Navionics karttakorttien sisältö

Alueen säännöt
Tälle palstalle keskustelut jotka koskevat veneitä, niihin liittyviä varusteita ja kulkupelejä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
NykanVe
Viestit: 44
Liittynyt: 10:16:43 09.09.2015
Paikkakunta: Ryttylä

Navionics karttakorttien sisältö

Viesti Kirjoittaja NykanVe » 17:47:31 10.03.2019

Kai tämä nyt meni oikeaan osioon, onhan kyse varusteisiin liittyvästä asiasta.
Lowrancen kaiku/plotterissani on Navionics Platinum+ karttakortti 5P446XL Suomen järvet. Nyt olisi tarvetta saada kartat myös merelle rannikkoalueille.
Pitäisi saada tietää löytyykö Navionics GOLD 44XG karttakortista tarvitsemani järvet vai pitääkö hommata olemassa olevan lisäksi toinen kortti esim. Navionics XL3 Platinum+ 14P+ jossa suomen rannikkoalueet.
Plotterissa on paikat 2 kortille mutta mielummin tietysti käyttäisin 1 korttia jos vain siitä löytyy tarvitsemani järvet.
Onko kenelläkään Navionics GOLD 44XG karttakorttia ja voisi jelpata sen verran että voisi katsoa löytyykö siitä Konneveden ja Hankaveden tiedot Rautalammin läheltä sekä Kernaalanjärven, Vanajaveden ja Alasjärven tiedot Hämeenlinnan läheltä. Nuo jos löytyisi niin voisin hommata tuon järvet ja merialueet sisältävän kortin.

RikuR
Viestit: 13
Liittynyt: 22:52:37 10.04.2015

Re: Navionics karttakorttien sisältö

Viesti Kirjoittaja RikuR » 18:56:09 12.03.2019

Konnevesi ja Hankavesi, tiedot löytyy.
Kernaalanjärvi, Loppi. ei ole tietoja
Kernaalanjärvi, Janakkala. Väylä järvelle näkyy. Ei syvyyskäyriä tai muuta.
Vanajavesi, tiedot löytyy.
Alasjärvi, Janakkala, ei tietoja

Navionics 44XG
V.01.20
baltic

NykanVe
Viestit: 44
Liittynyt: 10:16:43 09.09.2015
Paikkakunta: Ryttylä

Re: Navionics karttakorttien sisältö

Viesti Kirjoittaja NykanVe » 10:02:20 13.03.2019

Kiitoksia tiedoista RikuR.
44XG kortti laitettu tilaukseen suoraan Navionicsin webbisivuilta eilen.
Kortti tuli Italiasta Livornosta kotiovelle tänään DHL:n toimittamana :o ja ilman toimituskuluja.
Huiman nopeaa toimitusta.
Hinta oli puolet normihinnasta koska minulla oli ennestään vanha Suomen järvet kortti ja katsoivat että se päivitetään Baltic Sea kortiksi. Vanha kortti toimii mutta sitä ei voi enää päivittää koska se on jo nyt kertaalleen päivitetty toiseksi kortiksi. Kaikki ohjeet oli paketissa myös suomeksi. Erittäin hyvää ja nopeaa palvelua Navionicsilta.

SEF
Viestit: 1
Liittynyt: 20:39:10 12.03.2019

Re: Navionics karttakorttien sisältö

Viesti Kirjoittaja SEF » 18:29:08 13.03.2019

Hyvä että joku asia joskus menee kivuttomasti.

Onkohan niin että toi 44XG sisältää samat sisävesitiedot kuin se sun vanha kortti ja merialueet lisäksi? Aika hyvin siinä näyttää noita sisävesiä olevan.

Itellä käytössä navionicsin lisäksi Karttaselain android versio maanmittauslaitoksen syvyyskäyrillä tabletilla. En ole vertaillut noita aineistoja, että olisiko navionicsilla noi maanmittauslaitoksen tiedot käytössä. Jos on niin silloin paljon noita pienempiä järviä on tietenkin ilman luotaustietoja kun niitä ei ole olemassakaan.. pitääpä verrata noita aineistoja.

lisäys

Ei ole sama aineisto. Ainakaan kokonaisuudessaan. Tarkistin näitä tuttuja lähijärviä tosta lowrancesta, ei näy syvyystietoja sellaisista järvistä, jotka löytyy Karttaselaimesta. Se on kyllä ollut noiden pikkuvesien kanssa tosi hyvä. Käytän kajakkihommissa sitä kännykällä ja veneessä joskus lowrancen kaverina tabletilla jos koen tarpeelliseksi. Maksullisesta (9,99 /2kk tai 39,99/vuosi) löytyy hyvin kaikkea tarpeellista, kuten kiinteistörajat ja iso kasa eri merikortteja. Ite yleensä käytän normaalia maastokarttaa höystettynä syvyyskäyrillä. Joskus ilmakuvaa+syvyyskäyrät. Vielä parempi olisi jos olis pohjana googlen satelliittikuva ja siihen syvyyskäyrät. Satelliittikuvia tulee paljon käytettyä potentiaalisia kalapaikkoja tutkiessa uusilta vesiltä.

Jotta niminerkki ei aiheuta sekaannusta ilmoitettakoon että RikuR on vaihtunut SEF nimimerkkiin.

NykanVe
Viestit: 44
Liittynyt: 10:16:43 09.09.2015
Paikkakunta: Ryttylä

Re: Navionics karttakorttien sisältö

Viesti Kirjoittaja NykanVe » 21:56:15 13.03.2019

Olin yhteydessä ennen tilausta OPM:n vene-elektroniikka tuotevastaavaan, ja hän sanoi että samat järvet on molemmissa. Sanoi että webbisivulla https://webapp.navionics.com on vesistöt jotka löytyy Navionicsin kartoista.
Tietääkseni kaikki karttavalmistajat hommaavat maanmittauslaitokselta tietonsa mutta eivät laita kaikkia vesistöjä niihin. Esim. C-MAP kartoissa ei ole Hankaveden syvyyskäyrästöä eikä täten C-MAP sivustolla http://lightmarine.c-map.com/maps-online ole myöskään Hankaveden tietoja.

Vastaa Viestiin