http://www.hobiefishing.com/mirage/mira ... angler-12/
Olen himoinnut Pro Angler 12:sta jo vuoden verran. En hankkinut sitä koska luulin sen olevan liian painava (hankala nostaa katolle), kömpelö ja hidas. Sitten kävi niin ikävästi, että pääsin kokeilemaan parin päivän ajan Jyrikuun Pro Angleria… Painoa on joo, mutta kattotelineille nostaminen ei ollut todellakaan vaikeata. Pro Anglerin perässä on "tassut" joiden varassa se seisoo ja siksi käsittely on helppoa. Rantaan vedettäessä kuljetusrenkailla paino ei oikeastaan tunnu, kunhan sen lastaa niin ettei tule liikaa "aisapainoa". Kömpelö, no ei todellakaan, sehän kääntyy melkein oman akselin ympäri. Marssivauhtina nopeutta Pro Anglerilla on 5-6 km/h, eli ihan riittävästi. Sitä nopeutta pystyy pitämään todella pitkään, joten ihan hidaskaan se ei ole.
Viime perjantaina kävi sitten niin mukavasti, että joulu tuli tänä vuonna aikeisemmin ja valkoiseen kuplamuoviin paketoitu Pro Angler 12 saapui Suomeen.

Muutama ajatus ja oma mielipide Pro Angler 12:sta.
Pro Anglerissa on monia todella mahtavia ominaisuuksia, mutta upein on kuitenkin, kuten Hobiessa yleensä, on MirageDrive polkimet. Kädet on vapaana koko ajan, mitä nyt välillä joutuu vähän ohjaamaan peräsimestä. Heittokalastus, uistelu tai vertikaalijigaaminen onnistuu aivan loistavasti. Matalassa vedessä polkimet on helppo nostaa kokonaan pois tai sitten painaa toisen polkimen pohjaan jolloin alla olevat evät jäävät runkoa vasten. Silloin polkimien syväys on vain muutaman sentin.
http://www.hobiecat.com/mirage/miragedrive/
Leveyden ansiosta Pro Anglerissa seisominen on helppoa ja se on todella vakaa. Vakautta tuo leveyden lisäksi trimaraani runko ja polkimien evät, jotka toimivat samalla kölinä. Miehen sisäisen pilssiveden tyhjentäminen onnistuu seisten laidan yli helposti, vaikka pilssiletku ei olisikaan Holmes luokkaa..

Rungon pituuden, polkimien paikan ja perämisen ansiosta Pro Angler kääntyy todella pienessä tilassa, lähes oman akselin ympäri. Se onkin todella ketterä käsitellä.
Elektroniikkana toimii Lowrance HDS5 yhdistelmälaite. Pro Angler on tehty Lowrance yhteensopivaksi ja asennus on lapsellisen helppoa. Johdoille on valmiit läpiviennit ja luotaimen anturille oma paikka valmiina. Johtojen ja anturin asentamiseen ei mene aikaa kuin vajaa puoli tuntia. Anturi on suojalevyn alla vedessä, jolloin myös lämpötilan mittaus toimii. Kiinteän anturin lisäksi vertikaalijigausta varten laitoin toisen anturin. Tein tangon jonka päässä on anturi. Tanko on kiinni RAMin kuulilla, jonka välissä on jatkopala. Silloin anturia saa käänneltyä, joka on aika tärkeää vertikaalijigauksessa. Akulle löytyy paikka keskeltä kajakkia rungon sisältä, vedentyhjennysreikien välistä. Akun saa kiinni liinalla. Lowrancen virtapiuhan ja akun väliin Tapsal järjesti asialliset liittimet. Ctek laturiin tuli sama liitin. Näytön kiinnitys RAM-B-111U telineellä, joka on myös Lowrance yhteensopiva.

Johtojen valmis läpivienti ja näytön kiinnitys RAM-B-111U osalla
http://www.rammount.com/CatalogResults/ ... fault.aspx

Kepin nokassa oleva vaihtoehtoinen lisäanturi mm. vertikaalijigaukseen

Liittimet
Penkki Pro Anglerissa on todella upea. Penkistä pystyy säätämään selkänojan, istuimen, ristiselän ja korkeuden. Penkistä löytyy siis hyvä asento ihan varmasti tai sitten istuimen voi nostaa ylös ja käyttää penkkiä seisonta tukena. Oikeastaan penkki vaikutti todella paljon ostopäätökseen.
Keulaboksi on iso ja sen sisällä oleva ämpäri toimii myös kala-astiana. Keulaboksin sivuilla on vavoille säilytysputket. Ylimääräiset vavat kulkee mukana ja vapojen kärjet ovat suojassa ja poissa tieltä. Putkiin mahtuu mm. 7´vavat katkaistuna siten, että ulos jää vain kelat ja takakahva. Muutaman ylimääräisen uisteluvavan pitäminen mukana on helppoa.


Molempiin kylkiin asensin Hobien oman anchor trolley systemin. Pro Anglerissa on paikat valmiina niille. Anchor trolley systemissä voi käyttää tavallista ankkuria, laahusankkuria tai stakeout polea (tämä vielä hankkimatta). Hobien oma laahusankkurilla on helppoa hidastaa rekaamisnopeutta. Hobien laahusankkuri on aika hyvä, koska pussin alareuna on painotettu ja yläreunassa on kelluke, siksi pussi aukeaa helposti ja pysyy auki. Hobielta toivoisin hieman isompaakin laahusankkuria, sitä odotellessa.
Ennen vapatelineiden ja muiden asentamista teippasin "mounting boadit", kaiteet ja muutaman muunkin kohdan hiilikuituteipillä. Kajakki sai siitä ulkonäköä mukavasti.

Telineiksi valitsin RAM Mountsit Tapsal:n ja aditan avustuksella. RAMin telineet ovat portaattomasti säädettävät ja kestävät. Keulaan kameraa, haavia tai keskivapaa varten yksi RAP-119U. Mountin boardien eteen molemmille puolille RAM-117U telineet, koska niissä vapa pysyy vaikka vapojen kärjet olisi suunnattu alaviistoon. Taakse molemmille puolille RAP-119U, jotka toimivat loistavasti uistelussa, kunhan vavat on suunnattu ylös. Vaikka RAP-119U ei ole kaikkein seksikkäin teline, niin heittokalastuksessa se on aivan ylivoimainen, koska se on helpoin. Vavan voi vain tiputtaa siihen ja sen saa säädettyä siten että se on mahdollisimman vähän edessä. Molempiin kaiteisiin kuulat kaidekiinnikkeillä ja Hobien omiin telineisiin RAM wedge mountsin RAP-354-162U kuulat (tulossa).

RAM-117U http://www.rammount.com/CatalogResults/ ... fault.aspx

RAP-119U http://www.rammount.com/CatalogResults/ ... fault.aspx
http://www.adita.fi/?file=555

Perän tassut helpottavat kattotelineille nostamista
Jotain specsejä Hobie Pro Angler 12:sta:
Pituus: 3.66 m
Leveys: 0.91 m
Kantavuus: 227 kg
Paino ilman varusteita: 44.4 kg
Paino varusteltuna: 54.4 kg
Materiaali: Polyethylene