Sivu 1/1

Ohje kuvien pienentämiseen

Lähetetty: 19:56:18 18.06.2015
Kirjoittaja Jani
Laitetaan tähän yksi ohje/vaihtoehto kuvien pienentämiseen kun sitä aina silloin tällöin kysytään. Ei tarvita erilllistä ohjelmaa vaan homma toimii nettisivustolla.

http://www.resizeimage.4u2ges.com/online_image_resizer

1) Valitse kuva Browse-painikkeella

2) Avautuu ikkuna josta valitse muutettava kuva. Valitse kuva ja paina Valitse. Tiedoston nimi pitäisi ilmestyä Browse-nappulan viereen tyhjään laatikkoon.

3) Paina Upload image ja kuva latautuu alkuperäisen kokoisena sivustolle.

4) Mikäli kuva on suuri muuta isompi luku esim. widht tai height 800. Toinen luku muuttuu suhteessa joten siihen ei tarvitse puuttua mikäli ei halua. Itse olen käyttänyt kuvan kokona 800 x ... Mielestäni riittävän kokoinen sivustolle mikäli kuvauskohde ei ole kovin pieni. Enkä nyt edes muista saako sivustolle edes laittaa isompaa kuvaa kuin 800 x ...

5) Paina Resize/Process. Näet lopullisen kuvan koon resized to-kohdasta. Mikäli kuva on vielä liian iso ( yli 100kb) voi kokeilla vähentää kuvan laatua (quality) ja painaa uudestaan resize/process.

6) Kun kuva on sopivan kokoinen (100kb tai alle) paina Download resized ja kuva latautuu omalle koneelle kansioon johon lataukset menevät.

Esimerkkikuvasta lähti n.100kb pois kun kuvan koko pieneni puolella ja laatu on 80% alkuperäisestä.