Hommaa kasa (n. Kilo) sinisimpukoita, pese ne kylmässä vedessä, nypi parrat pois. Jos kaveri pitää pesun jälkeen kuorta auki, napsauta kerran tiskipöytään ja jos ei pistä koppia kiinni, anna naapurille. Heitä pois myös rikkonaiset simpukat.
Silppua 4-6 salottisipulia ja 4-6 kynttä valkosipulia, kuullota sipulit voissa (50-100g) ja rypsiöljyssä (4-6 ruokalusikallista). Kaada joukkoon 1dl vino verdeä (casal garcia tms). Kuumenna kiehuvaksi ja kippaa sekaan kaikki simpukat, laita kansi päälle ja anna kiehua vielä 5 min.
Silppua nippu persiljaa ja heitä kattilaan ja heiluttele kattilaa kuumalla hellalla vielä 2.5 min.
Kaada simpukat ja liemi laakealle lautaselle ja tarjoile patongin kanssa, se liemi on myös vähintäänkin hyvää. Viiniksi mikä vain vino verde käy oivasti. Tällä saa pesää.
Jos muuten kuori on keiton jälkeen kiinni, heitä pois myös nämä tyypit, niillä saa ripulin, ei pesää.
Järkyttävän hyvät sinisimpukat
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Järkyttävän hyvät sinisimpukat
Strumffia strumffaava strumffi...
Re: Järkyttävän hyvät sinisimpukat
Kuulostaa kyllä todella herkulliselle, empä ole noita simpukoita syönyt koskaan edes. Millaiseksi lihan rakenne jää tässä ja mistäs ostit nuo simpukat ?
Re: Järkyttävän hyvät sinisimpukat
Ihan perus Prismasta löytyy, yleensä 5-8€ kilo ja tilaavat kun pyytää, ovat tanskalaisia.
Tavoite on murea, ei kumi, tuo aika on tärkeä, eli 5 + 2,5min.
Ihan törkeän hyvä eväs.
Tavoite on murea, ei kumi, tuo aika on tärkeä, eli 5 + 2,5min.
Ihan törkeän hyvä eväs.
Strumffia strumffaava strumffi...