Jarrun säätö "tieteellisesti"

Alueen säännöt
Palsta heittokalastuksesta. Keskustelun aiheina heittokalastukseen soveltuvat kalapaikat, välineet, vieheet, kalastustavat jne.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
jyriwaida
Viestit: 156
Liittynyt: 07:05:45 16.02.2017

Jarrun säätö "tieteellisesti"

Viesti Kirjoittaja jyriwaida » 22:18:17 07.11.2019

Joissakin ohjeissa neuvotaan säätämään jarru 20-30% siiman kestävyydestä.Asia voi olla tärkeä,jos pyydetään etelä vahvoja ja nopeita kaloja tai kotoisia taimenia,lohia tai haukia ohuilla siimoilla.Mutta kuinka se jarruvoima mitataan?Mennäänkö kerrostalon parvekkeelle ja laitetaan 4kg siiman päähän litrainen maitotölkki :) ? Vai onnistuuko jousi-tai digitaalivaa`alla?
Joitakin saattaa naurattaa kysymys mutta joskus on tärkeää saada siimasta kaikki irti,ilman että siima katkeaa.Esim. Michigan järvellä kalastetaan taimenia rannalta heittämällä 2,4 - 2,7 metrin kevyillä vavoilla ja (huom.) 4 kg kestävillä siimoilla ja ohuemmillakin.Kalat ovat todella isoja.En ole koskaan menettänyt kalaa siksi,että jarru on liian kireellä ,enkä aio sitä tehdä tulevaisuudessakaan.Kotoista meritaimenta olen pyytänyt 4kg siimoilla ja muutama on päässyt karkuun liian löysän jarrun takia.Siksi kysyn asiaa ja pyydän vastauksia. :hattu: