Sivu 1/1

Moottorin sisälle vienti loppusyksystä/alkutalvesta

Lähetetty: 12:28:25 28.10.2018
Kirjoittaja Eci
Kaipaisin ajatuksia seuraavasta asiasta:

Mulla on moottorivene 2-tahtimoottorilla trailerin päällä. Säilytän venettä pihalla tai viileässä pihahallissa ja siitä ajelen kalastamaan.

Nyt kun jo näitä yöpakkasiakin on, niin olen ajatellut että koska moottoria kannattaisi viedä sisälle lämpimään ? Haenkalastus jatkuu tod.näk Joulu- jopa Tammikuuhun, mikäli Turun seudulla ei jäitä tule.

Miten moottori suhtautuu siihen että jos pidän venettä pihalla aina jäiden tuloon saakka, välillä kalastaen ja sitten näitä pakkaslukemia välillä on ainakin öisin, ja toisaalta sitten välillä taas lämpö nousee pakkasrajan yläpuolelle ?

Miten moottori siis suhtautuu tähän ?

Re: Moottorin sisälle vienti loppusyksystä/alkutalvesta

Lähetetty: 13:30:31 28.10.2018
Kirjoittaja Jou40
Tuota noin, ei kait tuo kone ota itteensä, kun vaan muistaa ylös traikulle nostaessa (kuivilla traikun päällä) hieman käyttää sitä, että vedet tulevat ulos ja taas laskiessa/liikkeelle lähtiessä antaa rannassa jonkin aikaa käydä, että lämpenee ja varmistaa merkkisuihkusta jotta vesi kiertää koneessa.

-jouni

Re: Moottorin sisälle vienti loppusyksystä/alkutalvesta

Lähetetty: 16:40:45 29.10.2018
Kirjoittaja pikepetteri
2-tahti kone ollut reilu 10-vuotta ulkona trailerilla eikä ole pahasti suhtautunut säilytykseensä.

Re: Moottorin sisälle vienti loppusyksystä/alkutalvesta

Lähetetty: 17:12:27 29.10.2018
Kirjoittaja jvelth74
Sitä moottorin suhtautumista pakkaseen 'voi käydä kysymässä' moottoreilta venerannassa. Siellähän ne meinaan veneen perässä telakalla näköttää. Mitä isompi moottori, niin sitä varmemmin se on siellä pakkasessa.