Tasuriahvenia

Alueen säännöt
Kaikki onginnasta sekä talvi- ja kesäpilkinnästä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Pilkkivaatteet, pilkkikengät
Coregonus
Viestit: 358
Liittynyt: 15:39:09 19.08.2010
Paikkakunta: Kaarina

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Coregonus »

Vesisateen jäitä sulattava vaikutus riippuu paljolti myös satavan veden lämpötilasta.

Mitä lämpimämpää vettä sataa sitä enemmän sulattaa jäitä. Ihan nollassa tuleva sade ei kovin paljon jäitä syö. Tietysti määrä vaikuttaa myös.
Avatar
Perkaaja
Viestit: 33
Liittynyt: 18:03:47 17.02.2012
Paikkakunta: Hml/Rymättylä
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Perkaaja »

Jaa-a saas nähdä kuinka tiukassa ahvenet on jos ja kun pilkkijäät joskus tulevat. Meinaan vaan että kumpuaminen on melkosen tehokasta näillä keleillä, kun lämpötila pysyy lähellä nollaa ja tuulee jatkuvasti. Kaivelin tässä muistinsyövereitä ja muistoni mukaan parhaat syönnit ovat olleet semmoisina talvina jolloin jäät on tulleet niin sanotusti lämpöiseenveteen. Toisaalta eipähän ainakaan happikato vaivaa vesistöjä. Jäälle olis kova polte kun varusteitakin olis uusia kokeiltavaksi notkeampaa kelluntapukua myöten.
Aikainen mato kalan nappaa.
Avatar
kalamies81
Viestit: 233
Liittynyt: 16:16:14 02.12.2009
Paikkakunta: Joroinen

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja kalamies81 »

Piti äsken käydä tsekkaamassa yhen "possulammen" jäätilanne. Viimeksi kävin lätäköllä viikko sitten (reikiä porailemassa vain), eikä jää pahemmin ollut heikentynyt. Tasaisesti oli kirkasta teräsjäätä 12-13cm, ja parissa kohtaa jopa 15-16cm. Huomenna sitä siis pääsee parin viikon huilin jälkeen päästelemään pahimpia höyryjä pois pääkopasta tasuroinnin muodossa...

Oli mulla tänäänkin onki mukana kun kävin tuon jäätilanteen tsekkaamassa, ja varmaan viidellä tai kuudella reiällä vähän aikaa rynkyttelin, mutta yllättäen ei hippaakaan. Eli hyvää pottia lupaa siis huomiselle onkireissulle... :lol:
Kalakerho Jäykkä Vapa Ry
Kalastusta vakavasti, mutta leikkimielellä!
Avatar
kirppu
Viestit: 3056
Liittynyt: 09:01:56 14.10.2006
Paikkakunta: Pielavesi
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja kirppu »

Samaten on meille tulossa tasurimies kylään ja pari paivää on tarkoitus possulampea onkia. Mökkivedet on vielä sulana.

Ilmanpaineiden nousua ja paria senntiä lunta jäälle kaipaisin.
-ahven on paras kala-

[email protected]
Avatar
Suurkalastaja
Viestit: 1198
Liittynyt: 01:43:06 21.02.2009
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Suurkalastaja »

Olkaa onnellisia että pääsette edes jäälle! :lol: Täällä ei toivoakaan, järvi missä vielä reilu viikko sitten pystyi pilkkimään, oli äsken jo lähes kokonaan sula. Eli huomenna varmaan tarjoamaan perhoja hauille. Eipä näytä ennusteetkaan hyvältä, saa nähdä milloin pääsee seuraavan kerran jäälle...
liveshere
Viestit: 140
Liittynyt: 19:21:18 12.03.2012
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja liveshere »

Joo ei täälläkään mitään toivoa,juuri olin veneellä järvellä. Muutama jäälautta tuli vastaan mitä piti väistellä,olis varmaan pitäny hypätä pilkkirepun kanssa kyytiin..

No jos vaikka viikonpäästä alkais nuo paremmat pakkaset niinkun foreca lupailee.

Samat ajatuket täällä kun Perkaajalla,vesi on kyllä nyt useimmissa järvissä täällä hämeessa ainakin niin kylmää, kun se vaan voi olla.
SLN
sinttivintturi
Viestit: 1246
Liittynyt: 17:53:17 08.01.2008
Paikkakunta: Puumala
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja SLN »

Pikkujärvellä tänään jäätä 5-10cm, mutta ei kaloja...
Perkele, täällähän on lunta muniin asti ja välillä polviinkin.
- vitjamunaisten savolaisten sananlasku
MolokFishing
Viestit: 63
Liittynyt: 20:26:24 26.12.2013
Paikkakunta: Tampere

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja MolokFishing »

Voi veljet!
Masennusta koitetaan huomenna parannella laskemalla vene vesille ja lähdetään kaverin kanssa suunniteltuja pilkkipaikkoja luotailemaan ja tasuroimaan jos jotain ongittavaa löytyy.
Koko syksy on varusteita paranneltu ja nyt tarkoitus keskittyä nimenomaan onkimaan kevennetyillä ajavaa ahventa. Mutta jäät eivät vaan ole tulleet vaikka pienempiä lampia ja järviä päästiinkin Joulukuulla onkimaan täällä pirkanmaalla.

Toivotaan huomiselle edes pientä kirkkaampaa hetkeä sopivasti kun kalat löytyy, usko parempiin ahveniin on kova, mutta tärkeintä tietenkin päästä kalalle ja pitää kiinni tehdystä suunnitelmasta. Jos sitten vielä ennalta ajatellulla tavalla sattuisi paistikalat saamaan, niin kyllä se mieltä lämmittäisi.
anonyymi777
Viestit: 13
Liittynyt: 13:28:34 25.04.2013
Paikkakunta: Lepajoki

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja anonyymi777 »

Hiljaista on täällä ollut, niin uskaltaa itsekin pienen rapsan tältä päivältä laittaa.

Pienen pakkasen siivittämänä uskaltauduin tänään lauantaiaamuna rantaan katselemaan miltä jäätilanne näyttää täällä savonmualla, Leppävirralla. Kyseessä oli pienehkö järvi, jossa reilu viikko sitten kävin viimeksi. Rannassa piti vähän katsoa mistä pääsee jäälle, mutta aika kivuttomasti se sujui. Jään paksuus vaihteli välillä 10-15cm. Muutaman sentin oli viime reissusta jää ohentunut. Hiukan oli tuuli tuonut irtolunta jäälle ja pinta oli vähän epätasainen, joten viime kertaista luistinrataa ei tarvinnut pelätä. Keli oli harmaan synkähkö ja lämpötila siinä nollan kieppeillä.

Melko huonolla syönnillä oli kala. Tasureita heiluttelin ja onnistuinkin pari ahventa saamaan MA muikulla. Toinen tarttui päätykoukkuun ja toinen alakoukkuun. Painot olivat 410g ja 370g. Eepen tasapainoihin tuli muutama nosta ja painallus, mutta nämä jäivät vielä seuraavalla kerralla otettaviksi. Kaveri oli mukana tapsipilkin kanssa ja sai sillä kissan kalat, jokusia pieniä ahvenia ja särkiä. Nyt tosiaan näyttäisi, että ensi viikon lopulla alkaa pakastua. Toivottavasti talvi viimein tulee ja pääsee isommillekin selille.

Kuva
MolokFishing
Viestit: 63
Liittynyt: 20:26:24 26.12.2013
Paikkakunta: Tampere

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja MolokFishing »

Tänään pimeästä pimeään vesillä, testailtiin uutta tasurointikalustoa ja luotailtiin oletettuja ja osin syksyistä tuttuja mestoja kun kerran veneellä vielä pääsee. Yritän siis tässä pitää tätä sulan veden aikaa Tammikuulla jotenkin positiivisena, vaikka vaikeaa tuntuu olevan.

Monta tyhjää paikkaa kierrettiin, ja useaan paikkaan jäätiin venepilkille jossa kaiku piirteli tavaraa väliveteen. Työkaluina pelkkää Eepen jättiläistä ja seiskaplussaa, silti suurin osa kalasta joka pilkkiä nypläs oli alle 50g. Ei muuta kun uutta paikkaa.

Löydettiin hyvä penger jossa laajalta oletetulta kutulahdelta (tai sen edustalta) laskee pohja suht jyrkästi 5-6metristä noin 12metriin ja pinnassa salakkaa joka paikka täynnä. Ajettiin reunamille ja loppumatka lipumalla mestoille. Läheltä löytyy laajat syvät, yli 25m vesialtaat joten odotukset alkoivat nousta. Totuus jäi muutamaan paistikalaan, mutta muutama jättiläisessä käynyt nosto ja painallus jättivät erittäin hyvän latauksen paikasta. Päivän paras appura 255 ja toka 220, ei siis mitään tajunnan räjäytystä.

Vesi oli tänään rasvatyyni, ja pinnassa liikkuneet salakat siirtyivät aina veneellä lähestyttäessä noin 20m, mutta jatkoivat pintomista pääosin koko iltapäivän. Huomenna tuulta luvattu 3ms joten pinta rikki ja kala ehkä vähemmän arka veneelle. Jatkamme siis harjoituksia ja haetaan lisää tuntumaa uusiin työkaluihin. Mieli kuitenkin karkaa jo jäälle, paikka omaa valtavan potentiaalin kunhan saadaan 10-15 senttiä jäätä ja ehkä vielä lumi pintaan.

Voimia kaikille jäiden odottajille, kyllä se talvi näyttäisi viikon päästä jo alkavan...
Avatar
Pro-Rapala
Viestit: 82
Liittynyt: 22:01:48 16.09.2013
Paikkakunta: Leppävirta

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Pro-Rapala »

Jeps, tänään jäillä 8.30-16.00 täällä Joroisissa Haukiveden Pekinselällä. Tyhjän nykyttelyä oli melkein koko päivä paria ahven tärppiä lukuunottamatta. Luotainkin oli ekaa kertaa mukana ja toimikin ihan hienosti ja piirti tasurin hyvin ohuena viivana näytölle. Huomenna matkaan kait lammelle... tuonne Varkauden ja Joroisten rajalla olevalle. :p anonyymi777 ja JH84: Aikalailla samoilla alueilla muuten kalastamme! :)
Voimia täältäkin päin sinne missä ei ole jäitä! :( Täällä oli 8-15cm kauttaaltaan.

Kuva
Kuva
Kuva
salam
Viestit: 107
Liittynyt: 16:45:46 14.10.2012

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja salam »

Kyllähän sitä täälläpäin vielä pilkille pääsee, ainakin noille lammille.
Tänään yhdelle tutulle lamelle missä niitä isomuksiakin tiedetään olevan, mutta kyll on nihkeetä..... Jäätä oli mukavat 10-15cm ja kyllähän ne kalat löyty. Hyviä nousuja tuli tasurin perässä ja muutenkin paljon liikennettä luotaimessa, ei vuan kelevannu tasuri tänään. autsz

Varmaan muuttus tuo syönti ku antas ees pikkasen tota aurinkoo.. Muuten ollu niin harmaata ja pilivistä.
Avatar
rambo3
Viestit: 223
Liittynyt: 18:53:03 18.03.2013
Paikkakunta: Joen suu

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja rambo3 »

Pitääpä osallistua tähän keskusteluun kun tuli tänä talvena siirryttyä tasurin käyttöön ja jätettyä toistaiseksi toukkavehkeet "amatööreille" :D Joensuun seudulla tänään lampipilkintää...Erittäin pimeä ja sumuinen päivä, 5 tuntia jäällä ja keskipäivällä nopea syöntipiikki josta kuvan kalat. Suurin ahven 250g.

Kuva
MolokFishing
Viestit: 63
Liittynyt: 20:26:24 26.12.2013
Paikkakunta: Tampere

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja MolokFishing »

Tänään masentava päivä takana. Kaverin autosta hajosi mennessä huoltoaseman pihaan startti, ja siitä heti viivettä lähtöön. Vesille noin 9:30 suunnitelmana pilkkiä veneestä tasureilla eilen luotailtuja ja nopeasti kopastuja mestoja.

Kaiku piirteli kalaa kivasti, vaikkakin hiukan eri paikkoihin kuin eilen, mutta muutamia hyviä pohjaröykkiöitä löysimme joiden päällä selvästi välivedessä erikokoista kalaa liikkeellä. Tuulen ja yllättävän kovien virtausten vuoksi paikallaan pysyminen tuotti ongelmia, varsinkin kun ankkuri on laskettava "yläpuolelle" ja lasketeltava oletetun hotspotin päälle myötätuuleen.

No selitykset sikseen, 3 kunnollista kalaa hetken kiinni, mutta syystä tai toisesta kaikki irti alle 2-3 sekunnin. Ei siis ainuttakaan perattavaa kalaa koko päivänä.

Verkkomiehiä haastateltiin rantaan tultuamme, kuha on kuulemma liikkeellä matalassa ja täynnä kuoretta. Pitäiskö vielä kaivaa jigivehkeet tallista ja lähteä vuolteisiin jigittelemään, vai joko jäisi odottelemaan niitä jäitä muiden kanssa?
Avatar
kirppu
Viestit: 3056
Liittynyt: 09:01:56 14.10.2006
Paikkakunta: Pielavesi
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja kirppu »

Hienoa kun on innokasta nuorisoa mukana.

Me ongittiin jään päältä kaksi päivää hyvässä seurassa. Pimeästä pimeään veivattiin reikää ja tasureita pomputeltiin ja uiteltiin. Ihan ykköskaloja saatiin. Taisi yhteensä tulla 10 fileahventa kolmeen pekkaan.320g suurin.

Kyllä oli kala nirso.Nyt oli härmä luntakin kirkkaan jään päällä, mutta ei sekään auttanut.

Loppuviikolle lupaa pakkasia. Jospa sitä pääsisi vähän isommillekkin vesille tässä pikkuhiljaa. Toivotaan mukavaa onkikevättä.
-ahven on paras kala-

[email protected]
Avatar
Pro-Rapala
Viestit: 82
Liittynyt: 22:01:48 16.09.2013
Paikkakunta: Leppävirta

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Pro-Rapala »

Kohde vaihtuikin tänään läheiselle järvelle, Mulalle.
Ahvenista ei merkkiäkään paitsi muutama komea nousu oli kaiussa...yksi hauki tuli tasurilla n.200g C&R.
.


Kuva
Raikali
Viestit: 288
Liittynyt: 14:22:35 23.10.2012
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Raikali »

Hiljaista on Rovaniemen suunnillakin. Tasuriin ei purtu missään kertaakaan, 4 eri lampea kumminkin kierrettiin. Morrilla ja pystypilkilläkään ei mitään. Paitsi särkiä. Pitäs varmaan alkaa purkittamaan särkeä kun olis sellainen tietopaikka mistä sitä saa melkein päivänä ku päivänä lappaa morrilla tolokuttoman kasan.

Kirpulle tuosta nuorisosta. Itse 25wee, muutamia samanikäisiä kavereita on keiden kanssa kalavesiä pilkkihommissa säännöllisesti kierretään mutta kahden vuoden aikana en kertaakaan ole jäillä törmännyt omanikäisiini. Pidän sitä aika huolestuttavana. Pitäs vissiin olla aina jalompaa kalaa että viitsisivät lähteä pyytämään?
Avatar
kirppu
Viestit: 3056
Liittynyt: 09:01:56 14.10.2006
Paikkakunta: Pielavesi
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja kirppu »

Raikali kirjoitti:Hiljaista on Rovaniemen suunnillakin. Tasuriin ei purtu missään kertaakaan, 4 eri lampea kumminkin kierrettiin. Morrilla ja pystypilkilläkään ei mitään. Paitsi särkiä. Pitäs varmaan alkaa purkittamaan särkeä kun olis sellainen tietopaikka mistä sitä saa melkein päivänä ku päivänä lappaa morrilla tolokuttoman kasan.

Kirpulle tuosta nuorisosta. Itse 25wee, muutamia samanikäisiä kavereita on keiden kanssa kalavesiä pilkkihommissa säännöllisesti kierretään mutta kahden vuoden aikana en kertaakaan ole jäillä törmännyt omanikäisiini. Pidän sitä aika huolestuttavana. Pitäs vissiin olla aina jalompaa kalaa että viitsisivät lähteä pyytämään?
Itsellä on kaksi poikaa, joita olen jonkun verran kalalle vienyt. Nyt innostuivat kirrehommista, kun tein onget heille ja tarkoitus on lähteä keväällä porukalla isolle järvelle ahvenongelle. Kyllä minä uskon, että nuoret tykkää onkimisesta, meidän vanhempien täytyy vaan luoda olosuhtee sellaisiksi, että pilkkikärpänen pääsee puraisemaan. Reissuille mukaan vaan nuoret pojat ja tytöt. Hyvät varusteet heti alusta ja eikä mitään maraton päiviä.

Parasta tietysti olisi kun heti poikasesta saisi kulkea isän ja vaarin mukana kalalla ja erällä.


Parantaisiko ja helpottaisiko nuorten tuloa pilkkihommiin tasurionkijoitten seura ja siihen liittyvät pilkkikilpailut ja tapahtumat?
-ahven on paras kala-

[email protected]
Avatar
Sostakovits da Silva
Ilmo Tampio Lounasheimo
Viestit: 8464
Liittynyt: 13:21:01 27.04.2005
Paikkakunta: Urpoland-Penninpyörittäjien kylä

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Sostakovits da Silva »

Parantaisiko ja helpottaisiko nuorten tuloa pilkkihommiin tasurionkijoitten seura ja siihen liittyvät pilkkikilpailut ja tapahtumat?

Kyllä varmasti.
Perinteinen kilpapilkintä ja juoksukisat alkavat olla menneen talven lumia.
Joskus Sm-kisoissa on ollut 5000-6000 kisaajaa, nyt taitaa olla noin 1000 osallistujaa. Joskus 70-90 luvulla Kuopion lintulahden rakennustyäväen pilkkikisoissa pitkänäperjantaina oli parhaimillaan 100-300 henkeä ja ne olivat tapahtumia,joissa oli perheetkin mukana. Lieveilmiönä ensimmäiset sammuivat ennenkuin kisa kerkeisi alkaa. :) Nyt kisaajia on parikymmentä miesten sarjoissa ja nuoria muutama.
Pelkästään kisaaminen tasapainoilla toisi varmasti uusia nuoria talvikalastuksen pariin.
Wanderlei César Da Silva. Raha ei tee onnelliseksi, mutta se rauhoittaa hermoja.
Avatar
mvjk
Viestit: 108
Liittynyt: 12:23:56 17.12.2010

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja mvjk »

Kirjotellaanpa ensimmäinen rapsa tänne kun olen alkanut opettelemaan tätä talvikalastuksen kuningaslajia. Nyt on tullut vielä käytyä vielä alle kymmenen reissua puntaroimassa. Alkuun kävin pienellä lammella harjoittelemassa ja sieltä sain lähinnä noin 10cm ahvenia suurimmat oli vähän alle 200g, pari ihan hyvää tälliä oli myös ja yhden +300g pudotin jään laitaan. Tänään kävin sitten ensimmäistä kertaa pikkujärvellä josta löytyikin aamulla pientä ahventa noin 2m vedeltä, siirryin sieltä syvemmille vesille jos vaikka sieltä löytyis myös isompia. Yhdessä reijästä 5m vedellä alkoikin tulla hyviä nousuja luotaimen näytölle, joista vain yhden sain tartutettua se olikin sitten uusi tasuri enkka 35cm ja 610g, samalla reijällä oli vielä pari hyvää tälliä muut ei vaan tarttunut. Vielä kuva kalasta.

Kuva
mylläri
Viestit: 707
Liittynyt: 11:41:18 19.04.2006

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja mylläri »

Hieno ahven mvjk:lla. Tuon kokoisia juuri tavoitellaan.

Olen ollut huomaavinani, että pilkkikansasta on pudonnut pois se nuori jokamieskalastajien joukko. Pienemmillä ja tuntemattomilla vesillä ei koskaan törmää nuoriin sunnuntaikalastajiin, vaan joskus harvoin joihinkin keski-ikäisiin ja sitä iäkkäämpiin paikallisiin pilkkijöihin. Sen sijaan tältäkin palstalta tutuiksi tulleissa ykkösketjun paikoissa yleensä näkee nuorempaakin pilkkiporukkaa, joka on saattanut tulla mestoille kauempaakin. Eli tulevaisuudessa näyttäisi olevan odotettavissa pilkkijöiden entistäkin tiukempaa kertymistä kuuluisille paikoille. Taitaa kyllä sama päteä kaikkeen kalastukseen...
Lajin helppous viehättää.
HallaMaster
Viestit: 121
Liittynyt: 20:46:29 21.01.2013
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja HallaMaster »

Nätti appura. Ja tuosta kisa hommasta niin olisi kyllä hienoa, jos joku viitsisi järjestää noita kisoja. Eiköhän sinne porukkaa täältä forumiltakin aika paljon tule, kun joku vaan viitsii järjestää.
Jäällä se mieli lepää, vaikka kalaa ei tulisikaan. On tää niin hienoa!
Avatar
kalamies81
Viestit: 233
Liittynyt: 16:16:14 02.12.2009
Paikkakunta: Joroinen

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja kalamies81 »

Hieno ahven mvjk:lla... Se on mukava kun tuon kokoluokan affen tömäyttää puntariin tositarkoituksella :lol:

Tämä nuorisokaartiin "puuttuminen" pilkkihommista, oli ne sitten tasuri/morri/pysty pilkkijöitä, on huolestuttava asia. Täällä meidänkin seuduilla on melkoinen harvinaisuus että näkee itseään nuorempia pilkillä, poislukien "omaan kalaporukkaan" kuuluvat muutamat muutaman vuoden minua nuoremmat kaverit :D Parin vuosikymmenen aikana on kyllä tapahtunut melkoinen suuntaus "nyky" lasten ja nuorten harrastuksissa. Pilkkivavat ovat vaihtuneet älypuhelimiin ja tabletteihin, on skypea, feispuukkia ym. somea. Toki myös ainakin yksi mahtava pilkkipeli, siis propilkki :D

Tuossa toisessa ketjussa (lampiahvenia) Jussin kirjoittama tarina 3,5v pojan kanssa lampipilkkireissusta toi mieleen omat pilkkihistorian alkuajat n.30 vuoden takaa, paitsi mulla/meillä ei ollut läppäriä mukana kalankiskomisen väliaikojen viihdykkeeksi :wink:

Joku vastaava kansallistalkoo-tyyppinen keissi (kun mikä on mäkihyppymiehillä :lol: )olisikin varmaan keksittävä lasten ja nuorten mukaan saamiseksi takaisin perinteisten harrastusten pariin, esim. pilkkimiseen ja muihin luonnonläheisiin aktiviteetteihin.

Aiemmissa viesteissä Kirppu väläytteli jotain tasurijengin kokoontumisajoja, jopa jonkin kisan kera? Mikäli joku henkilö/henkilöt tai jopa joku muu taho tälläistä mahdollisesti rupeaa järkkäämään, uskon että porukkaa ilmaantuisi paikalle jopa verrattain sankoin joukoin. Meiltä päin varmaankin vielä nuoriksi miehiksi luettavia olisi messiin lähdössä äkkiseltään hyvinkin puolenkymmentä, ellei jopa enempi. Mikäli tälläinen tapahtuma/kisa olisi jossain savo/keski-suomi akselilla, olisi tämänkin palstan kävijöitä varmasti kohtuu matkan päässä suurempikin sakki.

Jottei menisi aivan OT:ksi, niin eilen ja toissa päivänä tuli käytyä ongellakin.

Sunnuntaina kopastiin paria lampea, ei mitään mainittavaa, yksi silmäpuntarilla varovasti arvioiden n.125g apotti.

Eilen kokoluokkaa karkeemmalla selällä, tuli harrastettua tasurointia ja morrittelua, päivän "paksuin" jo 242g :bigboss:

Huomenna suuntaan varmaan eilisille mestoille aikaa ainakin tappamaan, tiije vaikka se oikeasti paksu ahven olisi huomenna otillaan...

Kireitä vaan kaikille!!!
Kalakerho Jäykkä Vapa Ry
Kalastusta vakavasti, mutta leikkimielellä!
Avatar
Sami552
Viestit: 269
Liittynyt: 19:32:30 16.02.2008
Paikkakunta: Tampere, Hallila

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Sami552 »

Täälä huutelee vielä ainakin yksi nuori tasuroitsija!

Joo totta se on, että vähemmän nuoria tua jäisillä lakeuksilla kulkee. Tosin vähän sitä mieltä oon, että tuskin asiaan hirvittävää parannustakaan on tulossa. Minä en itse ainakaan ole oikeastaan yhtään kaveria saanut houkuteltua tähän jaloon lajiin. Jos jonkun on joskus mukaansa saanu reissuille, niin kyllä se innostus siihen muutamaan retkeen tahtoo lopahtaa. Kyllä se tasuri/pilkkikärpäsen purema täytyy tulla ihan jostain muusta, kuin että raahataan väkisin jäälle. En ole oikein varma, koska mua se kärpänen on purru, koska isäni istutti tasurivavan käteeni varmaan jo konttausiässä. Mutta kyllä se pitää olla se oma halu tonne vesille lähteä. Tosin sitä en tiedä, mistä sitä voi saada, jos ei kukaan ole koskaan edes vienyt. Vaikeita kysymyksiä, joihin ei ole kyllä helppoja ratkasujakaan.
Avatar
Pro-Rapala
Viestit: 82
Liittynyt: 22:01:48 16.09.2013
Paikkakunta: Leppävirta

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Pro-Rapala »

Viime vuodet pilkin vielä pääasiassa toukkavehkeillä, mutta viime vuotena oli jo monta kertaa tasurit matkassa. Tänä vuotena aion ja haluankin onkia vain ja ainoastaan tasureilla. Se mistä kipinän tähän tasurin heilutteluun sain, niin se oli kalastustarvikeliike Minnan Vapa ja Viehe. Olin siellä Tetissä ja yksi kova kalamies, joka on vielä vakio-asiakas tuolla sanoi, että tämä puntarionginta on se kuningaslaji. Etuina mm. isommat kalat :lol: , voi pilkkiä rukkaset kädessä ja ei tarvii leikkiä niitten toukkien kanssa. Sen jälkeen tulikin ostettua Eepen tasureita ja Kirpun kehivapa kyseisestä liikkeestä.
Tuo tasurikisa olis kyllä Mahtavuutta! olen daivaassa
Ja mitä tuohon nuoriin tulee niin itse olen 15 vuotta ja ihan hulluna tähän kalastukseen! Parasta hommaa ja niin on myös kahden samanikäiseni kaverin mielestä. Viikonloput, lomat ja vapaapäivät tulee melkein kaikki viettyä jäälakeuksilla ja vesillä. olen daivaassa
Terveisin 15-vuotias innokas kalastaja Joroisista Savon mualta.
Vastaa Viestiin