mercury ELPT EFI 4-tahti 2006 ongelma

Alueen säännöt
Tälle palstalle keskustelut jotka koskevat veneitä, niihin liittyviä varusteita ja kulkupelejä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
nippeli
Viestit: 7
Liittynyt: 17:05:52 03.08.2016

mercury ELPT EFI 4-tahti 2006 ongelma

Viesti Kirjoittaja nippeli » 17:14:18 03.08.2016

Olisiko kellään vinkkiä vian korjaukseen/määrittelemiseen tai kokemuksen syvää rinta ääntä.

Eli konee toiminut normaalisti isoilla ja pienillä kierroksilla, kesken uistelun alkaa piippaus kuulua. smartcraft ilmoittaa sytytys viasta. tehot rajoittaa normaalisti 75%

Maalla testattessa vesiletku moottoriin ja kone käyntiin kaikki toimii kuin pitääkin kierroksia tulee koneesta tuo 6000 eikä vikaa ilmaannu. Sitten takaisin järveen, vaihde päälle ja vika päälle sama juttu. Tuplat vaihdettu ei vaikutusta.

Mystinen vika itselle, mutta jos jollain olisi ollut samanlaista ongelmaa olisin kiitollinen neuvoista

Mercury ELPT EFI, 4-tahti, Teho: 50 Hv, , Vuosimalli: 2006

Avatar
bunkkah
Viestit: 249
Liittynyt: 22:41:42 14.01.2006

Re: mercury ELPT EFI 4-tahti 2006 ongelma

Viesti Kirjoittaja bunkkah » 19:27:01 03.08.2016

Onko siipipyörä vaihdettu millon viimeksi? Letkulla ehkä ruiskuttaa vettä paremmin? Jostain törmäsin että teho saattaa rajoittua, mikäli siippari ei pistä vettä tarpeeks viilennykseen?

nippeli
Viestit: 7
Liittynyt: 17:05:52 03.08.2016

Re: mercury ELPT EFI 4-tahti 2006 ongelma

Viesti Kirjoittaja nippeli » 19:40:51 03.08.2016

bunkkah kirjoitti:Onko siipipyörä vaihdettu millon viimeksi? Letkulla ehkä ruiskuttaa vettä paremmin? Jostain törmäsin että teho saattaa rajoittua, mikäli siippari ei pistä vettä tarpeeks viilennykseen?
smartcraft näyttää moottorin lämmot tasasen 50c ja smartcraft antaa viaksi ignition eli sytytykseen liittyvän. piippailee aina n. 5min välein asiasta. jotenkin itse tuota tulkihtisin että liittyy kun vedessä tulee vastusta potkurin pyöriessä. mutta miten tämä sitten sytytykseen liittyy..

impelleri vaihdettu hiljattain.

Avatar
Jou40
Hauki - Mään
Viestit: 3225
Liittynyt: 19:46:07 21.04.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: mercury ELPT EFI 4-tahti 2006 ongelma

Viesti Kirjoittaja Jou40 » 19:47:56 03.08.2016

Miulla oli suurinpiirtein samaa vuosimallia 40 hp Merkku. Tuossa oli samoja oireita. Vika oli anturissa, jonka ansiosta SmartCrafti piippaili, ja pata pudotti tehoja, kunnes hyyty kokonaan.

-jouni
diipa daapa

nippeli
Viestit: 7
Liittynyt: 17:05:52 03.08.2016

Re: mercury ELPT EFI 4-tahti 2006 ongelma

Viesti Kirjoittaja nippeli » 19:52:55 03.08.2016

Jou40 kirjoitti:Miulla oli suurinpiirtein samaa vuosimallia 40 hp Merkku. Tuossa oli samoja oireita. Vika oli anturissa, jonka ansiosta SmartCrafti piippaili, ja pata pudotti tehoja, kunnes hyyty kokonaan.

-jouni
Pitääpä selvitellä nuo anturit. kiitos sinulle. hieman epäilyttää silti miksi toimii täysin trailerilla ja järvessä ei. tehot normaalit ei hyydy kuin mitä smartcraft rajoittaa. ja tärinää löytyy aivan kuin jokin olisi pois pelistä ettei aivan täysillä kävisi


Lisää vinkkejä otetaan vastaan ja testaillaan

JSo
Viestit: 35
Liittynyt: 13:44:18 20.01.2014

Re: mercury ELPT EFI 4-tahti 2006 ongelma

Viesti Kirjoittaja JSo » 07:14:05 04.08.2016

Toimiiko matka vauhdissa ok, ei pätki?

JSo
Viestit: 35
Liittynyt: 13:44:18 20.01.2014

Re: mercury ELPT EFI 4-tahti 2006 ongelma

Viesti Kirjoittaja JSo » 07:22:21 04.08.2016

Joo, kirjoititkin että toimii isoilla kierroksilla ok. Mulla 40hp nelitahdissa oli jotain vikaa boksissa, mutta se ilmeni isommilla kierroksilla pätkimisenä. Kun ajeli ilman koppaa jolloin boksi ei lämmennyt pelasi ok. Aattelin vaan että jospa kokeilisit uistella hetken ilman koppaa.

nippeli
Viestit: 7
Liittynyt: 17:05:52 03.08.2016

Re: mercury ELPT EFI 4-tahti 2006 ongelma

Viesti Kirjoittaja nippeli » 08:36:47 04.08.2016

Hei

Eli käynti ei ole tasaista, ei varsinaisesti pätki kuitenkaan. vaan hieman muistuttaa 2 tahti konetta silloin kuin tuo smartcraft ilmoittaa sytytys viasta. tuottaen tärinää veneeseen. aivan kuin yksi olisi pois pelistä. mutta vika ei kuitenkaan trailerilla käyttäessä ilmene.

Avatar
Jani
Olut ON Kustavissa
Viestit: 1393
Liittynyt: 21:19:53 21.04.2005
Paikkakunta: Turku

Re: mercury ELPT EFI 4-tahti 2006 ongelma

Viesti Kirjoittaja Jani » 09:31:59 04.08.2016

Lataako akkua kunnolla eli onko virtaa tarpeeks? Yks tyyppivika meinaan nois on et jännitteensäätimet hajoaa. En tiiä vaikuttaako toi sytytyksen pätkimiseen ja mitenkä herkkä mercury on jännitteenvaihteluille. Evinruden E-tecit on ainakin tarkkoja virtojen ja jännitteiden suhteen.

nippeli
Viestit: 7
Liittynyt: 17:05:52 03.08.2016

Re: mercury ELPT EFI 4-tahti 2006 ongelma

Viesti Kirjoittaja nippeli » 09:48:14 04.08.2016

Jani kirjoitti:Lataako akkua kunnolla eli onko virtaa tarpeeks? Yks tyyppivika meinaan nois on et jännitteensäätimet hajoaa. En tiiä vaikuttaako toi sytytyksen pätkimiseen ja mitenkä herkkä mercury on jännitteenvaihteluille. Evinruden E-tecit on ainakin tarkkoja virtojen ja jännitteiden suhteen.
Nettistä olen lueskellut että herkkyyttä olisi kyllä.
Pitääpä tarkistaa tämäkin. Sen verran muutosta tein jo että otettiin pääkytkin välistä pois kun se asennettiin hiljattain. ei kyllä vaikuttanut asiaan. mutta jännitteet menevät mittaukseen

nippeli
Viestit: 7
Liittynyt: 17:05:52 03.08.2016

Re: mercury ELPT EFI 4-tahti 2006 ongelma

Viesti Kirjoittaja nippeli » 16:45:51 04.08.2016

ilmeni että jännitteen säädinkin vaihdettu hiljattain koneeseen myös. tosin mittailemaan joutuu siltikin, kunhan kelit paranee.

Avatar
Samtheman
Pippelsman
Viestit: 7994
Liittynyt: 19:28:05 21.04.2005
Paikkakunta: Korso

Re: mercury ELPT EFI 4-tahti 2006 ongelma

Viesti Kirjoittaja Samtheman » 18:06:23 04.08.2016

Ja sen jälkeen termari...
ISO uisteluvene kaupan! Nettivene 735003

Tsekkaa mun blogi: https://www.facebook.com/ruodollarokotettu/?fref=ts

nippeli
Viestit: 7
Liittynyt: 17:05:52 03.08.2016

Re: mercury ELPT EFI 4-tahti 2006 ongelma

Viesti Kirjoittaja nippeli » 12:41:48 06.08.2016

Eli vika löytyi viimein ja on nyt korjattu. Rikkinäinen puola osoittautui syylliseksi tässä tapauksessa. Nyt kone kehrää ja toimii moitteetta. Kiitos vinkeistä silti.

Avatar
Jou40
Hauki - Mään
Viestit: 3225
Liittynyt: 19:46:07 21.04.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: mercury ELPT EFI 4-tahti 2006 ongelma

Viesti Kirjoittaja Jou40 » 15:46:24 06.08.2016

nippeli kirjoitti:Eli vika löytyi viimein ja on nyt korjattu. Rikkinäinen puola osoittautui syylliseksi tässä tapauksessa. Nyt kone kehrää ja toimii moitteetta. Kiitos vinkeistä silti.
Hyvä juttu, et vika löyty !!

-jouni
diipa daapa

Slx
Viestit: 447
Liittynyt: 14:22:37 18.12.2008
Paikkakunta: Mikkeli

Re: mercury ELPT EFI 4-tahti 2006 ongelma

Viesti Kirjoittaja Slx » 20:58:55 07.09.2016

nippeli kirjoitti: smartcraft näyttää moottorin lämmot tasasen 50c

impelleri vaihdettu hiljattain.
Mitähän lämpöjen kuuluu olla? 2006 60hp Efissä smartcraft näyttää ajossa lämmöiksi 56.
Uistellessa 52-54 astetta.
Vesipumppu vaihdettu viime syksynä, termarin vaihdosta ei ole tietoa.

JSo
Viestit: 35
Liittynyt: 13:44:18 20.01.2014

Re: mercury ELPT EFI 4-tahti 2006 ongelma

Viesti Kirjoittaja JSo » 06:19:59 08.09.2016

Ihan hyvältä nuo lämmöt vaikuttaa. Itsellä 115hp ja lämmöt tyhjäkäynnillä 49, n. 52 liu´ssa. Samana pysyneet uudesta asti

Vastaa Viestiin