Kaikuluotain ja pilkintä

Alueen säännöt
Kaikki onginnasta sekä talvi- ja kesäpilkinnästä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Pilkkivaatteet, pilkkikengät
Bori
Viestit: 1
Liittynyt: 21:45:24 03.03.2015

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja Bori »

Morot.

Elite 4x Chirp Ice-paketti ollut käytössä muutaman viikon ja siitä on erittäin hyvät kokemukset. Peruspilkkitilassa näyttää kalat ja morrit matalasta syvään. Jään ja ahkion läpikin pelaa, ei tosin yhtä tarkasti.

Akku kestänyt (nollakelissä) pitkätkin päivät.

Paketista oli jäänyt pois adapteri jolla jenkkimallin laturin saa pelaamaan, mutta kauppias (motonet) sellaisen antoi jälkikäteen. Näitä puuttunut kuulemma muiltakin.

Miinuspuolena: Nostettaessa pilkkianturi kaiun ollessa päällä, kaikukuva sekoaa näyttämään alle metrin vettä ja syheröä. Kaikuun pitää asettaa tehdasasetukset saadakseen sen taas pelaamaan. Sekoamisen voi estää laittamalla virransäästötilan päälle ennen anturin nostoa (niinkuin täällä on ollut puhettakin).

Onko kukaan keksinyt tapaa jolla tuon sekoamisen saisi selvitettyä ilman tehdasasetusten palautusta? Välistä tulee tilanteita jolloin syystä tai toisesta anturi pitää nykäistä pois, (mörön tieltä tmv). Pelkkä kalatilan nollaus ei auta asiassa...
ahkumika
Viestit: 15
Liittynyt: 07:45:04 30.01.2013

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja ahkumika »

Mulla alkoi Elite 4x temppuilemaan kylmässä, eli pilkillä kaikuluotaimella sammuu itsestään lyhyen käytön jälkeen. Ensin luulin, että akku loppui, mutta sama ongelma toistui seuraavallakin kerralla.
Lämpimässä laite toimii normaalisti (vuorokauden, akun loppuun saakka), mutta ulkona siis muutaman minuutin ja sammuu. Jos laitteen lämmittää vaikka käsissä, niin toimii taas hetken ja sitten sammuu...
Nyt käytössä pilkkianturi. Veneanturilla en ole vielä kokeillut, mutta tuntuu, että vika on itse laitteessa, ei anturissa.
Laite on reilun vuoden ikäinen, käyttötunteja maltillisesti, eli ollut lähinnä pilkkikäytössä ja veneessä muutaman kerran jigikaikuna...
Eli onko kellään vastaavaa kokemusta..? Vinkkejä mitä pitäisi tehdä..?
Jostain jenkkilinkistä löysin vastaavaa Lowrancen plotteriversioilla. Siellä yhtenä ohjeena oli laitteen boottaus tehdasasetuksiin..?
kuhanjigasin
Viestit: 1
Liittynyt: 19:09:00 08.04.2015

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja kuhanjigasin »

Tuppaa kuulemma olemaan monilla toi sama ongelma noissa Elite 4x malleissa(mukaan lukien itelläni),jokin tyyppivika.Itselläni ei kylmässä sammu mutta jumittaa(näyttö menee sekaisin).Sain vinkin että kun laittaa valoasetuksista näytön kirkkauden tappiin niin saattaa hieman autttaa kun silloin näyttö/koko laite vähän lämpenee,toinen lisäkonsti voisi olla jonkinlainen eristys ympärille,monilla näkee Elite 4X mallin upotettuna styroksisen kylmälaukun kanteen,johdot ja akut ite kylmälaukun sisällä,johtuneeko upotus sitten tyypeillä samoista ongelmista.
Örmötin
Viestit: 82
Liittynyt: 17:33:21 21.09.2011

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja Örmötin »

Oma Elite 4X ei ole styroksissa, eikä muutenkaan vuorattu. Vähän alle 20 asteen pakkasessa laite toiminut aivan yhtä hyvin kuin huoneenlämmössäkin. Näytönkirkkaus on tosin yleensä aina ollut täysillä, paitsi ennen ja jälkeen auringonlaskun. Kolmesti on laite on mennyt tilttiin (näyttö jämähtää, eikä mikään muu kuin virtanappi auta). Tiltit ovat tapahtuneet niin huoneenlämmössä kuin pakkasellakin.
Lohenkossi
Viestit: 18
Liittynyt: 11:33:42 01.03.2007

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja Lohenkossi »

Mitäpä arvelette, akku sökö vai laturi? Muutaman reissun kävin uudella 9Ah:n akulla, eikä jännite näyttänyt laskevan kaiun (Mark 5-X) mukaan juurikaan. Sitten latasin pitkään C-Tekin laturilla moottoripyöräasetuksella. Seuraavalla reissulla kaiku näytti samaa jännitettä kuin aiemminkin, eli niinkuin ei olis latautunut. Sitten eilisellä pikapistolla alkoi virrat tippua reippaasti loppuen lopulta kokonaan. Nyt ollut taas pitkään laturissa eikä jännite juuri noussut.

Onkohan akku ollut jo uutena sökö eikä ota virtaa vastaan, vai oonko sössinyt jotain? Tuon loppuunpäästämisen ymmärrän, mutta sitä aiemmin.
Hukassa24
Viestit: 2
Liittynyt: 13:06:04 17.03.2014

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja Hukassa24 »

Kokeile Bori käyttää simulaattori tilaa päällä,mulla auttaa se kun kaiku
sekoaa ja näyttää vaan alle metrin vettä.
Henteri
Viestit: 82
Liittynyt: 11:27:18 05.06.2008
Paikkakunta: Läpländ

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja Henteri »

Moro, itsekin kävin ostamassa tuon lowrance 4x. Tuo tosiaan tuo kaiku ''syvyyttä'' kalastukseen, mutta itsellä ei huomattavia parannuksia saaliiseen tullut, ainakaan vielä. Mukava katsella vedenalaista elämää kuitenkin kaikesta huolimatta.
Osaaka joku samantyyppisen laitteen omistava sanoa mistä pääsen lisäasetuksiin, kun mulla ei kalasymbolin päällä näy kalan sen hetkistä uimis-syvyyttä, ja joskus pohjaviiva katoaa olemattomiin, eli pikkuhiljaa viiva lähtee ohenemaan ja lopulta häviää kokonaan.
ollari
Viestit: 172
Liittynyt: 08:12:59 22.03.2012

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja ollari »

Elite 4X sekoillut itselläkin. Välillä joko 83 tai 200Hz tai usein molemmat näyttää että vettä olisi se 1m vaikka 15m olisi alla. Pilkki erottuu silti sieltä syvältä "pohjasta" mustan seasta. Auttoi, kun vaihdoin pilkkitilasta makeanveden tilaan. Tiedä sitten mikä voi olla syynä. Jotenkin tuntuu että pakasella pelasi, mutta kun aurinko nousi ja alkoi vesipisarat näytöllä muuttua jäisestä sulaksi, alkoi häiriöt.

Ja Henteri, saat vielä enemmän syvyyttä kaikunkäyttöön kun otat ne kalasymbolit kokonaan pois ja seuraat vain näytölle piirtyviä kaaria.
kitkaton
Viestit: 3577
Liittynyt: 18:32:39 18.12.2007
Paikkakunta: Kota-kylä

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja kitkaton »

Täsmä ongintaa kaiun kanssa , 20 metriä vettä , 200-400 grammaa appurat , kivoja nousuja ja jopa usean metrin lasku josta heti nappasi.
Kuva
Nyt alkaa jäät olla finitto. Vähän jos harrin ongintaa tosta matalasta.
Pyytävä kalan saapi ja nukkuva unen näkee.
Kaikkia kaloja ja karhuja ei pussailla.

http://www.aneenloma.fi/
Avatar
Taapo
Viestit: 29
Liittynyt: 16:25:03 10.05.2012
Paikkakunta: Tampere

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja Taapo »

Pieni kysymys arvelluttanut tässä hetken. Mulla on vertikaali-/normijigauskäytössä kulkenut mukana Lowrance Elite-5 HDI-kaiku, jonka virtalähteenä Leaderin 7,2Ah 12V CT7,2-12 CT lyijyakku. Ensinnäkin, virtaa tuntuu piisaavan ehkä maksimissaan kymmenen tunnin verran vaikka stopeissa tuikkaan kaiun valmiustilaan. Kuulostaako normaalilta? Pikkasen huolettaa tuo kylmäkesto pilkkireissuja ajatellen, jos täyttä päivää ei kestä suht lämpöselläkään. Toisekseen, en perkele löydä/saa esiin tuosta laitteesta varaustasoa millään. Minkäs valikon takaa sellainen olisi tarkoitus löytää?
Avatar
silli
Multimediatäkyonkija
Viestit: 2711
Liittynyt: 21:17:10 21.04.2005
Paikkakunta: Tikkala, Jyväskylä
Viesti:

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja silli »

Ihan normaalia. 5 tuumainen Garmini taisi viedä vielä enempi virtaa. Pienemmällä näytöllä pääsee pienempään virrankulutukseen. 7 tuumainen Elite tyhjensi 7,2 ah akun muutamassa tunnissa.
Ne on ilosia ne alle kiloset.
Avatar
Taapo
Viestit: 29
Liittynyt: 16:25:03 10.05.2012
Paikkakunta: Tampere

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja Taapo »

silli kirjoitti:Ihan normaalia. 5 tuumainen Garmini taisi viedä vielä enempi virtaa. Pienemmällä näytöllä pääsee pienempään virrankulutukseen. 7 tuumainen Elite tyhjensi 7,2 ah akun muutamassa tunnissa.
Hyvä tietää.
Örmötin
Viestit: 82
Liittynyt: 17:33:21 21.09.2011

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja Örmötin »

Taapo kirjoitti:Pieni kysymys arvelluttanut tässä hetken. Mulla on vertikaali-/normijigauskäytössä kulkenut mukana Lowrance Elite-5 HDI-kaiku, jonka virtalähteenä Leaderin 7,2Ah 12V CT7,2-12 CT lyijyakku. Ensinnäkin, virtaa tuntuu piisaavan ehkä maksimissaan kymmenen tunnin verran vaikka stopeissa tuikkaan kaiun valmiustilaan. Kuulostaako normaalilta? Pikkasen huolettaa tuo kylmäkesto pilkkireissuja ajatellen, jos täyttä päivää ei kestä suht lämpöselläkään. Toisekseen, en perkele löydä/saa esiin tuosta laitteesta varaustasoa millään. Minkäs valikon takaa sellainen olisi tarkoitus löytää?
Samankokoisella akulla, mutta Eliten 4x HDI:lla kalastelee läpi koko viikonlopun talvellakin. Siis ainakin n. 8h/pvä. Näyttö täysillä pilkkiessä ja lepotilassa reikien välillä ja siirtymillä. Akun varaustaso näkyy ainakin 4X HDI:ssa valitsemalla kalastustilaksi pilkkimisen.
onkiman
Viestit: 15
Liittynyt: 20:54:29 14.12.2013

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja onkiman »

mulla on elite 4x ja en saa nyt jännite määrää näkymään miksiköhän? auttakee viisaimmat
Avatar
Kuulapää
Melkein sai naista...
Viestit: 1773
Liittynyt: 21:05:08 27.10.2007
Paikkakunta: Susirajan Paasikoski

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja Kuulapää »

Asetusten kautta tietokerroksiin käsiksi, ja sieltä pääsee laittamaan jännitteet, lämpötilanäytöt sun muut haluamaansa paikkaan ja kokoon.
- Ranger Smith -
Avatar
Mikajok
Viestit: 176
Liittynyt: 12:23:21 06.04.2011
Paikkakunta: Lumijoki

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja Mikajok »

Onko kokemuksia Garminin Echo 301dv pilkkikäytössä?
Tuli hommattua tuommonen kaikuluotain veneeseen.
Ilmeisesti Garminilla ei ole erillistä pilkkianturia? Oletteko miten viritelleet anturin pilkkikäyttöön?

Edellisestä kaikuluotaimesta humminbird piranhamax 160, jäi pilkkianturi, löytyyköhän garminin ja humminbirdin välillä adapteria? Tai oiskohan mahdollista liittää garminin ja humminbirdin johdot toisiinsa?
onkiman
Viestit: 15
Liittynyt: 20:54:29 14.12.2013

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja onkiman »

Kuulapää kirjoitti:Asetusten kautta tietokerroksiin käsiksi, ja sieltä pääsee laittamaan jännitteet, lämpötilanäytöt sun muut haluamaansa paikkaan ja kokoon.
kiitos sieltä se löytyi :lol:
Avatar
jorkkiporkki
Viestit: 379
Liittynyt: 00:34:59 04.10.2012
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja jorkkiporkki »

Mikajok kirjoitti:Onko kokemuksia Garminin Echo 301dv pilkkikäytössä?
Tuli hommattua tuommonen kaikuluotain veneeseen.
Ilmeisesti Garminilla ei ole erillistä pilkkianturia? Oletteko miten viritelleet anturin pilkkikäyttöön?

Edellisestä kaikuluotaimesta humminbird piranhamax 160, jäi pilkkianturi, löytyyköhän garminin ja humminbirdin välillä adapteria? Tai oiskohan mahdollista liittää garminin ja humminbirdin johdot toisiinsa?
Pikkasen möhkö on toi dv-anturi pilkkikäyttöön. Tossa 301dv-luotaimessa pitäisi pelata myös ihan toi sama kaksitaajuusanturi, joka mulla on tossa 300c-luotaimessa:
http://www.kalamies.com/kalastus-keskus ... 9#p1011129
Anturin pituus on n. 7,5cm ja leveys n. 4,5cm, joten aika näpsäkkä verrattuna tohon dv:n mukana tulevaan sukseen.
Palstaa selaamalla löytyy muunkinlaisia anturivirityksiä, mutta ihan hyvin tollasta ristiä voi pitää samassa reiässä, josta pilkkii ja saa nopsaan pois tieltä tarvittaessa.
Maksoinkohan mä tosta anturista jotain 70€ tinkaamisen jälkeen (Marinea).
Ulkomailta tilaamisen ilon taitaa tollasessa pikkutavarassa usein pilata se rahdin osuus, mutta selaillahan voi aina Ebay:n, Amazonin jne. tarjontaa. Anturin tuotenumero on 010-10249-20 jolla netistä helposti löytyy.
Nykyiset kajakit: RTM Abaco 4.2 Hi Luxe, RTM Disco+
Avatar
oykka
Viestit: 466
Liittynyt: 11:37:17 10.07.2011

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja oykka »

Olis uuden kaikuluotaimen hankinnan paikka.

Kaikua käyttäisin kesällä veneessä ja talvella pilkillä. Eniten ajatellut Elite 4x chirppiä, mutta muitakin voisi harkita. Garminilla, Huminalla ja raymarinella olisi myös hyviä vaihtoehtoja mutta ilmeisesti vaan lowranceen saa pilkkianturin. Ja se olis iso plussa. Viimetalven kikkailin normianturilla viriteltynä ja toimihan se mutta kyll ä se pilkkianturi olis parempi.

Sitten, saako lowrancen Chirp- malleihin erikseen pilkkianturia? Koska se normaalisti myytävä pilkkianturi on vissiin normaali, ei Chirp. Onko tällä oikeasti käytännön eroa?

Saa ehdotella muitakin kaikuja..
Tyhjää saa pyytämättäkin, mutta kokemusta ei!
Avatar
ilperi
Viestit: 10
Liittynyt: 09:38:26 23.11.2013

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja ilperi »

Onko tullu kellään vastaan muuta valmis all season pakettia kuin tuo 3x? Pitäs rakentaa nyt hyvä paketti pilkkimiseen ja sit kesäjigailuun.. mahollisimman helpolla ku pääsis nii aina paremp!
turponieminen
Viestit: 25
Liittynyt: 16:16:37 05.05.2014

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja turponieminen »

Olisi tulevana talvena suunnitelmissa elvytellä satunnaista pilkkiharrastusta.
Minulla on tuollainen Elite-4x kaiku veneessä ollut. normaali anturi on erillisessä varressa. Kannattaisikohan tuo varsi viritellä esim. potkukelkkaan kiinni, josta sen voisi laskea avantoon? vai pitäisikö suosilla ostaa pilkkianturi?

Entäs sitten, minulla on tuollainen panasonicin akkupora ja siihen 14,4v 3,3Ah akkuja? Katsoin lowrancen manuaalista että käyttöjännite on 10-17v eli vissiin uskaltaisi kytkeä kaiun tuohon akkuun?
Paljonkohan käyttöaika ko. kaiulla on tuollaisella akulla? Ajattelin että jos innostuu, niin ostaa sitten akkukoneadapterin kairaan, niin voisi kaikua ja kairaa käytellä samoilla akuilla.
Avatar
kirppu
Viestit: 3056
Liittynyt: 09:01:56 14.10.2006
Paikkakunta: Pielavesi
Viesti:

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja kirppu »

Kaikuun kannattaa laittaa 7.2 ampeeritunnin tai 9 ah akku. Sellainen n. 10cm korkea ja n. 15 cm leveä ja n. 7cm paksuinen akku. Taitavat olla moottoripyörä/skootteriakkuja.Kaiulle on saatavana irtaallaankin kantopusseja tai sitten voi viritellä itse jonkinlaisen laatikon, mihin kaiku ja akku kätevästi käyvät.

Kairaan on paras 18v akkuporakone, mutta olen nähnyt kyllä yhtenä keväänä kun Inarijärvellä yksi iäkäs pariskunta poraili vanhalla akkukonekairalla onnistuneesti pilkkireikiä kevätjäähän.

Syksyllä ohuen jään aikaan pärjää ilman akkukairaakin, siis manuaalisesti, mutta talvella ja keväällä akkukaira on helpotus. Riippuu tietenkin jään paksuudesta ja koostumuksesta.Itsellä on paksuun kevätjäähän pohjosiin 18v makitan akkukone ja siihen 2kpl 3ah akkuja. Nämä ei riittäneet päiväksi kun tuli paljon tehtyä reikää. Ostin varaosana 5ah akun ja se on hyvä.Jospa näillä pärjäisi.Kairana on 160mm mora.
-ahven on paras kala-

[email protected]
Avatar
Dasse1986
Viestit: 379
Liittynyt: 18:43:08 06.08.2012
Paikkakunta: Varkaus

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja Dasse1986 »

kirppu kirjoitti:Kaikuun kannattaa laittaa 7.2 ampeeritunnin tai 9 ah akku. Sellainen n. 10cm korkea ja n. 15 cm leveä ja n. 7cm paksuinen akku. Taitavat olla moottoripyörä/skootteriakkuja.Kaiulle on saatavana irtaallaankin kantopusseja tai sitten voi viritellä itse jonkinlaisen laatikon, mihin kaiku ja akku kätevästi käyvät.

Kairaan on paras 18v akkuporakone, mutta olen nähnyt kyllä yhtenä keväänä kun Inarijärvellä yksi iäkäs pariskunta poraili vanhalla akkukonekairalla onnistuneesti pilkkireikiä kevätjäähän.

Syksyllä ohuen jään aikaan pärjää ilman akkukairaakin, siis manuaalisesti, mutta talvella ja keväällä akkukaira on helpotus. Riippuu tietenkin jään paksuudesta ja koostumuksesta.Itsellä on paksuun kevätjäähän pohjosiin 18v makitan akkukone ja siihen 2kpl 3ah akkuja. Nämä ei riittäneet päiväksi kun tuli paljon tehtyä reikää. Ostin varaosana 5ah akun ja se on hyvä.Jospa näillä pärjäisi.Kairana on 160mm mora.
turponieminen kirjoitti:Olisi tulevana talvena suunnitelmissa elvytellä satunnaista pilkkiharrastusta.
Minulla on tuollainen Elite-4x kaiku veneessä ollut. normaali anturi on erillisessä varressa. Kannattaisikohan tuo varsi viritellä esim. potkukelkkaan kiinni, josta sen voisi laskea avantoon? vai pitäisikö suosilla ostaa pilkkianturi?

Entäs sitten, minulla on tuollainen panasonicin akkupora ja siihen 14,4v 3,3Ah akkuja? Katsoin lowrancen manuaalista että käyttöjännite on 10-17v eli vissiin uskaltaisi kytkeä kaiun tuohon akkuun?
Paljonkohan käyttöaika ko. kaiulla on tuollaisella akulla? Ajattelin että jos innostuu, niin ostaa sitten akkukoneadapterin kairaan, niin voisi kaikua ja kairaa käytellä samoilla akuilla.

Itse suosittelen kaiun akuksi 4ah kuiva akkua. Tuolla akulla pärjää 2-3 onkireissua, riippuu pakkasesta. Jonkinverran pienempi kun nuo 7,2ah ja 9ah:n akut.
vonKALETON
Viestit: 286
Liittynyt: 08:37:49 14.10.2011

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja vonKALETON »

Motonetin 3,2Ah geeli-akku kesti uutena 21h lowrancee kesällä. Garminin300 haukkaa paljon enemmän.. Oli viimetalvi kolmas tolle akulle ja hyyty välil kesken päivän jo Elite 3-x:sää käyttäessä.
Uutena en testannut talvikäytössä, mut kohtapa testaan, kun uus akku oottelee vaan jäitä.
Nyt toi vanha kitkuttelee viel hengis. Nyt kestää viel 5h Garminia tual viileessä.
Avatar
kirppu
Viestit: 3056
Liittynyt: 09:01:56 14.10.2006
Paikkakunta: Pielavesi
Viesti:

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja kirppu »

Dasse1986 kirjoitti:
kirppu kirjoitti:Kaikuun kannattaa laittaa 7.2 ampeeritunnin tai 9 ah akku. Sellainen n. 10cm korkea ja n. 15 cm leveä ja n. 7cm paksuinen akku. Taitavat olla moottoripyörä/skootteriakkuja.Kaiulle on saatavana irtaallaankin kantopusseja tai sitten voi viritellä itse jonkinlaisen laatikon, mihin kaiku ja akku kätevästi käyvät.

Kairaan on paras 18v akkuporakone, mutta olen nähnyt kyllä yhtenä keväänä kun Inarijärvellä yksi iäkäs pariskunta poraili vanhalla akkukonekairalla onnistuneesti pilkkireikiä kevätjäähän.

Syksyllä ohuen jään aikaan pärjää ilman akkukairaakin, siis manuaalisesti, mutta talvella ja keväällä akkukaira on helpotus. Riippuu tietenkin jään paksuudesta ja koostumuksesta.Itsellä on paksuun kevätjäähän pohjosiin 18v makitan akkukone ja siihen 2kpl 3ah akkuja. Nämä ei riittäneet päiväksi kun tuli paljon tehtyä reikää. Ostin varaosana 5ah akun ja se on hyvä.Jospa näillä pärjäisi.Kairana on 160mm mora.
turponieminen kirjoitti:Olisi tulevana talvena suunnitelmissa elvytellä satunnaista pilkkiharrastusta.
Minulla on tuollainen Elite-4x kaiku veneessä ollut. normaali anturi on erillisessä varressa. Kannattaisikohan tuo varsi viritellä esim. potkukelkkaan kiinni, josta sen voisi laskea avantoon? vai pitäisikö suosilla ostaa pilkkianturi?

Entäs sitten, minulla on tuollainen panasonicin akkupora ja siihen 14,4v 3,3Ah akkuja? Katsoin lowrancen manuaalista että käyttöjännite on 10-17v eli vissiin uskaltaisi kytkeä kaiun tuohon akkuun?
Paljonkohan käyttöaika ko. kaiulla on tuollaisella akulla? Ajattelin että jos innostuu, niin ostaa sitten akkukoneadapterin kairaan, niin voisi kaikua ja kairaa käytellä samoilla akuilla.

Itse suosittelen kaiun akuksi 4ah kuiva akkua. Tuolla akulla pärjää 2-3 onkireissua, riippuu pakkasesta. Jonkinverran pienempi kun nuo 7,2ah ja 9ah:n akut.
Dasse:, minkälainen on tuo mainitsemasi akku?Kuvaa?
-ahven on paras kala-

[email protected]
Vastaa Viestiin