Millaiset Joulukalat?

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
sakkeus
Yrjö Kakka
Viestit: 5745
Liittynyt: 19:21:31 21.04.2005
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Millaiset Joulukalat?

Viesti Kirjoittaja sakkeus »

Mitä kalaa kukin tahollaan syö Joulupöydässä?

Meikäläisen makuun perinteiset savusiika ja kylmäsavu. Onko jollain jotain "erikoista" tarjolla? Mitenkä sillit ja silakat?
Avatar
Dahlberg
"OTAN vaappuja testiin"
Viestit: 153
Liittynyt: 17:11:16 14.06.2005

Viesti Kirjoittaja Dahlberg »

suolakalana todellista herkkua eli meritaimenta :wink:
Avatar
Royal Trude
Koko Kansan Tenaleidi
Viestit: 15175
Liittynyt: 20:17:16 06.11.2005
Paikkakunta: Espoo, Tuusula, Keminmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Royal Trude »

Ostin kolme ISOA purkkia silliä, ISON savusiian ja lipeäkalaa aattelin pippurin kanssa mussuttaa Tapaninpäivänä. Ja KUHAkeiton aattelin tehdä jonakin välipäivänä. Ohje likimain tällä samalla osastolla.

-han kockar
Piiloteksti
Suomi on suuri sukkahousumaa
Avatar
Dahlberg
"OTAN vaappuja testiin"
Viestit: 153
Liittynyt: 17:11:16 14.06.2005

Viesti Kirjoittaja Dahlberg »

muuten potuista eräs mainita paras pottu on tietty puikula pottu sitä ja suolakalaa tai kylmäsavu poroo kera huurteisen vodka snapsi se on nam nam
Avatar
Jou40
Hauki - Mään
Viestit: 3225
Liittynyt: 19:46:07 21.04.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Jou40 »

Kylmäsavulohta (?), ei sentäs kaupan mössöä, Saimaan taimenta graavina ja savussa, silakkaa muutamassa eri liemessä ja Ahti Silliä, kun tänä vuonna ei viittin tehdä perinteistä Joulu-Silliä.

-jouni
diipa daapa
Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Stickan »

Mä voisin syödä vaikka pelkästään kalaa, jos
se muille kävisi.
Mun joulunkalat on graavattua taimenta, kylmäsavustettua lohta,
erillaisia "sillejä" ja mätiä höysteineen.
Avatar
Antt1
Viestit: 136
Liittynyt: 18:47:02 15.07.2005
Paikkakunta: Hamina

Viesti Kirjoittaja Antt1 »

Kylmäsavu, normisavu ja graavi.
"Älä milloinkaan unohda, että vain kuolleet kalat uivat myötävirtaan."

Ama-dööri.
Avatar
Jou40
Hauki - Mään
Viestit: 3225
Liittynyt: 19:46:07 21.04.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Jou40 »

Kyllä sikaa pitää sekaan saada. Takavuosina sai vielä muikunmätiä, nyt lähde ehtynyt. Oli muuten namia :?

-jouni
diipa daapa
Avatar
Jäpäkyörä
Vanhempi savolainen hauen pamputtaja
Viestit: 7406
Liittynyt: 16:06:19 22.04.2005
Paikkakunta: Pieksämäki

Viesti Kirjoittaja Jäpäkyörä »

Itse pyydettyä ja savustettua killee ja siikaa. Mätihyydykettä. Eiköhän ne kläpit tuo sitä sillinpalloo. Sikkoo alle. Ja kaikki nautitaan viileän Talvioluen kera, jota eräs halpamyymäläketju myö. On muuten kotimaista, ja mulle käy kuin nyrkki silimään.
On sev verta töitä, että haju housussa pyssyy.
Kielj-kiärylöitä/Unto Eskelinen
Avatar
JiiHoo
HaggiMatti tahtoo naista, heh
Viestit: 3299
Liittynyt: 19:08:14 21.04.2005
Paikkakunta: Tsadi

Viesti Kirjoittaja JiiHoo »

Tähän perheeseen ei osteta kalaa periaatteestakaan, ei ees silliä.
Eipä sillä, en sillistä perusta muutenkaan.

Pöydästä löytyy:
Kylmäsavua
Graavia
ja uunikalaa.

(eikä muuten löydy lanttu-tai räätikkälooraakaan, kele))
Mun YV ei toimi, käytä sähköpostia.
Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Stickan »

Itsekkin tukeudun aina itsepyydettyihin, mutta silakoiden ja
mädin suhteen turvaudun kaupan antimiin.
Avatar
Leba
Viestit: 136
Liittynyt: 16:05:50 25.04.2005
Paikkakunta: Stadi

Viesti Kirjoittaja Leba »

Pöytään kaloista tulee graavisiikaa (normaali graavaus) sekä sitruunagraavattua siikaa, valkosipulisilakkaa, sinappisilakkaa, rapusilliä (siis jossain rapuliemessä) sekä graavilohta.

Lähes kalaan verrattava, koska on edellämainitun tuotosta: herkku joka menee heti, viimeistään leivän päällä: Muikun mätiä, smetanaa ja sipulisilppua, kaikki sekaisin ja naamaan...
Avatar
ma^ko
Überbesserwisser
Viestit: 4622
Liittynyt: 19:25:25 21.04.2005
Paikkakunta: Tsadin Maalaiskunta, Härmäland.
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ma^ko »

Savusiika, kraavattu mertsarin file ja siinä se kalapuoli onkin.
><(((((°> <°)))))>< Lähes kaiken mitä insinööri on ryssinyt, ihminen voi korjata. ><(((((°> <°)))))><
Avatar
karttuiivari
Viestit: 724
Liittynyt: 19:01:30 31.03.2005
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja karttuiivari »

Kylmäsavupönttö on päällä ja sieltä löytyy:
-puolikas 5kgn Airiston kirrestä
-2kpl Oulujärven kuhafileitä
-2kpl tenonlohen pyrstökappaleita
-2kpl Airiston meritaimen filettä
Kerron sitten aattona mikä oli parasta..
Lisäksi Airiston kirreä graavina+ emännän tekemiä valkosipulisilakoita...nam
Mikey
Herr Doktor
Viestit: 7038
Liittynyt: 13:19:15 22.04.2005
Paikkakunta: Privat område. Mene pois.

Viesti Kirjoittaja Mikey »

Lauantaiaamuna savupöntöön menee pari kirjolohta, ja heti perään sinne ujutetaan myös tänään joulun kunniaksi uhrattu HAUKI!

Tuo vihertorpeedo lopetti itsensä imaisemalla pilkin ruokatorveen saakka... :cry:
Jag fiskar. Pappa betalar. Samma på finska.
Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Stickan »

Sä siis lämmität savustuspöntön hauella?
Toiset kai käyttää haukea leppälastun sijaan savuttajana? :wink:
Avatar
Jou40
Hauki - Mään
Viestit: 3225
Liittynyt: 19:46:07 21.04.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Jou40 »

Mikey,
kirjolohta ja tuubia ??

-jouni
diipa daapa
Avatar
kalakiisseli
Viestit: 566
Liittynyt: 22:53:58 22.04.2005
Paikkakunta: K-3:sen sisäpuolinen pesimisalue

Viesti Kirjoittaja kalakiisseli »

..kyllähän treditioon kuuluu tönkkö(kraavi),töhkä ja smetana silli..
Tökkäsen tuon sillin rakentelu-ohjeen vielä tuonne a`la carte listalle..
Avatar
ArtoL
Kansikuvatyttö
Viestit: 1837
Liittynyt: 22:25:42 21.04.2005
Paikkakunta: Heinävesi

Viesti Kirjoittaja ArtoL »

Tänään pistin taimenen suolautumaan huomista savustamista varten. Savupönttöön reilusti omenapuuta sekä pari palaa sokeria, niin hyvää tulee!
Graavikalaksi tälläkertaa järvilohta. Graavaamiseen käytin karkeaa merisuolaa, tilliä, sokeria, sitruunapippuria sekä konjakkia.

Eikö näillä jo pärjäile?
Kun synnyit, itkit ja muut ympärilläsi hymyilivät.

Elä elämäsi niin, että kun kuolet hymyilet ja muut ympärilläsi itkevät.
nypy
Viestit: 4845
Liittynyt: 20:31:56 03.11.2005
Paikkakunta: lahti

Viesti Kirjoittaja nypy »

savustettua pippurilohta, kylmäsavulohta, graavia ja siian mätiä
Mikey
Herr Doktor
Viestit: 7038
Liittynyt: 13:19:15 22.04.2005
Paikkakunta: Privat område. Mene pois.

Viesti Kirjoittaja Mikey »

Stickan kirjoitti:Sä siis lämmität savustuspöntön hauella?
Toiset kai käyttää haukea leppälastun sijaan savuttajana? :wink:
Juuri näin!

Jou40 kirjoitti:Mikey,
kirjolohta ja tuubia ??

-jouni
Toki, sitten pitää vain päättää kumpi vaihtoehdoista on huonompi :?: :? Onneksi pöydästä löytyy myös kinkkua, vaikka oikeasti nuo molemmat kalat maistuu mun mielestä ihan hyvälle...
Jag fiskar. Pappa betalar. Samma på finska.
Avatar
Jou40
Hauki - Mään
Viestit: 3225
Liittynyt: 19:46:07 21.04.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Jou40 »

Mikey,
eli molempi huonompi ??

-jouni
diipa daapa
Mikey
Herr Doktor
Viestit: 7038
Liittynyt: 13:19:15 22.04.2005
Paikkakunta: Privat område. Mene pois.

Viesti Kirjoittaja Mikey »

Jou40 kirjoitti:Mikey,
eli molempi huonompi ??

-jouni
Heh, joo, saas nähdä. Riippunee myös savustajan savustuskunnosta :?:
Jag fiskar. Pappa betalar. Samma på finska.
Avatar
Jou40
Hauki - Mään
Viestit: 3225
Liittynyt: 19:46:07 21.04.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Jou40 »

Kunto kohdalleen, että pystyy moisten juttujen kanssa huippusuoritukseen :D

-jouni
diipa daapa
nypy
Viestit: 4845
Liittynyt: 20:31:56 03.11.2005
Paikkakunta: lahti

Viesti Kirjoittaja nypy »

viimeksi kun tehtiin hirvipurkitusta niin samalla savustettiin kalaa ja onnistu loistavasti, mutta hirvenpaisteista tuli savustettua "kuivalihaa" kun jäi tulien sammuttua ottamatta lisävastus pois päältä ja oli 10t ylimääräistä savustusuunissa, tosin reilu pullo jallua ja kiire paariin aiheutti pienen huomiovirheen, tosin maku oli hyvä
Vastaa Viestiin