Vene Inarin vuonolle

Alueen säännöt
Tälle palstalle keskustelut jotka koskevat veneitä, niihin liittyviä varusteita ja kulkupelejä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Veljmies
Viestit: 60
Liittynyt: 15:22:54 02.01.2006
Paikkakunta: Savo

Vene Inarin vuonolle

Viesti Kirjoittaja Veljmies »

Minkälainen vene kannattaisi hankkia Vätsärin kalakämpälle? Se saisi olla yleiskalastusvene, jota voisi käyttää saavuttaessa kämpälle jalkaisin. Käyttö olisi retkeilyä, uistelua, vesilinnustusta ja ehkä vähän myös muikun verkotusta korkeilla verkoilla. Vene saisi olla melko kevyt ja tarvittaessa yksin siirrettävissä venetietä pitkin esim. Inarilta Nitsi- tai Suolisjärvelle.

Selkävesille sopiva trailerilla kulkeva vene on jo ennestään. Tämä uusi jäisi pysyvästi vuonolle.
Pilvien yläpuolella paistaa aina aurinko!
Veljmies
Viestit: 60
Liittynyt: 15:22:54 02.01.2006
Paikkakunta: Savo

Re: Vene Inarin vuonolle

Viesti Kirjoittaja Veljmies »

Onko paras ihan perinteinen suotuvene kuten Terhi Saiman tai tasaperä kuten Kala-palta? Moottori pitää olla irrotettavissa ja nostettavissa sisälle suojaan ja koko vene nostettavissa talveksi maalle ja käännettävissä nurin. Onko Kala-Palta liian raskas käännettäväksi?

Entäpä jokiveneen tyyppiset veneet? Mitä lasikuituisia on myynnissä? Niiden heikkous taitaa olla kalaverkkojen käsittelyssä. Olen tottunut laskemaan viisimetriset verkot heittämällä verkon pään keulasta veteen ja pakittamalla venettä, jolloin verkko liukuu saavista itsekseen veteen. Keulassa ei vain saa olla mitään verkkoihin tarttuvaa.

Ei mitään mielipiteitä?
Pilvien yläpuolella paistaa aina aurinko!
Avatar
Jawa
Viestit: 869
Liittynyt: 14:33:42 05.05.2008
Paikkakunta: Kouvola

Re: Vene Inarin vuonolle

Viesti Kirjoittaja Jawa »

Veljmies kirjoitti:Onko paras ihan perinteinen suotuvene kuten Terhi Saiman tai tasaperä kuten Kala-palta? Moottori pitää olla irrotettavissa ja nostettavissa sisälle suojaan ja koko vene nostettavissa talveksi maalle ja käännettävissä nurin. Onko Kala-Palta liian raskas käännettäväksi?

Ei mitään mielipiteitä?
Totta kai mielipiteitä löytyy, vaikka en asiasta mitään tiedäkään :lol:

Jos hinta ei ole ratkaiseva tekijä, niin Kala-Palta/Kala-Kaveri olisi oma valinta tuollaiseen käyttöön. Noiden paino pyörii 150kg luokassa ja isot, riittävän tukevat soutuveneet painavat nekin toistasataa kiloa. Terhi Saiman näytti olevan kevyehkö, vain 105kg.
150kg veneen kääntää yksinkin melko helposti, sopivien pönkkien avulla. En saanut selvää tekstistäsi onko moottori tarkoitus irrottaa joka käytön jälkeen vai ainoastaan talveksi. Pitempikin kantomatka +100m menee 15hv koneella sen kaksi kertaa vuodessa, mutta ei sitä kanna erkkikään jatkuvasti.
Hyvän väittelyn tunnistaa humanistin itkusta.
Vastaa Viestiin