O: Haku-vaappuja

Alueen säännöt
Tänne kaikki ostoilmoitukset sekä vuokra-hakemukset liittyen kalastukseen, retkeilyyn tai veneilyyn. HUOM! Ketjun aloittajana voit lukita oman ketjusi kaupanteon päätyttyä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt -- Kalamies.com tori
:!: Myyjän Opas + Ostajan Opas :!:
mursu
Viestit: 78
Liittynyt: 09:29:40 26.04.2017

O: Haku-vaappuja

Viesti Kirjoittaja mursu »

Jos perinteistä pyöreä- ja puurunkoista Kouvolan seuduilla tehtyä mallia löytyy suht hyväkuntoisina niin voin ostaa muutamia, mielellään mahdollisimman vanhoja eli ihan 80-90-luvun vaihteen lähettyviltä ja mieluiten niitä pontsompia. Jos löytyy vielä sellaisia valmistajan koveraksi taivutetulla uintilistalla olevaa niin ne käyvät myös hyvin, mutta voi olla ihan suora pyöreä levykin. En ole varma oliko sitä koveralla listalla koskaan edes myynnissä kaupassa mutta ainakin tehtiin. Mutta ei porraslistallista mallia, tamperelaisia, ei muovirunkoja eikä niitä 'Santtu-mallia' vai mitä ne yhdet toisen muotoiset rungot olivatkaan. Mielellään luonnollisia saaliskalavärityksiä (hopeafolio + sininen, kupari tms) mutta muutkin värit mahdollisesti kiinnostavat. Jos löytyy niin laita yksityisviestiä tai vastaa alle. Kiitos!
mursu
Viestit: 78
Liittynyt: 09:29:40 26.04.2017

Re: O: Haku-vaappuja

Viesti Kirjoittaja mursu »

IMG_20190717_151739634~2.jpg
Siinä se nyt on, Kalamies.comin kautta löytynyt vanhempi Haku, juuri sitä mitä etsitään. Kiitokset lähettäjälle. Vieläpä tuolla kaarevalla levyllä (pihdeillä lämmittäen käsin taivutettu, mikä tainnut jäädä jossain vaiheessa kokonaan pois tuotannon vilkastuttua). Tosin omissa ekoissa Haku-vaapuissammekin toisessa oli suora levy. Näyttää hyvin pitkälti sille mille Hakumme näyttivät noin -90. Tosin niissä oli vielä leveäkitaisemmat, ohutlankaiset koukut jotka on tietysti helppo laittaa. Toinen niistä vaapuista taisi jäädä pohjaan (öhöm, kalan suihin) ja toinen meni huonoon kuntoon jolloin kuorin sen ja sorvautin 100kpl samoja runkoja. Ne omat ovat muistaakseni haapaa mutta se on mielestäni vähän raskaampaa kuin alkuperäinen puu. Olisko se apassia? Niin pehmeältä ei mielestäni vaikuttanut kuin balsa ellei ole jotain eri laatua kuin näkemäni balsat. Asia jäi aikanaan selvittämättä vaikka nuorena poikana tuli verstaassakin joskus poikettua.

Nyt jos löytyisi vielä jostain toinen väri, esim. kupari seläntaite tai sininen selkä foliossa. Muitakin värejä voin harkita ja suora uintilevy käy toki sekin. Laitan sitten viestiä jos/kun ei enää kiinnosta.
mursu
Viestit: 78
Liittynyt: 09:29:40 26.04.2017

Re: O: Haku-vaappuja

Viesti Kirjoittaja mursu »

Edelleen voidaan ostaa jos näitä pyöreän pötkylän mallisia Haku -vaappuja löytyy.
Vastaa Viestiin