Tasuriahvenia

Alueen säännöt
Kaikki onginnasta sekä talvi- ja kesäpilkinnästä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Pilkkivaatteet, pilkkikengät
FlinStone
Viestit: 7
Liittynyt: 13:45:32 09.02.2010
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja FlinStone » 10:58:01 14.01.2016

oykka kirjoitti:Enkä usko että nuo kiloiset kenellekkään niin arkipäivää on.
jallua ei huomioida. Kuolevaiset erikseen.

Mutta, tässä juurikin oman onginnan ideologia - koittaa pyytää sitä ok kokoista filekalaa mutta ei ne isot mukana haittaakaan... :) Jos isot ei tule liian syvästä tai muutoin niiden takaisinpäästäminen onnistuu sen teen, mutta eipä niitä ole haitaksi asti tullutkaan. Perusidea kuitenkin koittaa saada ruokakalaa pöytään, kohtuudella.

Pilkkiminen on kuntoilulaji - satoja kilometrejä tetsausta ja kymmenittäin reikiä päivään, ilman tulosta! Mutta eipä tuo haittaa. Ja se omien paikkojen etsiminen on koko homman suola! Valmiiseen pöytään meneminen tuntuu jotekin väärältä, kuin vieraissa kävisi.

Avatar
Sami552
Viestit: 266
Liittynyt: 19:32:30 16.02.2008
Paikkakunta: Tampere, Hallila

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Sami552 » 18:15:57 14.01.2016

Joo ei oo kiloset osa arkipäivää ei, eikä ees juhlapäivää. :lol:
Kyllähän se aina tavoitteena taustalla kulkee, mutta ei siitä ole viittinyt itselleen mitään taakkaa ottaa. Tasuri ennätys on viiden vuoden takaa 850g, sillon sitä luuli että kohtahan se kilo tätä menoo paukkuu, ei oo sen jälkeen näkyny ees noita kasisatasia heh :D , vaikka kyllä on tullut vaellettua, välillä vissiin ihan kohtuullisillakin paikoilla.

Mutta kyllä se nykyään on tärkeintä, että pääsee tuonne jäisille lakeuksille, tuntuu että sekään ei nykytalvina ole mitenkään täysin varmaaa tuleeko niitä jäitä ollenkaan... Kyllä aina riittää intoa uudelle reissulle, ja aina sitä miettii josko sitä seuraavalla reiällä mosahtas. Mukava tuolla on kulkea ja nauttia talvisesta luonnosta, unikin maittaa kummasti kun päivän on kulkenut ja kairannut.

Tämä talvi onkin alkanut kohtalaisen hyvin, talven pohjat 530g ja joitakin nelisatasia päälle. On tää vaan mukava harrastus, ei siitä pääse mihinkään.

Kuva
pic upload

Kuva
capture screen

Avatar
viliperi
Viestit: 133
Liittynyt: 19:11:15 27.11.2011
Paikkakunta: P-Savo, Kuopio

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja viliperi » 21:45:53 14.01.2016

FlinStone kirjoitti:
oykka kirjoitti:Enkä usko että nuo kiloiset kenellekkään niin arkipäivää on.
jallua ei huomioida. Kuolevaiset erikseen.

Mutta, tässä juurikin oman onginnan ideologia - koittaa pyytää sitä ok kokoista filekalaa mutta ei ne isot mukana haittaakaan... :) Jos isot ei tule liian syvästä tai muutoin niiden takaisinpäästäminen onnistuu sen teen, mutta eipä niitä ole haitaksi asti tullutkaan. Perusidea kuitenkin koittaa saada ruokakalaa pöytään, kohtuudella.

Pilkkiminen on kuntoilulaji - satoja kilometrejä tetsausta ja kymmenittäin reikiä päivään, ilman tulosta! Mutta eipä tuo haittaa. Ja se omien paikkojen etsiminen on koko homman suola! Valmiiseen pöytään meneminen tuntuu jotekin väärältä, kuin vieraissa kävisi.
FlinStone kiteytti aika hyvin omat ajatukset tasurionginnasta tai lähinnä syyt miksi lähden jäälle rymyämään. Valmiit apajat ei itteäkään kiinnosta, vältän alueita jossa on paljon muuta porukkaa. Tykkään paljon tutkiskella ja pohdiskella kartoista uusia alueita ja käyn niitä tutkimassa. Myöskin nauttiminen luonnosta ja hiljaisuudesta on osa harrastusta. Toki on mukava että kalaakin tulee ja joskus isompiakin.

Työlästähän toki tälläinen tapa on onkia ja nykyisetkin ottipaikat ovat tulleet monen talven kairaamisella. Nollareissujakin on tullut parhaimmillaan 4-5 putkeen, mutta se ainakaan itseä haittaa, koska jossain välissä taas natsaa kun vaan jaksaa rampata jäällä. Viikonloppuna taas mennään la ja su hämärästä hämärään. 8-)

Avatar
Tasuriman
Viestit: 47
Liittynyt: 19:46:57 13.11.2008

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Tasuriman » 23:25:58 14.01.2016

Joo, nyt lähestytään asian ydintä. Eihän saaliit ole harrastuksen pääsisältö, vaikka toki mukava mauste kokonaisuuteen.
Kyllähän se sisäinen rauha, ja luonnosta nauttiminen on iso osa harrastuksen annista. Nyt, kun aihetta lähestytään, niin muistuupa mieleen omista reissuistani eräs helmikuun loppupuolen aamuinen pistäytyminen pienelle metsälammelle, joka yhtenä neljästä pikkupuron yhdistämästä lammesta muodostaa kirkasvetisen latvavesistön itärajan pinnassa.
Aivan tuuleton pakkasaamu, auringon noustessa olin jo jäällä, ja istuskelin uitellen pientä tasuria. Nouseva aurinko jaksoi jo lämmittää sen verran kuuraisia koivun oksia, että suurikiteinen pakkaskuura irtoili, ja varisi kimaltavana sateena hiljalleen alas. Yksinäinen töyhtötiainen puikkelehti rantavarvikossa vain parin metrin pääsä. Kai ihmetellen hullua, joka parinkymmenen asteen pakkasessa istuu rantapenkan laidassa yrittäen koukuttaa lammen pieniä punaeviä. Tilanteesta jäi jotenkin taianomainen muistikuva. Pakkassumun takaa nuosevasta auringosta, ja ilmassa leijuvasta kimaltavasta kuurasateesta.
Huikea luonnonnäytelmä. Äärimmäisen kaunis, ja rauhallinen luontohetki.

muikero
Viestit: 179
Liittynyt: 18:14:08 22.01.2010

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja muikero » 00:03:25 15.01.2016

Carassiukselta erittiäin hyvä ja rakentava avaus keskusteluun kiloahventen pilkkimisestä, joka näyttää mukavasti aihettuavan monensuuntaista keskustelua, hyvä niin. Se on kovin suhteellista, että miten paljon vaivaa kukin näkee, että ruokapöydässä on ahvenfileeateria tai vaihtoehtoisesti elämyksellinen pitkä pilkkipäivä jäällä cr/ruoka-metodilla, jos ymmärrättä, mitä tarkoitan. Sehän on selvä, että kun pilkkikausi ilmastonmuutoksen myötä on lyhentynyt, niin ongelle lähdetään aina kun ansiotyöt antavat siihen mahdollisuudeen, eli viikonloppuisin. Mutta silloin mennäänkin sitten perse punasena, voi olla että kaikki emännät ei ole niin tyytyväisiä, ei voi mitään. Eikä se Sillin kevennetty ole tosiaan avainasemassa kiloahvenen saantiin, on vaan legenda suomalaisessa kevennetyssä tasurionginnassa ja muutenkin esteettisesti vieläkin ykkönen tasureissa, mutta yhtä hyvin, ellei paremmin pyytää muutaman euron vastaavat kuvat. Omassa porukassa täällä P-Karjalassa Ässät ja Rasmuksen vastaavat kuitenkin pilkkikavereilla ensimmäisenä tuntuvat siiman päässä heiluvan, ei miulla.

HallaMaster
Viestit: 120
Liittynyt: 20:46:29 21.01.2013
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja HallaMaster » 21:32:05 15.01.2016

Joo kyllä se itsellänikin pilkkiminen on lähinnä sitä, että haluaa päästä pois kotoa ja olla ulkona raikkaassa ulkoilmassa. Tottakai ruokakalaa sinne lähdetään hakemaan, mutta ei reissu ole "pilalla" vaikka tyhjin säkein kotiin lähdetäänkin :D Se on hyötyliikuntaa parhaimmillaan kun raahaa huonosti voideltua pulkkaa 30cm lumihangessa.. prkl..
Jäällä se mieli lepää, vaikka kalaa ei tulisikaan. On tää niin hienoa!

Avatar
jallu44
Viestit: 98
Liittynyt: 23:34:43 22.01.2011
Paikkakunta: kerimäki

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja jallu44 » 00:38:45 16.01.2016

Lucky Johnilla hyvin kattava lista avuista joilla pääsee isoihin ahveniin kiinni. Noiden lisäksi varustepakki, uittotyyli, liikehdintä, ambitio, kokemus ym. ja tuuri määrää lopputuloksen. Monesti isommalla porukalla ollaan oltu kalassa samalla mestalla ja ehkä harvaa poikkeusta lukuun ottamatta tuo viimeinen on ollut määräävä tekijä.

Tärkein on ehkä paikkatieto ja verkosto jolta saa vanhaa ja ajankohtaista infoa. Jos isolta järveltä lähtee yksin hakemaan syvyyskäyrien perusteella isojen ahventen pesiä niin ei oo ihan helppoa. Yli 40 v oon puruvedellä kalastanut ja muutama vuosi sitten tasuroinnin aloittanut ihan tämän palstan ansiosta. Nyt on muutama kymmentä ison ahvenen tasurointipaikkaa tiedossa mutta yhtäkään en ole löytänyt pelkkien syvyyskäyrien perusteella.

Rysillä nykysin pyytäävät Puruvedellä pannukarkeeta ahventa parhaimillaan satasia kiloja per reissu. Samaan saa yksinäinen tasurimies tehä hommia tosissaan useammankin talven. Kyllä tieto on valtaa ja sitä kannatta jakaa sopivasti.

Ja eihän se kalan määrä tässä hommassa ole tärkeintä vaan net lieveilmiöt joista aiemmat ovat jo listannee olennaisimmat. Minulle kolahtaa etupäässä; löytää uusia paikkoja, liikkua luonnossa yksinään, liikkua luonnossa porukalla, mökkeillä, miettiä mihin helvettiin tuo paksu viiva ottais jos ei kerta tähän ja Saada Isoja Ahvenia.

Avatar
Suurkalastaja
Viestit: 1198
Liittynyt: 01:43:06 21.02.2009
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Suurkalastaja » 00:41:13 16.01.2016

Alkukausi on ollut meidän porukalla vähän vaikea ja normireissulla onkin tullut yleensä muutama pieni ahven ja haukia. Kalaa on kyllä näkynyt kaiussa hyvin mutta taidot on loppuneet kesken.
Viime sunnuntaina oli isoja tarjolla, omalla kohdalla homma jäi nousujen asteelle mut kaveri onnistui ronkkimaan vertsulla nätin 830 grammaisen joka oli vaikeena päivänä pirun hieno kala.

Kuva

Tänään kerkesimme lyhyelle iltapäiväpistolle joka kannatti tällä kertaa. Heti toisella reiällä lähti tosi hyvä viiva nousemaan pohjasta kohti välivedessä uitettua tasuria ja raskas tärppi tuli samantien kun kala ehti tasurille. Muutaman sekunnin siimahissi ja jäälle pyörähti omalta osalta talven ensimmäinen yli 200 g ahven. Kädet täristen kala vesipaljuun, nopeat mitat, pari kuvaa ja takaisin. 1150 g/43 cm, tästä on erittäin hyvä jatkaa. olen daivaassa

Alla olevan linkin takaa löytyy enemmän tarinaa meidän porukan reissuista. :down:

http://www.teamhazardi1.blogspot.fi/201 ... rikki.html

Kuva

Kuva

hfm
Viestit: 21
Liittynyt: 17:35:51 04.02.2012
Paikkakunta: Oulu

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja hfm » 12:07:39 16.01.2016

:D kyllä on hyviä juttuja ja hyvin kerrottuja tarinoita täällä , ihan kateeksi käy kun on niin intohimoista ja suurta sinnikkyyttä tähän lajiin ja viitti vielä jakaa sen muitten kanssa olen daivaassa .... :lol: kyllä taas hinku tuli jäälle ku luki suurkalastajan jutut... :bigboss:

Avatar
ClassicC
Viestit: 354
Liittynyt: 18:42:49 08.03.2012
Paikkakunta: Länsi

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja ClassicC » 12:32:52 16.01.2016

Komia ahven suurkalastajalla onneks olkoon hienosta kalasta!!

tttumppi
Viestit: 3
Liittynyt: 16:39:12 31.01.2015

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja tttumppi » 13:21:17 16.01.2016

Ensimmäinen reissu Puruveden selille tehty 12.1, meinasi hieman kylmä olla, kun mittarissa -15 ja 8m/s tuuli. Saalis jäi yhteen kalaan pitkän kyttäyksen jälkeen, oli sentään vähän paremman kokoinen, 650g. Pari 200-400g appuraa karkuutin jään laitaan. Kalaa oli kyllä alla monellakin reiällä ja paikoittain paljonkin ja mukavan paksuja viivoja, mutta todella todella passiivista.. Todella hienoja nousuja kyllä tuli ajoittain, mutta vain tuo yksi erehtyi haukkaamaan PP-Luresin uutta kevennettyä, kuvassa eri tasuri kiinni. Sais nuo paukkupakkaset pikkuhiljaa loppua niin ois vähän mielekkäämpää tuo pilkkiminen.

Kuva

Avatar
rambo3
Viestit: 207
Liittynyt: 18:53:03 18.03.2013
Paikkakunta: Joen suu

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja rambo3 » 15:50:52 16.01.2016

Viikot kun on töissä niin sitä pitää viikonloppuisin yrittää jäälle olosuhteista huolimatta. Tosin tänään aamulla kun heräsin ja katsoin että mittari näyttää tasan -30 meinasin luovuttaa....makailin sängyssä jonkun puol tuntii ja soitin kaverille että ei kai myö tuonne helvetin pakkaseen lähetä mut kaveri oli sitä mieltä että ei muuta kun haalarit päälle että hän tulee puolen tunnin päästä hakemaan. :D

Ihan täysi pilkkipäivä oltiin Kuoringalla. Kylmä ei ollut kun ei kastellut käsiä, loppiaisena paleltunutta peukaloa piti vähän suojella ja siitä johtuen muutamia hyviä nousuja tasurille tuli tyrittyä. Perus filekokoa nousi joitain kappaleita ja yksi bonuskala 840g. Viikko sitten pudotin samalla paikalla kaksi tuommoista vähän raskaampaa kun yli 15m syvyydestä niitä hanskat kädessä yritin kiskoa ylös.

Kuva

Avatar
viliperi
Viestit: 133
Liittynyt: 19:11:15 27.11.2011
Paikkakunta: P-Savo, Kuopio

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja viliperi » 17:51:25 16.01.2016

Rapsakka oli keli aamulla, -26 mittarissa. Suuntasin kohti uutta paikkaa joka on ollut jo viime talvesta asti mielessä ja monesti sitä olen kartalta tiiraillut sillä silmällä. Paikkana semmonen pitkähkö harjanne joka on kahden syvänteen välissä. Lähellä on myös muutama saari ja matalikko.

Selällä tuuli oli kasannut viikolla sataneet lumet dyyneiksi ja väliin jäi miltei paljaita kohtia. Rupesin kairailemaan noita paljaita kohtia ja ahvenia tuntui olevan miltei joka reiällä. Otti oli vaan melko kehnon puoleista. Hissiuitto tuntui pelaavan parhaiten tänään ja tasureista Sillin 8.1:n ja Pahakuikan muikun värinen kevennetty pelasivat parhaiten.
Jotain kertyi kumminkin pakkiin vaikkei kalat mitään hirveän isoja olleet.
N. 7km lenkki tuli käveltyä ja jalat päivän päätteeksi aika hapoilla.

Kuva

Avatar
Lucky John
Viestit: 175
Liittynyt: 22:11:40 05.03.2009

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Lucky John » 20:36:44 16.01.2016

Hienoja reissuja ja kaloja on näemmä ollut palstalaisilla.

Itse olin tänään lapsuudenystävän kanssa lyhyehkön pilkkipäivän tutulla järvellä. Aurinkoinen pakkaskeli ei tälläkään kertaa hirmusaaliita tarjonnut, mutta hengenruokaa senkin edestä. Kolmen tunnin pilkkimisen saldona oli vajoamista transsinomaiseen tilaan järven aavalla selällä, pari hienoa nousua luotaimen näytöllä, kaksi komeaa fileahventa sekä rentouttava makkaranpaistohetki jäällä. On se vaan hieno laji!
Liitteet
image.jpg
image.jpg (26.68 KiB) Katsottu 6436 kertaa
image.jpg
image.jpg (26.57 KiB) Katsottu 6436 kertaa
Tyhjän saa pyytämättäkin, mutta MP:n eteen pitää tehdä töitä.

Avatar
pahakuikka
Viestit: 426
Liittynyt: 14:13:35 01.07.2009
Paikkakunta: Tampere

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja pahakuikka » 19:56:58 17.01.2016

Muutama onkipäivä on itsellä tätä kautta takana. Ei ole savupönttöä tarvinnut vielä ahvenen takia lämmittää.
Muutamia pieniä ahvenia ja haukia osunut.

Hyvin pystyin samaistumaan Lucky Johnin makkaranpaisto valokuvan tunnelmaan.
Tämän kauden teemana on, että tulet tehdään mahdollisimman monella reissulla. Istutaan hetki rauhassa ja nautitaan lämpöiset eväät. Kyllä sitä kaikua ehtii tauosta huolimatta vahtaamaan päivän aikana riittävästi.

Komeita ruokakaloja ja suurahveniakin on hienosti taas onnistuttu narraamaan.
Onnittelut osallisille näistä!

apjl
Viestit: 11
Liittynyt: 08:31:06 28.03.2011
Paikkakunta: Pirkanmaa
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja apjl » 20:44:10 17.01.2016

Aika vaikeita ovat reissut Pirkanmaalla olleet tänä vuonna. Kolme reissua tehty ja vain kerran on hetkelliseen pannuahvenen syöntiin osuttu. Kymmenkunta paistikasta siitä ehdin saada ennen uuden pitkän hiljaisuuden lankeamista.

Kun kerran omilta "varmoilta" vesiltä ja paikoilta ei tule kuin muutamia kaloja, miksei sitten lähtisi etsimään kokonaan uusia paikkoja. Jos niiltä tutuilta paikoilta tulee päivässä vain muutama ahven, sitä vaan optimistisesti ajattelelee että kyllä niitä siellä on, eivät vaan tänään ottaneet. Huomenna uudestaan. Jos uudelta mestalta tulee sama määrä, sitä taas herkästi ajattelee että turha paikka, en tule enää uudestaan.

Pilkkikone
Viestit: 547
Liittynyt: 08:47:07 05.04.2006
Paikkakunta: Lohja

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Pilkkikone » 07:18:34 19.01.2016

Sunnuntaina tuli taas kerran kokeiltua tasuripilkintää. Valitettavasti tulos oli taas kerran sama, pikkukalaa kyllä saa, mutta satagrammaista ei vieläkään ole saatu. Koneina olivat Sillít, yksi kepeä ja pari muuta. On se kumma, miten pieni ahven ottaa kepeään Silliin, jossa ei ole edes värikoukkua alla. Ja kaiku on kyllä hankittu, mutta vielä kokeilematta. Ehkä sitten sen avulla...
Joskus onnistuu, toisinaan myös paremmin.

Avatar
Paccio
Viestit: 409
Liittynyt: 08:48:33 29.04.2005
Paikkakunta: Lahti

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Paccio » 12:40:42 19.01.2016

Viime talvena meni vissiin liian lujaa, taisi kuu ja tähdet olla sopivassa asennossa. Tänä talvena ekalla reissulla meni pilkkihaukiennätys uusiksi, muuten ollutkin hiljaista. Viime vuoden paikat eivät ole ainakaan vielä alkaneet toimimaan mitenkään ja ruokakalat eli 300-500g tapaukset pääosin hukassa... Ei siinä, ens vkl uusille jäille ja josko nyt nappais :roll:
Liitteet
ahven.jpg
ahven.jpg (39.24 KiB) Katsottu 4459 kertaa
"Pitkän aikaa vintillä palanut valo on sammutettu kustannussyistä"

Ostan/vaihdan H. Renforsin uistimia.

Prinssi
El Reino
Viestit: 5908
Liittynyt: 08:46:49 29.05.2006
Paikkakunta: Korpilahti

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Prinssi » 14:50:56 19.01.2016

Hyvinhän tuo on näköjään napannu :shock:
Vuorovetten Prinssi, parjattu rantarunkkari

juzzi5
Viestit: 150
Liittynyt: 17:56:02 11.02.2010
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja juzzi5 » 19:54:26 19.01.2016

Tänään oli noin kahden tärpin päivä. Toisesta kävi reiällä möllöttämässä n. 5-6kg hauki ja toisesta ihan mukava appura 884g/40 cm. :D
Sais niitä vähän useamminkin osua. autsz

kalajorma
Viestit: 132
Liittynyt: 15:55:30 14.01.2010

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja kalajorma » 20:04:33 19.01.2016

Juzzi5 nähty tänään urvantajärvellä morria heiluttamassa :mulko: :mulko: :mulko: :soo soo:

juzzi5
Viestit: 150
Liittynyt: 17:56:02 11.02.2010
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja juzzi5 » 20:15:45 19.01.2016

Se oli kevennetty wolframimorri :shock: jos tarkkoja ollaan ja näinhän ne salapaikat paloi jälleen kerran :evil:

Avatar
oykka
Viestit: 466
Liittynyt: 11:37:17 10.07.2011

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja oykka » 22:00:56 19.01.2016

Pilkkikone kirjoitti:Sunnuntaina tuli taas kerran kokeiltua tasuripilkintää. Valitettavasti tulos oli taas kerran sama, pikkukalaa kyllä saa, mutta satagrammaista ei vieläkään ole saatu. Koneina olivat Sillít, yksi kepeä ja pari muuta. On se kumma, miten pieni ahven ottaa kepeään Silliin, jossa ei ole edes värikoukkua alla. Ja kaiku on kyllä hankittu, mutta vielä kokeilematta. Ehkä sitten sen avulla...
Onko paikat semmosia mistä on isoja saatukin vai samoja mistä pilkit pystyillä kukkoahventa? Ei se tasuri kalojen kokoa muuta, kiinnostaa vain enemmän isoakin kalaa. Suosittelen opettelemaan sen kaiun käyttöä ja kokeilemaan rohkeasti pienempiäkin tasureita että alkaa tuntumaa ja luottoa ylipäätään tasureihin tulla.
Tyhjää saa pyytämättäkin, mutta kokemusta ei!

Avatar
tex1
Viestit: 26
Liittynyt: 14:28:12 29.01.2015
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja tex1 » 22:41:09 19.01.2016

oykka kirjoitti:
Pilkkikone kirjoitti:Sunnuntaina tuli taas kerran kokeiltua tasuripilkintää. Valitettavasti tulos oli taas kerran sama, pikkukalaa kyllä saa, mutta satagrammaista ei vieläkään ole saatu. Koneina olivat Sillít, yksi kepeä ja pari muuta. On se kumma, miten pieni ahven ottaa kepeään Silliin, jossa ei ole edes värikoukkua alla. Ja kaiku on kyllä hankittu, mutta vielä kokeilematta. Ehkä sitten sen avulla...
Onko paikat semmosia mistä on isoja saatukin vai samoja mistä pilkit pystyillä kukkoahventa? Ei se tasuri kalojen kokoa muuta, kiinnostaa vain enemmän isoakin kalaa. Suosittelen opettelemaan sen kaiun käyttöä ja kokeilemaan rohkeasti pienempiäkin tasureita että alkaa tuntumaa ja luottoa ylipäätään tasureihin tulla.
Ei se oikeesti oo niin helppoo, kun kuvista ja jutuista luulis.
Itellä n. Kolme viikkoa=n. 20 reissua takana. Ja ei isoja, tutut mestat. Nättejä kaloja muutama, alta puolikilosia kaikki. Nelisatasia korkeintaan, muutamia kuhia. Paikkoja joista kesällä nostettiin kilon ja kahden väliin apporoita. Ei se aina osu, vaikka kuinka yrittäis... :D

Pilkkikone
Viestit: 547
Liittynyt: 08:47:07 05.04.2006
Paikkakunta: Lohja

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Pilkkikone » 09:53:52 20.01.2016

Tasureita olen silloin tällöin heilutellut jo 40 vuotta ja kalaakin olen niillä saanut, ei se ole siitä kiinni. Mereltä olen saanut tasurilla jonkun kasisatasen. Lohjanjärvi vaan on paikkana hivenen haastava, kun joka paikka on täynnä pikkuahventa. Ehkä kaiku tosiaan antaisi uutta potkua, kun Isollaselällä näkisi valtavan (sulkava)parven ja siitä yrittäisi tasurilla. Tuo on sitten se toinen ongelma ko. järvellä, isoa särkikalaa riittää myös, joten opeteltavaa riittää kyllä kaiunkin käytössä. Onneksi on ikää ja kokemusta kertynyt sen verran, ettei polte ole enää hirmuinen, rennolla asenteella mennään. Iso tulee jos on tullakseen.
Joskus onnistuu, toisinaan myös paremmin.

Vastaa Viestiin