Viestit: 199
Liittynyt: 12:44:11 02.02.2012
Paikkakunta: Kouvola

Re: Mistä kuhan löytää pilkillä?

Viesti Kirjoittaja valtte » 10:29:28 03.01.2020

Tarvitsisi ehkä hieman lisätietoa järvestä taikka pohjamuodoista, jotta saisi luotua selkeän mielipiteen mistä kalastaisi. Itse olen parhaiten kuhia saanut 4-8m vedestä joka sijoittuu vedenalaisen "niemenkärjen" kärkeen. Antamasi tietojen mukaan lähtisin varmaan kokeilemaan syvänteen reunoja.

jigiMarko
Viestit: 22
Liittynyt: 07:50:18 07.01.2017

Re: Mistä kuhan löytää pilkillä?

Viesti Kirjoittaja jigiMarko » 13:00:30 03.01.2020

Alue on hyvin rikkonainen pieni selkä. On pintakivikoita ja vedenalaisia kivikoita. Tasaista n 4m pohjaa ja muutama 5-6m syvänne.
Alue josta kuhaa yritän on ehkä 3 km2 ja tuon syvempää paikkaa sieltä ei löydy. Tämä meni vahingossa, sillee että vain sisäänkirjautunut voi kommentoida. Taitaa olla myös että äänestykseen pitää kirjautua. Toivoisin että ylläpito poistaisi tuon pakko kirjautumisen.

Viime talvena sain hyvin kuhia, jopa toistakymmentä iltareissulla ( kaikki alamittaisia). Mutta alamittaisia oli paljon ja yksi tavoita onkin nostaa ylämittaisten suhdetta. Mainittakoon että viimereissulla 2kk sitten sain vertikaalilla 6 kuhaa joista 4 oli ylämitttaisia.
Jotenkin pitäisi osata saapastella paikkoihin jossa mitalliset luuraa ja välttää paikkoja missä alamittaiset ovat.

Uskon kovasti, että isompi kala valtaa aina parhaan paikan pienemmältä kalalta. Nyt vain pitäisi oppia kartalta katsomaan ne kuhan kannalta parhaat paikat. Ennätys pilkkikuhani sain paikasta, jonka ikonin siirsin luodatulle kartalle. Antaa viitteitä miten isompi kuha sijoittuu pohjalle.
Kerron siitä myöhemmin

Vastaa Viestiin