Surf&turf

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
hopeatukka
Saitanivan sieni-insinööri
Viestit: 3755
Liittynyt: 06:22:11 30.03.2006
Paikkakunta: Kuusamo

Surf&turf

Viesti Kirjoittaja hopeatukka » 22:05:40 10.03.2017

Sitä jos pilkillä hihtaa kihnuttaa mutkan ja saaliiksi saa pussinmutkaan pienosta apuraa, niin rupiaa miettimään, että mitähän sitä nyt. Kah, ota kalat mukkaan, ajjaa tirruuta kotiasi, fileroi net pikkuaapot ja tehe sikavainaan kanssa sellanen surf&turf-pata.

Sekoitat vaan kaikki romppeet keskenään kunnon pataan ja uuniin lempeään lämpöön. 150 astetta alkulämpö, kolmen tunnin päästä puotat sataseen ja annat muhia. Ketsuppi, öljyhitunen, valkopippuri, aromisuola, suola ja sweetchili. Sopii vaikka ei chilin polttoa haluaiskaan.

Chilipäille, jos ei löydy oikeeta poskenpunastuttajaa, niin nakkoo vaikka ahjoa ( http://www.poppamies.fi/chilikastike/ahjo/ ) pari ruokalusikallista ja nuudelipakista pari pussia chilijauhetta, niin on nami.
Paras tuohonkin on jos edes pari habaneroa silppuaa sekaan ja vähän vielä apuja sweetchilistä ja tömäys tabascoa hapoksi. Sen mikä sielusi (suolesi) kestää. Hitu vielä sokeria, hunajaa tms tasoittamaan maut ja anna padalle aikaa.

Vettä lisäksi hätäsesti että puolet pintatavarasta on peitossa. Seuraa tietysti ja lopussa padasta kansi pois, että ottaa nätin värin. On hyvä. :)

Samalla kun niitä pienen pieniä ahvenia fileroi, saa käytännön oppia tulevia taisteluja varten.
Juokse villi lapsi!

Avatar
E.N.Hääppönen
IVRAN Saunabad
Viestit: 5716
Liittynyt: 18:38:19 05.09.2006
Paikkakunta: Iivantiiran Ypykkä, kukkiva tölli.
Viesti:

Re: Surf&turf

Viesti Kirjoittaja E.N.Hääppönen » 22:12:47 10.03.2017

Puoleenväliin oli kelpo. Sen jälkeen meni jo sille alueelle että ihan sama vaikka niitä ahvenia ei olisi ollutkkaan :twisted:
Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa unohtaa.

Vastaa Viestiin