Friteeraus.

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Emppai
Käsijuusto
Viestit: 7219
Liittynyt: 22:20:26 04.01.2006

Friteeraus.

Viesti Kirjoittaja Emppai »

Pukki toi rasvakeittimen ja nyt ois parhaat friteerausreseptit haussa!
Avatar
vlasek
Provoileva muskelipökiö
Viestit: 13103
Liittynyt: 00:09:58 02.09.2007
Paikkakunta: Träshscandal

Re: Friteeraus.

Viesti Kirjoittaja vlasek »

Jos jotain, ni kasviksia. Jälkkäriks nitroja.
"Jävla skogsfinnar, flytta tillbaka till mongoliet
Avatar
tkj
Viestit: 1262
Liittynyt: 20:48:08 29.04.2009
Paikkakunta: Varkaus

Re: Friteeraus.

Viesti Kirjoittaja tkj »

Muistat pitää vaan rasvan tarpeeks kuumana, etteivät eväät imase siä itteensä. Monesti miettiny värkin ostoa, mutta vähän arveluttaa se putsaaminen käytön jälkeen.
Avatar
Mokia
Operan Killisilmä
Viestit: 4320
Liittynyt: 11:01:14 22.04.2005

Re: Friteeraus.

Viesti Kirjoittaja Mokia »

Tuo putsaus ja öljylen kanssa läträäminen on tuon homman kääntöpuoli. Terveellisintä varmaan olisi kertakäyttää ölpät ja sen jälkeen pois, mutta eihän tuo viisaalta saati ekologiselta tunnu. Siivilöippä sitten öljyt ja pullota uudelleen. Öljy lisäksi nappaa maun herkästi friteeratuista tuotteista jonka sitten kierrätysöljyä käyttäessä saattaa maistaa myöhemmissäkin friteerauksissa.
Friteerauskeitin ollut jo vuosia, mutta käyttö on nykyään jäänyt lähinnä omatekoisten lihapiirakoiden friteeraukseen. Noiden lihisten tekoon kannattaa perehtyä. Vaarana on tosin se ettei enää kaupan lihikset sen jälkeen kelpaa, on meinaan sen verran herkkukamaa nuo itsetehdyt.
Itsetehdyt ranskiksetkin esim. bintje perunalajikkeesta ovat kyllä oikeasti mahtavuutta puolivalmisteisiin verrattuna.
Kaikki jotka kalastavat meritaimenta, syyllistyvät laillistettuun uhanalaisen lajin sukupuuton edistämiseen!
Avatar
selenius
Yliliimapää
Viestit: 1839
Liittynyt: 14:20:30 25.04.2005
Paikkakunta: Stadi / Hagis

Re: Friteeraus.

Viesti Kirjoittaja selenius »

Mulla ei ole frittikeitintä (kuulema keittiöön ei kaikki lelut mahdu) mutta lämpömittari+kattila -yhdistelmällä on tullut yhtä sun kolmatta uppopaistettua.

Kasvikset ja kana on mun suosikkeja, erilaisilla leivityksillä tietty. Ruodoton hauki fritattuna hakkaa muuten kalapuikot aika 6-0. Ja sian ystävänä kannattaa tietty kokeilla luutonta siankylkeä, ensin kypsyttää (keittää tai uunissa miedolla lämmöllä) hiiiiiiiiitaaaaaaaaaasti mureaksi ja jäähtyneen sitten uppopaistaa rapeaksi. Tuntee kuinka veren kulku sydämeen hidastuu syödessä...

Emännän kaverit tykkäs ihan hulluna ohuessa frittitaikinassa uitetuista ja uppopaistetuista Bounty-patukoista. Yäk sanon mä.

Öljyn kierrätystä tulee harrastettua, siivilöi ja ottaa talteen. Samaa öljyä käytän sitten paistamisessa etenkin jos haluaa "nakkikkiskan" makua esim lihaan...
------------------------
http://arsyttavaa.omasivu.fi/

...by the way, kalaonnea!
Avatar
pääevä
Viestit: 2492
Liittynyt: 19:14:13 04.01.2009

Re: Friteeraus.

Viesti Kirjoittaja pääevä »

Ihan kun oisin jo jonnekkin laitellut jo aiheesta, no olkoot.

Meillä ollu jo jonkin aikaa obh nordican keitin ja aika hyvä peli on. Rasvaa imasee sen 3 litraa ja se onkin se miinuspuoli sitten ja valmistuksen jälkeinen putsaus.
Öljyä ei tule säästettyä, kertakäyttökamaa.

Mutta aika hyvät evästä on kun kuhafileestä leikkaa pystyyn suikaletta ja paksu leivitys ja omat ranut mukaan. Toimii.

Kaikki juustot hyviä myös leivitettynä ja keitettynä.
JHammer
Viestit: 331
Liittynyt: 15:57:39 08.03.2009

Re: Friteeraus.

Viesti Kirjoittaja JHammer »

Minne te laitatte sen ylijäämäöljyn?
mehtäneläin
Viestit: 229
Liittynyt: 16:59:12 26.03.2012

Re: Friteeraus.

Viesti Kirjoittaja mehtäneläin »

Tosta voi lähteä vihertaimenta jalostamaan. Onnistuu siis myös ilman rasvakeitintä. Otsikko oli friteeraus, mikä tarkoittaa sitä taikinavellillä kuorruttamista ja öljyssä paistamista, mutta oletan kuitenkin tämän kelpaavan otsakkeen alle.

Rukiinen hauki ja puolukkamajoneesi

400 - 600 g ruodotonta haukifilettä
n. 1½ rkl sitruunan mehua (pullosta)
1½tl suolaa

Leivittämiseen: ruisjauhoja
suolaa
2 munaa
Paistamiseen: rypsiöljyä ja voita

Majoneesi. 1 dl majoneesia
½ dl puolukkahilloa ( hillosokeripakkauksen ohjeella valmistettua hilloa, joka survottu tasaiseksi sauvasekoittimella jo valmistusvaiheessa)

Koristeeksi: puolukoita

1. Leikkaa ruodoton haukifile ”suupaloiksi” (n. 3x3 cm).
2. Laita kalapalat kulhoon, mausta ne sitruunanmehulla ja suolalla. Jätä palat maustumaan hetkeksi.
3. Tee kalapaloille ns. kaksinkertainen leivitys ruisjauhoilla: Leivitä ensimmäisen kerran ruisjauho-suolaseoksella esim. muovipussissa ravistellen pieni erä kerrallaan. Kasta palat sitten kevyesti vatkattuun kananmunaan yksitellen ja lopuksi vielä ruisjauho-suolaleivitys esim. syvällä lautasella. Käytä leivitykseen 1dl ruisjauhoja kohti n.1tl suolaa. Tee seosta lisää tarpeen mukaan.
4. Kaada pannulle reilusti öljyä (n.1cm:n kerros).Lisää sekaan voita maun mukaan. Anna rasvan kuumeta kunnes voi hiukan ruskistuu. Muista, että liian kylmä rasva imeytyy liiaksi paistettavaan.
5. Paista kalapalat molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta hetkeksi talouspaperille. Palojen pitää olla pinnalta kauniin ruskeita, rapeita eikä rasvaisia ja sisustan tulee olla mehevä.
6. Valmista puolukkamajoneesi sekoittamalla majoneesi ja puolukkahillo.
7. Tarjoa puolukkamajoneesin kanssa alkupalana tai naposteluruokana. Sopii myös esim. lounaalle kasvislisukkeen ja salaatin kanssa.
Elämä on, mutta kalastus vasta onkin.
Avatar
pääevä
Viestit: 2492
Liittynyt: 19:14:13 04.01.2009

Re: Friteeraus.

Viesti Kirjoittaja pääevä »

Mielenkiintoinen risetti mehtäneläimellä, varsinkin puolukkamajoneesi eipä ole tullut koskaan edes maistettua.

Friteerata voi helposti kyllä ihan missä astiassa vaan, ainoa on sen lämpötilan saaminen kohilleen 170 C, ettei sitten kuumenna liikaa ja anna pahaa makua ruokiin tai syty rasva tuleen.
JHammer kirjoitti:Minne te laitatte sen ylijäämäöljyn?
Myö heitetään rasva tunkiolle.
Vastaa Viestiin