Sekoitat vaan kaikki romppeet keskenään kunnon pataan ja uuniin lempeään lämpöön. 150 astetta alkulämpö, kolmen tunnin päästä puotat sataseen ja annat muhia. Ketsuppi, öljyhitunen, valkopippuri, aromisuola, suola ja sweetchili. Sopii vaikka ei chilin polttoa haluaiskaan.
Chilipäille, jos ei löydy oikeeta poskenpunastuttajaa, niin nakkoo vaikka ahjoa ( http://www.poppamies.fi/chilikastike/ahjo/ ) pari ruokalusikallista ja nuudelipakista pari pussia chilijauhetta, niin on nami.
Paras tuohonkin on jos edes pari habaneroa silppuaa sekaan ja vähän vielä apuja sweetchilistä ja tömäys tabascoa hapoksi. Sen mikä sielusi (suolesi) kestää. Hitu vielä sokeria, hunajaa tms tasoittamaan maut ja anna padalle aikaa.
Vettä lisäksi hätäsesti että puolet pintatavarasta on peitossa. Seuraa tietysti ja lopussa padasta kansi pois, että ottaa nätin värin. On hyvä.

Samalla kun niitä pienen pieniä ahvenia fileroi, saa käytännön oppia tulevia taisteluja varten.