Tasuriahvenia

Alueen säännöt
Kaikki onginnasta sekä talvi- ja kesäpilkinnästä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Pilkkivaatteet, pilkkikengät
MolokFishing
Viestit: 63
Liittynyt: 20:26:24 26.12.2013
Paikkakunta: Tampere

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja MolokFishing »

Huomenna edelliselle järvelle perkuukaloja hakemaan. Saa nähdä onko railolta sulanut jäältä lumet, vai onko vielä paljon mäskiä jäällä.

Meidän ryhmää oli käynyt tänään Ukissa silppua onkimassa, kukkokaloja olivat koko päivän nostelleet. Ei ole ilmeisesti ajavaa kalaa liikkeellä tai löydöksissä helposti, samat havainnot oli ollut muillakin porukoilla. Toukilla oli pitänyt nyplätä...

Vaikuttaako vedenkorkeudet heikentävästi rannikolla vai mistä on kyse? Onko Porista tai Turun seudulta saatu kaloja paremmin?

Toivotaan että huomenna sais kunnon kalat perattavaksi, alkaa ahvenfileet huveta pakkasesta
Tom : P
Viestit: 442
Liittynyt: 10:10:12 29.08.2010
Paikkakunta: pusinessity

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Tom : P »

Samalla lutakolla Princen kanssa koko päivä n.sata kilsaa etelämmässä. Tuloksellisesti samaa shittiä,tosin ilman limatuubia :mrgreen:
Einari se ei narise..
Avatar
rambo3
Viestit: 223
Liittynyt: 18:53:03 18.03.2013
Paikkakunta: Joen suu

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja rambo3 »

Kuva

Yks puolikiloinen tänään ja vähän silppua lisäksi. PanuCCin kevennetyllä tasurilla.
Avatar
Dasse1986
Viestit: 379
Liittynyt: 18:43:08 06.08.2012
Paikkakunta: Varkaus

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Dasse1986 »

Hiljaista on pitänyt parilla aikasemmalla onki reissulla. Muutama luupää ja yksi reilu puolenkilon apotti saaliina.

Tänään sitten kahden kaverin kanssa laitettiin reput ja kairat autoon ja lähdettiin kohti onkivesiä. Matka olikin varsin kutkuttava, kitkarenkaat ja peilikirkas jäinen tie ei ole kovin hyvä yhdistelmä. Kuskia taisi pelottaa matkanteko enemmän kuin kyydissä olleita kavereita. No, matkasta selvittiin ehjin nahoin onkipaikan läheisyyteen.

Onki paikoilla oltiinkin ajoissa ennen "auringon nousua". Sää oli myteröinen, ja tuulikin oli puuskissa aika navakkaa. Huppu korville ja ensimmäisten reikien tekoon. Ensimmäisellä reiällä menikin istuessa tovi, kokeillen eri värisiä tasapainoja ja katsellen luotaimessa näkyvää tasapainon piirtämää viivaa. Tyhjää oli. Erikois vieraana ollut kaveri kairaili verkaiseen tahtiin ympärillä reikiä eikä silläkään ollut minkäänlaisia merkkejä kaloista. Toinen kavereista myös viihtyi pidempään aamun ensimmäisellä reiällä, niin kuin itsekkin. Mutta hänelläkään ei mitään näkymiä.

Aurinkokin rupesi pikkaisen näkymään paksujen pilvipeitteiden seasta.

Päätinkin siirtyä vähän sivummalle muista ja kairasin päivän toisen reiän. Siinäkin meni tovi heilutellen eri värilöitä. Papukaijaa, muikkua ja kuoretta. Papukaijalla aloittaessa ruutuun ilmestyikin yksi paksu viiva ihan pohjan tuntumaan, joka laiskasti kävi välillä kurkkaamassa tasapinoa ihan alapuolella. Ai ei kiinnosta. Vaihdetaan tasuria, kiinnataisiko luomu. No ei kiinnostanut, hävis koko pahuksen kala kun muikkua ja kuoretta kokeilin. No, vaihdetaan papukaija tilalle jos se kiinnostaa. No viiva ilmestyi kuin tyhjästä pohjan tuntumaan ja edelleen laiskasti kaarrellen tasapainon alapuolella. Kohta ilmestyikin toinen paksu viiva edellisen alapuolle ja siinä samassa kummatkin lähtivät tavoittelemaan tasapainoani joka ui 2 metriä pohjan yläpuolella. Ja pam, kiinni on ja hyvän tuntuinen kala. Kala jäälle ja kavereille "hihkasu" aika hyvä kala, tais mennä kilo rikki. Tasapaino takaisin äkki uimaan jos se kilpa kaveri olisi vielä siellä. Olihan se. Mut samat laiskat kaaret jatkuivat edelleen, kunnes hävisi ruudulta. Loppu päivä olikin haeskelua ja kaartelua, muutamat pienet kukko ahvenet ja hauen pulikat kävivät herättämässä välillä onkiaa.

Päätimmekin pakata vehkeet läjään ja lähteä paikalliselle kaupalle katsomaan paljonko oli tälle raitapaidalle kertynyt painoa. Painoa oli tullu hienot 1182g ja pituutta huikeat 46cm.
Liitteet
WP_000353.jpg
WP_000353.jpg (87.04 KiB) Katsottu 11351 kertaa
WP_000355.jpg
WP_000355.jpg (84.1 KiB) Katsottu 11351 kertaa
Avatar
oykka
Viestit: 466
Liittynyt: 11:37:17 10.07.2011

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja oykka »

yksipisto kirjoitti:Terve
Nyt on LowranceX-4 pilkkiantureineen valmiina laukussaan. Olisiko jollakin asiantuntijalla nyt ohjeita miten tuon kaiun voisi säätää jo sisätiloissa kuntoon? Järven syvyys on maksimissaan 5,8m, vesi on kirkasta, mutta levän kasvu runsasta. Järvi on Rokuan hiekkavaarojen ympäröimä...
Kaiun tarkoitus on etsiä ISOJA ahvenia. Sellaista 100-300 grammmaista kyllä löytyy kaiuttakin...
Onko säätäminen sisätiloissa mahdollista?
Ei ole kiirettä, kunhan huomen aamuksi...
Pekka, the man of the big pearch!
perussäätöjä kaiulle joita itse käytän; Vierintänopeus täysillä, herkkyyttä pitää säädellä syvyyden ym. mukaan, monesti saa olla liki täysillä mutta 30-98 väliltä löytyy sopiva asetus. Eli siis herkkys manuaaliksi ja sitten reiällä säätää niin että pilkki näkyy.. Syvyysalue varmaan kannattaa nuin matalassa laittaa kiinteästi 0-6m alueelle. Harmaalinjaa en läheskään joka reiällä säädä, sen kun laittaa sopivaksi niin näkee vähä pohjan rakennettakin, niitä lukuja en nyt muista.

Toivottavasti tästä oli apua, jos tulee kysyttävää niin kysy.
Tyhjää saa pyytämättäkin, mutta kokemusta ei!
Avatar
pahakuikka
Viestit: 426
Liittynyt: 14:13:35 01.07.2009
Paikkakunta: Tampere

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja pahakuikka »

Pitkä on dassen ahven ja komea. Onnittelut!
SLN
sinttivintturi
Viestit: 1246
Liittynyt: 17:53:17 08.01.2008
Paikkakunta: Puumala
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja SLN »

Hyvä ahven taas Dassella :shock:

Pönökuvasta helppo päätellä kalapaikka.
Jäällä lunta ja sopivaan paikkaan kun tekee laikun, ni kalatkin löytyy "helposti".

Täällä vähän samoja merkkejä. Viime vkl nollarei'istä oli nostanu vettä jäälle ja tehny laikkuja.
Ei vielä osunu mitään isomuksia, mut huomiselle vois ehkä ladata kovempia odotuksia...
Tänään 7 ahventa yhteensä 2,7kg ja isoin 660g.
Perkele, täällähän on lunta muniin asti ja välillä polviinkin.
- vitjamunaisten savolaisten sananlasku
Kujakolli
Viestit: 41
Liittynyt: 20:12:05 22.03.2014
Paikkakunta: Kokkola
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Kujakolli »

Tänää talven eka reissu kunnon onkivesille.

Vähän meni lähtö pitkäksi, mutta ehtihän tuota kahlata järvenselkää riittämiin. Viime päivien nollakeli oli painanut lumet melko vähiin ja jäälle olit tullut ottavan oloisia laikkuja. Lopputulema kuitenkin rehellinen mp, yritti sitten mistä tahansa. Tapsimiehetkin kyllästyivät yksi toisensa jälkeen, joten suuren suurta syöntiä ei tainnut olla missään.

Uutta yritystä ens vkl ja sitten lienee uudet kaikuvehkeetkin pelikunnossa..
MolokFishing
Viestit: 63
Liittynyt: 20:26:24 26.12.2013
Paikkakunta: Tampere

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja MolokFishing »

Huikeita kaloja tuntuu kaikki muut repivän... eikö kuggaan osaa Huh huh!

Tänään keskisuurella "peruspaikalla" oli edellisten pilkkijöiden paikalle syntynyt suurehko tumma laikku joka tuntui keränneen miljoonaveljiä pilvin pimein.

Muutamia vanhoja reikiä kierrettyä tein lumirajaan yhden rivin uusia reikiä laikusta ulos selän puolelle noin 5 metrin veteen laajan lahden suuaukon sisäpuolelle rinteeseen, ja sitten olikin pitkästä aikaa ihan mielekästä pilkkimistä. :D

Järvi on ollut aiemmin tuttu siitää, että yksi reikä antaa 2-3 kalaa ja silppua päälle, mutta nyt tuli pilkittyä reilu 3 tuntia samaa reikää. Tasurilla noin 15 filekalaa ylös, ja varmasti tuplat tästä hyviä tärppejä. Kala oli pääasiassa 150-200 grammasta, mutta joukossa vajaa 10 selvästi seuraavaa kokoa, 250-400gr... Prinssin karvaperse ja Eepen 7+ pelasivat parhaiten, suuremmat tasurit kyllä houkuttivat kaloja nousemaan puoleen väliin mutta hylkäsivät järjestäen tarjonnan. Lisäksi kultavolframi kelpasi, jota tarjoilin välissä aina ahventen passivoiduttua. Trendinä tuntui olevan tarjoilu, jossa tyhjään kaikuun houkuteltiin tavaraa tasurilla noin 3m kannen alla (2 pohjasta) josta innokkaat tömpsähtelivät heti kiinni tai ainakin pommittivat tasuria. Karkuutuksen tai munitun tökkäyksen jälkeen kalat pohjaan makaamaan, josta suurella morrilla kala talteen. Tämän jälkeen tasuria taas kannen alle, ja aktiivisuus heräsi uudelleen. :mulko:

Parit hyvät kyydit välissä limatuubeilta, meni kauden pilkkikärki rikki kun noin 2,5 kg luupää meinasi tosissaan repiä vapaa multa olkapäätä myöten irti. Ei vaan sopinut suunnitelmiin luopua parhaasta karvaperseestä noin vaan...

Päivän spesiaalina havahduin kaiun tuijotuksesta kun saukko rallitti rannasta suoraan kohti, ja kävi noin 10 metrin päässä kääntymässä kun huomasi meikäläisen. Olisin kyllä antanut mieluusti osan vaikka perkuukaloista nälkäiselle otukselle, oli aika veikeän näköinen kun paino meneen täysillä takaisin kohti rantaa. Matkaa oli sellanen 300 metriä rannasta. :ohno:

Osa vanhoista pilkkireijistä oli vesi syönyt noin ämpärin kokoisiksi, jäin miettimään että pitääköhän saukko niitä tarkoituksella auki...
apjl
Viestit: 11
Liittynyt: 08:31:06 28.03.2011
Paikkakunta: Pirkanmaa
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja apjl »

MolokFishing kirjoitti: Trendinä tuntui olevan tarjoilu, jossa tyhjään kaikuun houkuteltiin tavaraa tasurilla noin 3m kannen alla (2 pohjasta) josta innokkaat tömpsähtelivät heti kiinni tai ainakin pommittivat tasuria. Karkuutuksen tai munitun tökkäyksen jälkeen kalat pohjaan makaamaan, josta suurella morrilla kala talteen. Tämän jälkeen tasuria taas kannen alle, ja aktiivisuus heräsi uudelleen. :mulko:
Täysin sama havainto itsellä eilen. Pieni tasuri ei houkutellut kaloja paikalle mutta isoon ei ottanut - korkeintaan vähän kopautteli. Heti kun isompaa tarjoili isolla liikkeellä niin alkoi viivoja ilmestyä. Tämän jälkeen nopea vaihto pienempään karvapyrstöön ja kalat ylös. Ja taas sama vaihto uudestaan. Suurimmatkin tosin olivat vajaa nelisatasia.
lordofgreed
Viestit: 138
Liittynyt: 23:22:13 03.09.2011

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja lordofgreed »

Eipä ole ikinä pilkkiminen ollut meikäläisen hommaa, on sitä monesti yritetty mutta ei ole napannut. Tänään vuoden toinen pilkkireissu, ja Puruvesi onnistui lopulta näyttämään parempaa puoltaan.

Kävelypelissä muutaman kilometrin siirtymän puolivälin tietämiltä "huilireiältä" julma tasurin menetys 2-3(?)kg:n luupään toimesta. Sinne meni siskonpojan Angry Birds tasuri, useita minuutteja kesti uitella mutta viimisillä piuhat poikki, minkäs teet kun ei osaa...

Päivä tuli hakattua 10-15m vettä ilman mahdottomia saaliita, tämä tosin pääosin pysty-morri -yhdistelmällä, saldona kolmisenkymmentä kukkoahventa. Kaveri onnistui tasurilla narraamaan puolenkymmentä miniahventa. Poismenomatkalla tuli loistoidea kokeilla vielä olisiko hauki otillaan aamuisella huilireiällä, kellokin oli jo päälle kolmen.

Kaveri onnistui viereisellä reiällä kadottamaan oman tasurinsa hauen matkaan, suoraan tärpistä siima poikki, molemmilla toki jotkut 0,2-0,25 perussiimat ilman vahvempia tapseja/perukkeita joten ihan haukijahtiin ei oltu varauduttu.

Vielä kerkesin mainostamaan uittavani tasuria jolla en ole koskaan mitään saanut, olin jo luovuttamassa kun luotaimeen ilmestyi hento viiva pohjan tuntumaan, tovi tasurin vatkausta ja ravistelua ja viimisillä nappasi, kirosin jo luupääksi mutta yllättäen avannosta löytyikin ahven, 1150g ylös kitusista repien nelosen reiästä, hyvinhän tuo mahtui mutta näinköhän olisi siimasta kiskoen kestänyt. Ei enää harmittanut, selkeä ahvenenkka pilkkimällä ja eka talvinen kilon ylitys.

Tasuri takaisin ja kohta ilmestyi taas jälkiä luotaimeen, tällä kertaa pitikin uitella pitempi tovi, 7m vedellä pohjasta johonkin neljään metriin ja takaisin, kunnolla ravistellessa tuntui kalakin reagoivan edes jollain tavalla seuraten tasuria. Ratkaiseva niitti oli tasurin pudottaminen pohjaan kiinni ja raju nosto, taas kala kiinni ja nopealla nostolla reiän alle, ahvenhan se, ja ihan hyvänkokoinen. Onneksi osui kertayrityksellä "pää putkeen" ja eikun kiduskannen takaa kiinni ja ylös. Punnitus kotona näytti 1450g (ja ~48cm), talviennätykset rytkähti uusiksi eikä kauas jäänyt suurimmankaan ahvenen titteli, ja samalla myös ensimmäiset mainittavat tasurikalat meikäläiselle. Ensi kerralla toki taidan onkia 6-tuuman rännistä, senverran ahtaalta tuo jo vaikutti.

Saattahan talvellakin kalaa saada, ja vielä tasurilla, jos sattuu osumaan kohdille. Tiedä vaikka tulisi käytyä jatkossakin kokeilemassa... :bigboss:

EDIT: Senverta paskalaatuista tiskipöytätasoa että ehkä pitäisi jättää laittamatta, mutta jos tuosta jotain selkoa saa...
Eipä ole vielä tuossa vähän päälle kilon kokoluokassa Puruvedellä hirveätä kyömyniskaisuutta havaittavissa, eli ei taida vielä mennä possu-kategoriaan...
Kuva
Viimeksi muokannut lordofgreed, 00:32:46 19.01.2015. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
HallaMaster
Viestit: 121
Liittynyt: 20:46:29 21.01.2013
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja HallaMaster »

lordofgreedin tarina kuulostaa hiukan liian uskomattomalta ja hyvältä ollakseen totta :) Itse tänään vähän luotaimenkäyttö tänään opettelin. Piirsi hyvin kalaa muutamilla reijillä ja hyviä nousuja tasurille, mutta heti kun heilautti painu takas pohjaan. En osaa sanoa oliko ahvenia vai mitä kun ei käynyt edes kopasemassa. Isompia ei tullut yhtään.. 80mm tasurilla ilman värikoukkua tuli 20g ahvenia... Täytyy laittaa tuo Lehijärvi boikottiin ja ottaa joku uusi järvi työnalle. Keksin vaan mikä...
Jäällä se mieli lepää, vaikka kalaa ei tulisikaan. On tää niin hienoa!
JH84
Viestit: 70
Liittynyt: 07:00:23 29.01.2012
Paikkakunta: Varkaus

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja JH84 »

Nythän on ruvennu siimat kiristymään monilla. Onnittelut :hattu:

Tänään itekin pääsin nostamaan ison ahvenen. Viime pilkkireissusta olikin jo päässy vierähtämään pari viikkoa.

Tänään siis Haukivedelle. Parin kilometrin jalkapatikka vanhoille mestoille. Hiljaista piteli, muutamia pikkuahvenia piirteli kaiku 5-8 metrin vesissä. Ennen puoltapäivää lähdin haiskelemaan uusia paikkoja tuloksetta. Vähän hiastahan toi uusien paikkojen haravointi on kasin kairalla ja tuplareiällä.. Anturalle tietysti oma pilkkireikä niin ei tule kalojen kaa ongelmia ylösotossa (niiden harvojen) :bigboss:

Paluu vanhoille mestoille ennen pois lähtöä. Päivän viimeiseltä reiältä tuli sit kalat. Eka otti 150g appura tasurin mahakoukkuun ja silppu ja sit hiljenty. Uittelin rauhassa välivedessä tasuria ja olin just aikomassa ottaa pilkin pois ja lähteä tarpomaan autolle. Niin yhen äkkiä viiva ilmesty pohjaan ja lähti nousemaan äkkiä kohti tasuria, pienet hätäset väristelyt tasurilla ja kala kiinni ja samalla vauhdilla putkesta jäälle. Oli koko tasuri suussa.

Sale-kaupan vaaka antoi lukemaks 1134g ja pituutta 42cm. Jäi vielä ennätyksestä 14g :bigboss:

Otti pilkkinä Sillin kasi ykkönen värissä muikku
Liitteet
IMG_20150118_150307a.jpg
IMG_20150118_150307a.jpg (96.56 KiB) Katsottu 9763 kertaa
IMG_20150118_134231a.jpg
IMG_20150118_134231a.jpg (94.46 KiB) Katsottu 9763 kertaa
Prinssi
El Reino
Viestit: 5872
Liittynyt: 08:46:49 29.05.2006
Paikkakunta: Korpilahti

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Prinssi »

Trikkikuvia ja valheita sanon minä autsz

Ei havaintookaan tänää isommasta kalasta, mut silppu kyl liikku ja tökki omaan suuhun luonottoman suurta pyyntöö ilman alakoukkuja tietty.

3 hauen luikkua ja sama määrä kissakalaa tuliaisna, joista hauet tosin jatko matkaa pitämään vesistöjen kunnossapitoa.

Kalastusalan SM- mies (ei sado maso kai eikö kuggaan osaa ) sai samalta järveltä sentää puolikkaan tai ylityksen, morrilla..

Hyvä juttu et MOLOlle läheteyt ees vähänkää kelpaa :)
Vuorovetten Prinssi, parjattu rantarunkkari
Avatar
peto666
Viestit: 4
Liittynyt: 20:25:46 19.01.2015
Paikkakunta: länkky
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja peto666 »

komeit kaloja nousee! mitäpä tasureita suosittelisitte perus kauppojen valikoimista ja missä koossa isojen selkä aapojen ettimiseen suuressa vesistössä?
aina tulee kun pyllistää!
Avatar
pahakuikka
Viestit: 426
Liittynyt: 14:13:35 01.07.2009
Paikkakunta: Tampere

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja pahakuikka »

Isoin Karismax, Eepen jättiläinen, Nilsut.
Marketeista löytyvistä siis.
Avatar
viliperi
Viestit: 133
Liittynyt: 19:11:15 27.11.2011
Paikkakunta: P-Savo, Kuopio

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja viliperi »

Eilen suunnittelin ottavani napakan lähdön aamulla ja tarkoituksena oli olla jo aamu hämärissä pelipaikoilla. Suunnitelma oli muuten hyvä, mutta kaiun anturi oli tipahtanut lähelle lähtöpaikkaa kun rymysin pusikkojen läpi ja tietysti tämän huomasin vasta perillä Touh Noh muutama kilometri ylimääräistä kävelyä tuli.

Keli oli hyvä ja suuntasin eräälle harjanteelle, jonne oli sopivasti ilmestynyt iso laikku. Kalaa näytti olevan hyvin laikulla, mutta ne olivat jotenkin arkoja. Hyviä nousuja näkyi paljon aivan jään alle asti ja isompaakin oli joukossa. Tasurin ylös ja alas veivaaminen tuntu toimivan parhaiten. Pakkiin kertyi reilu kymmenkunta otettavan kokoista, suurimmat siinä pikkasen alta puolen kilon. Muutamat isompien kalojen tiputukset jäivät vähän kaivelemaan mieltä.
sintit.jpg
sintit.jpg (60.02 KiB) Katsottu 8696 kertaa
Avatar
kirppu
Viestit: 3056
Liittynyt: 09:01:56 14.10.2006
Paikkakunta: Pielavesi
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja kirppu »

Hienoja kaloja on porukka saanut tänä talvena. Hyvä homma.Tämä talvi on ison ahvenen talvi.Recordit paukkuu monelta.Sellainen on tunto. :D

Päästiin mekin ihan tositoimiin isolle järvelle kavereitten kanssa.Jääkelit oli parantuneet ja kulku kelkalla oli helppoa.Muutaman kerran nykäisi ihan kivasti.Kaverille tasurirecordi 1140g. Olipa ahvenellä näköä. Perzan kevennettyyn otti.Oli muuten ensimmäinen kilon ylitys meille tuolta järveltä.
Liitteet
Kaverukset kalassa ja iso ahven.jpg
Kaverukset kalassa ja iso ahven.jpg (91.58 KiB) Katsottu 7823 kertaa
-ahven on paras kala-

[email protected]
Avatar
viliperi
Viestit: 133
Liittynyt: 19:11:15 27.11.2011
Paikkakunta: P-Savo, Kuopio

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja viliperi »

Hiljainen päivä jäällä. Yks parempi reikä osu kohdalle, josta 910g 39,5cm aapo jäälle ja muutama filekala tuon lisäks.
Nimetön1.jpg
Nimetön1.jpg (73.27 KiB) Katsottu 6465 kertaa
janppi
Viestit: 23
Liittynyt: 13:06:56 17.01.2007

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja janppi »

Tasuriahven viime viikonlopulta. Ottipelinä Jekku kevennetty, 95 mm. Kuvassa on vielä jekku ahvenen suussa. Tuon kokoinen tasuri näkyy olevan suupala tuon kokoluokan ahvenelle.

Ahven otti aamupäivästä n. kympin vedeltä. Kaiussa alkuun seuraili kaksi viivaa tasuria ja lopulta toinen otti kiinni. Sain hinattua sitä pari kolme metriä ja irtosi. Tuntui olevan potkua kalassa, mutta sinne jäi kasvamaan. En lähtenyt avannolta vaan jatkoin tasurin heiluttelua. Kohta ilmestyi viiva tasurin alle ja se alkoi taas seurata tasurin nostoja ja laskuja. Lopulta hermo petti - ahvenelta. Se täräytti ihan tosissaan kiinni ja tärpistä huomasin, että nyt on kunnon kala kiinni. Hiljakseen vedin sitä ylös ja pari kolme metriä jään alla tunnustelin potkua, että ei tunnu hauelta, mutta jos tämä on ahven, niin taitaa tulla rekordi. Nostin kaiun anturin pois ja samalla vedin kalan avantoon. Ahvenhan se oli ja nyt oli kutosen avanto täynnä ahventa. Nostin sen niskasta jäälle, kun epäilytti siiman kesto, että jos nyt napsahtaa siima poikki, niin voi vaikka harmittaa.

Ahven jäälle ja hetken sitä sai ihmetellä, että onko se tosiaan ahven. Rekordihan siinä pötkötti. Strategiset mitat 47 cm ja 1520 g.

Ahven odottaa nyt täyttöä Pihtiputaalla.
Liitteet
ahven jekku suussa
ahven jekku suussa
Aapo mittakaavasssa
Aapo mittakaavasssa
Avatar
Dasse1986
Viestit: 379
Liittynyt: 18:43:08 06.08.2012
Paikkakunta: Varkaus

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Dasse1986 »

Onnittelut janppille todella komeesta AHVENESTA! =D>
JH84
Viestit: 70
Liittynyt: 07:00:23 29.01.2012
Paikkakunta: Varkaus

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja JH84 »

Perjantaina kävin pekkaspäivän turvin viime sunnuntain ottipaikalla Haukivedellä.
Kyttäys ongintaa kolmella reiällä 8.30-13.30. Ei isoja sattunu päivän aikaan avannon alla uimaan. Hyvin kyl puras tasuriin ku kohilleen sattuvat. Joko ei ahven ole parveutunut tai sit parvet on yhden kalan parvia :bigboss: Kaikki kalat tulivat yks per tilanne, eikä kaiussakaan näkyny ottihetkellä muita :mitaviddua:
Kalat otti välivedestä, vettä paikalla 6.5m

Kolme sentään yli puolen kilon paremmalle puolelle. Isoin 570g.

Pois lähtiessä kopasin vielä yhden suurehkon railon. Joku antoi merkin sieltä välivedestä..
Liitteet
IMG_20150123_141015a.jpg
MolokFishing
Viestit: 63
Liittynyt: 20:26:24 26.12.2013
Paikkakunta: Tampere

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja MolokFishing »

Eilen projektijärvellä kaverin kanssa tasuria heiluttamassa, ahven oli tosi varovaisella otilla.

Kyttäsin aamupäivän 3 reikää joissa pyöri isomus kaiussa, muttei millään lähtenyt seuraamaan pyyntejä. Laitoin yhteen reikään suuren kultavolframimorrin oottovapaan ja kairasin etäämmälle uutta reikää. Näin että vavassa kunnon painallus ja mestalle, morrissa oli kiinni hauki! Harvoin sillain ettei luupäälle kelpaa tasuri vaan pitää houkutella morrilla purulle. Hoh hoh

Masentuneena lähdin kaverin viereen kahville terapiaa hakemaan, ja sanoin että lähdetään tulosuuntaan missä oli vettä jäällä, railoa kartoittamaan. Tarkoitus oli tehdä kahvittelureikä kaverin viereen vartiksi ja siirtyä yhdessä toisaalle. Kaveri oli onkinut aamun tyhjää (3 tirriä) toukkavehkeillä, kun ei ollut saanut tasuriin tökkäystäkään vanhojen reikien alueelta. Heiluttelin siinä passiivisesti välivedessä piatun kepeetä, kun kaikuun tuli 3 aktiivista kalaa seurailemaan. Kehotin kaveriakin vähän pitämään vavastaan kiinni, kun vieressä samantein tökkäsi kiinni. 480 appura jäälle. Ei lähdetäkään minnekään...

Seuraava tunti oli erikoinen, vain suurimmat tasurit houkuttivat ahvenia lähelle, mutta yhtä varovaista tökkäystä lukuunottamatta ei aikomustakaan purra keulakoukkua. Kaveri nosti 2 metrin päästä mun houkuttelemia kaloja tasaisesti morrilla jäälle, ja homma toimi. Erikoista. Komeet filekalat ja tietenkin olen tosi tyytyväinen että löydettiin tällänen konsti jallittaa passiivisia kaloja!

Makkaratulien jälkeen alue passivoitui täysin, mutta täytyy sanoa että oli kyllä hieno päivä ulkoilla rakkaan harrastuksen parissa!
Avatar
peto666
Viestit: 4
Liittynyt: 20:25:46 19.01.2015
Paikkakunta: länkky
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja peto666 »

komeita mötköjä sieltä nousee! tänään pääs ekan reissun vetäseen länkylle ja pari filekalaa kyytiin ja muutama viä vauraamman tiputus, seuraavaa reissua odotellessa!
aina tulee kun pyllistää!
Avatar
ArtoL
Kansikuvatyttö
Viestit: 1837
Liittynyt: 22:25:42 21.04.2005
Paikkakunta: Heinävesi

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja ArtoL »

Kovin on pieni ero hyvän ja huonon pilkkipäivän välillä. Lähes nollasyönti, mutta niin vain kalakaverille napsahti parempi ahven hollille. Onnittelut Kirpulle komeasta ahvenesta :hattu: Jäällä puntaroitiin sintille painoa mukavat 1480g, mutta kertokoot Kirppu aikanaan tarkemmat mitat. Oli ilo ja kunnia päästä todistamaan tämä hieno hetki :D
Liitteet
Muokattu.jpg
Kun synnyit, itkit ja muut ympärilläsi hymyilivät.

Elä elämäsi niin, että kun kuolet hymyilet ja muut ympärilläsi itkevät.
Vastaa Viestiin