Haukea uistimella 2006

Alueen säännöt
Kalapaikkoja, reissuraportteja ja kuvia kalareissuilta ympäri maailmaa. Kalastusmuoto vapaa...
Lasten pönöt - Lasten kanssa kalaan! - Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
Tyrä
Raksiteline
Viestit: 4555
Liittynyt: 07:11:01 28.05.2005
Paikkakunta: Maameri
Viesti:

Haukea uistimella 2006

Viesti Kirjoittaja Tyrä » 08:41:57 17.04.2006

Tullut pari vuotta tuonne kulikomiin kirjoiteltua haukireissuista aina kun on jaksanut ja huvittanut, niin ei sitä ihan kokonaan osaa lopettaa, vaikka ei enää kulissa viihdykään. Eli tänne raportintynkää aina kun on oltu tarjoamassa viehettä luupäälle ja tuntuu siltä, että asiasta voisi "mainita kavereille". Tämä ei siis tarkoita sitä, että kertoillaan vain niistä saalisrikkaimmista tai muuten parhaista reissuista, vaan reissuista ylipäänsä.

Ja asiaan. Oma kauteni aukesi viime torstaina ja saalis oli yksi hauentumppi. Kaverina ollut Samtheman sen sijaan nosti veneeseen peräti kaksi hakkia ja yhden vähempiarvoisen sivusaaliin, eli 1,5kg taunon. Tuosta reissusta onkin kuvia ja kommentteja toisaalla, joten mennäänpä männäviikonloppuun.

Kallelin ja Kestin kanssa puskettiin merelle lauantaiaamuna. Keli oli komea, auringon näytellessä naamaansa ihan kivasti ja tuulenkin ollessa varsin vaisua laatua. Pintaveden lämpötila vaihteli jostain neljästä aina jonnekin 12 asteen tietämiin, josta vähemmänkin nokkelat voivat jo arvailla paikkaamme :) Sinne päästäksemme jouduimme kuitenkin ensin puskemaan Busterilla auki ”itäväylän” n. 10-15cm pehmeään kevätjäähän.

Toiveikkaassa hengessä aloimmekin virpoa vuosien varrella hyviksi havaittuja kalapaikkoja. Koska kala ei heti tuntunut olevan erityisen ahneella otilla, niin jatkettiin muille hyviksi tiedetyille kevätmestoilla ja niidenkin osoittautuessa "tyhjiksi", jatkettiin jälleen uusille, mutta koetelluille paikoille. Kalaa vain ei näkynyt, ei kuulunut.

Tuli siinä hakattua kutupaikoille johtavia salmia, rantoja ja niemiä. Kutumestojen edustoja, edusmonttuja, penkkoja ja jopa kutumatalia. Sisäselkien reunojen rantakivikoita, kaislikoita ja niiden edustoja sekä reunapenkkoja. Loppuviimeksi kokeiltiin kalastaa "mistä vain", mutta turhaa sekin. Välillä jopa "luisteltiin" :oops: hyvä tovi. Vedossa oli pintavermeitä säkäritanelle ja pohjanruoppaajia jalokalalle. Vaan ei ollut hakki kotona edes 5-8m käyrällä, kuten ei ollut ollut aiemmin hakatulla 0-5m syvyydelläkään.

Vieheitä tuli käytyä läpi sen verran, kuin nyt kolmeen mieheen ehdittiin. Kaikki tavallisimmat viehetyypit perhoja lukuunottamatta tuli kokeiltua ja värejäkin oli tarjolla sen verran kuin nyt kolmeen koirankopinkokoiseen viehepakkiin/-laukkuun mahtuu. Edes omatekeleet eivät tällä kertaa kelvanneet :shock: Uittotekniikoitakin kokeiltiin kaikki tiedetyt ja keksittiin vielä kaupanpäälisiksi sylys uusia variaatioita ja tyylejä, mutta turhaan.

Päivän saalis-saldoksi jäikin joukko sävähdyttäviä "tärppejä" ja varovaisempia "pusuja", joista vain muutama luokiteltiin "jokseenkin varmoiksi tälleiksi". Yksi viehekin jouduttiin irrottamaan :twisted: verkosta, joka oli merkitty peräti oikein 20mm styrokslevystä murretulla puolenkämmenen kokoisella merkillä ja luonnollisesti vain yhdestä päästä ja aivan rantakiven viereen (ei lupaprikkoja). Muilta osin päivä olikin mitä mahtavin ja kuuppa todellakin lepäsi siinä kropan virpalla huitoessa. Seurakin oli luokkaa A1, joten hieno reissu sinänsä. Kallelin uusi "Pirkkamoottori" vaikutti hienolta peliltä ja L-busteri tuntui saavuttavan sillä ainakin nopeuden "poimu-3" :shock:

Seuraavana päivänä lähdettiin sitten innolla pääsiäiskalaan, kun "paha karma oli jo kärsitty". Ilmapuntarikin oli kivunnut hitusen eilisestä ja ilma oli eiliseen verrattuna sumuinen/utuinen ja koleahko. Tuulikin oli hiukan vireämpi ja ilma "haisi hauelle". Lisäksi Kest oli tulomatkalla auton etupenkillä "langennut loveen" ja "saanut näyn", että kalaa tulisi vieheellä jossa on oranssia ja että Kallel saisi ison :shock:

Aloitus oli eilisen toisinto paikkojen suhteen ja tuloksenkin. Edellisen päivän perusteellisemmasta hieronnasta poiketen nyt kuitenkin liikuttiin enemmän ja kalastettiin paikat hiukan nopeammalla temmolla, sillä nyt ei enää vain "päästelty talven paineita", vaan tosiaan yritettiin löytää edellisenä päivänä hukassa ollut aktiivinen kala. Eilisiin paikkoihin siis liittyi hyvä joukko uusia paikkoja, mutta miltei turhaan.

Tällä kertaa saatiin hitaalla uitolla ja pitkillä pysäytyksillä sentään muutamia varmoja kalakontakteja, mutta kunnon tartutukset loistivat edelleen poissaolollaan, puhumattakaan veneeseen asti tulleista kaloista. Selvää kuitenkin oli, että hidas ja superhidas uitto olivat ainoita tapoja saada kala edes lievästi kiinnostumaan "teknomuonasta". Tällä kertaa uhrattiin edellistä päivää enemmän aikaa myös 3-6m rinteille ja montuille, mutta hiukan yllättäenkin ainoat kalakontaktit tulivat 0-3m patjasta. Alkoi myös hahmottumaan, että sen oranssin lisäksi :lol: myös sinihopea saattoi kaloja lievästi kiinnostaa :lol:

Kyseinen aluehan on haastava ja kiinnostava monessakin mielessä, mutta erityisesti juuri lämpötilakerrostuneisuudesta johtuen. Lahdelta kun löytyy tähän vuodenaikaan useimmiten ainakin kolme eri tiheyden omaavaa vesikerrosta, jotka eivät välttämättä sekoitu kovinkaan hyvin toisiinsa. On tietysti talvisen kylmää suolaista merivettä. Sen lisäksi saattaa löytyä erittäin kylmää makeaa vettä. Ja lopuksi tietysti 10-14°C lämmintä merivettä. Kaikuluotaimen lämpötilanäyttö voi siis helposti näyttää jopa toistakymmentä astetta enemmän lämpöä, kuin missä muutaman metrin veneen alla uivat hauet todellisuudessa oleilevat. Harppauskerroksiakin tosiaan saattaa löytyä kaksin kappalein, eli sekä lämpötilasta, että suolapitoisuudesta johtuvat tiheuksien rajapinnat saattavat löytyä samasta vesipatjasta, mutta eri syvyyksistä. (tämä kappale kuitenkin pelkkää kuulopuheeseen perustuvaa mutua, sillä en ole asiaa itse mitannut/tarkistanut)

Toveri Ravunsyötin puhelinvihjeestä siirryttiin evästauon jälkeen erääseen "lahdelmaan", jossa vedensyvyys vaihtelee pääosin välillä 0-4m. Täällä vesi ei myöskään ollut lainkaan lämpökerrostunutta, vaan sama n. 7°C lämpötila oli jokseenkin muuttumaton läpi koko vesipatjan. Paikka antoikin jälleen pari varovaista kontaktia sen merkiksi, että "kotona ollaan, mutta ei kiinnosta". Erittäin hitaalla, mutta vaihtelevalla uitolla ja reiluilla stopeilla sai Kallel kuitenkin lopulta yhden mamman koettamaan sinisen Busterin purtavuusominaisuuksia (vrt. Kestin ennustus :lol: ). Kunnon tukistuksen jälkeen kala kuitenkin nopeasti tuli siihen tulokseen, että "ei hyvää" ja ravisti/PURI :shock: itsensä irti. Ylöskelattu buster nimittäin paljasti 3/0 hyvälaatuisen ja vahvalankaisen vatsakoukun, josta yksi haara oli katkennut pois ja toinen haara purtu littuun koukun runkoa vasten. "Yksihaaraksi" muuttuneen kolmihaaran lisäksi busterin runkoon tuli selvät haukimamman "signeeraukset".

Tuohon "torpedointiin" paikka sitten hiljenikin, vaikka voitte arvatenkin uskoa, että alue sai hetken aikaan piiskaa ihan uusin voimin. Tuossa vaiheessa kävi seuruettamme nöyryyttämässä vielä pari "TV:stäkin tuttua" kalamiestä inkkarikanootissaan. Olivat herrat R.S ja T.M saaneet perholla (jossa oranssia, vrt. Kestin ennustus :lol: ) pari haukea veneeseenkin asti samaan aikaan kun me turhaan tarjosimme niille kovempaa purtavaa. Alkaa hemmetti soikoon vanhaakin hiljakseen kiinnostaa tuo "suttiruoskan viuhuttelu", kun näitä "tapauksia" alkaa hiljakseen kertymään. Toisaalta tällä kertaa sai itseään sentään lohduttaa, että "ei se varmaan siitä perhosta johtunut, vaan olipahan vain "gurut" asialla" :wink: :lol:

Saman alueen läheisyydestä sitten löytyi pienehkö saari jonta takana on tynkäkaislan täyttämä minilahdukka. Sieltä Kallel sai kauniin "keskiketterän" hauen seuraamaan samaista busteria. Oli hauskaa katsoa, kun komea kala seurasi viehettä matalassa vedessä ja pari kertaa jopa tukisti busteria varovaisesti kuitenkaan tarttumatta. Pyörteet olivat mahtavia ja kalattomat kalamiehet saivat jälleen kiemurrella ylimääräisen adrenaliiniannoksen aiheuttamassa kiihotustilassa.

Tuon jälkeen palattiin vielä "koukunsyöjänlahteen" morjenstamaan Ravunsyöttiä joka kaverinsa kanssa oli surauttanut paikalle kuultuaan "itäväylän" olevan auki. Pitkähkön "kommenttituokion" jälkeen erkanimme jälleen ja kalastus jatkui. Mitään erityisempää ei tuosta reissustakaan ole enää kertoa, sillä kalatta me lopultakin jäimme. Hieno viikonloppu kuitenkin, eikä missään tapauksessa mikään hukkareissu. Kiitokset viellä herroille Kallel ja ”ennustajaeukko” Kest, sekä myös Ravunsyötille ystävineen.

Tämä raportti tyypilliseen tapaan taas hiukan venähti. Ei näiden kuitenkaan tällaisia tarvitse olla, joten laittakaa muutkin omianne tänne, olivatpa sitten mallia "romaani" tahi "tekstiviesti". Aina on hauska lukea muiden kokemuksista kalavesillä.

t. Tyrä
Viimeksi muokannut Tyrä, 12:15:54 17.04.2006. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.

Avatar
Walto
X - filée
Viestit: 810
Liittynyt: 14:25:47 30.12.2005
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Walto » 09:13:59 17.04.2006

Havaittavissa Tyrällä selkeää hermojen kireystilan elpymistä! :lol:

Erinomaista luettavaa, jopa vinkkiä tulevaan viikonloppuun. :P
Ilman lihaskramppeja en saisi yhtään liikuntaa!

Avatar
vempula
Lempäälän Herttua Rainer von Kiljunen
Viestit: 1302
Liittynyt: 22:09:15 14.01.2006

Viesti Kirjoittaja vempula » 09:14:09 17.04.2006

Ei millään pahalla mut kiihotuksää niist hauista?

Avatar
Anssipe
Peke vaaput
Viestit: 367
Liittynyt: 17:08:43 22.04.2005

Viesti Kirjoittaja Anssipe » 09:17:39 17.04.2006

Lisää Tyrä tämmöisiä raportteja, mukavaa luettavaa!

Avatar
vempula
Lempäälän Herttua Rainer von Kiljunen
Viestit: 1302
Liittynyt: 22:09:15 14.01.2006

Viesti Kirjoittaja vempula » 09:18:34 17.04.2006

Mut raportti on hjuva

Avatar
Kallel
Mr. Takakenopönö
Viestit: 515
Liittynyt: 10:16:24 23.01.2006
Paikkakunta: Vantaalainen torppari
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kallel » 11:19:09 17.04.2006

Hep, Tyrä ehti ennen minua näköjään koneen äärelle. Ei se mitään, eikä se että Tyrä on raportissaan käyttänyt ihan pienen aavistuksen taiteilijan vapautta. :shock: Ei laisinkaan, kiusaan vaan, tuo raportti on hämmästyttävän tarkka kuin ajattelee että ulkomuistista latelee. Ilmankos ei kalaa tullut, kun Tyrä keskittyi tallentamaan reissua aivokuoreen, minä ihastelin uuden moottorin toimintaa ja Kest keskittyi ennustamaan tulevaisuutta. :D

Mutta palaan vielä tuohon kalan passiivisuuteen. Kyllä kieltämättä vähän hämmästyttää kun kaksi huippukalamiestä jää ilman sekä yksi mellanbra kalamies. Kaiku kuitenkin näytti kalaa useammassa paikassa, pikkukalaparvia, pientä yksittäistä kalaa sekä muutama predaattorin oloinen kaiku joten kyllä siellä on syötävää sekä syöjiä. Ja nähtiin me yksi vapaviidakkomies joka esitteli komeaa 2kg taunotanelia joten prkl, ei muuta kun uudestaan. Byysteri onkin valmiina lähtöön lähtökuopissaan. :D
Kalastakaa!

Avatar
Tyrä
Raksiteline
Viestit: 4555
Liittynyt: 07:11:01 28.05.2005
Paikkakunta: Maameri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tyrä » 12:08:03 17.04.2006

Kallel kirjoitti:Hep, Tyrä ehti ennen minua näköjään koneen äärelle. Ei se mitään, eikä se että Tyrä on raportissaan käyttänyt ihan pienen aavistuksen taiteilijan vapautta. :shock: Ei laisinkaan, kiusaan vaan, tuo raportti on hämmästyttävän tarkka kuin ajattelee että ulkomuistista latelee. Ilmankos ei kalaa tullut, kun Tyrä keskittyi tallentamaan reissua aivokuoreen, minä ihastelin uuden moottorin toimintaa ja Kest keskittyi ennustamaan tulevaisuutta. :D

Mutta palaan vielä tuohon kalan passiivisuuteen. Kyllä kieltämättä vähän hämmästyttää kun kaksi huippukalamiestä jää ilman sekä yksi mellanbra kalamies. Kaiku kuitenkin näytti kalaa useammassa paikassa, pikkukalaparvia, pientä yksittäistä kalaa sekä muutama predaattorin oloinen kaiku joten kyllä siellä on syötävää sekä syöjiä. Ja nähtiin me yksi vapaviidakkomies joka esitteli komeaa 2kg taunotanelia joten prkl, ei muuta kun uudestaan. Byysteri onkin valmiina lähtöön lähtökuopissaan. :D
Ok perkele, tartun syöttiin, kuka on se "mellanbra kalamies" :evil: :evil: :evil:
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.

Avatar
Kallel
Mr. Takakenopönö
Viestit: 515
Liittynyt: 10:16:24 23.01.2006
Paikkakunta: Vantaalainen torppari
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kallel » 12:12:42 17.04.2006

Minä? Minähän olin ainoa joka vahvistetusti hukkasi kaloja... ;)
Kalastakaa!

Avatar
Tyrä
Raksiteline
Viestit: 4555
Liittynyt: 07:11:01 28.05.2005
Paikkakunta: Maameri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tyrä » 12:17:54 17.04.2006

Kallel kirjoitti:Minä? Minähän olin ainoa joka vahvistetusti hukkasi kaloja... ;)
Ja ainut joka VAHVISTETUSTI sai niitä edes hetkeksi vieheeseensä tarttumaan :) Jos ei lasketa Kestin "voi v***uja" :lol: :lol:
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.

jaska joku
etelä-savon amiraali
Viestit: 614
Liittynyt: 15:06:06 14.12.2005
Paikkakunta: etelä-savo

Viesti Kirjoittaja jaska joku » 12:26:13 17.04.2006

Vempula kirjoitti:Ei millään pahalla mut kiihotuksää niist hauista?

:D

lasten ja imeväisten suusta..

hyvä kysymys vempula.

Avatar
Tyrä
Raksiteline
Viestit: 4555
Liittynyt: 07:11:01 28.05.2005
Paikkakunta: Maameri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tyrä » 12:36:32 17.04.2006

jaska joku kirjoitti:
Vempula kirjoitti:Ei millään pahalla mut kiihotuksää niist hauista?

:D

lasten ja imeväisten suusta..

hyvä kysymys vempula.
Ai niin unohdin vastata tuohon. Eli KIIHOTUN. Nyt täytyy kuitenkin muistaa, että on olemassa muutakin kiihottumista kuin eroottista. Eli selvennyksenä, minulla ei seiso haukien takia, mutta adrenaliinia ja endorfiinia erittyy kuin mahlaa kevätkoivuun.

Antaisin kuitenkin arvoa sille, että keskustelu tällä topikilla pysyisi edes löyhästi hauenkalastus-spekulaation puitteissa :wink: Tämä kysymys toki oli vielä täyttä haukiasiaa :lol:
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.

Avatar
Wallu
Hymyilevä Haukiguru
Viestit: 1570
Liittynyt: 16:39:51 22.04.2005
Paikkakunta: Nordsjö

Viesti Kirjoittaja Wallu » 13:00:15 17.04.2006

Olipa mukavaa luettavaa tuo Tyrän raportti,vaikka kaikille lienee jo selvinnyt että hauenkalastus ei ole itseni lempilajeja niin siltikin tuota luki mielenkiinnolla,ja sanasta sanaan.
Tuota ei ollut myöskään kirjoitettu kenenkään ehdoilla joten mikään mainosloru tuo ei ollut.

Noita tulen vastaisuudessakin lukemaan suurella mielenkiinnolla,joten laita vaan Tyrä raporttia aina kun aika ja mielenkiinto ne sallivat.

Ja jottei kukaan saa mitään väärää käsitystä niin toki luen muidenkin raportteja.
Itse noita en pahemmin ole kirjoitellut ja syykin on yksinkertainen,vaikka kalastusvuorokausia tulee vuodenmittaan paljon niin tuo kirjallinen ulosanti on vähän mitä sattuu.

Wallu

Avatar
vempula
Lempäälän Herttua Rainer von Kiljunen
Viestit: 1302
Liittynyt: 22:09:15 14.01.2006

Viesti Kirjoittaja vempula » 13:57:22 17.04.2006

Ei oo toi limatuubien pyytäminen minunkaan lempihommaa ei oo ei. Mutta silti mielellään lueskelee juu..

Avatar
ferrix
"Kotimainen Lyijymönjä"
Viestit: 339
Liittynyt: 11:53:46 14.01.2006
Paikkakunta: Stadi

Viesti Kirjoittaja ferrix » 14:20:55 17.04.2006

Joo oli kiva lukea tuota raporttia! Lisää, jos vaan joku käy limatuubeja kalastamassa!!

Avatar
Tyrä
Raksiteline
Viestit: 4555
Liittynyt: 07:11:01 28.05.2005
Paikkakunta: Maameri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tyrä » 14:50:16 17.04.2006

Äsken sain raporttia reaaliajassa samalta alueelta. Krokot siellä edelleen niin penseitä, että seuraavat jopa perhoa 3-4m päässä yrittämättäkään päästä syöntietäisyydelle. Liekkö "kuunasento" väärä, vai mistä moinen syöntilakko, sitä emme tiedä. Arveluja asian tiimoilta kyllä mielellään kuulisi.
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.

Avatar
ravunsyötti
Mr. Kumihanska
Viestit: 97
Liittynyt: 22:51:39 07.03.2006
Paikkakunta: Låviisa

Viesti Kirjoittaja ravunsyötti » 14:01:51 18.04.2006

Jep jep. kaks mp reissua takana. Alkoivat tuubit vielä v...uilemaankin. Tosiaan katselivat perhoa vähän kauempaa ja kammoksuivat venettä kuin ruttoa.

Joka vuotinen juttuhan tuo on. Kalastus paranee päivä päivältä. Ja heti kun luulee että nyt alko homma toimimaan niin seuraavana päivänä ollaan lähtökuopissa. Viime vuonna taisi mennää neljän tai viiden päivän sykleissä.

Tänään "huoltopäivä". --> Perhoja pitäis väkertää, mutta kun menee puolet ajasta täällä. ...kele

Huomenna taas vesille. :lol:

Vaikka menis munat pataan koko viikon, on tämä silti paras talviloma koskaan...

Avatar
Kallel
Mr. Takakenopönö
Viestit: 515
Liittynyt: 10:16:24 23.01.2006
Paikkakunta: Vantaalainen torppari
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kallel » 14:55:01 18.04.2006

Paas herra Syötti tänne rapsaa tulemaan joka päivä / Tyrä voinee toimia sijaisraporttimiehenä, viikonloppuna varmaan nähdään taas :) (

Ellei polte nouse liian korkeaksi notta perjantaina joutuis ottamaan vapaapäivän...)
Kalastakaa!

Avatar
Trolli
Leffatähti
Viestit: 778
Liittynyt: 08:19:15 12.03.2006
Paikkakunta: Larsmo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Trolli » 15:56:18 18.04.2006

Lauantaina kävin päästelemässä pahimmat höyryt pois heittelemällä kahden saaren välisessä kapeikossa jossa avovettä hieman yli kilometrin matkalla. Kumista kalanmuotoista läpyskää ja pikkuista jerkkiä tuli uitettua ilman mainittavaa tulosta.

Paras tapahtuma oli katsella merikotkan ja kahden kurjen kinastelua. Kalastaja oli käynyt tyhjentämässä rysän ja jättänyt jälkeensä jäälle lahnoja ja särkiä. Särjet häipyivät parempiin suihin nopeasti harmaa- ja merilokkien suosiollisella avustuksella. Kilon - parin lahnat eivät kuitenkaan kertanielaisulla hävinneet. Ensimmäisenä paikalle saapui kurkipariskunta joka linnoittautui kalakasan äärelle aterioimaan. Hieman perään saapuu paikalle merikotka joka laskeutuu jäälle parinkymmenen metrin päähän. Pyörittelee päätää ja ihmettelee maailman menoa, mitenkähän tuolta saisi osuutensa.

Kotka valitsi suoraviivaisen hyökkäystekniikan, otti ilmaa siipien alle ja korkealta taivaalta siivet supussa kurkien kimppuun. Siitähän älämölö syntyi, kurjet eivät antaneet periksi, levittelivät siipiään, nokkivat ja pitivät lähinnä vanhaan kaksitahtimoottoriin verrattavaa kolinaa. Oossä semmoinen kotka kun huvittaa, mutta meidän apajille et kyllä tuu.

Mutta niin vain seuravaalla vaakasyöksyllä tarttui lahna kotkan kynsiin kurkien estelyistä huolimatta. Muutaman kymmenen metrin päähän ruokailemaan ja kurjet jatkoivat metelin pitoa, menivät hieman lähemmäksin, mutta pitivät kuitenkin kohtalaisen raon kotkaan. Sain otettua jonkinmoisen kuvankin, samassa otoksessa kaksi kyhmyjoutsenta, lokkeja, kurjet sekä merikotka. Matkaa oli vain aivan liikaa ja kuvasta ei tullut julkaisukelpoista, alkuperäisestä suurentamalla linnut kuitenkin tunnistettavissa.

Ilta meni saaressa saunoessa ja limpparia juodessa (sens. mahdollisten alaikäisten lukijoiden pelossa). Edellisenä iltana lasketut passiiviset ristipunossiimakalanhoitopyydykset nostettiin sunnuntaiaamuna ja todettiin kalansaaliin olevan lähes täydellinen. Ainoastaa ns. syötävät kalat puuttuivat, särkiä riittävästi ja pari lahnaa, isompi hieman päälle puolentoista kilon.

Puolenpäivän maissa lähdin kotiin perhettä hoitamaan. Kaverit jäivät saareen värittämään munia ja syöttämään kotkia. Iltapäivällä oli apajilla parhaimmillaan kolme merikotkaa yhtäaikaa. Edellisvuonna samaan kuvaan sopi parhaimmillaan neljä kotkaa, muutaman vielä tepastellessa hieman kauempana. Jännää tämä kevät.

Avatar
ravunsyötti
Mr. Kumihanska
Viestit: 97
Liittynyt: 22:51:39 07.03.2006
Paikkakunta: Låviisa

Viesti Kirjoittaja ravunsyötti » 20:11:23 19.04.2006

No niin. Pahimmat jäykistymät lähti vuorokauden levolla ja tänään pääsi taas vesille.

Tuulta piisasi näillä lämpöasteilla tarpeeksi ja homma alkoi aueta hauille. melkein 9 tuntia tuli huiskittua taas. Tapahtumia oli noin 45min sisällä useita. Kaverilla niitä oli noin tuplat verrattuna perhoon. Jostain syystä vain eivät kevlarit kestäneet ja uistin tappiot olivat huomattavat.

Perhokauden avauskalaksi tuli sitten 6+. Toinenkin kala tuli venholle asti, koko oli vain tippunut puoleen edellisestä. Koneonkija sai vielä loppujen lopuksi yhden kalan kiulun reunalle ja taas oli paino jakautunut puoleen.

Taidanpa huomenna keskittyä taimenen homoiluun, kun on noi haggikset noin yhteistyöhaluttomia. Päiväkerrallaan se siitä kuitenkin paranee. Apina on pois harteilta, loppuvuoden voikin sitten naatiskella.

Ai niin, värillä ei ollut väliä, kunhan vain muistutti hackmannia.

Avatar
Tyrä
Raksiteline
Viestit: 4555
Liittynyt: 07:11:01 28.05.2005
Paikkakunta: Maameri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tyrä » 07:53:07 20.04.2006

Eilen taas Samtheman:in kanssa tovi virtaavassa vedessä kalastamassa. Rasvaeväisiä ei tällä kertaa tullut, joskaan niitä ei oikein tosimielellä yritettykään. Vaan eipä ollut haukeakaan mitenkään viljalti veneeseen tunkemassa.

Aamupäivä oli pilvinen ja navakka etelä-/lounaistuuli vilvoitti hiukan liikaakin innokkaita kalastajia. Hitaasti pohjaapitkin uitettuihin ja välillä pitkäksikin aikaa "parkkeerattuihin" vieheisiin tuli varovaisia pusuja, mutta kunnon tartutukset loistivat edelleen poissaolollaan. Tulospuolella vain yksi nätti nelosta tavoitellut mamma veneeseen ja Samilla lisäksi hetken kiinni se reissun suurin. Kliseehän tuo karkuutettu isomus jo on, mutta tälläkin kertaa niin surullisen totta.

Nyt kun pääsi virtaavassa vedessä kalastamaan arkaa kalaa, niin tuli kovan koulun kautta opittua jälleen jotain. Kas kun kalasti kelaten viehettä lievään vastavistaan, niin pysyi siima hienosti kireähkönä myös pysäytysten aikana, toisin kuin seisovassa vedessä usein on asia. Nyt yllättikin se, että oli "liikaa" sellaisia hienonhienoja tönäisyjä vieheeseen, jotka seisovassa vedessä olisivat huonomman siimakontrollin takia varmasti jääneet kokonaan huomaamatta.

Asian tajuttuani aloinkin tempomaan vastaiskuja aina, kun tunsin siimassa ylipäänsä jotain "poikkeavaa". Siinä sai moni kaslanjuuri kyytiä ja rokastettuja simpukoitakin tuli veneeseen jokunen :lol: Toisaalta reissun ainoa ylössaatu haukikin tarttui juuri noin, eli kunnon vastari sellaiseen aivan olemattomaan "pusuun", jota normaalisti en olisi edes huomannut, tai ainakaan huomioinut.

Täytyneekin alkaa tästä opetuksesta viisastuneena opettelemaan tuota siimakontrollin säilyttämistä. Tokihan siihen aiemminkin on pyritty, mutta kaikesta päätellen silti aivan liian leväperäisesti. Eipä muuta tällä erää ja laittakaahan muutkin raporttejanne haukivesiltä.

Lopuksi Ravunsyötille onnnea komeasta kaudenavaushakista :shock:
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.

Avatar
Samtheman
Pippelsman
Viestit: 7994
Liittynyt: 19:28:05 21.04.2005
Paikkakunta: Korso

Viesti Kirjoittaja Samtheman » 09:58:20 20.04.2006

Ethän sä niitä simpukoita rokastanu, nehän otti kiinni. Tyrä kantaa nykyään loordi SSS-nimeä (Suuri Simpukka Spesialisti). Kummallakin reissulla herra on naarannut useita yksilöitä. Edes kuolleita tuo lahtaaja ei jätä rauhaan! Onneksi kalastus ei tapahdu yhtä tehokkaasti, ei kohta olisi minkäänlaisia eväniekkoja suomenlahdella :lol:
ISO uisteluvene kaupan! Nettivene 735003

Tsekkaa mun blogi: https://www.facebook.com/ruodollarokotettu/?fref=ts

Avatar
Tyrä
Raksiteline
Viestit: 4555
Liittynyt: 07:11:01 28.05.2005
Paikkakunta: Maameri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tyrä » 11:26:38 20.04.2006

Pieni kalamies ja suuri hauki, vai miten se nyt menikään :wink: Eli siis tuossa se viimeisimmän retken ainokainen ylössaatu. Juuri äsken kalapullia söin ja hyvvee oli. Jopa savupekonimureke maistuu hyvältä, kun laittaa puolet haukea sekaan :lol:
Kuva
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.

Avatar
Varaani
Viestit: 1885
Liittynyt: 07:24:34 11.05.2005
Paikkakunta: Saari

Viesti Kirjoittaja Varaani » 11:28:34 20.04.2006

Siellä ollaan vaan takki auki kalassa ja meitä muita (minua) ¤ituttaa :)
No, kostoksi teen kauhian kasan jerkuttimia ja hekumoin reilun viikon päästä tapahtuvista väsyttelyistä.
I am the lizard king, I can do anything!

Avatar
Walto
X - filée
Viestit: 810
Liittynyt: 14:25:47 30.12.2005
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Walto » 12:50:09 20.04.2006

8) 3h lähtöön, suuntana Särkisalo ja hauet. Sunnuntai iltasella takaisin! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ilman lihaskramppeja en saisi yhtään liikuntaa!

Avatar
Jäpäkyörä
Vanhempi savolainen hauen pamputtaja
Viestit: 7164
Liittynyt: 16:06:19 22.04.2005
Paikkakunta: Pieksämäki

Viesti Kirjoittaja Jäpäkyörä » 13:19:41 20.04.2006

Tyrä, elä narraa meitä. Ei haukea syömällä saa noin komeaa vartaloa. Kyllä siinä vierellä täytyy olla kilo sianlihaa kyytipoikana. Meinasin jo sanoa, että olutta kyytipoikana. Mutta muistin, että et tykkää oluesta, joten jotain muuta hyvää litratolkulla siinä menee. Ja tämä ei ole kenkkuilua, että ei millään pahalla.

Onnea saaliin johdosta!
On sev verta töitä, että haju housussa pyssyy.
Kielj-kiärylöitä/Unto Eskelinen

Vastaa Viestiin