Sivu 1/1

feelfree moken kajakit

Lähetetty: 13:03:29 23.05.2014
Kirjoittaja hobao
Kuva

keskustelua feelfree moken kajakeista.

vuoden olen tälläistä suunnitellut.

itselläni ensimmäinen kalastus melootti.

erittäin vakaa,hyvät varusteet vakiona,hyvä meloa.

ankkurin köydet asensin,lowrance x4 kaiku luotaimen.

Re: feelfree moken kajakit

Lähetetty: 20:56:11 23.05.2014
Kirjoittaja t_topi
Pikkumokella eli 10lite mennään. varustelua en meinaa harrastaa enempää, vapatelineen laitoin eteen penkkiä kokeilin korottaa mutta lopulta pidän enemmän orkkis korkeudesta.
jonkun kylpyhuonematon tapainen täytyy laittaa penkin alle ettei penkki kastu.

Uuden melan kävin tänään hakemassa bearista.(lavika symbiosa carbon) jos vaikka tulisi jaloille vähän vähemmän vettä.
onhan toi vähän parempi kuin edellinen muutenkin lapakulman säätö ja pituutta saa säädettyä 215-227cm. edellinen mela oli lahnan 215 mistä valui lapaa pitkin vedet jaloille.

10liteen päädyin lähinnä pituuden takia niitä harvoja mitkä mahtuu varastoon.
onhan tuo suht kapeakin sotiksi, mikä kyllä rajoittaa jos haluaa seisten kalastella mutta eipä pohjakaan ole tasainen joten jos seisten haluaa kalastella niin joku muu on ehkä parempi.
enkä ole niin varma miten kestäisi pidemmän päälle seisoskelua tällä painolla +90kg aika ohkasta tavaraa.

Huomisen ohjelmassa on ottaa kaikki tehtaalla laitetut ruuvit ja härpäkket irti ja laittaa sikaa väliin jotta saisi vähennettyä sisään menevän veden määrää.

Sen verran melominen vienyt että pari kertaa jättänyt vavan himaan ja käynnyt katsomassa lähi jokia muuten vain.

jos joskus saa isomman varaston tai säilytys tilaa muuten niin en pidä mahdottoma että ostaa normi kajakin... mikä edes vähän liukuisi mitä moke ei juuri tee, saa kyllä meloa koko ajan että liikkuu johonkin. Kuntoilun puolestahan tuo on erittäin mukavaa mutta vauhtia ei mokella juuri saa.

Jos jostain saisi halvalla kunnon leija varjon niin olisi mukava kokeilla miten leija jaksaa vetää. Mutta tuo saa odottaa lämpimämpiä vesiä kun tietää että uinti reissu on melko varma :mrgreen:

Re: feelfree moken kajakit

Lähetetty: 17:38:00 26.05.2014
Kirjoittaja mikkoviljami
Oman Mokenin korkkasin lauantaina. Olihan se hauska vekotin. Merellä kävin ilman kalastusvälineitä tunteroisen 7-8m/s tuulessa harjoittelemassa ja tuo ilma ei aiheuttanut mitään ongelmia. Seisomistakin kokeilin rantavedessä, mutta epäilen kyllä, että mun kalastukset suoritetaan istualtaan. Sen verran kiikkerä vekotin näin ensituntumalta. Harjoittelemisen ja totuttautumisen jälkeen mielipide voi kyllä muuttua. Jos sitä ens kerralla kävis pitemmänkin lenkin, niin osaisi sanoa enemmänkin.

Re: feelfree moken kajakit

Lähetetty: 21:15:21 10.08.2014
Kirjoittaja hobao
Kesän käyttö kokemuksia mokenista.

Re: feelfree moken kajakit

Lähetetty: 21:25:38 11.10.2014
Kirjoittaja mikkoviljami
Nyt alkaa olemaan sen verran kokemusta 12,5 Mokenista, että viitsii ajatuksia siitä kirjoittaa. Reissuja on jokusia takana erilaisissa keleissä merellä ja jokisuistossa.
Mokenissa kalastaminen tapahtuu istualtaan. Tänään koitin seisaaltaan heittää perhoa matalassa ja alashan sieltä tultiin. Ei kastuttu kuitenkaan ja kajakki pysy oikeinpäin, mutta nyt on varmistettu että tulevaisuudessa ainoastaan istun siinä. Vakaus riittää kuitenkin kovassakin kelissä istualtaan kuhan järjen pitää päässä. Kajakki ei ole hirveän suuntavakaa, joten kovimmissa keleissä peräsimestä olisi huomattava apu sivumyötäisessä tuulessa. Ilmankin pärjää kuitenkin. Kajakin koko on vähän kompromissi. Sillä voi kalastaa kaikenlaisissa vesistöissä. Merellä sais olla vähän pidempi, jotta saisi sen parempaan liukuun ja olisi suuntavakaampi. Pienemmillä joilla ohjaus saisi olla nopeampi liikkeisempi. Kajakin perässä oleva pyörä on todella kätevä liikuteltaessa. Istuin on ihana ja säilytystilaa on riittävästi ( itselle jopa reilusti). Moken on myös riittävän kevyt, että sen jaksaa yksin nostaa auton katolle vielä kalareissun jälkeenkin.

Kaikista parasta kai olisi omistaa monta kajakkia ja käydä salilla, että niitä jaksaisi nostella ja meloa. Mokeniin olen kuitenkin tyytyväinen ja saman ostoksen tekisin todennäköisesti uudestaan. Vaikka en kovin positiiviseen sävyyn kirjoittanut on se silti hyvä kajakki. Kannattaa ostaa. On paljon parempi elämä nyt :D

Re: feelfree moken kajakit

Lähetetty: 22:25:26 22.10.2014
Kirjoittaja Hynde
Kas tuolla puolikuivat ensikommentit Moken 10 Litestä
http://www.kalamies.com/kalastus-keskus ... 8#p1136108

Ja neitsytmatkan kokemukset mereltä
http://www.kalamies.com/kalastus-keskus ... 3#p1136183

Eka kalareissu
http://www.kalamies.com/kalastus-keskus ... 5#p1136362

Re: feelfree moken kajakit

Lähetetty: 17:32:22 13.01.2015
Kirjoittaja MarMc
Ostin Moken 12,5 hieman sokkona parisen vuotta sitten eikä ole kaduttanut... Näppärän kokoinen, laadukas, hyvin varusteltu ja toimiva kampe omiin tarkoituksiin. Kavereilla on Cuda 14 ja Ride 135 ja testaillut näitäkin, mutta Mokke tuntuu näistä parhaalta.
Kaikki ovat laadullisesti hyvin tehtyjä, Cudassa ja Mokessa aikalailla yhtä liukkaat rungot, Ride tuntuu hieman raskaalta meloa. Tukevuus kaikissa aika lähellä toisiaan.

Kingfisher istuin on mukava, mutta tein siihen sellaisen patentin että sen saa tarvittaessa koroteltua retkipatjamateriaalista tehdyllä n. 5cm paksulla foamilla korkeammalle. Meloessa matala asento on parempi, mutta pidemmillä istunnoilla kaivan tuon foamin palan istuimen alle korokkeeksi. (foamin sain Welhosta kajakin oston yhtyedessä ilmaiseksi)

Pyörä on ollut omaan käyttöön todella näppärä, paatti katolta alas, roinat kyytiin ja vetoon. Huonommassa maastossa pyörä ei aina ihan hyvin pyöri, mutta auttaa silti huomattavasti vedettäessä. Sain Welhosta vinkin uutta melaa hakiessa että pyörää voisi tuunata niin että alkuperäisen pyörän akselin tilalle laittaisi pitkän putken akseliksi ja tähän isommat pyörät niin kulkisi tarvittaessa haastavammassakin maastossa. Tulee varmaan tässä talven aikana tuunailtua moinen jos vielä kulkisi kevyemmin ilman mitään hihnaviritelmiä.

Re: feelfree moken kajakit

Lähetetty: 19:00:18 13.07.2015
Kirjoittaja Hynde
Tarkistakaapa muuten kölipyörän kiinnitysmutterien kireys. Omasta Kympistä toisen puolen mutteri on jossakin Ruotsin tai Norjan valtateillä. Silloin akseli pääsee vapaasti liukumaan ulos ja seuraavaksi onkin jo pyörä irti. Onneksi huomasin jo ennen tätä, mutta sitten meni taas perinteiseksi raahaamiseksi, kun pyörää ei voinut putoamisen pelossa pitää paikallaan. Eikä näköjään ole varaosiakaan suoraan hyllyssä.

Re: feelfree moken kajakit

Lähetetty: 15:52:29 14.07.2015
Kirjoittaja Hynde
Just tuli Welhosta varaosalähetys. Pyöränmutterissa on oikein raskaan liikenteen malliin toisella puolella vasenkätinen kierre

Re: feelfree moken kajakit

Lähetetty: 10:13:00 17.07.2015
Kirjoittaja tjoutsin
Keskiviikkona hain Moken 10 liten melontapisteestä ja eilen kävin muutaman tunnin kokeilemassa. Kyllä on mukava peli ja king fisher-istuimessa istuisi kyllä vaikka koko päivän. Alussa meno oli hieman huteraa ja vähän pelotti, kun alla 8 metriä vettä. Mutta kun kajakissa tottui istumaan, niin kyllä se todella mukava ja suht vakaa peli on. Saas nähdä miltä tuntuu kun iso hauki nappaa virveliin. Onko jollain kokemusta, että heiluuko kajakki pahasti, kun yrittää isoa kalaa taltuttaa? Vai onko sekin vain opittava kokemuksella ja tekniikan hiomisella?

Re: feelfree moken kajakit

Lähetetty: 10:51:24 17.07.2015
Kirjoittaja JohnnyGoGo
Pari kertaa kun käyt niin huomaat, että eihän se mitään heilunutkaan. Alkuun jännitti meikäläistäkin jokainen pikku heilahdus, mutta äkkiä siihen tottuu. Saaristomerellä parikertaa kun on lyönyt aalto molempien Abacon 4.20n laitojen yli eikä edes meinannut mennä nurin (melalla vedestä tukea tosin tietysti), niin omaan paattiin on jo aika kova luottamus. Nyt kesällä kannattaa istualtaan tutustua reipaasti kallistellen kajakin äärikallistuksiin tahallaan nojailemalla, niin tulee nopeasti tuntuma paatin vakauteen. Veikkaisin ettei mokenia istueltaan tahdo nurin saadakkaan ilman aaltojen avustusta, kun on ymmärtääkseni vielä tuota omaani huomattavati vakaampi.

Re: feelfree moken kajakit

Lähetetty: 11:35:12 18.07.2015
Kirjoittaja tjoutsin
Juu, kyllä tuohon kajakissa olemiseen näyttää nopeasti tottuvan. Tänä aamuna muutaman tunnin olin jo järvellä, mutta yhden n.250g ahvenen vaan sain... Pöh. Mitenkäs se vertikaalijiggaus menikään..?

Re: feelfree moken kajakit

Lähetetty: 19:09:08 24.07.2015
Kirjoittaja Samtheman
Morjensta pöytään!
Kellurenkailussa ei pääse liikkumaan välillä edes vähän, jalat ja kroppa jäätyy, joten ajattelin että voisin siirtyä kajakointiin syyshauestuksessa. Samalla pääsee harjoittamaan muitakin lajeja...
Moke 12,5 peräsimellä olis Welhossa tyrkyllä, mahtaako tolla pärjätä merellä a) sisälahdilla b) ulompana? En viittis ekana 2 kilon kippoa ostaa, toi olis kohtuuhintainen...

Re: feelfree moken kajakit

Lähetetty: 01:16:32 25.07.2015
Kirjoittaja catch_a_fish
Tuskin se Mokenin soveltuvuus jää kelikelpoisuudesta kiinni. Enemmän miettisin muita yksityiskohtia, tyyliin tasaista lattiaa jos kaipaa seisoaltaan heittää perhoa tai lisää runkopituutta jos haluaa paremmat melontaominaisuudet siirtymille.

Re: feelfree moken kajakit

Lähetetty: 09:11:08 26.07.2015
Kirjoittaja tjoutsin
Itellä on Moken 10 lite ja silläkin pärjää yllättävän kovassa aallokossa, kunhan vaan laitteeseen tottuu. Ei meinaan tunnu kaatuvan millään. Muistaakseni tuo Moken 12,5 oli vielä leveämpi ja tietty pidempi, niin taitojen karttuessa varmasti pärjäät merellä suojaisissa paikoissa.

Re: feelfree moken kajakit

Lähetetty: 22:28:40 29.12.2015
Kirjoittaja Hynde
Kyllästyin vihdoin Moken 10 Liten vanhan mallin penkkiin ja takapuolen puutumisee ja tilasin Welhosta Kingfisher-pallin. Eilen klo 16 soitin ja tänään paketti oli klo 8 Turun matkahuollossa. Sanoisin tätä palveluksi. Viikonloppuna pitää mennä testaamaan, jos paikoilla on silloin vielä avovettä

Re: feelfree moken kajakit

Lähetetty: 16:49:32 02.01.2016
Kirjoittaja Hynde
On se Kingfisher ihan kingfisher. Suosittelen kaikille vanhan senttilettuistuimen omistajille päivitystä!