Sivu 1/1

Kävipä tänään näin: Kala irti ja...

Lähetetty: 23:17:21 25.08.2018
Kirjoittaja Eci
Tänään vedettiin uistinta kaislan reunassa ja päässä oli joku isohko lusikka kolmihaarakoukulla. Tuli hyvä tärppi, tein tiukan vastanykäisyn kahteenkin otteeseen ja kala irtosi. Kelasin siiman sisään ja uistimen yhdessä koukussa oli kiinni lihanpala ja n. 1 sentin mittainen hauen hammas. Harmitti kovasti.

Onko muilla vastaavia kokemuksia? Mitä voisi itse tehdä eri tavalla välttyäkseen tämän kaltaisilta, vai oliko kyse vain tuurista ja kalan pehmeistä purukalustoista ?

Re: Kävipä tänään näin: Kala irti ja...

Lähetetty: 07:39:02 27.08.2018
Kirjoittaja Sostakovits da Silva
Ei noista tartte yöuniaan menettää. Perhomiehille ja vaappumihille on koukkujen mukana kokonaisia leukaluita tai leuan kappaleita esim. lohen kanssa, erään yksilön paino suurinpiirtein pysytty määrittämään irronneesta leiukaluusta paino noin 30 kg. Lohen osalta, mitä vanhempi kala, niin leukakalusto rupeaa iän myötä heikkemään. Kun kalaa on virrassa ja pakko pitää tiukalla, niin joskus käy niin, että jotain kalan leuasta irtoaa. Ikäväähän tämä on kalan kannalta, joskus vaan käy niin.
Tietysti väkäsettömät koukut edesauttaa sitä koukku ei pureudu leukakalustoon, vaikka käyttäisi väkäsetöntäkin, niin voi käydä huonosti kalan kannalta, kun kuitusiimalla/venymättömällä siimalla vedetään vastari, jotain irtoaa leuka/purukalustosta. Huonoa tuuria tuon hauen osalta ja kalan pehmeä purukalusto.