Hirvipaisti (nauta, poro) keitettynä

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
Ossinmopo
Viestit: 1754
Liittynyt: 16:00:24 29.12.2011

Hirvipaisti (nauta, poro) keitettynä

Viesti Kirjoittaja Ossinmopo » 08:28:02 30.12.2014

1-1,5 kiloa paistia
1 pullo tummaa keskiolutta
1 dl laimentamatonta mustaherukkamehua
1,5 dl soijakastiketta
1,5 lihaliemikuutiota
2 paloiteltua valkosipulinkynttä
1,5 tl jauhettua mustapippuria
1 tl timjamia

kastike
2 dl ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja

Sekoita liemiainekset ja anna kiehahtaa. Lisää liha. Keitä noin 45 minuuttia. Käännä liha ja anna hiljalleen kiehua noin 50 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä. Jäähtyneenä laita koko komeus vuorokaudeksi jääkaappiin maustumaan.

Voit tarjoilla lihan viipaloituna kylmänä tai lämpimänä. Lämmitä liemessä ennen tarjoilua.

Valmista kastike. Siivilöi liemi. Sekoita suurus liemeen, keitä 10 minuuttia. Maista kastiketta, jos liian vahvaa laimenna kermalla tai vedellä.

Oma variaatio aiheesta. keitä lihaa 3-4 tuntia, siitä tulee "revittyä" sen jälkeen.
Kastikkeeseen ei tarvitse välttämättä suurusta. Itse en laita.