Tiedoksi Rymättylässä liikkujille

Alueen säännöt
Täällä keskustellaan kaikesta yleisestä kalastukseen liittyvästä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Kalastus-uutisia - Etusivu uusiks!
Jajupa
Viestit: 10
Liittynyt: 11:15:10 14.11.2012

Tiedoksi Rymättylässä liikkujille

Viesti Kirjoittaja Jajupa » 18:42:31 20.04.2016

Viime vuoden kesällä oli kaverini ollut isänsä ja poikansa kanssa ongella tuolla Rymättylän suunnalla, Vähä Maisaaren lähettyvillä.
Olivat hetken ehtineet onkia kohdassa jossa ei ollut mökkejä/asutusta näkyvillä.
Koko lailla saaren lounaisosan kohdalla ja paikalle oli sitten pamahtanut ilmeisesti isäntä pienellä veneellä niemen takaa heitä häätämään pois kalastamasta.
"Isäntä" oli ilmoittanut hyvin selvällä suomella että painukaa helvettiin täältä,
nämä ovat yksityisvesiä ja heillä ei ole mitään lupaa täällä kalastaa jne jne..
Oli jopa kehdannut todeta että Joo siinä sitä opetetaan lapsille jo valmiiks laittomuuksia ynnä muuta potaskaa...
Kaverini oli tilanteessa ns tulistunut ja avannut verbaalisen arkkunsa ja isäntä oli sitten siitä startannut, ajanut veneellä näköyhteyden päähän ja tehnyt käsillään "ampumisliikkeitä".... :shock: :evil:

No, asia sai uutta puhtia kun olimme maanantaista tähän aamuun kalassa tuolla Rymättylässä ja muistin kaverin tästä tapauksesta kertoneen ja sanoin että mennäänpä sen paikan kautta ihan mielenkiinnosta, näkisin minäkin minkälainen paikka oli kysymyksessä.

Pääsimme tuon Vähä Maisaaren lounaisosan kohdalle ja etenimme kohti sitä paikkaa jossa tämä episodi viime kesänä sattui.
Kuin salama kirkkaalta taivaalta, vene lähestyy meitä kovaa vauhtia.
(Mistä hän veneellään lähti jäi mysteeriksi)
Pieni, valkoinen moottorivene, yamahan pienellä moottorilla.
Tulee kohti ja kun kaveri näkee kuskin toteaa hän samantien että tämä on sama äijä...
Vene tulee edelleen kohti ja kun etäisyyttä on n 5-6 metriä hän kääntää suunnan meidän veneen ohitse ja aloittaa mekastuksen.
Painukaa uittuun jne, mutta ei tällä kertaa ilmeisesti uskalla jäädä jutulle vaikka sitä kovin ehdotamme...
Ajamme palan matkaa poispäin ja tämä saariston sankari ajelee kauempana, huutelee ja kaiketi yrittää tosiaan ajaa meitä pois...
Me poistuimme ja saariston sankari lähti oletettavasti omaan rantaansa..
Ei sillä hetkellä tullut mieleeni soittaa merivartiostolle moisesta kahelista mutta tänään kyllä ilmoitin MRCC:lle ja siellä luvattiin kirjata asia ylös ja laittaa partio jossain vaiheessa pyörähtämään alueella.

Syy miksi tänne kirjoitan on suunnaton ketutus moista käytöstä kohtaan.
Saaristossa olen ja kaverit myös myllänneet kauan eikä moista tapausta ole vielä tullut vastaan aikaisemmin. Toisaalta, kerta se on ensimmäinenkin.
Jos joku tuntee / tietää henkilön tai taustoja hänen käytökseensä liittyen, mieluusti lukisin lisää asiasta. Ja valmius kyseisen henkilön kanssa keskusteluun löytyy tottakai :wink:
Sen verran ehdittiin näkemään että viikset henkilöllä oli, vaaleansininen haalari / takki. Ikää arviolta 50-60...
Ja kun siellä päin kalastelette, olkaapa varovaisia..

Paikka on siis Vähä Maisaari Rymättylässä.
Wikipedian mukaan kokonaista 2 vakituista asukasta ko saarella.
(eli mitä suuremmalla todennäköisyydella tämä saattaisi olla toinen heistä) szeko

tjoutsin
Viestit: 42
Liittynyt: 11:55:24 17.03.2015

Re: Tiedoksi Rymättylässä liikkujille

Viesti Kirjoittaja tjoutsin » 19:51:29 21.04.2016

Kyllähän näitä riittää :) https://www.youtube.com/watch?v=CJwBsZMb0z4

Avatar
valssi1
Kaupankäynti tämän herran kanssa omalla vastuulla
Viestit: 2255
Liittynyt: 16:35:30 08.02.2008
Paikkakunta: Turku

Re: Tiedoksi Rymättylässä liikkujille

Viesti Kirjoittaja valssi1 » 12:57:25 22.04.2016

Jahas, sama ukko joskus häirinnyt minunkin kalareissua. Tiedän ukon, en viitti laittaa nimeä. Ainakin joskus sillä oli kala-altaita ja varmaan niitä yritti suojella...sen ainooan kerran kun kalavalvoja kysellyt lupia, niin tää herra järjesti valvojan paikalle. Vanha nainen, joka tuli tod.näk. Samsaaresta. Näytti ikänsä puolesta valvoja siltä kuin olisi ollut riehujan äiti. Mutta tästä jo muutama vuosi aikaa. Äijä riehui ja huusi ja oli todella epämiellyttävä kaiken kaikkiaan..

Täytyykin käydä tsekkaamassa, onko sama ukko kyseessä...
"En juo tippaakaan alkoholia uskonnollisista syistä- juon sitä täysin muista syistä"

"Oluessa on vapautta, viinissä terveyttä, konjakissa voimaa ja vedessä bakteereita"

Jajupa
Viestit: 10
Liittynyt: 11:15:10 14.11.2012

Re: Tiedoksi Rymättylässä liikkujille

Viesti Kirjoittaja Jajupa » 10:29:19 23.04.2016

valssi1 kirjoitti:Jahas, sama ukko joskus häirinnyt minunkin kalareissua. Tiedän ukon, en viitti laittaa nimeä. Ainakin joskus sillä oli kala-altaita ja varmaan niitä yritti suojella...sen ainooan kerran kun kalavalvoja kysellyt lupia, niin tää herra järjesti valvojan paikalle. Vanha nainen, joka tuli tod.näk. Samsaaresta. Näytti ikänsä puolesta valvoja siltä kuin olisi ollut riehujan äiti. Mutta tästä jo muutama vuosi aikaa. Äijä riehui ja huusi ja oli todella epämiellyttävä kaiken kaikkiaan..

Täytyykin käydä tsekkaamassa, onko sama ukko kyseessä...
No niin, vähän odottelinkin että joku on varmasti törmännyt tähän sankariin..
Joo ei nimen julkaisulla mitään saavuteta tässä kohtaa mutta mielestäni se olisi ihan hyvä saattaa viranomaisten tietoon... -> Puh 0294 1005 Merivartioston asiointinumero, ei kiireelliset asiat
(Suora kopiointi niiden sivuilta)
Uskallanpa väittää nimittäin että siellä on jäänyt saha tulliin.. szeko
Pahin skenaario voisi olla kesäaikana esim siten että siellä kalastelee pari nuorta/lasta kaislikon/rannan lähettyvillä ja tämä höyrypää tulee ja vetää päin veneellään...
Ei ole tarkoitus maalailla piruja seinille mutta hoitoon tommoset kuuluisi. :roll:

Mallu48
Viestit: 83
Liittynyt: 11:25:55 20.12.2011

Re: Tiedoksi Rymättylässä liikkujille

Viesti Kirjoittaja Mallu48 » 20:32:26 26.04.2016

Juuri näin voi käydä ja lisäksi moni nuori voi luopua hyvästä harrastuksestaan tuollaisen huutelijan takia. Valitettavasti näihin törmää välillä mitkä luulevat omistavansa kaiken. Suomessa jokamiehen oikeuksia ei voi rajoittaa, onneksi. Ei muuta kuin ilmoituksia vaan tuollaisista huutelijoista ja häiriköistä. Ja rohkeasti vaan kalaan noille aluielle kun pitää omat asiat kunnossa ja ei aiheuta häiriötä niin voi kalastaa vapaasti. Kireitä siimoja vesille, ei kireitä hermoja.

Avatar
romminokka
Viestit: 77
Liittynyt: 09:12:47 18.05.2015

Re: Tiedoksi Rymättylässä liikkujille

Viesti Kirjoittaja romminokka » 10:15:46 27.04.2016

Tiedän yhden edesmenneen tutun harrastaneen juovuksissa samanlaista toimintaa.

Jos ruvetaan jo ampumis eleitä käsillä tekemään, niin minusta suoraan viranomaisen puheille. Hengen uhkailu ei ole enää leikin asia. Viranomainen käy jututtamassa ja noutamassa mahdolliset ampuma-aseet pois.

jamohakala@gmail.com
Viestit: 0
Liittynyt: 19:24:50 27.05.2018

Re: Tiedoksi Rymättylässä liikkujille

Viesti Kirjoittaja jamohakala@gmail.com » 19:41:41 27.05.2018

Kyllä noita hulluja riittää siinä lähimaastossa muitakin. Oltiin jigaamassa Ison Maisaaren länsipuolella Kolkkaluodon kupeessa, kun Kolkkaluodosta joku ukko tuli möykkäämään. Oikeassahan hän oli, oltiin hänen vesialueellaan, mutta mistä kukaan noista rajoista tarkasti tietää.Huvittavinta oli, että se oli laiturilla saunatakki päällä, ilmeisesti menossa saunaan. Meihin oli matkaa varmaan 500m, vaihtoi vaatteet päälle ja tuli esitteleen rajojaan. Sanoi, että luvan pyytäämällä ja antamalla puolet saaliista voidaan kalastaa :D Eipä jääty. Ymmärrän sen jos joku jigaa ihan jonkun laiturin kupeessa tai laittaa pyydyksiä toisen vesialueelle, mutta tuo käytös menee vähän yli. Olisi piruuttaan pitäny jäädä pilkkiin siihen, sille ei voisi mitään kun on jokamiehen oikeus. Ps. Mapitare hyvä ohjelma, mistä näkee edes jollain lailla nuo yksityiset vesialueet. Jos punasella katkoviivalla merkattu tontti tulee vesialueelle siten, että rajaa ei ole rannassa, kuuluu kyseinen vesialue siihen tonttiin.

Avatar
sakkeus
Yrjö Kakka
Viestit: 5748
Liittynyt: 19:21:31 21.04.2005
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Re: Tiedoksi Rymättylässä liikkujille

Viesti Kirjoittaja sakkeus » 22:20:33 09.07.2018

Oikeassahan hän oli, oltiin hänen vesialueellaan, mutta mistä kukaan noista rajoista tarkasti tietää.
Mitäs sitten? Sulla on oikeus sillä alueella kalastaa, jos sinulla on kalastonhoitomaksu maksettuna. Onkia tai pilkkiä saat ihan vapaasti ilman minkään laista lupaa.

Näitä mussuttajia on saaristomerellä paikoin useita. Kruununmaa, Samsaari ja Ruotsalainen nyt pahimpina paikkoina. Noille pölkkypäille ei kannata antaa periksi ja kannattaa ilmoittaa kaikki häiriötapahtumat poliisille tai vaihtoehtoisesti merivartiostolle viipymättä. Jos saa myös kuvan tapahtumasta tai videopätkän niin vielä parempi. Uhkaileminen ja uhkaava käytös jo yleisesti on jo sen verta ikävää, että ne olisi hyvä saada ilmoitettua välittömästi. Kaikilla on oikeus käyttää vesialueita liikkumiseen sekä kalastamiseen.

jvelth74
Viestit: 827
Liittynyt: 19:42:30 05.06.2014

Re: Tiedoksi Rymättylässä liikkujille

Viesti Kirjoittaja jvelth74 » 10:31:59 10.07.2018

Joo, ja jos saa videonpätkän, niin vaikka se hauskalta voisi tuntuakin, niin julkiseksi sitä ei kannata laittaa. Kuten tapaus 'risujemmaaja' opettaa. Poliisille videon voi kyllä näyttää / luovuttaa.
- Jukka

Vastaa Viestiin