Bensaa öljyn seassa, uusi Honda BF80

Alueen säännöt
Tälle palstalle keskustelut jotka koskevat veneitä, niihin liittyviä varusteita ja kulkupelejä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
nortti
Viestit: 2
Liittynyt: 12:10:24 07.10.2016

Bensaa öljyn seassa, uusi Honda BF80

Viesti Kirjoittaja nortti »

Noviisi kalastaja ja vielä tuoreempi veneilijä kyselee: voiko olla vain "huonosta" ajosta kiinni, että ihan uudessa (vähän yli 20h ajettu) Hondan perämoottorissa menee bensaa moottoriöljyn sekaan? Tällaisen siis uudessa laitteessani huomasin, öljyn mittatikussa taso n.50% yli maksimitäpän ja tuoksahtaa bensalta.
Googlailemalla löysin tällaisia havaintoja eri moottorimerkeistä jonkin verran, en kyllä ihan tuoreita juttuja. Osassa löytämistäni jutuista oltiin sitä mieltä, että näin se vaan menee, että jos uisteluvauhtia köröttelee pitäisi käyttää jarrupusseja ja sitä kautta saada kierroksia ja moottorin lämpötilaa korkeammalle, jolloin bensaa ei pääse kertymään öljyn sekaan. Tai, vaihtaa öljyt tosi usein. Löytyisikö täältä näkemyksiä tähän, ehkä jopa ratkaisuja?


-OP
jiiipeee
Viestit: 101
Liittynyt: 14:52:19 31.03.2011
Paikkakunta: Jokela

Re: Bensaa öljyn seassa, uusi Honda BF80

Viesti Kirjoittaja jiiipeee »

Kone kunnolla lämpöseksi ennen uistelua, kylmien vesien aikaan. Jarrupussit lisänä niin piyäis olla ongelma poissa.
Sundqvist 560. Johnson 175 fast strike. V6.
JSo
Viestit: 35
Liittynyt: 13:44:18 20.01.2014

Re: Bensaa öljyn seassa, uusi Honda BF80

Viesti Kirjoittaja JSo »

Onko öljyn taso ollut joskus käyttöönoton jälkeen alempana, etteivät vaan ole laittaneet himpun liikaa öljyä? Aina se öljy vähän bensalle ja vaikka mille haisee. Mulla laittoivat viime huollossa öljyn pikkasen yli maksimiin, vaan eipä haittaa.
Avatar
munapata
Viherpillu
Viestit: 2851
Liittynyt: 14:07:37 16.12.2006
Paikkakunta: Lappenranta

Re: Bensaa öljyn seassa, uusi Honda BF80

Viesti Kirjoittaja munapata »

Kierrokset lähelle tuhatta keinolla millä hyvänsä niin ongelma katoaa. jarrupussit, jarrulevy tai pari 20 litran jarruämpäri vaihtoehtoina näin äkkiä ajateltuna :wink:

-munapata
Parempi tunti kalassa kun viikko kännissä
nortti
Viestit: 2
Liittynyt: 12:10:24 07.10.2016

Re: Bensaa öljyn seassa, uusi Honda BF80

Viesti Kirjoittaja nortti »

Kiitoksia vastauksista!
Huollossakin (takuun vaatima 20h!) käväisi jo, ja huoltomies väitti kiven kovaa että Hondassa ei matalillakaan kierroksilla pitäisi päästä ainakaan bensaa/vettä kertymään öljyyn, "on niin laadukas moottori, että on vähän tylsä kun ei tapahdu mitään".. En kattonu öljyn tasoa heti käyttöönoton jälkeen, mutta nyt huollossa sanoivat että sitä oli kyllä vähän liikaa.

No, nyt on joka tapauksessa pari jarrupussia hankittu ja testattu toimiviksi, ei muutenkaan pysyny vauhti aisoissa ilman niitä, minimi tyynellä oli n. 2 solmua. Jäädään seuraamaan tilannetta.

Kalliiksi kyllä tulee noiden huoltojen kanssa, seuraava ois jo 100h kohdalla, mikä nykyaktiivisuudella tarkoittaa kesäkuun loppupuolta...

-op
Avatar
Jou40
Hauki - Mään
Viestit: 3225
Liittynyt: 19:46:07 21.04.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Bensaa öljyn seassa, uusi Honda BF80

Viesti Kirjoittaja Jou40 »

nortti kirjoitti:huoltomies väitti kiven kovaa että Hondassa ei matalillakaan kierroksilla pitäisi päästä ainakaan bensaa/vettä kertymään öljyyn, "on niin laadukas moottori, että on vähän tylsä kun ei tapahdu mitään"

-op
Jaa...kyllä toi bensan lotraaminen öljyn sekaan pienillä kierroksilla taitaa olla Hondalla enempikin ominaisuus. Tuota voinee välttää juuri noin niinku munapata esittää. Itselläni on nykyään Honta, ja pyrin kierrokset uistellessa pitämään välillä 1000-1250 rpm...vauhti pois jarrupusseilla. Aikaisemmin oli Merkkuuri, jossa tuota lotraamisominaisuutta ei ilmentynyt....ja noista huolloista...väli on aika tiuha, mutta olen myös tuota noudattanut...varsinkin takuuaikana...ihan vaan varmuuden välttämiseksi.

-jouni
diipa daapa
Vastaa Viestiin