Lohi- ja meritaimenstrategia

Alueen säännöt
Täällä keskustellaan kaikesta säähän, kalastonhoitoon, kalojen suojeluun, kalatalouteen, kalastuslakiin ja kalastusasetuksiin, ympäristöön ja luonnonsuojeluun jne liittyvistä asioista.
Kunnostus-uutiset - Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
Royal Trude
Koko Kansan Tenaleidi
Viestit: 15175
Liittynyt: 20:17:16 06.11.2005
Paikkakunta: Espoo, Tuusula, Keminmaa
Viesti:

Lohi- ja meritaimenstrategia

Viesti Kirjoittaja Royal Trude »

http://www.kalamies.com/kalastus-uutise ... tegia-2013


Eväleikkausta, meritaimenen pyyntirajoituksia... ei ihan huonoa juttua paperilla luettuna :shock:

Jännä huomata, että YM ja MMM tekevät yhteistyötä eikä YM loista poissaolollaan. Melkoinen positiivinen vivahde tuossa strategiassa, sanommää! :o
Piiloteksti
Suomi on suuri sukkahousumaa
Avatar
vlasek
Provoileva muskelipökiö
Viestit: 13103
Liittynyt: 00:09:58 02.09.2007
Paikkakunta: Träshscandal

Re: Lohistrategia, meritaimenstrategia

Viesti Kirjoittaja vlasek »

Vaikuttaa unelta.
"Jävla skogsfinnar, flytta tillbaka till mongoliet
Avatar
selenius
Yliliimapää
Viestit: 1839
Liittynyt: 14:20:30 25.04.2005
Paikkakunta: Stadi / Hagis

Re: Lohistrategia, meritaimenstrategia

Viesti Kirjoittaja selenius »

Toivottavasti myös oikeaan ongelmaan puututaan...
http://www.rktl.fi/www/uploads/pdf/Tapa ... uorina.pdf
------------------------
http://arsyttavaa.omasivu.fi/

...by the way, kalaonnea!
Avatar
sakkeus
Yrjö Kakka
Viestit: 5745
Liittynyt: 19:21:31 21.04.2005
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Re: Lohistrategia, meritaimenstrategia

Viesti Kirjoittaja sakkeus »

No oma strategia meritaimenen kalastuksessa on se, että en ole enään viiteen vuoteen käynyt keväällä kalastamassa moista otusta ja syksylläkin teen jopa 2-3 reissua kyseisen kalan perässä. Näin, jos saan yhden ruokakalan olen sen mielestäni ansainnut. Muuten saakoot uida taimenet rauhassa. Ei oo tehnyt tiukkaa ruoan suhteen kyseinen manooveri ja tuskin tekee muillakaan. Melkein vois pitää vaikka parin vuoden paussin koko lajissa?
Avatar
Valastaja
Viestit: 287
Liittynyt: 22:21:15 03.09.2006
Paikkakunta: Harjunpää

Re: Lohistrategia, meritaimenstrategia

Viesti Kirjoittaja Valastaja »

vlasek kirjoitti:Vaikuttaa unelta.
Sanopa muuta. Mutta hieno homma että suunta on tämä vaikka ollaankin vasta ajatusten asteella. Tässä on niin monta vuotta hakattu päätä seinään MMM:n taholta että tämän kaltainen täyskäännös kuulostaa erittäin lupaavalta! Toivottavasti nyt kaikki tahot olisivat tämän takana ja hommaa jaksettaisiin viedä eteenpäin pitkällä aikavälillä eikä kukaan alkaisi sooloilemaan.

Silloin kun Torniolle nousumäärät ovat useampana vuonna kuusinumeroisia niin silloin myös ammattikalastajienkin leipä on turvattu ja kalastusmatkailu on iso elinkeino ainakin Torniolla. Toivottavasti myös muilla joilla. Jos tätä aletaan viemään tosissaan eteenpäin niin voi olla että tavoite täyttyy lohen osalta jo aiemmin kuin 2020. Meritaimenen tilanne onkin vähän hankalampi.
jämpti_on
Viestit: 406
Liittynyt: 15:45:09 06.10.2010

Re: Lohi- ja meritaimenstrategia

Viesti Kirjoittaja jämpti_on »

Trategiassa poistettaisiin ammattikalastukselta kaikki aikarajoitukset lohen kalastuksessa. Arvatkaapa vaan kuinka paljon menee ohi kiintiöiden. Valvontaa ei voi kukaan suorittaa. Itsemurha jos tuo toteutuu. Silloin lohi ja taimen on täysin vapaata riistaa ympäri vuoden :mulko:
Avatar
Valastaja
Viestit: 287
Liittynyt: 22:21:15 03.09.2006
Paikkakunta: Harjunpää

Re: Lohi- ja meritaimenstrategia

Viesti Kirjoittaja Valastaja »

jämpti_on kirjoitti:Trategiassa poistettaisiin ammattikalastukselta kaikki aikarajoitukset lohen kalastuksessa. Arvatkaapa vaan kuinka paljon menee ohi kiintiöiden. Valvontaa ei voi kukaan suorittaa. Itsemurha jos tuo toteutuu. Silloin lohi ja taimen on täysin vapaata riistaa ympäri vuoden :mulko:
Riippuu mitkä on kiintiöt ammattikalastajille. Taimentahan esitettiin rauhoitettavaksi...

Odotellaan valmista versiota ja katsotaan mitä sieltä tulee. Turha itkeä vielä tässä kohtaa.
Avatar
vlasek
Provoileva muskelipökiö
Viestit: 13103
Liittynyt: 00:09:58 02.09.2007
Paikkakunta: Träshscandal

Re: Lohi- ja meritaimenstrategia

Viesti Kirjoittaja vlasek »

Joo ja mä toivoisin ihan aidosti, että tää pähkäily siirtyis enemmissä määrin myös järvisuomeen. Kurjaa katella nuita vanhoja taimenakuvia. Kuinka monipiirteisiä ja tunnusomaisia eri koskilla. Nyt samaa tauhkaa. Ja sitähän ne geenikki kertoo.
Silloin kun Torniolle nousumäärät ovat useampana vuonna kuusinumeroisia niin silloin myös ammattikalastajienkin leipä on turvattu ja kalastusmatkailu on iso elinkeino ainakin Torniolla.
Simojoen edustaja piti kalastus anaalipaneelissa hiton hyvä spiikin, jossa imo pitäs olla se targetti. Tornio herätti itessä vitunmoisen myötähäpeän. Ymmärrän osittain, mut jos ei oo kykyä markkinoida ja ymmärtää, mistä isossa kaavassa on kysymys, mitä vaaditaan jne...Ja täsä on se huoli. Jos kulttuuri ei muutu, tolle kalastusmatkailunäkemykselle ei oikein ole pontta. Tai ei voida puhua isosta elinkeinosta. Tai no taatusti Sipoon wolffin kassalle tekee hyvää, että junnujen peleissä myydään väliajalla makkaraa ja makeisia, mutta.... Mitä enemmän fyrkkaa, sitä enempi lohta jokeen. Se on fakta. Tää onse paljon puhuttu hyvän kehä. Myydä isolla rahalla kuluttamatta juuri luontoa, niin ku himanen teki tutkimuksensa kanssa. 8-)

Mitä juntimpi jalokalan pyyntikulttuuri, sitä vähemmän ketään ulkomaista kiinnostaa tutustua Suomeen. Se on toinen fakta.

Kolmasta fakta onse, että stategia, joka pyrkii tarjoamaan jokaiselle jotain ei tarjoa loppupeleissä kenellekkään mitään.

Uudet lähtökohdat on positiiviset sijoitusmielessä. Se on aivan täysin oikein, että kotimainen holtiton vapaa-ajankalastuskulttuuri ja ammattikalastuskulttuuri saa hieman daijuun. Muuten ei tapahdu yhtään mitään.
"Jävla skogsfinnar, flytta tillbaka till mongoliet
Vastaa Viestiin