Sivu 1/1

Vinkkejä hauen saantiin

Lähetetty: 18:35:23 24.06.2018
Kirjoittaja Eci
Nyt kun oli tälläinen epätavallinen lämmin kevätjakso joka on jatkunut vaihtelevaan alkukesään. Alkukesään on mahtunut lämpöä mutta myös kylmiä jaksoja.

Nyt kun kalastetaan Turun saaristossa Airiston kulmilla, niin minkä tyyppisistä paikoista kannattaisi haukea (mieluummin suurempaa) lähteä kokeilemaan parhailla mahdollisuuksilla ? Eli paikat, syvyydet, lämmöt, tuulet, kellonajat, jne. Kaikki kiinnostaa? Entä miten airiston seutu muuten, vai olisiko syytä suunnata esim. ulommas merelle ?

Kiitos jo etukäteen hyvistä vastauksista.

Re: Vinkkejä hauen saantiin

Lähetetty: 10:17:34 26.06.2018
Kirjoittaja mursu
Kesäisin en juuri merellä kalasta, mutta eiköhän hauki sielläkin löydy keskikesällä paikoista missä sillä on ravintoa kuten rakkolevän lähistöltä, kaislikon reunoilta, kivikoista jne. Varmasti sisäsaaristo on hyvä paikka, mutta isompaa kalaa varten kannattaa keskittyä paikkoihin missä on syvempää vettä lähellä. Eli hieman syvemmät rannat ja karikot mieluummin kuin ne laajat 1-3 metriset lahdet. Iso kala viihtyy vähän syvemmässä vedessä lämpimällä vaikka saattaakin käydä saalistamassa rannempana jos tarvetta ilmenee.