Friteeraus.
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Friteeraus.
Pukki toi rasvakeittimen ja nyt ois parhaat friteerausreseptit haussa!
- vlasek
- Provoileva muskelipökiö
- Viestit: 13103
- Liittynyt: 00:09:58 02.09.2007
- Paikkakunta: Träshscandal
Re: Friteeraus.
Jos jotain, ni kasviksia. Jälkkäriks nitroja.
"Jävla skogsfinnar, flytta tillbaka till mongoliet
Re: Friteeraus.
Muistat pitää vaan rasvan tarpeeks kuumana, etteivät eväät imase siä itteensä. Monesti miettiny värkin ostoa, mutta vähän arveluttaa se putsaaminen käytön jälkeen.
Re: Friteeraus.
Tuo putsaus ja öljylen kanssa läträäminen on tuon homman kääntöpuoli. Terveellisintä varmaan olisi kertakäyttää ölpät ja sen jälkeen pois, mutta eihän tuo viisaalta saati ekologiselta tunnu. Siivilöippä sitten öljyt ja pullota uudelleen. Öljy lisäksi nappaa maun herkästi friteeratuista tuotteista jonka sitten kierrätysöljyä käyttäessä saattaa maistaa myöhemmissäkin friteerauksissa.
Friteerauskeitin ollut jo vuosia, mutta käyttö on nykyään jäänyt lähinnä omatekoisten lihapiirakoiden friteeraukseen. Noiden lihisten tekoon kannattaa perehtyä. Vaarana on tosin se ettei enää kaupan lihikset sen jälkeen kelpaa, on meinaan sen verran herkkukamaa nuo itsetehdyt.
Itsetehdyt ranskiksetkin esim. bintje perunalajikkeesta ovat kyllä oikeasti mahtavuutta puolivalmisteisiin verrattuna.
Friteerauskeitin ollut jo vuosia, mutta käyttö on nykyään jäänyt lähinnä omatekoisten lihapiirakoiden friteeraukseen. Noiden lihisten tekoon kannattaa perehtyä. Vaarana on tosin se ettei enää kaupan lihikset sen jälkeen kelpaa, on meinaan sen verran herkkukamaa nuo itsetehdyt.
Itsetehdyt ranskiksetkin esim. bintje perunalajikkeesta ovat kyllä oikeasti mahtavuutta puolivalmisteisiin verrattuna.
Kaikki jotka kalastavat meritaimenta, syyllistyvät laillistettuun uhanalaisen lajin sukupuuton edistämiseen!
Re: Friteeraus.
Mulla ei ole frittikeitintä (kuulema keittiöön ei kaikki lelut mahdu) mutta lämpömittari+kattila -yhdistelmällä on tullut yhtä sun kolmatta uppopaistettua.
Kasvikset ja kana on mun suosikkeja, erilaisilla leivityksillä tietty. Ruodoton hauki fritattuna hakkaa muuten kalapuikot aika 6-0. Ja sian ystävänä kannattaa tietty kokeilla luutonta siankylkeä, ensin kypsyttää (keittää tai uunissa miedolla lämmöllä) hiiiiiiiiitaaaaaaaaaasti mureaksi ja jäähtyneen sitten uppopaistaa rapeaksi. Tuntee kuinka veren kulku sydämeen hidastuu syödessä...
Emännän kaverit tykkäs ihan hulluna ohuessa frittitaikinassa uitetuista ja uppopaistetuista Bounty-patukoista. Yäk sanon mä.
Öljyn kierrätystä tulee harrastettua, siivilöi ja ottaa talteen. Samaa öljyä käytän sitten paistamisessa etenkin jos haluaa "nakkikkiskan" makua esim lihaan...
Kasvikset ja kana on mun suosikkeja, erilaisilla leivityksillä tietty. Ruodoton hauki fritattuna hakkaa muuten kalapuikot aika 6-0. Ja sian ystävänä kannattaa tietty kokeilla luutonta siankylkeä, ensin kypsyttää (keittää tai uunissa miedolla lämmöllä) hiiiiiiiiitaaaaaaaaaasti mureaksi ja jäähtyneen sitten uppopaistaa rapeaksi. Tuntee kuinka veren kulku sydämeen hidastuu syödessä...
Emännän kaverit tykkäs ihan hulluna ohuessa frittitaikinassa uitetuista ja uppopaistetuista Bounty-patukoista. Yäk sanon mä.
Öljyn kierrätystä tulee harrastettua, siivilöi ja ottaa talteen. Samaa öljyä käytän sitten paistamisessa etenkin jos haluaa "nakkikkiskan" makua esim lihaan...
Re: Friteeraus.
Ihan kun oisin jo jonnekkin laitellut jo aiheesta, no olkoot.
Meillä ollu jo jonkin aikaa obh nordican keitin ja aika hyvä peli on. Rasvaa imasee sen 3 litraa ja se onkin se miinuspuoli sitten ja valmistuksen jälkeinen putsaus.
Öljyä ei tule säästettyä, kertakäyttökamaa.
Mutta aika hyvät evästä on kun kuhafileestä leikkaa pystyyn suikaletta ja paksu leivitys ja omat ranut mukaan. Toimii.
Kaikki juustot hyviä myös leivitettynä ja keitettynä.
Meillä ollu jo jonkin aikaa obh nordican keitin ja aika hyvä peli on. Rasvaa imasee sen 3 litraa ja se onkin se miinuspuoli sitten ja valmistuksen jälkeinen putsaus.
Öljyä ei tule säästettyä, kertakäyttökamaa.
Mutta aika hyvät evästä on kun kuhafileestä leikkaa pystyyn suikaletta ja paksu leivitys ja omat ranut mukaan. Toimii.
Kaikki juustot hyviä myös leivitettynä ja keitettynä.
Re: Friteeraus.
Minne te laitatte sen ylijäämäöljyn?
-
- Viestit: 229
- Liittynyt: 16:59:12 26.03.2012
Re: Friteeraus.
Tosta voi lähteä vihertaimenta jalostamaan. Onnistuu siis myös ilman rasvakeitintä. Otsikko oli friteeraus, mikä tarkoittaa sitä taikinavellillä kuorruttamista ja öljyssä paistamista, mutta oletan kuitenkin tämän kelpaavan otsakkeen alle.
Rukiinen hauki ja puolukkamajoneesi
400 - 600 g ruodotonta haukifilettä
n. 1½ rkl sitruunan mehua (pullosta)
1½tl suolaa
Leivittämiseen: ruisjauhoja
suolaa
2 munaa
Paistamiseen: rypsiöljyä ja voita
Majoneesi. 1 dl majoneesia
½ dl puolukkahilloa ( hillosokeripakkauksen ohjeella valmistettua hilloa, joka survottu tasaiseksi sauvasekoittimella jo valmistusvaiheessa)
Koristeeksi: puolukoita
1. Leikkaa ruodoton haukifile ”suupaloiksi” (n. 3x3 cm).
2. Laita kalapalat kulhoon, mausta ne sitruunanmehulla ja suolalla. Jätä palat maustumaan hetkeksi.
3. Tee kalapaloille ns. kaksinkertainen leivitys ruisjauhoilla: Leivitä ensimmäisen kerran ruisjauho-suolaseoksella esim. muovipussissa ravistellen pieni erä kerrallaan. Kasta palat sitten kevyesti vatkattuun kananmunaan yksitellen ja lopuksi vielä ruisjauho-suolaleivitys esim. syvällä lautasella. Käytä leivitykseen 1dl ruisjauhoja kohti n.1tl suolaa. Tee seosta lisää tarpeen mukaan.
4. Kaada pannulle reilusti öljyä (n.1cm:n kerros).Lisää sekaan voita maun mukaan. Anna rasvan kuumeta kunnes voi hiukan ruskistuu. Muista, että liian kylmä rasva imeytyy liiaksi paistettavaan.
5. Paista kalapalat molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta hetkeksi talouspaperille. Palojen pitää olla pinnalta kauniin ruskeita, rapeita eikä rasvaisia ja sisustan tulee olla mehevä.
6. Valmista puolukkamajoneesi sekoittamalla majoneesi ja puolukkahillo.
7. Tarjoa puolukkamajoneesin kanssa alkupalana tai naposteluruokana. Sopii myös esim. lounaalle kasvislisukkeen ja salaatin kanssa.
Rukiinen hauki ja puolukkamajoneesi
400 - 600 g ruodotonta haukifilettä
n. 1½ rkl sitruunan mehua (pullosta)
1½tl suolaa
Leivittämiseen: ruisjauhoja
suolaa
2 munaa
Paistamiseen: rypsiöljyä ja voita
Majoneesi. 1 dl majoneesia
½ dl puolukkahilloa ( hillosokeripakkauksen ohjeella valmistettua hilloa, joka survottu tasaiseksi sauvasekoittimella jo valmistusvaiheessa)
Koristeeksi: puolukoita
1. Leikkaa ruodoton haukifile ”suupaloiksi” (n. 3x3 cm).
2. Laita kalapalat kulhoon, mausta ne sitruunanmehulla ja suolalla. Jätä palat maustumaan hetkeksi.
3. Tee kalapaloille ns. kaksinkertainen leivitys ruisjauhoilla: Leivitä ensimmäisen kerran ruisjauho-suolaseoksella esim. muovipussissa ravistellen pieni erä kerrallaan. Kasta palat sitten kevyesti vatkattuun kananmunaan yksitellen ja lopuksi vielä ruisjauho-suolaleivitys esim. syvällä lautasella. Käytä leivitykseen 1dl ruisjauhoja kohti n.1tl suolaa. Tee seosta lisää tarpeen mukaan.
4. Kaada pannulle reilusti öljyä (n.1cm:n kerros).Lisää sekaan voita maun mukaan. Anna rasvan kuumeta kunnes voi hiukan ruskistuu. Muista, että liian kylmä rasva imeytyy liiaksi paistettavaan.
5. Paista kalapalat molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta hetkeksi talouspaperille. Palojen pitää olla pinnalta kauniin ruskeita, rapeita eikä rasvaisia ja sisustan tulee olla mehevä.
6. Valmista puolukkamajoneesi sekoittamalla majoneesi ja puolukkahillo.
7. Tarjoa puolukkamajoneesin kanssa alkupalana tai naposteluruokana. Sopii myös esim. lounaalle kasvislisukkeen ja salaatin kanssa.
Elämä on, mutta kalastus vasta onkin.
Re: Friteeraus.
Mielenkiintoinen risetti mehtäneläimellä, varsinkin puolukkamajoneesi eipä ole tullut koskaan edes maistettua.
Friteerata voi helposti kyllä ihan missä astiassa vaan, ainoa on sen lämpötilan saaminen kohilleen 170 C, ettei sitten kuumenna liikaa ja anna pahaa makua ruokiin tai syty rasva tuleen.
Friteerata voi helposti kyllä ihan missä astiassa vaan, ainoa on sen lämpötilan saaminen kohilleen 170 C, ettei sitten kuumenna liikaa ja anna pahaa makua ruokiin tai syty rasva tuleen.
Myö heitetään rasva tunkiolle.JHammer kirjoitti:Minne te laitatte sen ylijäämäöljyn?