Myyjän opas!

Alueen säännöt
Tänne kaikki myynti- ja annetaan vuokralle -ilmoitukset liittyen kalastukseen, veneilyyn ja retkeilyyn. Myynti-ilmoituksiin tulee laittaa hintapyyntö, jota ostajat voivat halutessaan yrittää tinkiä. HUOM! Ketjun aloittajana voit lukita oman ketjusi kaupanteon päätyttyä. Sivuston ulkopuoliset myynti- ja huutoilmoitukset voit laittaa tänne. --- Myyntipalstan kehityskeskustelu -- Kalamies.com foorumin yleissäännöt -- Kalamies.com tori
:!: Myyjän Opas + Ostajan Opas :!:
Avatar
sakkeus
Yrjö Kakka
Viestit: 5745
Liittynyt: 19:21:31 21.04.2005
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja sakkeus »

Alustavaa listausta:

1. Kun avaat myyntitopikin liitä tuotteista mielellään useampi kuva mistä silmämääräisesti käy ilmi tuotteen kunto/väri/paino yms. Muokkaa kuvat valmiiksi palstan kuvakokoa vastaaviksi 100kb max. tällöin ilmoitukseen kuvan liittäminen on helppoa ja vaivatonta.

2. Kerro tuotteen tarkat tiedot paino/pituus/väri yms. Näin pois luetaan turhat kyselyt ja väärinkäsitykset. Lisää myös tuotteen hinta sekä mahdolliset muut hinnan päälle tulevat kulut heti jo ensimmäiseen aloitusviestiin. (yleisesti puuttuvasta hinnasta ilmoitetaan ja siitä annetaan ns. huomautus. Jos hintaa ei huomautuksesta huolimatta löydy niin myynti-ilmoitus poistetaan ilman erillistä ilmoitusta, joten ole huolellinen!) Kerro otsikossa lyhyesti ja ytimekkäästi mitä olet myymässä/ Ostamassa.
Huutokaupassa ilmoita huudettavan tuotteen lähtöhinta/hinta millä tuote vaihtaa varmasti omistajaa. Ilmoita myös huutokaupan sulkeutumis aika mahdollisimman tarkasti ja noudata sitä! Huutokauppoja ei kannata venyttää viikkoihin. Jo muutaman päivän huutokauppa kyllä toimii jos tuotteet ja lähtöhinta ovat kohdillaan. Vanhasta tavarasta et uuden hintaa saa vaikka kuinka sitä haluaisitkin.
Yleisesti käytä aikaa ilmoituksesi suunnittelussa ja tarkista moneen kertaan, että tarvittavat asiat löytyvät ilmoituksestasi.

3. Seuraa ilmoitustasi ja sinne tulleita viestejä ja pyri vastaamaan niihin heti tai mahdollisimman pian. Huutokaupoissa päivitä huudettujen tuotteiden listaa ajantasalle tasaisin väli-ajoin helpottaaksesi huutokaupan kulkua. Näin pysyt itsekkin helpommin kärryillä huutokaupasta. Huutokaupan/kaupat tehtyäsi ilmoita yveellä tilitietosi iban muodossa ja muut tarvittavat tiedot ostajalle. Ilmoita selkeästi kaupan lopullinen hinta kaikkineen kuluineen mielellään eriteltynä. Sopimuksesta riippuen lähetä tuote heti, kun pyytämäsi suoritus on saapunut tilillesi! Saman pankin siirrrot ovat näkyvissä heti mutta eri pankkien väiset siirrot kestävät yleensä sen pari pankkipäivää, joten huomioi myös se, että joskus joudut toimittamaan paketin heti postiin tai viimeistään seuraavana arkipäivänä! Yleisesti toimita paketti heti, kun saat suorituksen tilillesi!!

4. Tuotteen pakkaaminen kannattaa hoitaa hyvin ettei ettei tavarat rikkoutuisi taikka katoaisi postituksen aikana. Hyviä pakkauksia ovat pahviset postitus laatikot jotka ovat alle 3 senttiä korkeita. Nämä kulkeutuvat ostajan postilaatikkoon suoraan. Jos teet itse pakkauksen niin käytä aikaa ja fyllinkiä niin, että uskot sen pääsevän ehjänä perille. Suoraan kirjekuoreen laitetut vaaput eivät varmastikkaan ehjänä perille mene!
Valmis paketti kannattaa toimittaa suoraan kioskin/postin punnitukseen jossa sille saadaan oikea postitushinta ja se tarroitetaan heti paikanpäällä. Postilaatikkoon pudotettu paketti taas odottaa tyhjennystä ja ylimääräistä kierosta postiauton kyydissä. Merkitse myös omat tietosi kuoreen, jotta virheen sattuessa saat sen takaisin!

5. Jo tuotteesi on rikki tai se ei ole sitä mitä piti keskustelkaa ja hoitakaa reklamaatiot ostajan kesken heti. Myyjällä on vastuu siitä, että tuote on sitä mitä piti ja, että se löytäisi mahdollisesti ehjänä perille ilman sen suurempia ongelmia. Postin hukkaamat/rikkomat kannattaa hoitaa sitten postin kanssa erikseen. Toki tuohon rikkoutumiseen pystyy itse vaikuttamaan pakkaamalla tuote hyvin.

6.Sulje myyntitopikkisi itse, kun kaupat ovat ohi kaikilta osin. (varmista että tavara on perillä ja ostaja on sen hyväksynyt.)


nopeasti muutamia juttuja keräsin listaksi. Saa lisäillä asiaa jos sellaista mieleen tulee....
Viimeksi muokannut sakkeus, 23:39:29 23.10.2014. Yhteensä muokattu 5 kertaa.
Avatar
pike
J. Edgar Hoover
Viestit: 5110
Liittynyt: 18:58:45 21.04.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja pike »

sakkeus kirjoitti:Myyjällä on vastuu siitä, että tuote on sitä mitä piti ja, että se löytää ehjänä perille.
Yksityisten välisissä kaupoissahan ei tälläisiä vastuita ole. Aika paljon on tullut myytyä ja toistaiseksi on kaikki "kiistat" saatu sovittua. Muutama esimerkki kuitenkin:

-Lähetin 100% varmuudella vieheet postin välityksellä ostajalle. Ostaja kuitenkin ilmoittaa parin viikon päästä, ettei ole saanut pakettia.

-Lähetin vieheet tuollaisessa alta 3cm pahvilaatikossa, joka oli kirjekuoren sisältä. Hetken päästä tulee sähköpostiin kuva rikotuista vieheistä.

Näissä edellä olevissa tapauksissa on vastuu postilla. Toki hyvien kauppatapojen mukaan on järkevää saada joku kompromissi aikaiseksi. Ei kuitenkaan voi odottaa, että myyjä ottaa vastuun postin hukkaamasta lähetyksestä tai jos asiallisesti pakattu lähetys rikkoontuu postin käsittelyssä. Harvoin näin käy, mutta on kuitenkin täysin mahdollista.
Avatar
Samtheman
Pippelsman
Viestit: 7989
Liittynyt: 19:28:05 21.04.2005
Paikkakunta: Korso

Re: Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja Samtheman »

4. Merkitse myös omat tietosi kuoreen, jotta virheen sattuessa saat sen takaisin
ISO uisteluvene kaupan! Nettivene 735003

Tsekkaa mun blogi: https://www.facebook.com/ruodollarokotettu/?fref=ts
Avatar
Jäpäkyörä
Vanhempi savolainen hauen pamputtaja
Viestit: 7296
Liittynyt: 16:06:19 22.04.2005
Paikkakunta: Pieksämäki

Re: Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja Jäpäkyörä »

Ja kun kaupat on tehty, anna se tilinumerosi IBAN muodossa.
Nyt ovat ruvenneet jo suoraan pyytämään siinä muodossa, kun olen joitain pikkukauppoja tehnyt.
On sev verta töitä, että haju housussa pyssyy.
Kielj-kiärylöitä/Unto Eskelinen
Avatar
pike
J. Edgar Hoover
Viestit: 5110
Liittynyt: 18:58:45 21.04.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja pike »

Jos tilinumero on vanhassa muodossa niin tuolla laskimella sen saa helposti muutettua IBAN- muotoon:

http://www.laskurini.fi/raha/iban-laskuri
Avatar
sakkeus
Yrjö Kakka
Viestit: 5745
Liittynyt: 19:21:31 21.04.2005
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Re: Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja sakkeus »

...saapi laitella edelleen ehdoituksia lisää.
Avatar
weeman
Mulla on Kekkosen kalavaaka
Viestit: 596
Liittynyt: 15:24:12 18.09.2012

Re: Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja weeman »

myynti ilmotuksen nimeäminen kuvaavaksi. ei näin: "kunnon setti"
Wilhelm
Viestit: 641
Liittynyt: 12:39:37 20.09.2006
Paikkakunta: Kunta Aurajoen Sylissä

Re: Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja Wilhelm »

Oikeinkirjoitus antaa vakuuttavamman kuvan, kuin epämääräinen "sinnepäin"-selvitys.
Myös ohjeistusketjun avannut viesti olisi ollut hyvä lukea läpi ennen "lähetä"-nappia.
On Nii Hikiki
662
Viestit: 2
Liittynyt: 09:50:44 15.11.2009

Re: Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja 662 »

Miten tänne voi jättää myytäväksi mitään ?????
Avatar
Jäpäkyörä
Vanhempi savolainen hauen pamputtaja
Viestit: 7296
Liittynyt: 16:06:19 22.04.2005
Paikkakunta: Pieksämäki

Re: Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja Jäpäkyörä »

662 kirjoitti:Miten tänne voi jättää myytäväksi mitään ?????
Tee ilmoitus.
Ei kai siinä muuta konstia ole.
On sev verta töitä, että haju housussa pyssyy.
Kielj-kiärylöitä/Unto Eskelinen
Avatar
Jani
Olut ON Kustavissa
Viestit: 1393
Liittynyt: 21:19:53 21.04.2005
Paikkakunta: Turku

Re: Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja Jani »

En mä tiedä häiritseekö muita mut joillakin myyjillä tuntuu olevan tapana lisätä myyntiketjuihin yv:tä lähetetty ostajalle-viesti. Ketä kiinnostaa tieto et yv on lähteny? Kyllä ostaja sen huomaa että yv on tullut. Muutama tällainen viesti ei viel haittaa ketjussa mut jos samassa ketjussa on esim. 40 tuotetta myynnissä ja jokaisesta ostotapahtumasta pitää ilmoittaa erikseen myyntiketjussa et yv lähteny ostajalle ni näitä vois hiukan karsia. Turha sotkea ja pitkittää ketjua turhilla viesteillä.

Ja sit noista kohteen ylös nostamisista. Tälla palstalla ei taida olla kovinkaan suuri ongelma yli-innokkaista ilmoitusten upittajista eli omaa myynti-ilmoitusta nostellaan suurin piirtein kahden tunnin välein kärkeen omilla viesteillä. Joillakin palstoilla on sääntö että oman viestin nostoa ei saa harrastaa esim. viikkoon. Onkohan tällasessa säännössä mitään järkeä? Esim. kahden päivän sääntö jonka aikana omaa viestiä ei saa nostella omilla "up", "nostellaas ylös" yms. viesteillä.
Avatar
pike
J. Edgar Hoover
Viestit: 5110
Liittynyt: 18:58:45 21.04.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja pike »

Jani kirjoitti:En mä tiedä häiritseekö muita mut joillakin myyjillä tuntuu olevan tapana lisätä myyntiketjuihin yv:tä lähetetty ostajalle-viesti. Ketä kiinnostaa tieto et yv on lähteny? Kyllä ostaja sen huomaa että yv on tullut. Muutama tällainen viesti ei viel haittaa ketjussa mut jos samassa ketjussa on esim. 40 tuotetta myynnissä ja jokaisesta ostotapahtumasta pitää ilmoittaa erikseen kyyntiketjussa et yv lähteny ostajalle ni näitä vois hiukan karsia. Turha sotkea ja pitkittää ketjua turhilla viesteillä.
En mie ymmärrä muutenkaan miksi noista yv:stä pitää ilmoittaa ketjuissa. Oli kyseessä sitten myyjä tai ostaja. Jos haluat tehdä kauppoja yv:llä niin tarvitseeko sitä erikseen kirjoittaa myyntiketjuun? Siinä seuraava mahdollinen ostaja sitten miettii mitä tuo yv:n lähettäjä on mahdollisesti ostanut vai onko kysellyt lisätietoja vai kenties tinkinyt. Jos siis laitat YKSITYISVIESTIÄ niin tarvitseeko tuosta laittaa erillistä viestiä palstalle?

Jani kirjoitti: Ja sit noista kohteen ylös nostamisista. Tälla palstalla ei taida olla kovinkaan suuri ongelma yli-innokkaista ilmoitusten upittajista eli omaa myynti-ilmoitusta nostellaan suurin piirtein kahden tunnin välein kärkeen omilla viesteillä. Joillakin palstoilla on sääntö että oman viestin nostoa ei saa harrastaa esim. viikkoon. Onkohan tällasessa säännössä mitään järkeä? Esim. kahden päivän sääntö jonka aikana omaa viestiä ei saa nostella omilla "up", "nostellaas ylös" yms. viesteillä.
Henkilökohtainen mielipide on, että turhat nostattamiset voisi kieltää vaikka kokonaan. Ketjun nostot mahdollisia vain tuolla "tönäisy" napilla ja mikäli tarjolle on tullut jotain uutta tai vanhojen hinnat ovat laskeneet.
Avatar
weeman
Mulla on Kekkosen kalavaaka
Viestit: 596
Liittynyt: 15:24:12 18.09.2012

Re: Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja weeman »

varmaan tuolta FB stä peräisin että laitoin yv n koska siellä menee muuta kansioon jota ei tule kovin usein katottua. täällä ihan turha kun jokainen viesti kyllä näkyy ja välillä tulee ihan s postiinkin ilmotus. joku viikon raja uppaukselle jos ei ole mennyt kaupaksi hintaa joutuu tod näköisesti laskemaan.
Avatar
Jani
Olut ON Kustavissa
Viestit: 1393
Liittynyt: 21:19:53 21.04.2005
Paikkakunta: Turku

Re: Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja Jani »

Joo no en mä mitenkään henk.koht. ketään sormella osota tolla yv-jutulla vaan ihan yleisellä tasolla :) . Aika vähän loppujen lopuks tulee katseltua noita ilmoituksia mut ne harvatkin mitä tulee katottua ja niissä sit jää välillä mieleen joidenkin tapa ilmoitella noista yksityisviesteistä.
Avatar
Jäpäkyörä
Vanhempi savolainen hauen pamputtaja
Viestit: 7296
Liittynyt: 16:06:19 22.04.2005
Paikkakunta: Pieksämäki

Re: Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja Jäpäkyörä »

Näkyy taas jotkut luulevan, että kaikki tietää missä asuvat.
Jos olet myymässä jotain ja pelkkä nouto, niin ilmoita missä tuote sijaitsee.
On sev verta töitä, että haju housussa pyssyy.
Kielj-kiärylöitä/Unto Eskelinen
KMan
Viestit: 491
Liittynyt: 14:53:50 06.09.2007
Paikkakunta: Karjaa

Re: Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja KMan »

sakkeus kirjoitti: 6.Sulje myyntitopikkisi itse, kun kaupat ovat ohi kaikilta osin. (varmista että tavara on perillä ja ostaja on sen hyväksynyt.)
Onko sulkemistyyli vapaa?
Avatar
catch_a_fish
Väärin kalastaja
Viestit: 1947
Liittynyt: 06:55:35 22.04.2005
Paikkakunta: Aura

Re: Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja catch_a_fish »

KMan kirjoitti:
sakkeus kirjoitti: 6.Sulje myyntitopikkisi itse, kun kaupat ovat ohi kaikilta osin. (varmista että tavara on perillä ja ostaja on sen hyväksynyt.)
Onko sulkemistyyli vapaa?
Tuo kai käytännössä vaan muistuttaa siitä, että omat viestiketjut voi lukita itse. Siellä jossain sivun alareunassa se toiminto löytyy alasvetovalikosta, lukitse viestiketju tms.
Hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää!
KMan
Viestit: 491
Liittynyt: 14:53:50 06.09.2007
Paikkakunta: Karjaa

Re: Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja KMan »

catch_a_fish kirjoitti:
KMan kirjoitti:
sakkeus kirjoitti: 6.Sulje myyntitopikkisi itse, kun kaupat ovat ohi kaikilta osin. (varmista että tavara on perillä ja ostaja on sen hyväksynyt.)
Onko sulkemistyyli vapaa?
Tuo kai käytännössä vaan muistuttaa siitä, että omat viestiketjut voi lukita itse. Siellä jossain sivun alareunassa se toiminto löytyy alasvetovalikosta, lukitse viestiketju tms.
Löysin tuon toiminnon ja kokeilin. Näköjään avata ei voi. Jääkö lukitut ketjut ikuisiksi ajoiksi luettaviksi?
Avatar
catch_a_fish
Väärin kalastaja
Viestit: 1947
Liittynyt: 06:55:35 22.04.2005
Paikkakunta: Aura

Re: Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja catch_a_fish »

Muistelisin, että ennenvanhaan ylläpito siivosi niitä aina silloin tällöin kun muisti ja huvitti, eli aika harvoin. Veikkaisin, että nykyisellään ei ainakaan siivoustahti ole tiheämpi.
Hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää!
Avatar
Fuso
Neljänneks paras tietosuojavaltuutettu
Viestit: 4347
Liittynyt: 09:19:43 16.11.2005
Paikkakunta: Sammatti, Lammin talo

Re: Myyjän opas!

Viesti Kirjoittaja Fuso »

Aika pieni asiakaskunta taitaa nykyisin olla täällä.
"Sentti nenässä, tuuma mulkussa ja jalka vavassa näkyy ja tuntuu".
Veikko Heiskasen lempilauseesta Arvi Mustosen vääntämä tunnuslause Neidenin siltamontulta.
Vastaa Viestiin