VANHANKAUPUNGINKOSKEN VAPAUTTAMINEN

Alueen säännöt
Täällä keskustellaan kaikesta säähän, kalastonhoitoon, kalojen suojeluun, kalatalouteen, kalastuslakiin ja kalastusasetuksiin, ympäristöön ja luonnonsuojeluun jne liittyvistä asioista.
Kunnostus-uutiset - Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
mauser
Viestit: 259
Liittynyt: 22:16:40 13.03.2011

VANHANKAUPUNGINKOSKEN VAPAUTTAMINEN

Viesti Kirjoittaja mauser » 13:34:29 14.03.2015

Herrasmies Pääkkönen kirjoitti Vapautetaan vanhankaupunginkoski FB-ryhmässä reuraavasti:"Toivoisin tämän ryhmän jäseniltä aktiivisuutta tärkeässä, VKK:n padon purkamiseen liittyvässä asiassa viikonlopun aikana!

Vanhankaupunginkosken patoa koskeva lausuntokierros on edennyt, ja nyt olisi äärimmäisen tärkeää kertoa mielipiteitään ympäristölautakunnan ja kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenille.

Käsittääkseni ympäristökeskus on antamassa lautakunnalle lausuntoa, joka ei puolla padon purkamista. Mahdollisimman monen kannattaa nyt tuoda lautakuntien jäsenille esiin oma kantansa padon tulevaisuudesta ja siitä, miksi padon purkaminen on oikea ratkaisu. Näin lautakunta saa tarkemman käsityksen siitä, kuinka moni helsinkiläinen kannattaa padon purkamista.

Aktiivisia kontaktoijia ovat lähinnä olleet muutaman padon purkamista henkeen ja vereen vastustavat henkilöt, ja jos kaikki lautakuntiin saapunut posti on negatiivista, niin se voi vaikuttaa lautakunnan jäsenien mielipiteeseen asiasta.

Olisi todella arvokasta, jos mahdollisimman moni kertoisi ajatuksiaan padon purkamisesta ja sen positiivisista vaikutuksista. Mielipiteensä voi kertoa lyhyesti tai pidemmän kaavan mukaan, mutta tärkeintä on, että kertoo kantansa.

Kannattaa tuoda esiin kaikki mahdolliset positiiviset asiat, jotka kullekin padon purkamisessa on tärkeimpiä. Erityisen tärkeää on korostaa nimenomaan padon alle jääneiden viiden kosken, eli mm. Helsingforsin ja Forsbyforsin historiallista arvoa. Niiden mukaan on nimetty koko kaupungin lisäksi kaupunginosia, kuten Koskela.

Virkistysarvo kilometrin mittaisen kosken palauttamisessa keskelle kaupunkia on valtava. Kannattaa korostaa, että pelkän padon purkaminen ei vaikuta voimalaitosmiljöön rakennuksiin.

Lautakuntien jäsenten on ymmärrettävä, että kaupunkilaisia kiinnostaa asia, ja että padon purkamisen mahdollisuudet ja positiiviset vaikutukset koko kaupungille pitää tutkia kunnolla.

Tehdäkseni tästä mahdollisimman helppoa ja vaivatonta olen kopioinut alle kaikkien lautakunnan jäsenten ja varajäsenten sähköpostiosoitteet jotka voi kopioida tästä suoraan vastaanottajiksi. Postin kirjoittaminen ei vie montaakaan minuuttia, mutta sillä voi olla ratkaiseva vaikutus Vantaanjoen tulevaisuuteen."

Osoitteet:
matti.niemi@gmail.com, miriikka.laakkonen@gmail.com, anita.vihervaara@gmail.com, leo.stranius@iki.fi, viljami.kankaanpaa@helsinki.fi, timo.pyhalahti@vihreat.fi, ernesto.hartikainen@gmail.com, tuula.palaste@iki.fi, alviina.alametsa@helsinki.fi, lahteenmaki.hanna@gmail.com, timo.korpela@kolumbus.fi, sirpa.norvio@norvier.fi, sepponiiniaho@hotmail.com, joona.haavisto@gmail.com, lea-riitta.mattila@koti.fimnet.fi, timo.latikka@presstaali.fi, Veronika.Honkasalo@nuorisotutkimus.fi, nyholm@live.fi, hanna.seitapuro@hel.fi, Paivi.Kippo-Edlund@hel.fi, risto.rautava@elisanet.fi, elina.palmroth-leino@kolumbus.fi, osmo@soininvaara.fi, mikko.sarela@aalto.fi, hennariikka.andersson@kokoomus.fi, eija.loukoila@suomi24.fi, sampo.villanen@gmail.com, jape.loven@gmail.com, elina.moisio@iki.fi, outi.silfverberg@vihreat.fi, matti.niiranen@welho.com, tom.packalen@eduskunta.fi, maija.nikunlassi@gmail.com, heta.valimaki@helsinki.fi


Herring
Viestit: 187
Liittynyt: 22:27:48 17.09.2011
Paikkakunta: Kehä Ykkösen sisältä
Viesti:

Re: VANHANKAUPUNGINKOSKEN VAPAUTTAMINEN

Viesti Kirjoittaja Herring » 20:58:07 14.03.2015

Kauheeta paskaa.

pikepetteri
Viestit: 932
Liittynyt: 08:04:42 10.09.2013

Re: VANHANKAUPUNGINKOSKEN VAPAUTTAMINEN

Viesti Kirjoittaja pikepetteri » 22:06:59 14.03.2015

Herring kirjoitti:Kauheeta paskaa.
Mikä on paskaa?

Avatar
MrQuis
Viestit: 690
Liittynyt: 07:03:48 30.04.2005
Paikkakunta: Toiseksi suurin kaupunki

Re: VANHANKAUPUNGINKOSKEN VAPAUTTAMINEN

Viesti Kirjoittaja MrQuis » 09:30:18 15.03.2015

pikepetteri kirjoitti:
Herring kirjoitti:Kauheeta paskaa.
Mikä on paskaa?
Ilmeisesti kaikki muu paitsi kusi? :D
Wiion laki:
§ 2: Jos sanoma voidaan tulkita eri tavoin, niin se tulkitaan tavalla, josta on eniten vahinkoa.
§ 3: On olemassa aina joku, joka tietää sinua itseäsi paremmin, mitä olet sanomallasi tarkoittanut.

Avatar
Royal Trude
Koko Kansan Tenaleidi
Viestit: 15189
Liittynyt: 20:17:16 06.11.2005
Paikkakunta: Espoo, Tuusula, Keminmaa
Viesti:

Re: VANHANKAUPUNGINKOSKEN VAPAUTTAMINEN

Viesti Kirjoittaja Royal Trude » 14:43:48 15.03.2015

Kulttuurihistoriallinen lausunto: http://t.co/AW4MD3JfcG (PDF)
Piiloteksti
Suomi on suuri sukkahousumaa

Avatar
vlasek
Provoileva muskelipökiö
Viestit: 13112
Liittynyt: 00:09:58 02.09.2007
Paikkakunta: Träshscandal

Re: VANHANKAUPUNGINKOSKEN VAPAUTTAMINEN

Viesti Kirjoittaja vlasek » 23:30:28 20.03.2015

http://leostranius.fi/2015/03/vanhankau ... rkaa-pato/

Toteutuuko demokratia, jos toi pato jätetään purkamatta?
"Jävla skogsfinnar, flytta tillbaka till mongoliet

Prinssi
El Reino
Viestit: 5908
Liittynyt: 08:46:49 29.05.2006
Paikkakunta: Korpilahti

Re: VANHANKAUPUNGINKOSKEN VAPAUTTAMINEN

Viesti Kirjoittaja Prinssi » 10:04:14 21.03.2015

Onko sillä päätöksen teossa merkitystä?
Liitettiin munkin pitäjä Nykäskylään, vaikka selvä enemmistö vastusti kuntaliitosta.

No ensin lähti, pankkipalvelu, sit Kela, sit sosiaalihuolto, RTG- palvelut ja melkein koko terveydenhuolto jota ollaan toki yksityistämässä :mitaviddua:
Sit lähti jne...........

Nyt pitävät tätä hikiötä kasvukeskuksena ja asemakaavaa ja tontteja pukataan sinne tänne, käytännössä vain Päijänteen rannalle omakotialueelle joista 1 alue pelkästään kaavoittaa suuruudenhulluudessaan yli 1000 tonttia Touh
Tontithan ymmärtääkseni lunastetaan maanomistajilta kaupungin itse sopimalla hinnalla ja hyvitystä menetetyistä alueista voidaan hakea myös verotuksen kautta jos on tullu maksettua liikaa veroa maapläntistään.
Kyllä Edla- mummit ja Hildat hoitelee verotusasiansa ym. rautaisella ammattitaidolla ATK-kurssin jälkeen...

Näin täälläkin maisema-arvoja Päijänteen rannalla suojellaan ja annetaan ne VARAKKAAT VANHEMMAT ry:n hoidettavaksi nurmialueiden muodossa jotka robotti hoitaa.Kaikkee se demokratia teettää ja KUN tuo oletettu hurja kasvu on tapahtunut varakkaiden toimesta, saatetaan me saada pitäjään yksityislääkäri :bigboss:

Vanhankaupungin koskeen en ota enemmälti kantaa kun en ole kuntapäättäjä..
Vuorovetten Prinssi, parjattu rantarunkkari

Kari Stenholm
Viestit: 138
Liittynyt: 19:12:39 17.11.2008
Viesti:

Re: VANHANKAUPUNGINKOSKEN VAPAUTTAMINEN

Viesti Kirjoittaja Kari Stenholm » 11:49:20 28.03.2015

Virhon mielipide Vanhankaupunginkosken padon purkamisesta:
http://virtavesi.com/index.php?showNews=615

Vastaa Viestiin