Siimanjämät talteen!

Alueen säännöt
Täällä keskustellaan kaikesta säähän, kalastonhoitoon, kalojen suojeluun, kalatalouteen, kalastuslakiin ja kalastusasetuksiin, ympäristöön ja luonnonsuojeluun jne liittyvistä asioista.
Kunnostus-uutiset - Kalamies.com foorumin yleissäännöt
tauski
Viestit: 7
Liittynyt: 16:42:34 10.02.2014

Siimanjämät talteen!

Viesti Kirjoittaja tauski »

Itsekin yhden siimaan kietoutuneen linnun vapauttaneena..

http://shl.fi/2014/04/19/maastoon-jatet ... invoinnin/
Avatar
Jio
Pro Scroll User
Viestit: 684
Liittynyt: 20:22:19 21.04.2005
Paikkakunta: Hyvin kääk
Viesti:

Re: Siimanjämät talteen!

Viesti Kirjoittaja Jio »

Olen itse koittanut kanssa keräillä noita siimoja rannoilta, aina kun olen vaan huomannut ja suonut muutaman ärräpään mielessäni sille juntille, joka sen/ne oli sinne jättänyt.

Tähän mennessä en ole -onneksi- C&R tyylisiin tehtäviin joutunut noitten siimasykkyröitten kanssa.
Avatar
Sostakovits da Silva
Ilmo Tampio Lounasheimo
Viestit: 8464
Liittynyt: 13:21:01 27.04.2005
Paikkakunta: Urpoland-Penninpyörittäjien kylä

Re: Siimanjämät talteen!

Viesti Kirjoittaja Sostakovits da Silva »

Jigaamalla sain sunnuntaina semmoisen parikymmenen metriä kiepin paksua punottua, ei ollut iso vaiva, kävellä 7 metriä laiturilta ja puottaa roskapönttöön. Isommat siimarydöt/sotkut tulee otettua mukaan. Jokaista siimanpätkää ei viitsi kerätä mitä hampaillaan pilkkoo.
Wanderlei César Da Silva. Raha ei tee onnelliseksi, mutta se rauhoittaa hermoja.
Avatar
vlasek
Provoileva muskelipökiö
Viestit: 13103
Liittynyt: 00:09:58 02.09.2007
Paikkakunta: Träshscandal

Re: Siimanjämät talteen!

Viesti Kirjoittaja vlasek »

Ehottomasti siimat taskuun oli pätkä mimmonen tahansa. Ja muut kilkkeet myös, jotka ei luontoon kuulu. Ei niitä röökintumppejakaa oo väärin korjailla, vaikka jotkut linnut niistä iloa saavatkin.
Nykysinhän noita on tarjolla kaupallisesti valmistettuja siimakeräimiä ym, jos taskut on täynnä, tai tuntuvat kärsivän roska ja siima allergiasta.

Roskaamiseen ym perseilyyn pitäs takertua jo ala-asteella ja vaihtaa tyhjänpäiväiset oppiaineet sen opetteluun, mihin roskat laitetaan. Esim. nyt vaikka kättelyssä uskonto, koska Suomessa on kuitenkin uskon vapaus ja jokainen voi valita kuppikuntansa ja harjaantua siihen vapaa-aikana luterilaisessa kirkossa, helluntaipalatsissa, moskeijassa ym.. viraalissa pytingissä, jossa puitteet on vimpan päälle. :)

On vielä kuitenkin sukupolvia, joiden mielestä akun voi heittää järveen. Valitettavasti. Jos ei kotona, eikä koulussa... Suomen poliisilla on näihin hommiin vielä sangen kehnot resurssit(tai niitä ei ole ollenkaan) vs muu skandinavia, vaikka julkinen sektori on muuten kookas.

Ei oo isosta vaivasta kyse. Taatusti lipsuu jokaisella, mutta edes pientä yritystä, ni kyllä se siitä. Ja voi niitä muittenkin unohtamia roskia korjailla.
"Jävla skogsfinnar, flytta tillbaka till mongoliet
Vastaa Viestiin