Sivu 1/4

Sinappi vinkkiä

Lähetetty: 21:10:24 14.12.2008
Kirjoittaja Holmes
Tein tänään possun sisäfilettä joulukinkkua odotellessa. Hyvää oli. Vannoutuneena Coleman`s sinapin ystävänä päätin kokeilla jotain uutta. 2008 testivoittajaa, eli Ruukkikylän herkut valmistamaa MADEIRA SINAPPIA. Upeaa sinappia. Aluksi mieto ja lopuksi kunnon jälkipotku. Suosittelen, parempaa ei kinkulle tällä hetkellä löydy! (kaapissa 16 erilaatua sinappia+omat tuotokset)

Lähetetty: 23:14:25 15.12.2008
Kirjoittaja jakobius
Mistä tuota saa ostaa, ei taida olla joka marketin hyllyyssä ?

Lähetetty: 08:47:01 16.12.2008
Kirjoittaja Emppai
Etkös sä syökkään sinappijauhetta sellaisenaan? Aika gay tollaset madeirat.. :wink:

Lähetetty: 15:35:23 16.12.2008
Kirjoittaja Emppai
Mä tein tänään sinappia seuraavasti:

2 kananmunaa, desi kermaa, desi auran sinappijauhetta, reilu puol desiä sokeria, pari ruokalusikallista hunajaa, ja n. 6-8 cm raita valmista wasabia päälle ja huolellinen sekoitus ja levy kuumaksi. Saa kiehahtaa minuutin (sekoita jatkuvasti) ja sit pois levyltä ja hiukan jäähdyttyään purkkiin jonka pohjalla oli kaksi pientä valkosipun kynttä. Huomenna sekoitus ja samoin ylihuomenna ja sit on valmis. Joku päivä teen vielä toisen ja siihen en laita wasabia, vaan ruokalusikallisen sauhujuomaa tai konjakkia, tai voi olla että teen kaks satsia ja kokeilen miten toi sauhujuoman luraus toimii. Konun kanssa on testattu ja toimii oikein hyvin.

Lähetetty: 15:43:33 16.12.2008
Kirjoittaja MS_
Minkä merkkistä wasabitahnaa käytät? Tuotahan pitää sittenkin kokeilla...

Lähetetty: 15:49:59 16.12.2008
Kirjoittaja Emppai
Oiskohan se Blue Dragonin tuubi. Myydään pahviboksissa jonka sisällä on läpinäkyvä tuubi. Merkistä en ole ihan varma,kun wasabia löytyy aina jääkaapista. Tulee aika usein tehtyä sushia ja eukko hoitaa useimmiten kaupassa käynnin. Tossa keittäessä nenä aukeaa suht mukavasti, mutta maut tasaantuu purkissa.

Lähetetty: 17:33:18 16.12.2008
Kirjoittaja ma^ko
Sinappi on simppeli, sekoitetaan sinappijauhoo ja sokeria, sokerin määrä sen mukaan kuin makeasta sinapista pitää. Sit lisätään chiliä oman maun mukaan. Sit nesteeks Jallua/konkkua/brandyä(Calva käy myös, tulee omppusinappia) senvert et rakenne sopiva. Tarjoillaan minkä vaan miesvihanneksen seurana.

Lähetetty: 17:40:40 16.12.2008
Kirjoittaja Emppai
Tein samantien kokeeksi pikku erän sinappi sauhujuomalla, ja ei ihan vakuuta. No katsellaan iltsella uudestaan, kun tökötti on kunnolla jäähtynyt.

Lähetetty: 19:13:31 16.12.2008
Kirjoittaja wishky
Moon tehny vesihauteessa kuumennuksen, ei mee liian kuumaks ja munasta ei tuu kokkelia.
Ohjeena kutakuinki sama ku lerssi ahtisella.
Lorauttanu lisäks ruakalusikallisen etikkaa ja rouhinu vähä pippuria sekaan.
Ja wasabin tilalle chiliä.

Lähetetty: 20:13:23 16.12.2008
Kirjoittaja Holmes
Emppai kirjoitti:Etkös sä syökkään sinappijauhetta sellaisenaan? Aika gay tollaset madeirat.. :wink:
Auts.. :oops:

Lähetetty: 20:15:13 16.12.2008
Kirjoittaja Holmes
jakobius kirjoitti:Mistä tuota saa ostaa, ei taida olla joka marketin hyllyyssä ?
K-Jättijaosta ostin omat purnukkani (Tammisto). Pirun hyvä sinappivalikoima tuolla!

Lähetetty: 22:47:57 16.12.2008
Kirjoittaja Mokia
Emppai kirjoitti:Etkös sä syökkään sinappijauhetta sellaisenaan? Aika gay tollaset madeirat.. :wink:
Emppaille kävi tuo wasabi juttu sielun päälle! No, kyllä sä voit olla ihan hetero, vaikka sä sotketkin noita sinappeja. röpesin

Ja mihis muuten sinapissa tarvitaan mitään kananmunia tai kermaa? Ja vielä keittämistä? Tuo on kyllä jo TOSI GAY! :gay: :twisted:

Kunnon sinappi syntyy mukaillen tuota Abon reseptiä. Tosin tarvittaessa voi jättää viinakset pois ja korvata sen vaikka vodalla. Chilikään ei ole pakko. Tujua evästä saa ilmankin.

No jokainen tuunaa sinappinsakin oman maun mukaan. Ja toiset ne on vain niin gay... :wink:

Lähetetty: 23:51:07 16.12.2008
Kirjoittaja Holmes
Kanamunia sinapissa ultra gei. kermalla yms.(laimentaa) tapetaan sinapin sielu.

Lähetetty: 10:49:12 17.12.2008
Kirjoittaja Mokia
Holmes kirjoitti:Kanamunia sinapissa ultra gei.
:buahaha:

Lähetetty: 16:58:06 17.12.2008
Kirjoittaja Holmes
Eipäs naureskella. Tää on totista touhua! Täytyypä väsätä viikonloppuna kokeilumielessä uudenlaista sinappia. Nimi vois olla vaikkapa "Don`t Tell Mama mustard"

Lähetetty: 17:21:22 17.12.2008
Kirjoittaja Emppai
Päivä kylmässä teki tosta sauhusinapista todella hyvää.

Joo, turha on Mokian hirnua. Mullakin viikonloppuna uusia kokeiluja luvassa..

Lähetetty: 21:33:51 17.12.2008
Kirjoittaja Holmes
Perkele mikä titteli. Vetäkää wasabi päähän!

Lähetetty: 22:08:11 17.12.2008
Kirjoittaja Mokia
No nyt se vasta naurattaakin! :buahaha:

Lähetetty: 14:29:37 23.12.2008
Kirjoittaja Liba
Emppai kirjoitti:Mä tein tänään sinappia seuraavasti:

2 kananmunaa, desi kermaa, desi auran sinappijauhetta, reilu puol desiä sokeria, pari ruokalusikallista hunajaa, ja n. 6-8 cm raita valmista wasabia päälle ja huolellinen sekoitus ja levy kuumaksi. Saa kiehahtaa minuutin (sekoita jatkuvasti) ja sit pois levyltä ja hiukan jäähdyttyään purkkiin jonka pohjalla oli kaksi pientä valkosipun kynttä. Huomenna sekoitus ja samoin ylihuomenna ja sit on valmis. Joku päivä teen vielä toisen ja siihen en laita wasabia, vaan ruokalusikallisen sauhujuomaa tai konjakkia, tai voi olla että teen kaks satsia ja kokeilen miten toi sauhujuoman luraus toimii. Konun kanssa on testattu ja toimii oikein hyvin.
Tää on tuloillaan. Eilen laitoin maustumaan ja kohta pitäis mennä maistamaan ja sekoittamaan. :lol:

Lähetetty: 23:51:24 23.12.2008
Kirjoittaja hannufox
Sain juuri lahjaksi Aurajuustosinappia. Tämä on minulle uusi tuttavuus.
Tuoksu on ainakin aika lupaava. Huomenna kerron miltä maistui aurajuustosinappi kinkun kanssa.

Lähetetty: 15:51:12 24.12.2008
Kirjoittaja joppe
äijäsinappi on hyvää.

Lähetetty: 00:13:49 26.12.2008
Kirjoittaja ma^ko
Tein rommisenappia, plääh... jallusinappi on paree.

Lähetetty: 11:43:20 26.12.2008
Kirjoittaja hannufox
No niin pari päivää maisteltu aurajuustosinappia. Maku on ihan hyvää, joskin aika mieto mun makuun. Kuitenkin ihan käyttökelpoista kinkun kanssa. Mietoudesta johtuen tästä skiditkin tykkää
http://www.valio.fi/portal/page/portal/ ... tunnus=638
8)

Lähetetty: 19:11:56 26.12.2008
Kirjoittaja Vilttiketju
Täytyy tähän topkkiin kyllä tunkea...

Ehdoton helmi on kyllä Ruoveden Herkku Oy:n valmistama konjakkisinappi.Prkl ku on kinkun päällä hyvvöö...Emäntä toi jostain joulu torilta tätä sinappia.

Prkl ku alkaa harmittaa,ku kohta loppuu kesken.

Tälle sinapille 5 tähtee. :juu:

Lähetetty: 20:00:15 26.12.2008
Kirjoittaja Royal Trude
Vilttiketju kirjoitti:Täytyy tähän topkkiin kyllä tunkea...

Ehdoton helmi on kyllä Ruoveden Herkku Oy:n valmistama konjakkisinappi.Prkl ku on kinkun päällä hyvvöö...Emäntä toi jostain joulu torilta tätä sinappia.

Prkl ku alkaa harmittaa,ku kohta loppuu kesken.

Tälle sinapille 5 tähtee. :juu:
JUST olin kirjottamassa täysin samanluantosta kommenttia. Ehrottomasti parhainta mitä oon ikuna kinkun kanssa maistanu. Löytyy tualta.

Tolla mää kuarrutin porsaan... ja juurikin nyt jäystän possua tuota päälle levitettynä... nam!