kalastusluvat, erikoista toimintaa Ärrän ja MMM:n välilllä

Alueen säännöt
Täällä keskustellaan kaikesta säähän, kalastonhoitoon, kalojen suojeluun, kalatalouteen, kalastuslakiin ja kalastusasetuksiin, ympäristöön ja luonnonsuojeluun jne liittyvistä asioista.
Kunnostus-uutiset - Kalamies.com foorumin yleissäännöt
jiikoo
Viestit: 11
Liittynyt: 16:21:42 24.04.2012

kalastusluvat, erikoista toimintaa Ärrän ja MMM:n välilllä

Viesti Kirjoittaja jiikoo »

Erehdyin ostamaan kalastusluvat R-Kioskilta (valtion kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtainen viehekalastusmaksu = 54€). En ehtinyt ottaa luvista kopiota, koska ostin ne matkan varrelta. Onnistuin kuitenkin tiputtamaan luvat veneestä mereen kaivaessani GPS:ää taskusta. Ajattelin että ei hätää, kuitti on tallessa, saan luvista varmasti jonkun todistuksen tai kopion, onhan niissä kuitenkin nimeni. Seuraavana päivänä soitto mmm:lle, sieltä sanotaan että ei onnistu heidän kauttaan, soita R-Kioskille. Soitto Ärrälle, ei onnistu heidänkään kauttaan. Nyt on todisteena luvista vain ostokuitti, ja ainoa asia mikä kuitissa yhdistää luvat minuun on pankkikorttini neljä viimeistä numeroa. Olen rehellinen kalamies ja aina pitänyt luvat kunnossa, mutta nyt en aio periaatteesta ostaa uusia lupia. Mitähän sanoo kalastuksenvalvoja kuitista ja pankkikortista?
Avatar
Mokia
Operan Killisilmä
Viestit: 4320
Liittynyt: 11:01:14 22.04.2005

Re: kalastusluvat, erikoista toimintaa Ärrän ja MMM:n välill

Viesti Kirjoittaja Mokia »

Jos olet kerran maksanut pankkikortilla, niin suoritushan näkyy tiliotteella. Näin ollen todistusaineston pitäisi riittää luvantarkastajalle. Toki siitä ei välttämättä käy ilmi lääni, mille lupa maksettu.
Kaikki jotka kalastavat meritaimenta, syyllistyvät laillistettuun uhanalaisen lajin sukupuuton edistämiseen!
jiikoo
Viestit: 11
Liittynyt: 16:21:42 24.04.2012

Re: kalastusluvat, erikoista toimintaa Ärrän ja MMM:n välill

Viesti Kirjoittaja jiikoo »

En ole asiaa tarkastanut, mutta luulen että tiliotteessa on näkyy vain 54€:n veloitus R-Kioskille, mutta tuskin siinä on mitään mainintaa kalastusluvista.
Avatar
Supilakki
Viestit: 626
Liittynyt: 16:26:51 13.05.2009
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: kalastusluvat, erikoista toimintaa Ärrän ja MMM:n välill

Viesti Kirjoittaja Supilakki »

Tuosta kannattaa kysäistä ihan vaikka kuluttaja neuvonnasta. Kuitenkin esim. laitteiden takuuasioissa kelpaa monesti tiliotteen maksutieto jos kuitti hukassa. Nykyaikana varmaankin R-kioskilla niillä on sen verran tietoa tallessa, että tietävät mitä olet ostanut.
”Mikään ei ole mahdotonta ihmiselle jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.”
jiikoo
Viestit: 11
Liittynyt: 16:21:42 24.04.2012

Re: kalastusluvat, erikoista toimintaa Ärrän ja MMM:n välill

Viesti Kirjoittaja jiikoo »

Ongelma ratkesi kun kysyin asiaa eri myyjältä. Myyjä soitti neljä puhelua ja sai tilattua kopiot myydyistä luvista. Onneksi löytyi myyjä joka viitsi nähdä vähän vaivaa asian eteen, kun toinen sanoi heti että ei voida auttaa.
tassu85
Viestit: 1
Liittynyt: 12:31:26 30.06.2015

Re: kalastusluvat, erikoista toimintaa Ärrän ja MMM:n välill

Viesti Kirjoittaja tassu85 »

Elikkäs vaikka onkin vanha postaus niin pakko vähä päivittää josko joku tarttee infoa.

Ostin itse kalastus luvat vuodeksi kalastuksenhoito ja vieheluvat R-kioskilta.
Myönettäköön jo heti valmiiksi en lukenut luvan alaosaa ennen laminointia, jossa sanotaan kirjainkirjaimelta:

[ T?m? l?mp?paperi ei kest? kuumuutta, laminointia, pitk?? altistumista valolle tai kosketusta pvc-muovin kanssa. ]

Tästähän seurasi että "lupakortti" tummeni ja luvasta ei näkynyt mittään tietoja. noh äkkia ärrälle josta ostinkin luvat ja mukava mies myyjä sano että soittaa MMM.FI palveluun josko he saisivat luvat palautettua. noh soitinpa MMM.fi palveluun ja mukava nainen vastasi ja sano että R-kioskin tulee toimittaa kopio luvista, he (mmm) pysty sitä toimittamaan. jälleen kerran siis mars R-kioskille ja juttelemaan myyjän kanssa tästä puhelusta ja kun myyjä soitti omaan palvelu numeroon joku nörtti olikin paikalla ja pystyi palauttamaan loki tiedoista luvat samaiseen kassaan. toinen vaihtoehto oli että olisivat postittaneet kopiot luvista.

elikkäs jos ny joku kadottaa/tuhoaa vahingossa R-kioski kalastusluvat niin eikun mars takas R-kioskille ja pyytämään kopiot luvista.

itse otin heti uudesta kopiosta puhelimella kuvan ja sitten kopion kopiokoneella vielä perään (ei menny pilalle). nyt voin huoletta laminoida kopion kopiosta jotta saan vedenkestävän luvan mukaan jos vaikka vahingossa kastuukin niin ei mee piloille.

Hieman vain ihmetyttää miksi lupapaperi on tuollaista jos sitä ei saa suojata mitenkään vedeltä ja kalastuksessa ei aina välty kastumiselta..

Mutta kiitokset mukaville ihmisille jotka palveli r-kioskilla ja mmm.fi palvelussa.
Vastaa Viestiin