Pannarirulla
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Pannarirulla
Laitetaan näytille ja virikkeeksi helppo ja maittava retkieväs... toki saa sitä syödä vaikkapa perheenkin kanssa.
Valmista uunipellillinen pannaria, eli taikina sen mukaan mitä tuollaiseen satsiin tarvitsee.
Paista 600-800 grammaa jauhelihaa ja mausta se omien - tai kalakaverien - mieltymysten mukaiseksi.
Anna kummankin jäähtyä hetki...
Leikkaa muutama reilu luiska foliota - mielummin sitä paksumpaa - ja laita jäähtynyt pannari folioiden päälle.
Kun pannari on folioiden päällä, levitä sen pinnalle tasaisesti 2 rasiaa makusi - tai edelleenkin kalakaveri maun mukaista - tuorejuustoa, esim. ruohosipuli, pippuri...
Levitä juuston päälle paistamasi ja maustamasi jauheliha tasaisesti.
Kääri sitten pannari rullalle ja kääri se folioiden sisään, "sulje" paketti ja laita yön yli jääkaappiin viilenemään... aamulla, kun kasailet kalastusevästä ota rulla jääkaapista ja leikkaa siitä noin peukalon paksuisia viipaleita ja pakkaa ne reissuun mielesi mukaisesti.
Eli helppo ja maittava retkieväs... pysyy nälkä mukavasti loitolla. Tänään itse söin "normiruokana" perunapihvien ja kanttarellikastikkeen kerä. Olihan taas Hyvää !
Kannattaa kokeilla... ja tuossa päävaiheet kuvina selvennettynä
Valmista uunipellillinen pannaria, eli taikina sen mukaan mitä tuollaiseen satsiin tarvitsee.
Paista 600-800 grammaa jauhelihaa ja mausta se omien - tai kalakaverien - mieltymysten mukaiseksi.
Anna kummankin jäähtyä hetki...
Leikkaa muutama reilu luiska foliota - mielummin sitä paksumpaa - ja laita jäähtynyt pannari folioiden päälle.
Kun pannari on folioiden päällä, levitä sen pinnalle tasaisesti 2 rasiaa makusi - tai edelleenkin kalakaveri maun mukaista - tuorejuustoa, esim. ruohosipuli, pippuri...
Levitä juuston päälle paistamasi ja maustamasi jauheliha tasaisesti.
Kääri sitten pannari rullalle ja kääri se folioiden sisään, "sulje" paketti ja laita yön yli jääkaappiin viilenemään... aamulla, kun kasailet kalastusevästä ota rulla jääkaapista ja leikkaa siitä noin peukalon paksuisia viipaleita ja pakkaa ne reissuun mielesi mukaisesti.
Eli helppo ja maittava retkieväs... pysyy nälkä mukavasti loitolla. Tänään itse söin "normiruokana" perunapihvien ja kanttarellikastikkeen kerä. Olihan taas Hyvää !
Kannattaa kokeilla... ja tuossa päävaiheet kuvina selvennettynä
You’ll Never Walk Alone - Liverpool FC
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
-
- Viestit: 124
- Liittynyt: 23:02:16 12.02.2013
- Paikkakunta: Isomäki
Re: Pannarirulla
Kiitos hienosta ohjeesta..Tää lähtee kyllä viimeistään kokeiluun,kun pääsee ekan kerran vesille tänä vuonna! Lohtakin tohon voisi jollakin tapaa varmaan soveltaa..
Re: Pannarirulla
Uskomattoman hyvän näköstä kamaa Toi lähtee kyllä testiin heti kun tarveaineet on kasassa.
-munapata
-munapata
Parempi tunti kalassa kun viikko kännissä
Re: Pannarirulla
todella hyvän oloinen ohje, ja iso plussa kuvista,vaikka ohje ei monimutkainen olekkaan. kuvasta vähäki tieto helposti sisäistettävissä ...viikonloppuna testiajot..
Re: Pannarirulla
Juuh, vallan mainiosti... eli itse olen joskus tehnyt sekä savustetusta lohikalasta, sekä kylmäsavusta pikkuisen "fiinimmän" version ihan ruokapöytään.Patalaiska kirjoitti:Kiitos hienosta ohjeesta..Tää lähtee kyllä viimeistään kokeiluun,kun pääsee ekan kerran vesille tänä vuonna!
Lohtakin tohon voisi jollakin tapaa varmaan soveltaa..
Ja just tuo, että antaa olla yön yli jääkaapissa, helpottaa oleellisesti sitä leikkaamista.
Ja näinhän se on, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa
You’ll Never Walk Alone - Liverpool FC
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Re: Pannarirulla
Lätyn paistossa, jos jää joskus ylijäämä lättyjä, niin sama tekniikka toimii myös lätyn kanssa.
Lämppäreiden sijaan laittaa jauhelihaa, tuorejuustoa sisään. Hieman juustoraastetta lättyrullan päälle ja kaunis väri päälle. Toimii siis lämppäreiden sijaan.
Lämppäreiden sijaan laittaa jauhelihaa, tuorejuustoa sisään. Hieman juustoraastetta lättyrullan päälle ja kaunis väri päälle. Toimii siis lämppäreiden sijaan.
Re: Pannarirulla
tohon vielä jauhelihan kanssa paistettua peksu-silppua/ suolakurkkusilppua ja sen päälle auraa.. vanhakin suonitukos on kuin uusi.. on testattu ja oli hyvää.
Re: Pannarirulla
Ja se pellillinen (uunipannullinen = se korkealaitanen pelti) pannaritaikinaa:
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
1-2 tl suolaa
1-2 rkl voisulaa / öljyä
Vatkaa munien rakenne rikki.
Lisää n. puolet maidosta ja kaikki vehnäjauhot ja suola. Vatkaa tasaiseksi mössöksi.
Lisää loput maidosta. Vatkaa.
Lisää rasva. Vatkaa.
Anna turvota min. 15-30 min.
Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa, n. 200 astetta, kunnes pinta kivan värinen.
OT: Taikina sopii lettuihinkin. Letut paistetaan KUUMALLA pannulla VOIN (tai korvikkeen) kera (ei öljyä). Kaada taikinaa (ei liikaa - ohut räiskäle on parempi) nopeasti pannun KESKELLE, jolloin se itse rasvan kanssa leviää pannun reunaa kohti (ei ihan reunaan asti = liikaa taikinaa) muodosten ns. pitsireunuksen.
Älä pilaa hyvää taikinaa sokerilla (vaikeampi paistaakin). Sokeri (tai hillo) laitetaan vasta valmiin letun tai räiskäleen päälle.
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
1-2 tl suolaa
1-2 rkl voisulaa / öljyä
Vatkaa munien rakenne rikki.
Lisää n. puolet maidosta ja kaikki vehnäjauhot ja suola. Vatkaa tasaiseksi mössöksi.
Lisää loput maidosta. Vatkaa.
Lisää rasva. Vatkaa.
Anna turvota min. 15-30 min.
Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa, n. 200 astetta, kunnes pinta kivan värinen.
OT: Taikina sopii lettuihinkin. Letut paistetaan KUUMALLA pannulla VOIN (tai korvikkeen) kera (ei öljyä). Kaada taikinaa (ei liikaa - ohut räiskäle on parempi) nopeasti pannun KESKELLE, jolloin se itse rasvan kanssa leviää pannun reunaa kohti (ei ihan reunaan asti = liikaa taikinaa) muodosten ns. pitsireunuksen.
Älä pilaa hyvää taikinaa sokerilla (vaikeampi paistaakin). Sokeri (tai hillo) laitetaan vasta valmiin letun tai räiskäleen päälle.
Re: Pannarirulla
Kiitokset eshoolle "reseptin" täydentämisestä, itse en tuota pannari osuutta huomannut kirjoittaa...
You’ll Never Walk Alone - Liverpool FC
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990