Kalastuskajakit

Avatar
jorkkiporkki
Viestit: 379
Liittynyt: 00:34:59 04.10.2012
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja jorkkiporkki » 19:15:57 10.01.2015

OlliA kirjoitti:Joo niin ymmärsin, että olis niinsanottu "flat rate".

Noi verot kuitenkin tekee paatista aika hintavan, varsinkin jos joutuu ostamaan kokeilematta. Laskujeni mukaan Wavewalkki tulisi noin puolet Commanderia tyyriimmäksi. Toi verotus on kyllä Touh

Kattelin myös tota Feelfree Lurea, mutta jotkut valittelivat sen olevan todella raskas melottava. En tiedä, onko ylenpalttinen leveys myöskään hyvä asia aallokossa.
Palstallahan on paljon pro-kalastajia, joilla on Commander ja kovasti kehuvat.
Yksi asia sen kanssa vaan täytyy ymmärtää. Rakenteeltaanhan se on kanoottimainen, eli kovassa kelissä voi täyttyä vedellä ja huonolla tuurilla kadota Ahdin valtakuntaan jos kuormana on akkua, ankkuria jne. kellumatonta rompetta. Toivottavasti pro-kavereista joku herää kertomaan missä rajat kulkevat. Itse ainakaan en uskaltaisi lähteä Porkkalanselkää ylittämään.
Tosta Luresta näkyy muuten olevan tulossa pidempi malli, Youtubessa jotain testivideotakin näkyy olevan jo. Perhokalastajalle tasainen lattia varmaan kätevä, mutta auton katolle heivaaminen sitten varmaan ei niin kivaa kun painoakin on. Takafillari helpottaa kyllä maissa siirtelyä pikkasen. Jackson Big Rig melojia on myös muutama palstalla ja tietty WS Ride eri versioina kovasti suosittuja palstalaisten piirissä. Toivottavasti heräävät kertomaan millaista on kovalla kelillä. Melko varma, että hyvinkin luottamusta herättäviä ja muutenkin perhoiluun ihan oivia kun saa penkin korkealle kuten Luressa ja pääsee helposti seisomaan.
Nykyiset kajakit: RTM Abaco 4.2 Hi Luxe, RTM Disco+

Avatar
jorkkiporkki
Viestit: 379
Liittynyt: 00:34:59 04.10.2012
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja jorkkiporkki » 19:19:10 10.01.2015

Sieltähän just oikea mies heräsikin vastaamaan just kun edellistä viestiäni kirjoittelin. Kiitos MMan.
Nykyiset kajakit: RTM Abaco 4.2 Hi Luxe, RTM Disco+

OlliA
Viestit: 15
Liittynyt: 21:50:13 14.07.2013

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja OlliA » 20:04:11 10.01.2015

Kiitos näkökulmista!!

Luulen, että löydän omani joko Commander satanelikymppisestä tai Ride 135 maxista. Pitää keväällä päästä kokeilemaan. Katsotaan nyt.. Menee kuitenkin vähän aikaa vielä säästellessä, kun pelastuspuku menee nyt ensin hankintaan. Jospa sieltä jopa kerkee tulemaan jotain uutta kiinnostavaa, niinkun vaikka toi uusi WS Atac..

-O

Avatar
gdlp
Viestit: 515
Liittynyt: 21:51:06 23.08.2007
Paikkakunta: Janakkala

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja gdlp » 12:01:52 11.01.2015

Laitetaas muutamia ajatuksia Feelfree Luresta nyt kun on viime keväästä tuollainen ollut.

Tukevuus on tässä laitteessa se juttu. Tämän tukevampaa vehjettä ei ole tullut vastaan ja se hakkaa mm. osan soutuveneistäkin tällä saralla. Verrokkina on Moken, Ride, Commander ja ehkä jopa ProAngler. Tasainen tepastelualusta on iso ja siinä voi seisoskella monessa eri kohtaa. Tässä ei tarvitse seistä edes keskellä, vaan reunoilla voi keikkua ihan hyvin.

Penkki on supermukava ja tulee käytettyä aika liki pelkästää korkeimmassa asennossa. Tällöin se on niin korkealla, että seisomaan nouseminen onnistuu erittäin helposti eikä "nousuremmiä" edes tarvitse. Irrallaan penkki on aika raskas ja sen asentaminen on nopeaa. Korkeussäätö on aina jumissa ja ärsyttävä käyttää. Penkin korkeuden takia ei itseasiaa aina tee edes mieli nousta seisomaan, joka muissa kajakeissa on ollut aina päälimmäisenä mielessä.

Yksityskohtia on selvästi mietitty ja ainakin tuntuvat kaikki käytännöllisiltä. Moni varmaan miettii että se vetorengas on lelu, eikä sillä tee mitään. Itse en oikein ilmankaan voisi olla. Sen verran raskaita nuo käsitellä että tuo tuntuu ihan luksukselta. Kamat kyytiin ja koko pulkka romppeineeen vetoon. Kantamaan en suostu metriä enempää. Vähän rengas vedettäessä rahisee ja tökkii välillä, mutta matka taittuu kuitenkin. Eli irralliset kärryt tai tuo on minusta pakko olla. Eli iso plussa tuosta että se on aina mukana.

Kalastaminen on tukevuuden vuoksi aika eri tasolla muiden kanssa. Itse heitän vaan haukea tai vertsutan, joten niinkuin arvata saattaa tämä on ykköskriteerejä. Perhoa voi heittää rennosti seisaaltaan ja vieherallin hoitaminen onnistuu oikeasti kun takatilan uistinrasioihin pääsee käsiksi ilman akrobatiaa. Tuulta tuntuu tämä ottavan vähän herkemmin eli rekaa kovempaa kun kaveri vieressä jollain muulla pulkalla.

Eteneminen on sitten isoimpia miinuksia eli tukevuus tulee nopeuden kustannuksella. Ihan umpi hidas tuo ei ole, mutta jos on pitkä siirtymä esim. 1-2 km on kaverin pidettävä odottelutaukoja jos halutaan olla samaan aikaan perillä. Toki rippuu vähän myös verrokista ja melojien kunnosta. Pienemmillä alueilla liikuttaessa ei ole mitään merkitystä tämän suhteen. Itse kalastan vaan pienehköjä järviä tai yksittäisiä merenlahtia niin asia ei ole ongelma.

Onko se v-mäinen nostaa katolle? On, mutta niin on kaikki muutkin. Ei mahdotonta eroa muiden välillä. Jos on kaverin kanssa niin ei todellakaan ole merkitystä heitetäänkö katolle Lure tai Commander tms. Yksin pienen painoeron tuntee, mutta ei se asiaa juuri mihinkään muuta - pakkaus ketuttaa aina.
"Leuka rintaan ja kohti uusia vastoinkäymisiä!"

Avatar
Jukkis69
Viestit: 310
Liittynyt: 15:46:02 29.04.2006
Paikkakunta: Oulu

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja Jukkis69 » 12:11:22 11.01.2015

Tuota Lurea tuli joulun tienoilla käytyä katsomassa Welhonpesässä. Lähinnä kiinnosti tuo penkki korkeussäätöineen. Ensivaikutelma penkistä mulle oli, että onpas "liikaa liikkuvia osia ja vaijereita, ei tule kestämään". Aavistus osui oikeaan, kun penkkiä yritettiin myyjän kanssa demota. Eihän se korkeussäätö pelannut ollenkaan, vaikka kahteen mieheen sitä yritettiin romplata. Tarjouksen otin ko. kajakista mutta ei tuota noilla näytöillä tule hankittua. Vanhalla Ridellä mennään jatkossakin, ja veistellään joku hieno uretaaninpalanen perseen alle korokkeeksi, jos tulee tarvetta.

-Jukkis
Jerkkaus on Saatanasta...

Erah
Viestit: 133
Liittynyt: 06:10:23 13.01.2014
Paikkakunta: Jättölä

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja Erah » 14:16:51 11.01.2015

Katsoin tuota lurea kun ostin bigrigin ja ainakin silloin korkeussäätö toimi welhopesässä. Miellyin kuitenkin enemmän bigrigiin ja sen ostin. Mulle on aivan sama kulkeeko kajakki 5 vai 6 kilsaa tunnissa, aika lyhyitä siirtymiä kalastaessa kuitenkin tulee. Retkeilyn sitten eripotskeilla.

Avatar
jorkkiporkki
Viestit: 379
Liittynyt: 00:34:59 04.10.2012
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja jorkkiporkki » 17:25:22 12.01.2015

Vähän off topicina:
Katselin tossa valuuttakurssikäppyrää ja aika karulta näyttää euron kehitys jos dollareissa hinnoiteltuja kamoja on kesäksi hankkimassa. Voipi olla, että vehkeet ovat jopa 30% kalliimpia kuin viime kesänä.
Ei varmaan olisi huono aika nyt käydä vähän vanhoja varastoja penkomassa ellei sitten jotain tiettyä uutuusmallia odota. Sama tietty koskee muuta varustusta kuten luotaimia jne. joista muutenkin on talvella yleensä vähän inhimillisemmät hinnat.
Nykyiset kajakit: RTM Abaco 4.2 Hi Luxe, RTM Disco+

npa
Viestit: 5
Liittynyt: 20:12:23 12.01.2015

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja npa » 20:33:55 12.01.2015

Nyt on polte noussut lähes käsittämättömiin korkeuksiin. Kajakki on hommattava mallia heti!! Eli lähes melonta neitsyt, 105kg , 190cm ja kalastus lähinnä jerkkaus/jigihommat. Myös sorsastus on kuvioissa mukana syksyllä joten siihenkin pitäis mollan sopia. Rahaa olis tollane max tonni "ylimäärästä" , mps puku ja muita kilkkeitä löytyy jo. Sittä sitte kehumaan ja suosittelemaan........ ainiin Lohjanjärvi ja rannikko olis kohteina.

Avatar
jorkkiporkki
Viestit: 379
Liittynyt: 00:34:59 04.10.2012
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja jorkkiporkki » 01:57:18 15.01.2015

npa kirjoitti:Nyt on polte noussut lähes käsittämättömiin korkeuksiin. Kajakki on hommattava mallia heti!! Eli lähes melonta neitsyt, 105kg , 190cm ja kalastus lähinnä jerkkaus/jigihommat. Myös sorsastus on kuvioissa mukana syksyllä joten siihenkin pitäis mollan sopia. Rahaa olis tollane max tonni "ylimäärästä" , mps puku ja muita kilkkeitä löytyy jo. Sittä sitte kehumaan ja suosittelemaan........ ainiin Lohjanjärvi ja rannikko olis kohteina.
Kannattaa ilta tai pari uhrata foorumin selailuun, aika paljon löytyy täältä aluksista jo keskustelua.

Metsästämisestä ei ole kokemusta, mutta jos mä ajatusleikkinä alkaisin metsästyskäyttöön alusta miettiä, niin varmaan aika herkästi lähtisinkin tuolta avokanoottipuolelta kattelemaan. Ja sieltä leveämpiä ja vakaampia malleja koska tähtäillessä ei ole turvallista jos joutuu kauheasti tasapainoa hakemaan. Leveä ja tasapohjainen ui myös tosi maltalalla, joka sekin metsästäessä on ilmeisen hyvä. Kanootissa on myös mahtavat tilat koiralle, linnunkuville ja muille varusteille. Tarvittaessa pääsee myös pohjalle piiloon makaamaan.
Kanoottimelan saa lyhyenä nopeasti pois tieltä ja sen kanssa meloessa tulee vähemmän vettä pyssylle ja muille varusteille.
Miinuspuolella kanootilla täytyy tarkemmin kattoa millaisiin paikkoihin lähtee, etteivät keliolosuhteet pääse yllättämään. Myöskin melontatekniikan omaksuminen vaatii varmaan vähän enempi harjoitusta kuin kajakilla.
Nykyiset kajakit: RTM Abaco 4.2 Hi Luxe, RTM Disco+

Avatar
Jarzi75
Viestit: 688
Liittynyt: 12:38:46 27.04.2005
Paikkakunta: Vaasa, tuo syvien ja kirkkaiden vesien valtakunta...

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja Jarzi75 » 19:45:45 16.01.2015

npa kirjoitti:Nyt on polte noussut lähes käsittämättömiin korkeuksiin. Kajakki on hommattava mallia heti!! Eli lähes melonta neitsyt, 105kg , 190cm ja kalastus lähinnä jerkkaus/jigihommat. Myös sorsastus on kuvioissa mukana syksyllä joten siihenkin pitäis mollan sopia. Rahaa olis tollane max tonni "ylimäärästä" , mps puku ja muita kilkkeitä löytyy jo. Sittä sitte kehumaan ja suosittelemaan........ ainiin Lohjanjärvi ja rannikko olis kohteina.
Mulla noissa hommissa toimii Ride 135. Ei tartte keliä pelätä, eikä haittaa, vaikka koira tuo mukanaan rapavettä pulkkaan. Foorumia selaamalla löytyy aiempaa juttua.

Hobie tai Native olis poljettavana tietty parempi sorsahommiin, kun kädet olis vapaana, mutta hinta pomppaa raakasti yli tonnista. Aika paljon mä kahlaan koiran kanssa, mutta on tuosta pulkasta ammuttu, eikä mitään ongelmaa ilmentyny.
Jarrut tappiin... Ja vielä napsu yli...

Jos tästä jotain positiivista hakee, niin ei tuu ihan heti mieleen...

npa
Viestit: 5
Liittynyt: 20:12:23 12.01.2015

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja npa » 17:46:31 17.01.2015

Piti vaan käydä welhossa katselemassa ja hämmästelemässä..........lure 11,5 nököttää muoveissa tossa pihalla.

hukka99
Viestit: 14
Liittynyt: 10:07:50 19.06.2007

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja hukka99 » 13:27:19 18.01.2015

Onkohan kenelläkkään vielä kertynyt kokemusta noista Nativen poljettavista ?

sapporo
Viestit: 65
Liittynyt: 20:29:12 22.05.2014

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja sapporo » 14:56:07 14.02.2015

Päivää. Olen nyt tullu siihen tulokseen että rakennan itse kajakin. "Sabalo 12 sot" on malli, jenkkilästä tulossa kuvat. Nyt mielipiteitä mitä varusteita kannattaa laittaa, peräsin? Ym.

Jusam
Viestit: 12
Liittynyt: 11:48:26 31.10.2012

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja Jusam » 15:15:35 21.02.2015

sapporo kirjoitti:Päivää. Olen nyt tullu siihen tulokseen että rakennan itse kajakin. "Sabalo 12 sot" on malli, jenkkilästä tulossa kuvat. Nyt mielipiteitä mitä varusteita kannattaa laittaa, peräsin? Ym.
Mite ois sumppu? Muutama reikä pohjaan ja niin matalalle, että vesi vaihtuis aluksen liikkuessa. Taitais Max Recommend load mennä liiankin pieneksi.

sapporo
Viestit: 65
Liittynyt: 20:29:12 22.05.2014

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja sapporo » 15:33:33 21.02.2015

Joo muutenhan olis hyvä mut aika pienenä pitäis pitää se. Nuo polkimet näyttäis maksavan "silkin tilkkuja" joten tyydyn melomaan.

Avatar
matsomppi
Viestit: 21
Liittynyt: 10:38:35 25.02.2015
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa
Viesti:

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja matsomppi » 10:51:30 25.02.2015

Morjensta pöytään! Kajakkia haaveillut nyt pari kesää ja näitä foorumeja lueskellut, nyt sitten aattelin oikein pillastua ja kirjauduin sisään kysyäkseni josko joku kokeneempi osaisi valistaa. Eli kokemusta kajakkihommista ei ole, tarkoitus olisi pääsääntöisesti sisävesikalastukseen hankkia sekä ehkä ajoittaiseen sorsastuskäyttöön, pääpaino toki kalastuksella niinkuin kalamiehellä olla pitää. Mahdollisia yhden yön eräseikkailuretkiä pitäisi myös pystyä tekemään, eli jonkun verran saisi rojua mahtua mukaan.

Nyt näyttäisi bearwaterissa olevan 700 jöötä Pescador 130T elikkäs tandemi, saisi emännän matkaan tai vaihtoehtoisesti kalatoverin. Ainakin lupaavat että pitäisi kantavuutta olla 250kg ja suht kepoinen vekotin olisi auton katolle nostellakin.

Nyt kysynkin onko kellään kokemuksia vastaavasta vehkeestä? Onko oikeasti melottavissa yksin vai onko liian raskas tai kömpelö? Onko tilaa kahden hengen roippeille jos seikkaileman intoutuu? Mitä muuta voitte suositella? Tiedän että luultavasti paras olisi hankkia oma kajakki sekä itselle että emännälle mutta kun mikään ei tässä suomen maassa pruukaa ilmaista olla...
"Kunto on pieninä hippuina metsissä ja maanteillä, sitä kerätäkseen on kirmattava niin maan perkeleesti"

Itsensä tyydyttäminen luonnossa on mahtimiesten hommaa

Jusam
Viestit: 12
Liittynyt: 11:48:26 31.10.2012

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja Jusam » 17:18:32 25.02.2015

sapporo kirjoitti:Joo muutenhan olis hyvä mut aika pienenä pitäis pitää se. Nuo polkimet näyttäis maksavan "silkin tilkkuja" joten tyydyn melomaan.
Niin kattelikko poljin-propeli-settejä tohon omaan projektiin? Mitä vaihtoehtoja löyty ja mihin hintaan?

Avatar
MMan
Viestit: 176
Liittynyt: 13:14:18 15.01.2012
Paikkakunta: Tornio

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja MMan » 19:10:53 25.02.2015

matsomppi kirjoitti:Morjensta pöytään! Kajakkia haaveillut nyt pari kesää ja näitä foorumeja lueskellut, nyt sitten aattelin oikein pillastua ja kirjauduin sisään kysyäkseni josko joku kokeneempi osaisi valistaa. Eli kokemusta kajakkihommista ei ole, tarkoitus olisi pääsääntöisesti sisävesikalastukseen hankkia sekä ehkä ajoittaiseen sorsastuskäyttöön, pääpaino toki kalastuksella niinkuin kalamiehellä olla pitää. Mahdollisia yhden yön eräseikkailuretkiä pitäisi myös pystyä tekemään, eli jonkun verran saisi rojua mahtua mukaan.

Nyt näyttäisi bearwaterissa olevan 700 jöötä Pescador 130T elikkäs tandemi, saisi emännän matkaan tai vaihtoehtoisesti kalatoverin. Ainakin lupaavat että pitäisi kantavuutta olla 250kg ja suht kepoinen vekotin olisi auton katolle nostellakin.

Nyt kysynkin onko kellään kokemuksia vastaavasta vehkeestä? Onko oikeasti melottavissa yksin vai onko liian raskas tai kömpelö? Onko tilaa kahden hengen roippeille jos seikkaileman intoutuu? Mitä muuta voitte suositella? Tiedän että luultavasti paras olisi hankkia oma kajakki sekä itselle että emännälle mutta kun mikään ei tässä suomen maassa pruukaa ilmaista olla...
Jackson Big Tuna. Sillä onnistuu kaikki. Eihän se edullinen ole mutta paras tandem/solo.
T: M

taho
Viestit: 343
Liittynyt: 12:35:17 12.09.2007
Paikkakunta: Mustasaari

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja taho » 16:45:43 26.02.2015

MMan kirjoitti:
matsomppi kirjoitti:Morjensta pöytään! Kajakkia haaveillut nyt pari kesää ja näitä foorumeja lueskellut, nyt sitten aattelin oikein pillastua ja kirjauduin sisään kysyäkseni josko joku kokeneempi osaisi valistaa. Eli kokemusta kajakkihommista ei ole, tarkoitus olisi pääsääntöisesti sisävesikalastukseen hankkia sekä ehkä ajoittaiseen sorsastuskäyttöön, pääpaino toki kalastuksella niinkuin kalamiehellä olla pitää. Mahdollisia yhden yön eräseikkailuretkiä pitäisi myös pystyä tekemään, eli jonkun verran saisi rojua mahtua mukaan.

Nyt näyttäisi bearwaterissa olevan 700 jöötä Pescador 130T elikkäs tandemi, saisi emännän matkaan tai vaihtoehtoisesti kalatoverin. Ainakin lupaavat että pitäisi kantavuutta olla 250kg ja suht kepoinen vekotin olisi auton katolle nostellakin.

Nyt kysynkin onko kellään kokemuksia vastaavasta vehkeestä? Onko oikeasti melottavissa yksin vai onko liian raskas tai kömpelö? Onko tilaa kahden hengen roippeille jos seikkaileman intoutuu? Mitä muuta voitte suositella? Tiedän että luultavasti paras olisi hankkia oma kajakki sekä itselle että emännälle mutta kun mikään ei tässä suomen maassa pruukaa ilmaista olla...
Jackson Big Tuna. Sillä onnistuu kaikki. Eihän se edullinen ole mutta paras tandem/solo.
T: M
Tuota onkin jo hetki haaveiltu ja commander vaihtuu heti kun se vaan on mahdollista. harmi vaan kun hintakin on jo ehtinyt nousta.. :(

sapporo
Viestit: 65
Liittynyt: 20:29:12 22.05.2014

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja sapporo » 22:49:23 27.02.2015

Kaikki poljin systeemit oli mielestäni 400€ luokkaa. Voishan tollasta vähä ittekki suunnitella..

Avatar
matsomppi
Viestit: 21
Liittynyt: 10:38:35 25.02.2015
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa
Viesti:

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja matsomppi » 09:31:12 28.02.2015

Noniin kiitos vinkeistä ja tuota Big tunaa kattelinkin, hinta vaan pomppaa aika paljon ulos budjetista. Soittelin Sipoon suuntaan ja puhelimessa sovittiin mielestäni kelpo pakettihinta tuosta Pescadorin mallista kilkkeineen päivineen... Eli nyt odotellaan että kiitolinja vehkeen pohjanmaalle toimittaa.

Autoon hommattu Biltemasta 29 euron arvoiset kattotelineet että vehje saadaan ylipäätään kotiin ja voi alkaa "tuunailemaan" kesän rientoja varten kaikua ym. pikkusälää kiinnii.

Aloitteleva olen ja ahkerasti koittanut foorumia lueskella mutta kaikenmoista kuljetukseen sekä asenteluun liittyvää vinkkiä voi toki antaa mikäli mieleen tulee...

Onkohan kellään kokemuksia tuosta Bilteman autoon tulevasta kajakin kuljetustelineestä? Tekeekö mitään vai onko parempi sitoa itse sidontaliinoilla.
"Kunto on pieninä hippuina metsissä ja maanteillä, sitä kerätäkseen on kirmattava niin maan perkeleesti"

Itsensä tyydyttäminen luonnossa on mahtimiesten hommaa

Avatar
jorkkiporkki
Viestit: 379
Liittynyt: 00:34:59 04.10.2012
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja jorkkiporkki » 12:18:23 28.02.2015

Tervetuloa joukkoon!
Kirjoittele ihmeessa raporttia rakentelusta ja kokemuksista vesillä sitten myös.

Sen verran tuhti paatti kyseessä, että voi olla hankala sitä katolle saada tuollaisten kajakkitelineiden väliin ellet sitten kehittele jotain rullasysteemiä jolla sen voi työntää katolle takaa tai edestä.

Luulen, että pääset hyvin alkuun heittämällä vaan kajakin ylösalaisin katolle ja hihnoilla kiinni. Kattotelineissä näkyy olevan kumipinta, joka toivottavasti lisää kitkaa juuri sopivasti.
Itse olen omani varustellut niin, että yläpinnalla ei ole mitään turhia ulokkeita, joten kajakin saa asettumaan helposti telineisiin. Toki eivät ne ulokkeetkaan niin haittaa kun on muutaman kerran kuljettanut ja näkee mihin kohtiin telineet asettuvat. Saattavat jopa helpottaa kajakin asettelua ja paikallaan pysymistä.
Toinen koulukunta kuljettaa kajakkia katolla oikeinpäin, jolloin sitä voi auton kattokantavuuden rajoissa käyttää myös tavaratilana. Tällöin kyllä yleensä tarttee jonkinlaiset tuet, että kajakki pysyy asennossaan. Erilaiset vaahtomuovista muotoillut taitavat olla suosituimpia.
Nykyiset kajakit: RTM Abaco 4.2 Hi Luxe, RTM Disco+

Avatar
matsomppi
Viestit: 21
Liittynyt: 10:38:35 25.02.2015
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa
Viesti:

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja matsomppi » 16:29:12 28.02.2015

Joo paljonhan sitä viisastuu kun ensin vehkeen luonnossa näkee ja saa koitella mitenpäin ja millaisilla ratkaisuilla sen katolle rehaa. Koitan tänne päivitellä tietoja sitä mukaa kun homma etenee, ylimääräisenä lojuu tällä hetkellä lowrance X 4 kannettava kaiku ja kajakin mukaan lupasi laittaa parit vapatelineet, eli niitä saa ainakin alkaa paikalleen sovittelemaan jäiden lähtöä odotellessa.
"Kunto on pieninä hippuina metsissä ja maanteillä, sitä kerätäkseen on kirmattava niin maan perkeleesti"

Itsensä tyydyttäminen luonnossa on mahtimiesten hommaa

mutipa
Viestit: 62
Liittynyt: 17:28:52 02.04.2013
Paikkakunta: Seinäjoki
Viesti:

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja mutipa » 17:49:25 28.02.2015

Itse heitin ride 135:n ylösalaisin telineille ja kahdella remmillä kiinni. Pysyy vatmasti paikallaan.
Ensi kesäksi pitää vähän treenata. auto kasvoi 30 cm korkeutta. nyt tekee tiukkaa ylettyä.
Missäpäin E-P.tä kalastelet? Itse Seinäjoella eikä ole kajakkeja muilla auton katolla näkynyt. Jos vaikka saisi seuraa?

taho
Viestit: 343
Liittynyt: 12:35:17 12.09.2007
Paikkakunta: Mustasaari

Re: Kalastuskajakit

Viesti Kirjoittaja taho » 21:32:10 28.02.2015

"Luulen, että pääset hyvin alkuun heittämällä vaan kajakin ylösalaisin katolle ja hihnoilla kiinni. Kattotelineissä näkyy olevan kumipinta, joka toivottavasti lisää kitkaa juuri sopivasti."

mulla samat telineet ja se kumipinta on vaan siinä kattokaiteen kohdassa ja tangossa on muovipinta joka on ihan saat... liukas, joten vaatii kyllä pehmusteet väliin ainakin kun oikeinpäin kuljettaa.

noita telineitä kun asentelee niin huomaa kyllä miks hinta on se 29e. :D
niitä kajakkitelineitä oon kans miettiny että minkähänlaiset olis mutta joku nostoa
avittava teline pitäis kyllä kehittää, vaikka vetokoukkuun et sais takaa tuupata
katolle.. :roll:

Vastaa Viestiin