Sivu 1/1

Lohiloinen

Lähetetty: 16:12:33 13.12.2018
Kirjoittaja Sostakovits da Silva
Paskamainen vitsaus tämä lohiloinen "gyro" on! Kannattaa vilkaista tämä ohjelma. Katsoin töllöstä ja kattelin areenasta uudelleen.
https://areena.yle.fi/1-2118218
https://www.evira.fi/globalassets/tieto ... 1_2013.pdf

Norjan yhteiskunnalle on tullut maksamaan 3-4 miljardia kruunua taistelu lohiloista vastaan. Vesfna-joen myrkyttämisoperaatio kasvimyrkyllä maksoi noin 155 miljoonaa kruunua ja koko joen kalat kuolevat. Menetettyjä lupatuloja on 25-30 miljoonaa kruunua pelkästään Vesfna-joella.

Lisäksi vesistöjä on jouduttu myrkyttämään. Noin miljoona nieriää ja taimenta, 30 tonnia kalaa kuoli. Jos Drammen joki jouduttaisiin myrkyttämään/ päädyttäisiin toimenpiteeseen, niin kalaa kuolisi 300 000 tonnia ja hinta olisi iso. Asiantuntijat ovat erimielisiä keinoista taistella lohiloista vastaaan, jotkut haluaa myrkyttää, oli hinta melkein mikä hyvänsä ja toiset haluavat yrittää luoda gyrolle vastustuskykyisen lohikannan, yrittää elää lohiloisen kanssa, niin kauan kun kehittyisi vastustuskykyinen kanta lohiloista vastaan.

Lohiloista kun on dokumentin mukaan yli 400 lajia, niin aika vaikea on kukistaa. Toivotaan, että tämä ei tule Suomen lohijokien Tenon ja Näätämön vitsaukseksi.