Kalastuskajakit

Avatar
psy1
Vähän ihastunut
Viestit: 2070
Liittynyt: 09:32:46 21.03.2006
Paikkakunta: Tampere

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja psy1 » 15:51:29 21.10.2014

Istuimen valinta ihan omien tarpeiden mukaan. Matalammasta melominen on hieman kevyempää ja et ole yhtä suuresti purjeena. Miinuksena se, että oot aika vakaasti niillä sijoilla ja liikkuminen on hankalaa.
Korkeammasta on mukavampi nousta seisomaan ja yleinen häärääminen kajakissa helpottuu huomattavasti. Melominen hieman raskaampaa, mutta jos voima riittää, niin on kyllä pitkillä vedoilla tehokastakin. Suurimpana miinuksena lähinnä se, että kun istut korkealla ja tuuli ottaa raakasti kiinni. Mutta eipä tuolla Commanderillakaan ole kovin monesti kapteenin jakkaralta joutunut "lattialle" istumaan. Että ei nuo tuulet ihan liikaa todellisuudessa pääse häiritsemään.

Suosittelen korkeaa jakkaraa, kalastit sitten istualtaan tai seisten. Luo mukavuuden tuntua kajakissa olemiseen ja tekemiseen.

Jos malttia riittää, niin kovin ratkaisu ois odottaa kevääseen ja hankkia Airproolla. Sikäli jos nuo on silloin saatavilla? Niin ja hintakin voi toki olla 100-300€ kovempi?

Äkkiseltään siis voinet säästää pitkän pennin, jos nyt hankit 115 HI. Tiedä vaikka jättäisivät 115 mallin kokonaan pois ja tarjolle jäisi vain 115X Airpro ja hintana ++1000€? Googlettamalla voinee yrittää selvittää valmistajan tulevaa meininkiä. Itse en ole aikoihin seurannut, niin en osaa sanoa...

Kaikki istuimet käy nykyisiin malleihin...

Kivat säädöthän tuossa uudessa jakkarassa on, mutta en ole kyllä kokenut vanhempaakaan yhtään huonoksi. Se on sitten ihan omaan makuun, että istuuko vanha perseeseen ja että onko uusi malli mahdollisesti kovan hinnan arvoinen?

Airpro Max:
https://www.youtube.com/watch?v=dJQqezjYuKU
Mää mukkasi rotvalli reunaa ja pipa lens.

Avatar
Jarzi75
Viestit: 688
Liittynyt: 12:38:46 27.04.2005
Paikkakunta: Vaasa, tuo syvien ja kirkkaiden vesien valtakunta...

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja Jarzi75 » 16:04:38 21.10.2014

Kaikki jakkarat sopii näihin uusiin Rideihin. Niissä on samanlaiset urat.

Korkeempi on öbaut 10 senttiä korkeampi (istuintasosta mitattuna) kuin vakio. Ja siinä on tuossa sivuissa/takana/alla tommosta lokeron/tason tynkää. Mä oon itte nykyään käyttäny tota korkeempaa ja tykänny kyllä. Aavistuksen kiikkerämpi (painopiste) ja pitkää matkaa meloessa olis paree olla matalammalla, mutta hyvin on menny. En oo kipannu ja perille oon aina päässy. Helpompi hyppiä pystyyn ja istua takasi.

Mutta se säädettävä Max-jakkara olis kyllä amerikkaa. olen daivaassa On vaan törkeen kallis, jos irtonaisena hankkii (350 $ jenkeissä).
Jarrut tappiin... Ja vielä napsu yli...

Jos tästä jotain positiivista hakee, niin ei tuu ihan heti mieleen...

jpihlaja
Viestit: 32
Liittynyt: 11:11:17 26.08.2006

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja jpihlaja » 20:09:42 21.10.2014

Hyviä pointteja taas, kyllä tuo Ride 115 Hi olisi varmaan hyvä... Toisaalta kiinnostaa tuo Feelfreen Lure 11.5, onko kenelläkään kokemusta/näkemystä noista vehkeistä?
http://feelfreeus.com/kayaks/fishing-kayaks/lure-11-5/

Näyttäisi mukavalta istuimelta ja avointa tilaa olisi tuossa jaloissa mukavasti. Vaan millainen tuo mahtaa olla melottavana..?

Avatar
psy1
Vähän ihastunut
Viestit: 2070
Liittynyt: 09:32:46 21.03.2006
Paikkakunta: Tampere

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja psy1 » 22:03:37 21.10.2014

Melonut en ole, mutta selkeästi ei hyvä. Tai no, mikä on kellekkin hyvä ja mikä huono? Esimerkiksi paremmasta jos ei tiedä, niin se omahan on täydellinen.

Googlettamalla löytyy pohjasta ja runkomallista kuvia reilusti. Kylkilinjan alapuolisesta osuudesta ei juuri mitään positiivistä sanottavaa löydy ns. normaaliin liikkuvaan kalastukseen. Joille ja pienvesistöihin varmasti passeli alus, mutta kuvien perusteella en lähtis siirtymiä tai tuulia edes kokeilemaan, saatika sitten kuormaamaan rajummin.

Päältähän tuo Lure on istuimineen, kirskoineen sekä muine touhuineen oikeinkin toimiva laite ja jokseenkin jopa harmi, että alus ei sovellu kovinkaan moneen. Muutenkin nämä lyhyet "normaalilla" pyöreähköllä sekä kölittämällä pohjalla varustetut 11-12f luokkaa olevat kajakin on liian pieniä vesillä liikkumiseen. Joet, lammet ja pienet järvet ovat näille omiaan.
Mää mukkasi rotvalli reunaa ja pipa lens.

Avatar
jorkkiporkki
Viestit: 379
Liittynyt: 00:34:59 04.10.2012
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja jorkkiporkki » 22:06:41 21.10.2014

Lure 11.5 taitaa olla ainakin kolmella palstalaisella, mutta en muista nähneeni mitään perusteellisempaa raporttia vielä.
Laita yv:tä jos eivät muuten herää. Nimimerkit ovat dangerland, mika93 ja mxn_

Oltiin dangerlandin kanssa keväällä kerran kalassakin, mutta ei tullut silloin kokeiltua, että olisi omaan voinut verrata.

Jos Klaukkala ei ole liian kaukana, niin eihän se mitään maksa kysyä Welhonpesästä olisiko koemelonta mahdollinen? Ja Riden osalta tietty sama Bear & Wateriin..niillä on vesikin siinä ihan vieressä (Sipoossa).

Pastori silli
Viestit: 395
Liittynyt: 09:48:45 13.06.2010

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja Pastori silli » 09:33:51 22.10.2014

Samoilla linjoilla PSY:n JArzin kanssa tosta korkeammasta penkistä.
Tunassa ollut käytännössä aina penkki yläasennossa. Kerran lahdin ala-asennossa liikkeelle ja unohdin lisäpalikat autoon millä sen saa ylämoodiin ja kyllä tuli niitä ikävä. Oma ääni lähtee myös HI asennolliselle Ridelle.
Toi on kyllä tosi kuninkaallisen näkönen toi uus Air Pro penkki, paljon kätevämmän olonen toi ylös alas säätö ku Jacksonissa. Tollasessa tulis varmaan enemmän vaihdeltuakin asentoa.

Avatar
catch_a_fish
Väärin kalastaja
Viestit: 1946
Liittynyt: 06:55:35 22.04.2005
Paikkakunta: Aura

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja catch_a_fish » 13:07:48 22.10.2014

Mulla on Abaco 3.60:ssä Hi-Low -penkki ja valtaosin olen käyttänyt penkkiä ala-asennossa, siitä huolimatta että siirto yläasentoon on jotakuinkin helppoa. Syynä on oikeastaan se, että pidemmät siirtymät on mukavampia penkin ala-asennossa ja penkin eri asentojen välillä joutuu jalkatukia vähän säätämään. Ja vaikka penkin siirto helppoa onkin, niin jalkatukien venkslaaminen edestakaisin on aika tympeää.
Hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää!

Avatar
Hynde
Viestit: 117
Liittynyt: 00:00:30 12.12.2011
Paikkakunta: Turku

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja Hynde » 22:04:02 22.10.2014

Uusi Moken 10 Lite on autotallissa odottamassa viikonloppua. Syitä valintaan olivat suurinpiirtein tärkeysjärjestyksessä
- keveys ja helppo käsiteltävyys maissa (kölipyörä on muuten hieno keksintö!),
- Welhonpesän erittäin edullinen syyshinta (syytä olikin, kun olen tänä vuonna kantanut sinne jo kassillisen rahaa merikajakkiin ja muihin kamppeisiin),
- monipuoliset säilytystilat käden ulottuvilla (useita lokeroita ja taskuja, tämä on vielä vanhaa mallia missä on eväsluukku sitloorassakin) sekä
- varustekiskot ja vapatelineiden pikakiinnitys niihin (1 kpl RAMmeja on jo asennettu)
Etuluukussa ja takaosan avotilassa on riittävästi tilaa vaatekassille ja kalalaatikolle.

Vielä näkemättä on merikelpoisuus, mutta kun lauantaiksi on luvattu Paraisille testireissulle tuulta 12m/s niin eiköhän sen siinä sitten näe. Jos ei mitään kuulu, niin sitten tiedätte. Nyt ja normaalistikin käyn syyskalassa aika suojaisissa paikoissa, joten jotakin mahdollisuksia tässä on. Uima-altaassa kokeilin jo tyypit eikä tuo nyt kokoonsa nähden ihan hullulta tuntunut. Vaikka 10 Lite on lyhyt, niin se on kuitenkin entistä Tarpon 160 valtamerialustani 8 senttiä leveämpi; 79 cm. Pohja on voimakkaasti trimaraanityyppinen verrattuna Tarponin melkein slicksiin. Aallot varmaan lyövät syliin, näin epäilen.

Että näillä mennään...

ps. noin 90 kg elopainoa, mutta aika vähän minulla on yleensä tavaraa mukana (toivottavasti kuitenkin paluumatkalla enemmän kuin lähtiessä)
Feelfree Moken 10 Lite, ex. Wilderness Tarpon 160. Tiderace Xplore M retkille, Jackson Super Hero allasharkkoihin

Avatar
Jussijii
Sisävesiswedu
Viestit: 1559
Liittynyt: 12:20:17 24.07.2007
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja Jussijii » 08:27:56 23.10.2014

jpihlaja kirjoitti:Miten noiden Ride -mallien penkit menee? olenko ymmärtänyt oikein, että on olemassa Hi ja Low, korkeampi on 6 tuumaa korkeammalla? Kumpi on parempi?
Korkeampi on huomattavasti parempi. Melkein lähes kaikkeen. Itselläni on molemmat, eikä matalampi ole käynyt melootissa kertaakaan korkeamman hommaamisen jälkeen.

Avatar
Hynde
Viestit: 117
Liittynyt: 00:00:30 12.12.2011
Paikkakunta: Turku

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja Hynde » 18:18:51 23.10.2014

En malttanut odottaa viikonloppuun, piti päästä kokeilemaan Moken 10 Liteä merelle jo tänään, kun pääsin töistä vähän aikaisemmin.

Pitkäsalmi, aika navakka tuuli, kohtuullinen aallokko, isoimmat alkoivat olla vaahtopäitä. Ensin vähän hirvitti, mutta pikkuhiljaa luottamus voitti, ja totuttelun jälkeen aallokko ei tuottanut mitään vaikeuksia. Innostuin kuin lapsi leikkimään; krossailin vasta-aaltoja, surffailin myötäistä ja testailin menoa jos missäkin kulmassa tuuleen ja aallokkoon nähden. Vasta-aallossa lyhyt keula puskee aaltoon, mutta keventämällä vetoa isoimpien aaltojen kohdalla keula nousi hyvin. Sivutuulessa keula tunkee vastaiseen, kuten useimmissa kajakeissa ja sivumyötäisessä saa pitää perän kurissa. Kaikkiaan melomisen on oltava aika tarkkaa, jos haluaa mennä suoraan eteenpäin. Pidempää siirtymää en viitsinyt lähteä tuossa kelissä kokeilemaan. Poikittain istumiset ja penkillä pyörimiset sujui hyvin, mutta aivan reunalla ei pysty samalla lailla konttaamaan kuin isossa Tarponissa. Seisomista kokeilin, mutta ei tuota tai minua siihen ole tehty. Kaiken kaikkiaan olo tuntui kohtuullisen turvalliselta kajakin pienuudesta huolimatta. :)

Penkki on aika surkea tässä vanhemmassa mallissa, uusissa on paksumpi Kingfisher-malli. Reissun jälkeen rungon sisällä oli aika paljon vettä, mutta luultavasti sen takia, että jätin epähuomiossa keskiluukun tiivisteenä näköjään toimivan vieherasian kotiin. Keskikonsolin varustekotelo oli puolillaan vettä, siinä ei ole ollenkaan tiivisteitä. Reissun lopussa luukkuja ei saanut auki, kun salvat olivat jäätyneet kiinni. Jalkatukena toimivat rungon kolot ovat liian pieniä, talvikamppeissa niistä ei saa kunnolla tukea voimakkaampiin vetoihin.

Käsiteltävyys rannalla on just niin mukavaa kuin kevyeltä pikkukinneriltä voi odottaa, ja kölipyörä on oikeasti mainio keksintö. 25 kilon painoisena kajakki nousee helposti auton katolle. Vanha penkki on hankala myös kuljetuksessa, sitä ei oikein saa taivutettua kuljetusasentoon, ohjeissa käsketään ottamaan se irti aina kuljetuksen ajaksi. Ehkä pidemmille matkoille joo.

Viikonloppuna sitten tositoimiin...
Feelfree Moken 10 Lite, ex. Wilderness Tarpon 160. Tiderace Xplore M retkille, Jackson Super Hero allasharkkoihin

Avatar
jorkkiporkki
Viestit: 379
Liittynyt: 00:34:59 04.10.2012
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja jorkkiporkki » 22:42:36 23.10.2014

Tänään olikin aika rapsakka testikeli näköjään sielläkin.
Itse olin Hämeessä vertikaalijigailemassa ja oli kyllä aikamoista. Pakkasta ei ollu kun joku -3, mutta tuuli oli sen verra napakka, että ihan kaikki oli jäässä. Jigit jääty kajakkiin, vapa ihan tukossa, reissun jälkeen ihan joka nippeli umpijäässä ja tietty ukko ihan tönkkönä. Kuivapukukin oli niin rapsakkana, että pelotti riisua ja jäinen kajakki ei meinannu tarttua auton katolle.
Hullua hommaa, mutta niin koukuttavaa. Kaloja kyllä näkyi, mutta refleksit hitaalla ja karkuutuksia suurin osa.
Tervetuloa joukkoon!

Avatar
Hynde
Viestit: 117
Liittynyt: 00:00:30 12.12.2011
Paikkakunta: Turku

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja Hynde » 21:15:10 24.10.2014

Kiitokset, kiitokset, tosin olen hullujen kajakkikalastajien joukkoon kuulunut jo vuodesta 2011. Luulin hetken tänä keväänä olevani enemmänkin retkimeloja, mutta syksyn tullen huomaisin, että elämä ilman kajakkikalastusta on turhaa tai ainakin tylsää.
Feelfree Moken 10 Lite, ex. Wilderness Tarpon 160. Tiderace Xplore M retkille, Jackson Super Hero allasharkkoihin

Avatar
jorkkiporkki
Viestit: 379
Liittynyt: 00:34:59 04.10.2012
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja jorkkiporkki » 23:20:19 24.10.2014

Nonni..näköjään on mulla aivotkin olleet jäässä, oli sen verran hyytävä reissu. Olenhan mä sun juttujasi aiemminkin lukenut. Tosiaan itelläkin on koko ajan vaan varustus tuntunut reissussa kevenevän. Mielessä on kummitellut toisenkin kajakin hankinta, että saisi vaimonkin houkuteltua mukaan joskus..tosin ei näin kylmillä keleillä. Jotain linjalla RTM Disco+ tai DAG Midway, mutta täytyisi kyllä käydä koemelomassa ensin, että onko liian märkää tai kiikkerää kyytiä.

Avatar
Hynde
Viestit: 117
Liittynyt: 00:00:30 12.12.2011
Paikkakunta: Turku

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja Hynde » 15:27:02 25.10.2014

Tänään sitten ensimmäinen kalareissu Mokenilla. Samaa perushommaa mitä tein Tarponillakin, eli vedin Bomber 16:ta pitkin Paraisten salmien kaislikkorantoja ruokakalan toivossa. Tuuli oli aika reipasta, 10-15 m/s eri sääasemien mukaan, mutta pystyin suurimman osan ajasta olemaan ainakin osin suojaisella puolella. Jonkin verran piti kokeilla myös tuulisella rannalla, missä vastatuuleen uistellessa kohmeisinkin hauki olisi ehtinyt Bomberiin. Kovin isoa aaltoa näihin paikkoihin ei silti päässyt syntymään. Näissä olosuhteissa ei ollut mitään ongelmia uistelussa, vakaasti kaislikon reunaa pääsi mihin suuntaan tahansa, vaikka heti kun vastatuulessa lopetti melomisen, niin kajakki oli poikittain tuulessa. Silti minikajakkien (suhteellinen) merikelpoisuus saa minusta puolestapuhujan. Mokenin vanha penkki on surkea, ensi kerralla pitää ottaa retkikajakin geelilätty pehmikkeeksi. Joo ja tavoite saavutettiin, 2 kilon hauki on fileinä jääkaapissa.
Viimeksi muokannut Hynde, 20:55:13 05.11.2014. Yhteensä muokattu 4 kertaa.
Feelfree Moken 10 Lite, ex. Wilderness Tarpon 160. Tiderace Xplore M retkille, Jackson Super Hero allasharkkoihin

jpihlaja
Viestit: 32
Liittynyt: 11:11:17 26.08.2006

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja jpihlaja » 17:52:58 25.10.2014

Tänään pääsin vähän kiertelemään kajakkikauppoja ja se oli kyläl hyvin kulutettua aikaa.

Ensinnäkin Welhonpesälle ja Bear & Waterille molemmille iso peukku asiakaspalvelusta, näin sen homman kuuluu toimia. Welhonpesälle vielä tuplapeukku Luren koeajon järjestymisestä vaivoja säästämättä, arvostan.

Lure 11.5 koemelonnasta jäi kaksijakoiset tunnelmat. Vehje on vakaa ja kansitilaa on kuin Viking Gracella. Istuin on tooosi mukava ja säätöhommelit toimii. Miinuspuolelle menee se, että sitenkin se on aika levoton melottava ja tuntui aika raskaaltakin. Osa tietty menee kokemattoman melojankin piikkiin. Silti ero esim. Ride 135 oli merkittävä. Ja sitten se paino, en kyllä tuon painoista nosta suoraan auton katolle vaan jotain apuvirityksiä pitäisi keksiä.

Sama vaivahan on Ride 115:llakin, se painaa kuin synti. Koeistunnan perusteella HI-istuin on tosi hyvä ja muutenkin tuo Ride 115 on aika hyvän oloinen peli.

Kun tuosta painosta kommentoin, niin myyjä veti jokerina esiin Commander 120, ja tosiaan se on kyllä paljon kevyempi. Jotenkin askeettinen ja perinteisen oloinen peli, mutta olisko se sittenkin paras mulle... ? On tää vaikeeta. Mutta voisi nämä pimeät illat huonomminkin viettää kuin näitä miettimällä. :)

jpihlaja
Viestit: 32
Liittynyt: 11:11:17 26.08.2006

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja jpihlaja » 18:37:05 25.10.2014

Hassuahan tässä on se, että ei sitä painoeroa kiloissa niin kovasti pitäisi olla, esitteiden mukaan viitisen kiloa. Mutta tekeekö noiden eri muotoilu vai mikä sen, että tuo Commanderi tuntuu paljon kevyemmältä?

Avatar
MMan
Viestit: 176
Liittynyt: 13:14:18 15.01.2012
Paikkakunta: Tornio

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja MMan » 19:17:49 25.10.2014

Minulla on pari kiloa keveämpi 15 jalkainen avokanootti kuin commanderi 140 oli ja commanderi oli paljon helpompi nostella. johtuu sitä mistä ja kuinka leveältä saa kiiinni. commanderissa on ne penkin putket joista saa hyvän ja tukevan otteen. sit on topissa ote tulee leveämmäksi ja se hankaloittaa käsittelyä.Edit. Tarponin 71 cm ei ole paha mutta big tunan yli 90 cm tuntuu jo.

Monessa kalastuskajakissa paino on karannut jo käsistä. se ei haittaa vesillä mutta jos haluaa harrastaa liikunnalllisempaa kalastusta ja etsiä salaisia paikkoja niin 40-50 kilon kajakki ei ole enää hauska. commanderi on hyvä vaihtoehto mutta tässä muutama mielenkiintoinen:
http://www.nativewatercraft.com/boat.cfm?id=53 saattas saada welhonpesän kautta
http://swiftcanoe.com/packcanoes/pack136.html Hypistelin welhossa, höyhenen kevyt, himottava, en uskaltanut kysyä hintaa.
http://www.paddlenext.com/ North west import
http://www.northwestimport.fi/solo-kanootit.html fusion 13
http://www.bearwater.fi/kauppa/avokanoo ... --ale--15/ ensivuodelle tulossa kevlar malli

avokanootin hyvä pakattavuus, kevyt rakenne ja kajakki penkki jalkatuilla. tommoset on helppo nostella auton katolle tai raahata mettälammille. noissa ei seistä.

vielä yksi joka on nopeampi ja pidempi kanootti mutta melottavissa myös kaksilapasella
http://www.wenonah.com/Canoes.aspx?id=121

T: M

Avatar
jorkkiporkki
Viestit: 379
Liittynyt: 00:34:59 04.10.2012
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja jorkkiporkki » 22:49:26 25.10.2014

Tässä aletaan olla asian ytimessä.
Käytännössä jokainen kajakki/kanootti on kompromissi ja sopii parhaiten tiettyyn tarkoitukseen.
Ongelmana tietty on se, että ensimmäistä kulkinetta valitessaan täytyisi olla jonkinlainen käsitys siitä, mitä aikoo harrastaa.
Itselläni oli ollut kalastusharrastuksessa n. 40v tauko ja vesillä liikkuminen ei ollut mitenkään tuttua, joten ensisijaisena ajatuksena oli löytää joku merikelpoinen ja kohtuullisen hyvin matkaakin melottava jos kalastusharrastus ei alakaan sujua. Aika paljon tuurillakin päädyin tohon omaan Abacooni ja olen itse asiassa päivä päivältä tyytyväisempi. Olen havainnut, että oudoilla vesillä kalojen löytäminen ei ole ollenkaan niin helppoa..varsinkaan laajalla merellä, joten melottua tulee aika paljon. Ekat kalat sain vertikaalijigaamalla ja jotenkin siihen vaan alkoi muodostua luottamusta. Sittemmin olen alkanut usein jättää heittovavan autoon kun ei tule kumminkaan heiteltyä. Rannalta jigaamalla kyllä kaloja on tullut, joten varmaan se kajakistakin toimisi, mutta kun ei vaan malta. Voin helposti kuvitella, että joku kelluntarengas on optimaalinen tuttujen rantakaislikoiden koluamiseen tai joku leveä kanootti tai avokajakki seisaalta heittelyyn, mutta sellainen vaan ei yhtään houkuttele. Jos jonnekin erälammille pitäisi vaeltaa, niin pakkaisin reppuun parikiloisen alpacka:n
https://www.alpackaraft.com/index.cfm/s ... /Packrafts
mutta toistaiseksi tällä mennään. Aika tyydyttävä tunne kun syö itse vaivalla löydetystä paikasta pyydystettyä kalaa. Suosittelen.

Erah
Viestit: 133
Liittynyt: 06:10:23 13.01.2014
Paikkakunta: Jättölä

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja Erah » 10:50:33 26.10.2014

Näyttää Jacksoneiden hinnat vähän pompsahtavan. 200-300 euroa lisää paatin hintaan. Alkaa mennä kipurajalle BigRigin hinta. Mutta mitä enemmän katselen netistä bigrig videoita, sitä varmemmalta tuntuu hankinta ensi kevääksi. Voi olla vaan melko punnerrus työntää tuollainen möhkö pakettiauton katolle. Tohon kun hommaa karttaplotterin, jolla saa tehtyä insight genesis karttoja niin ollaankin jo aika hinnoissa.

jpihlaja
Viestit: 32
Liittynyt: 11:11:17 26.08.2006

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja jpihlaja » 15:19:39 27.10.2014

Se on nyt tehty. Valinta siis. Ride 115 HI, dusk-värillä odottelee hakijaansa.. olen daivaassa Kunhan tästä nyt taas ehtisi tuonne ajelemaan.. Kiitos osallisille kommenteista ja viesteistä, päivitellään lisää kuulumisia kun saan pulkan vesille.

Avatar
Hynde
Viestit: 117
Liittynyt: 00:00:30 12.12.2011
Paikkakunta: Turku

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja Hynde » 21:17:54 27.10.2014

Mukava kuulla kokemuksiasi tuosta Ridesta, se oli minullakin kiinnostuslistalla
Feelfree Moken 10 Lite, ex. Wilderness Tarpon 160. Tiderace Xplore M retkille, Jackson Super Hero allasharkkoihin

JohnnyGoGo
Viestit: 54
Liittynyt: 11:04:55 29.10.2014
Paikkakunta: Turku

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja JohnnyGoGo » 11:37:05 29.10.2014

Tervehdys!

Olen tässä jo pitkään kuolannut ajatuksen tasolla kalastuskajakin perään. On nimittäin Turun läheisyydessä rannoilta heittely melkolailla saaliitonta, ja muutenkin olisi kiva vesille päästä jo kuntoilu mielessäkin. Nyt on omakotitalon oston myötä tulossa mahdolliseksi tämänkin unelman toteuttaminen.

Aika paljon tulee harrastettua maalla vaellusta yms., joten kalastuskajakki tulisi kalastuksen lisäksi varmasti myös retkikäyttöä kilometrien ja kuorman muodossa näkemään. Olen asiaa jonkin verran tutkittuani alkanut tekemään päätöstä tulevasta kajakista, ja olen alustavasti rajannut kolmeen vaihtoehtoon: Moken 14, Tarpon 140, ja RTM Abaco 420, joskin Tarponin kantavuus vähän mietityttää. Riden olen sulkenut pois koska olen ymmärtänyt sen olevan vähän tahmeampi kulkemaan. 185cm 102kg mölliäisenä 14 jalkainen on mielestäni retkikäyttön kannalta järkevä, ja merellähän täällä Turussa tulisi pääasiassa touhuttua, niin siinäkin mielessä lienee oikea pituus. Isona miehenä (joskin salilla ei tule käytyä) uskoisin nosto ja raahaus voimaa riittävän sen verran, ettei paino muodostu kynnykseksi.

Ottaisin mielelläni kommentteja, ehdotuksia ja suosituksia vastaan, mikäli joku on päässyt kyseisiä kajakkeja kokeilemaan. Etenkin tuo etenemisen sujuvuus kiinnostaa. Jigikalastusta pääasiassa harrastan, eli kalastuskäyttö ei kajakin kannalta kovin vaativaa ole, eikä esim seisontakalastus ole kovin korkealla arvoasteikolla.

Jepla
Viestit: 89
Liittynyt: 09:47:25 18.04.2012
Paikkakunta: Oulu

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja Jepla » 12:57:33 29.10.2014

Elä sulje Rideä pois. Kyllä se Ride minunkin alla kulki mukavasti ja ihan retkeily lenkkejäkin pysty heittään. Kuten aiemmin sanottu niin minun painon vuoksi kajakin kyljessä oli tuota tuulipinta-alaa että se aiheutti lisätöitä, mutta teikäläisen koolla ja merellä jigailuun erittäin hyvä vaihtoehto.

Toki noista muista en voi kommenttia heittää kun en ole kokeillut.

Ensimmäisen kajakin kanssa tein sen virheen että luin vain foorumia enkä käynyt yhtäkään kokeilemassa. Valinta oli Ride135 vakauden vuoksi. Ei ollut huono valinta mutta reissujen jälkeen alkoi tuntuma vesillä oloon parantua ja huomasin että mulle on sopivampiakin tarjolla. Eli jos vain mahdollista niin käy kokeileen.

JohnnyGoGo
Viestit: 54
Liittynyt: 11:04:55 29.10.2014
Paikkakunta: Turku

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja JohnnyGoGo » 13:33:59 29.10.2014

No pitää sitten varmaan vielä tsekata ridekin, ainakin päällisin puolin. Kovasti kyllä olen jostain syystä (internet lienee syypää) siinä uskossa, ettei ole kovin liukas kulkemaan, vaan on enemmän tukevuussuuntaan säädetty runko ja jos 20+ km tarvitsisi taittaa päivässä , niin tulis äitiä ikävä, muttamutta.

Tuskin pääsen kovinkaan helposti ainakaan useampaa vaihtoehtoa kokeilemaan vesillä, kun ei ole tutuilla kajakkeja, eikä seudulla muutenkaan kalastuskajakeista Melontapisteen lisäksi tarjontaa, ja siellähän ei ole yhtään listallani olevista kajakeista myynnissä, jotain Feelfreen lyhyempiä tosin... Varmaan yritän ensikuussa käydä Helsingissäpäin kattelemassa nuo listan kajakit läpi kuivalla maalla ja arvon internet tutkimusteni ja täältä toivottavasti tulevien vinkkien perusteella sitten valinnan. Kerkeää kevään kontteihin varmaan vielä oma värikin mukaa, jollei varastosta löydy.

Avatar
psy1
Vähän ihastunut
Viestit: 2070
Liittynyt: 09:32:46 21.03.2006
Paikkakunta: Tampere

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja psy1 » 15:59:10 29.10.2014

Mää mukkasi rotvalli reunaa ja pipa lens.

Vastaa Viestiin